TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

Reaction score
1.187
Απάντηση: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

Και αφού με κάνατε και έβγαλα το πλατώ να και μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή του:

Το πλατώ και πάλι στη θέση του:

Υ.Γ. Φίλε carvelle ελπίζω να μην σού χαλάω το post που δεν έχω Technics αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να δούν μερικοί "χθεσινοί" τι έργα τέχνης έφτιαχναν κάποτε οι άνθρωποι!

Reaction score
1.187

Ωραία λοιπόν φίλε caravelle αφού (υποθέτω) πως έχω την συναίνεσή σου πώς δεν σού καταστρέφω το post, και μιας και έπιασα φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου, να και μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τον βραχίονα.

Και σε τομή πώς είναι μέσα:

Θα άλλαζε ποτέ κανείς λογικός άνθρωπος αυτόν τον βραχίονα; Εγώ ΠΟΤΕ!
Γι αυτό θεωρώ κι εγώ εγκληματίες όσους αλλάζουν τον βραχίονα του SL-1200 :124:

Reaction score
11

Υ.Γ. Φίλε carvelle ελπίζω να μην σού χαλάω το post που δεν έχω Technics αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να δούν μερικοί "χθεσινοί" τι έργα τέχνης έφτιαχναν κάποτε οι άνθρωποι!
:444:

Ωστόσο θα πρότεινα ένα ξεχωριστό thread για το συγκεκριμένο έργο τέχνης και τεχνολογίας!

Αν γίνεται, παρακαλώ την διαχείριση για την σχετική τακτοποίηση.

:107:

Reaction score
1.187

O.K. δεν postάρω άλλο, ούτως ή άλλως είναι τόσο σπάνιο που δεν το έχει κανείς άλλος, ούτε καν το γνωρίζει ο κόσμος, οπότε δεν θα συντηρείτο το thread.
Μπορείς να συνεχίσεις με την εξαιρετική παρουσίαση που κάνεις στο SL-1200

Reaction score
11

O.K. δεν postάρω άλλο, ούτως ή άλλως είναι τόσο σπάνιο που δεν το έχει κανείς άλλος, ούτε καν το γνωρίζει ο κόσμος, οπότε δεν θα συντηρείτο το thread.
Μπορείς να συνεχίσεις με την εξαιρετική παρουσίαση που κάνεις στο SL-1200
Φίλε komhst θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν άνοιγες ένα thread και παρουσίαζες το εξαιρετικό, από κάθε άποψη, SANSUI που διαθέτεις!

Reaction score
29.562

caravelle για να γίνει αυτό που λες χρειάζεται μύτη caravelle .
Δεν είμαι σίγουρος οτι ο komhst την διαθέτει.

Reaction score
1.187

Όχι βέβαια... Σαφώς και δεν την διαθέτω.... :139:

Reaction score
1.815
Καράβελλα για κάνε "παιχνίδι" και για το εξ.."αιρετικότατο" Sansui του Komhst!!! (Mε νεο πόστ βέβαια)
Και... συνέχα τη διατριβή για το Τechnics!!!
Keep walking!!!

Reaction score
11
ΒΡΑΒΕΙΑ "BLUE RIBBON" & "GOOD DESIGN AWARD"

To ORIGINAL, το λοιπόν, έχει κερδίσει, τουλάχιστον δύο βραβεία, στην διάρκεια της πολύ σύντομης διαδρομής του.

To "BLUE RIBBON", από την υπερσυντηριτική "LONDON DAILY MAIL" και το "GOOD DESIGN AWARD", από το Ιαπωνικό υπουργείο βιομηχανίας.

Δείτε σχετικό απόσπασμα άρθρου, από το περιοδικό "ΤAPE-AUDIO-VIDEO" του 1974, του RADCLIFFE JOE, που μας δίνει και μία γεύση της περιρρέουσας χαϊφιντελικής πραγματικότητας της εποχής. (Στις Η.Π.Α. εννοείται):

(συνεχίζεται)

Reaction score
11

Mερικές φωτό με τον standard βραχίονα EPA 120, (γιατί πολλοί, ακόμα και τεχνικοί που κάνουν service στο MK2, μου λένε πως δεν έχουν δει ποτέ το ORIGINAL!):

(συνεχίζεται)

Reaction score
11

Πριν όμως πάμε σε ένα δύσκολο θέμα, ας δούμε κάτι πραγματικά πολύ σπάνιο. Το ORIGINAL SL-120, χωρίς βραχίονα αλλά και χωρίς το...έτερον ήμισυ του:

Σας παρουσιάζω το...ΜΙΣΑΔΑΚΙ ΜΚ 1: (SL-12)

Να ζητήσω μία συγνώμη από το φιλοθεάμον κοινό: το μισαδάκι είναι το SP-12 και όχι το SL-12!

Νάτο εδώ πάλι σε μία σπάνια εφαρμογή:

Kαι το συνοδευτικό κείμενο:

"Ultra rare Technics SP-12 Direct Drive turntable. Professionally set in a beautiful mahogany and leather plinth. Includes a pristine condition Fidelity Research FR54 tonearm and leather platter mat. This vintage gem performs like a super table. Excellence in all areas including pitch stability, detail retrieval and extension at the frequency extremes.

$1980 for local pickup."

Kαι τα specs του:

ανακάλυψα λαθάκι και τα επαναφέρω οσονούπω...

Reaction score
11

Kαι μετά την γκαλερί, μπαίνουμε πάλι σε τεχνικά θέματα, όπως σας έχω προαναγγείλει.

Ας δούμε κατ' αρχήν τα διαγράμματα για τρία μεγίστης σημασίας χαρακτηριστικά ενός πλατώ:rumble, ακρίβεια ταχύτητας, wow & flutter.

Διαγράμματα που πάρα πολλοί άλλοι...μουράτοι κατασκευαστές, όχι απλά δεν τολμούν να δημοσιεύουν, αλλά ούτε καν θέλουν να διαθέτουν, με το πρόσχημα πως τα χαρακτηριστικά αυτά...δεν έχουν σημασία!

Η ακρίβεια περιστροφής των πλατώ της TECHNICS, που για να επιτευχθεί απαιτεί επενδύσεις εκατομμυρίων, μοιάζει για αυτούς σαν εφιάλτης!

Reaction score
11

Και, (σύντομα), κάτι που πολλοί θα θέλατε να δείτε: ORIGINAL sl-1200 vs sl-1200 mk 5 (η mk 2).

Mπορεί το πρωτότυπο να είναι, ακόμα, πρότυπο για τους απογόνους του που, αν μη τι άλλο, έχουν πάνω τους πολύ μελέτη και έρευνα ακριβώς για να είναι καλύτεροι από τον προπάτορα;

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες" λένε τα mk 2 - mk 6. Tο πέτυχαν;
Πάμε λοιπόν τώρα και στο "ζουμί":

ORIGINAL SL-1200 VS ΕΠΙΓΟΝΟΙ!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης