Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Βρε φίλε μου καλέ έλεος.

Αν εγώ ακούω το πιατίνι στο σωστό του ύψος από το πικάπ ενώ από το ψηφιακό μπερδεύομαι που είναι, αν η ντραμς είναι πίσω και χωριστά από τη φωνη ενώ από το ψηφιακό μου φαίνεται ακαθόριστη και στρογγυλεμένη στα άκρα τι θες να πω, παρα το ότι σαφώς το σωστό αναλογικό είναι πιστοτερο από το ψηφιακό.

Το κατάλαβες τώρα, η να στο ξαναπω?
Μπα δεν θέλω. Δεν υπάρχει σημείο τομής.

Υ.Γ 1 Πάντως να σου πω την αλήθεια τον ΛΣ ως άτομο που δεν έχει σχέση με τις τεχνικές επιστήμες τον κατανοώ να το αντιμετωπίζει έτσι το θέμα. Εσενα με τίποτα....

Υ.Γ 2 Είναι σαν να σου έρχεται ο άσχετος χομπίστας που φτιάχνει αμάξια (ο κάγκουρας ντε)και να σου λέει έβαλα βενζίνη 95 οκτάνια και πήγαινε καλύτερα από αυτήν των 100 οκτανίων. Η να σου λέει ότι έβαλε το fuel economy(αυτούς τους χαζούς μαγνήτες) και να σου λέει ότι είδε βελτιώση των επιδόσεων και μείωση της κατανάλωσης.Τι του απαντάς εκεί ως μηχανικός πετρελαίου??

Υ.Γ 3 Η μήπως οι εταιρίες πετρελαιοειδών να δίνουν σε δοκιμαστές διαφορων ειδών βενζίνες να τους λένε κάντε μια βόλτα με το αμάξι και πείτε την γνώμη σας. Μα είναι δυνατόν?
Γιαυτό υπάρχουν εργαστηριακά όργανα για μετρήσεις.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μπα δεν θέλω. Δεν υπάρχει σημείο τομής.

Υ.Γ 1 Πάντως να σου πω την αλήθεια τον ΛΣ ως άτομο που δεν έχει σχέση με τις τεχνικές επιστήμες τον κατανοώ να το αντιμετωπίζει έτσι το θέμα. Εσενα με τίποτα....

Υ.Γ 2 Είναι σαν να σου έρχεται ο άσχετος χομπίστας που φτιάχνει αμάξια (ο κάγκουρας ντε)και να σου λέει έβαλα βενζίνη 95 οκτάνια και πήγαινε καλύτερα από αυτήν των 100 οκτανίων.Τι του απαντάς εκεί ως μηχανικός πετρελαίου??

Υ.Γ 3 Η μήπως οι εταιρίες πετρελαιοειδών να δίνουν σε δοκιμαστές διαφορων ειδών βενζίνες να τους λένε κάντε μια βόλτα με το αμάξι και πείτε την γνώμη σας. Μα είναι δυνατόν?
Γιαυτό υπάρχουν εργαστηριακά όργανα για μετρήσεις.
Εχεις εμπειρία από πολλά και σοβαρα ακούσματα αναπαραγωγής μουσικής, η απλά... η παραπλήσια ειδικότητα σου (αν δεν κανω λάθος) νομίζεις ότι σε καθιστα ικανό να εκφέρεις άποψη? :139:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Εχεις εμπειρία από πολλά και σοβαρα ακούσματα αναπαραγωγής μουσικής, η απλά... η παραπλήσια ειδικότητα σου (αν δεν κανω λάθος) νομίζεις ότι σε καθιστα ικανό να εκφέρεις άποψη? :139:
Ακριβώς επειδή δεν είμαι ικανός να εκφέρω άποψη(πέρα από κάποιες βασικές γνώσεις) όταν μιλάνε άνθρωποι σαν τον themiloc και τον chrishat κρατάω σημειώσεις μπας και μάθω κάτι.

Ανταυτού εσύ και ο ΛΣ νομίζετε ότι είστε καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου.

Reaction score
11

Υ.Γ 2 Είναι σαν να σου έρχεται ο άσχετος χομπίστας που φτιάχνει αμάξια (ο κάγκουρας ντε)και να σου λέει έβαλα βενζίνη 95 οκτάνια και πήγαινε καλύτερα από αυτήν των 100 οκτανίων. Η να σου λέει ότι έβαλε το fuel economy(αυτούς τους χαζούς μαγνήτες) και να σου λέει ότι είδε βελτιώση των επιδόσεων και μείωση της κατανάλωσης.Τι του απαντάς εκεί ως μηχανικός πετρελαίου??
Ατυχές...

Θα μπορούσε, (θεωρητικά), θαυμάσια με βενζίνη των 95 οκτανίων να αποδώσει καλύτερα ένας κινητήρας απ΄ότι με βενζίνη των 100 οκτανίων!

Για να γίνει αυτό θα χρειαζόταν να ισχύουν ταυτόχρονα δύο συνθήκες:

1)Mεγαλύτερος συντελεστής εκρηκτικότητας της βενζίνης με τα λιγότερα οκτάνια.

2)Θάλαμος καύσης μη επιρρεπής στις αυταναφλέξεις.

(Αμάν! Πολύ offtopic!).

:107:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Ατυχές...

Θα μπορούσε, (θεωρητικά), θαυμάσια με βενζίνη των 95 οκτανίων να αποδώσει καλύτερα ένας κινητήρας απ΄ότι με βενζίνη των 100 οκτανίων!

Για να γίνει αυτό θα χρειαζόταν να ισχύουν ταυτόχρονα δύο συνθήκες:

1)Mεγαλύτερος συντελεστής εκρηκτικότητας της βενζίνης με τα λιγότερα οκτάνια.

2)Θάλαμος καύσης μη επιρρεπής στις αυταναφλέξεις.

Αμάν! Πολύ offtopic!

:107:
Μα εγώ οδήγησα ξέρω δεν μου λένε τίποτα αυτά τα τεχνικά:114:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Ακριβώς επειδή δεν είμαι ικανός να εκφέρω άποψη(πέρα από κάποιες βασικές γνώσεις) όταν μιλάνε άνθρωποι σαν τον themiloc και τον chrishat κρατάω σημειώσεις μπας και μάθω κάτι.

Ανταυτού εσύ και ο ΛΣ νομίζετε ότι είστε καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου.
Κράτα λοιπόν τις σημειώσεις σου, μόνο που αν δεν έχεις και πρακτική εξάσκηση και δεν δώσεις οκτάωρα... πτυχείο δεν παίρνεις... :126:

Reaction score
1.685

Καποτε ακουγα ενα παρα πολυ γνωστο και οικειο κομματι.
Πεταγεται η συμβια μου απο το αλλο δωματιο και λεει,

Τι εκανες παλι κι ακουγεται τοσο ολοκληρωμενα και τοσο ζωντανο αυτο το κομματι "βρε", παλι καλωδια αγορασες?

Τιποτα λεω, μονο αγορασα το δισκακι σε βινυλιο..

Κι απαντα, Και γιατι εδωσες τοσα λεφτα να παρεις Krell cd...?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Κουραστικές αναφορές με προσωπικές ιστοριούλες ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ αξίας και απόψεις επί απόψεων, συνήθως εντελώς ακατάλληλες για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Ατεκμηρίωτες θέσεις, γενικεύσεις και λανθασμένες υποθέσεις από ανθρώπους που δεν είναι καν σε θέση να έχουν άποψη για το θέμα, κι όμως προσπαθούν διακαώς να τις περάσουν ως θέσφατα, μπας και πείσουν κάποιον... Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί έγινε ένα συγκριτικό. Το συγκριτικό αυτό με τις όποιες συνθήκες, είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία παρουσιάστηκαν από τους τρεις ακροατές (με απίστευτη ευγένεια και επιείκεια σε σχέση με όσα πραγματικά έζησαν). Τα αποτελέσματα αυτά λοιπόν, όπως είναι προφανές ΕΤΣΟΥΞΑΝ πολύ σε μερικούς.

Άντε με τις υγείες σας βρε παιδιά. Εύχομαι στο επόμενο συγκριτικό να κερδίσει το αναλογικό μπας και ηρεμήσετε. Μέχρι τότε, δείξτε έλεος, όχι άλλο κάρβουνο. :142:

...

Reaction score
1.685

Νικο, ξεκαθαρα, ειναι ασπρο η μαυρο?

Reaction score
4.250

Επαναλαμβάνω,

η μουσική πρέπει να σ' αγγίζει, να ανατριχιάζεις, να σε πειθει... και δεν μπορώ να στο εξηγήσω τεχνικα και ούτε με ενδιαφέρει...

Ο μηχανικός ηχου οφείλει να σε κάνει να νοιώσεις έτσι! Αλλιώς δεν...
Χρηστο αμφιβαλεις δηλαδη οτι οσοι ακουμε απο ψηφιακο μεσο μπορει να μας προσφερει συναισθημα? Δεν αμφιβαλω για το αντιθετο. Αλλο γιατι ρε παιδι το μονοπωλεις το συναισθημα? Εδω το συναισθημα σου το δημιουργει ενα ραδιοφωνο πολλες φορες.

Νομιζω οτι η τοποθετηση σου στερειται λογικης βασης.

Δηλαδη να στο πω κι αλλιως, προσωπικα εχω ενα παθος με την μουσικη, ακουω πολλες ωρες καθημερινα. Δεν μπορεις να μου λες ετσι ευκολα ρε παιδι μου οτι δεν μου προκαλει συγκινηση το ψηφιακο μεσο. Αφου την καταβρισκω. Φυσικα ετσι αισθανομαι και απο το αναλογικο μεσο. Την συγκινηση στην ουσια μου την προκαλει ο καλλιτεχνης και οχι το μεσο.

Η πιστοτητα ειναι κατι διαφορετικο. Αν καποιος αισθανεται οτι τον φερνει πιο κοντα ενα ενα απο τα δυο μεσα, δεν μπορει να αποκλειει ετσι απλα αυτους που πιστευουν οτι την βρισκουν απο το αλλο μεσον.

Και κατι ακομη. Εδω μεσα, πολυς κοσμος εχει πολυ μεγαλη εμπειρια απο διαφορα καλοστημενα ηχοσυστηματα. Αγνοια σ αυτον τον τομεα ειναι λιγο δυσκολο να βρεις. Δεν αμφιβαλω απο την αλλη για την προσωπικη σου εμπειρια επ αυτου. Αλλα ρε παιδι μου δεν εισαι ο μονος. Η πιστοτητα σ αρεσει δεν σ αρεσει στηριζεται σε τεχνικα δεδομενα. Μην τα περνεις κατ αποκοπη. Ποσες φορες δεν εγραψες για τεχνικα δεδομενα του χωρου. Μας εβαλες κατι παραξενους αριθμους που δεν καταλαβαινα την τυφλα μου. Ομως σεβαστηκα τις γνωσεις σου. Δεν ειπαμε, ελα ρε τι μας λεει ο τυπος. Τα ντουβαρια τα σφουγγαρια και τα σεντονια θα μας προκαλεσουν συναισθημα?

Κατα βαθος πιστευω οτι κι εσυ πιστευεις σε τεχνικα χαρακτηριστικα, απλα ειναι δυσκολο να παραδεχτεις οτι καπου που εχεις δωθει ψυχικα τοσο πολυ, να παραδεχτεις οτι κι εδω ισχυουν οι νομοι της φυσης.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αλλο το συναίσθημα και άλλο να σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο...

Κι εγώ απολαμβάνω με ένα Tivoli μουσικούλα στο γραφείο μου, αλλά άλλο το συναίσθημα και άλλο το "feeling of being there..."

Και ποιός σας είπε ότι το αναλογικό είναι αντιεπιστημονικό? :139:

Reaction score
70

Και ποιός σας είπε ότι το αναλογικό είναι αντιεπιστημονικό? :139:
Το αποδεικνύουν αυτοί που ασχολούνται με το βινύλιο:136:Αφού το παραδέχονται κιόλας ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα τεχνικά θέματα. Μόνο το συναίσθημα. Αχ τι συγκινητικό!!!

Reaction score
70

Θα τρελαθώ θα πηδηχτώ από το παράθυρο:139:

Reaction score
1.685

Θα τρελαθώ θα πηδηχτώ από το παράθυρο:139:
Η τσεπη, τα αυτια, η ψυχη και το συναισθημα ανηκουν στους κατοχους τους και μονον, οποτε μπορεις να το αντιμετωπισεις οπως νομιζεις.

Reaction score
4.250

Κι εγώ απολαμβάνω με ένα Tivoli μουσικούλα στο γραφείο μου, αλλά άλλο το συναίσθημα και άλλο το "feeling of being there..."

Και ποιός σας είπε ότι το αναλογικό είναι αντιεπιστημονικό?
:139:

Βρε Χρηστο κανεις δεν ειπε κατι τετοιο, ομως η επειχηρηματολογια σου εδω ειναι καπως ρηχη. Μπορουμε να αναιρεσουμε τους ενισχυτες λυχνιας? Μπορουμε να αναιρεσουμε το πικαπ? Τιποτα απ αυτα. Αλλα γιατι εσυ απο την αλλη εισαι απολυτως στα αντιθετα?

Και οι συγκρισεις που κανεις στο σπιτι σου δεν πειθουν. Θα επειθαν αν εβαζες ιδιας κατηγοριας μηχανηματα.

Βεβαια εσενα προσωπικα μπορει να σ ενδιαφερει η ανωτεροτητα του δικου σου πικαπ σε σχεση με καποια ψηφιακα. Αλλα αυτο αντε να ενδιαφερει και 2-3 ακομη. Δηλαδη ποσο ενδιαφερει το κοινο μια συγκριση ενος μεσου των 50 χιλαδων με ενα μεσον των 5.000?

Για αντεστρεψε λιγο την συγκριση. Να βαλουμε ενα ψηφιακο των 10.000 με ενα πικαπ των 1.000. Θα πουμε εξ αιτιας της πιθανης υπεροχης του ψηφιακου, οτι το ψηφιακο μου προσφερει συναισθημα και ολα αυτα που γραφεις? Δηλαδη μην τα θελεις ολα δικα σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Για το συγκριτικό,
έ, με το πικάπ που βάλατε,με την κεφαλή και το phono του συγκριτικού, τι περιμένατε να ακούσετε; Καλύτερη αναλογική αναπαραγωγή;
Το πικαπ αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ, το ματσαρισμα κεφαλής-phono λαθος. Αμα λειπει η σχετικη γνωση, τσαμπα τετοια συγκριτικα - παρωδία.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Για το συγκριτικό,
έ, με το πικάπ που βάλατε,με την κεφαλή και το phono του συγκριτικού, τι περιμένατε να ακούσετε; Καλύτερη αναλογική αναπαραγωγή;
Το πικαπ αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ, το ματσαρισμα κεφαλής-phono λαθος. Αμα λειπει η σχετικη γνωση, τσαμπα τετοια συγκριτικα - παρωδία.
Για να μην πεταμε κορωνες για λογους εντυπωσιασμου, αυτα που λες μπορεις να τα αποδειξεις? Αν ναι, περιμενουμε.

Reaction score
70

Αλλα αυτο αντε να ενδιαφερει και 2-3 ακομη. Δηλαδη ποσο ενδιαφερει το κοινο μια συγκριση ενος μεσου των 50 χιλαδων με ενα μεσον των 5.000?
Το κοινό δεν το ενδιαφέρει ούτε τε το πικάπ των 50.000 ούτε το dac των 5.000 ευρώ. Το μηχάνημα των 200-300 ευρώ που παίζει αξιοπρεπώς τον ενδιαφέρει. Ας μην γελιόμαστε αυτοί που ασχολούμαστε με τα μηχανήματα αναπαραγωγής της μουσικής είμαστε μία πολύ μικρή μειοψηφία. Μα το μουσικόφιλο κοινό είναι πολλαπλάσιο. Και δεν ασχολείται με μηχανήματα παρά μόνο με την μουσική την ίδια.

Ο περισσότερος κόσμος ακούει με mp3 στον υπολογιστή ή με αντιγραμένα cd στο mini hi-fi που πήρε από το εμπορικό κέντρο. Αυτοί είναι το 95%.Για όλους τους άλλους υπάρχει το avsite:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo