Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Reaction score
6
Κακό δεν είναι να κάνεις ότι σου αρέσει. Κακό είναι να προσπαθείς κάθε φορά να αποδείξεις στους άλλους ότι η γυναίκα που πήγες είναι η καλύτερη.:114: Κάνε την μεταφορά στα μηχανήματα και you get the point.:136:
Χειρότερο είναι να προσπαθείς να αποδείξεις ότι την ικανοποίησες. :144:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

...τι απάντηση περιμένεις να πάρεις, όταν στου κρεμασμένου το σπίτι ανοίγεις συζήτηση για σκοινιά...με τον κρεμασμένο;
H επιστημοσύνη δεν έγκειται στο πόσο σκοινί θα δώσεις,αλλά στο αν,πώς και γιατί να το χρησιμοποιήσει αυτός στον οποίον θα το δώσεις.Γιατί αυτός που το δίνει,βγαίνει εκτεθειμένος πάντα γιά τις προθέσεις του...:126:

Κακό δεν είναι να κάνεις ότι σου αρέσει. Κακό είναι να προσπαθείς κάθε φορά να αποδείξεις στους άλλους ότι η γυναίκα που πήγες είναι η καλύτερη.:114: Κάνε την μεταφορά στα μηχανήματα και you get the point.:136:
Υπάρχουν βέβαια και ΄΄χειρότερα΄΄...Όπως η εντύπωση ότι τίποτα δεν θα μπει ανάμεσά τους κι ότι δεν θ'απατηθούν.Τουλάχιστον οι χαϊφαϊντελιστές δεν κινδυνεύουν απ'αυτό,γιατί έχουν στο πετσί τους το ΄΄εφήμερο΄΄...:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για μερικούς η γη εξακολουθεί να είναι επίπεδη (όπως και οι γυναίκες)! :109:

Απ' ότι ενθυμούμαι, σύμφωνα με την ΕΜΠΕΙΡΙΑ κάποιων, η γη δεν γύριζε. Μάλιστα ο τυχάρπαστος που τόλμησε να πει το αντίθετο, κατέληξε γονατιστός στην ιερά εξέταση. Ό,τι και να πούμε κάποιοι θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται την εμπειρία τους, κυρίως γιατί αυτό τους δίνει δικαίωμα για να εκφέρουν άποψη. Άλλωστε είναι κάτι που το τρώμε στη μάπα καθημερινά. Για παράδειγμα, ακόμη και ο πιο αγάμητος της παρέας, θα εκφέρει άποψη για σφιχτούς κ@λους, ενώ ο μόνος ωραίος γυμνός κ@λος που έχει δει ποτέ στη ζωή του είναι σε φωτογραφία. :116:

- Για του λόγου το αληθές: :137:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Ανακαλύψει ρε, όχι εφεύρει! Προϋπήρχε και απλά δεν την γνωρίζαμε.. :136:
Τότε γιατί αναφώνησε ηὕρηκα και όχι ανακάλυψα; :138:

...

Reaction score
777
εεε...θα μαλώσουμε...αυτό έλειπε να μήν είναι και η καλύτερη!!!:142:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Προϋπήρχε και απλά δεν την γνωρίζαμε.. με το που την ανακάλυψαν κάποιο καλοί άνθρωποι , το έμαθαν και οι πάπιες και οι υπόλοιποι και πήγαμε για μπάνιο.. και όταν ανακαλύφθηκε και η άνωση στον αέρα.. άρχισαν οι πτήσεις των πτηνών..
Πάλι συμφωνείς μαζί μου. Δεν έχει πλάκα έτσι! :136:

Τώρα που εξηγήθηκαν όλα επιστημονικώς...
Ποιός ήρθε;
Πάντως πιστεύων μόνο άμα ασχοληθούν οι audiophiles με την έρευνα είναι που θα έχουμε άλματα και θα τα εξηγήσουμε όλα..! Αλλά να διαλέξουμε τους έμπειρους, όχι τυχαίους.
Με κολλημένα επιστημονικά μυαλά τύπου Αρχιμήδη, Νεύτωνα ή Toole στα δικά μας, δεν έχουμε δει προκοπή! Επιστημονική μέθοδος, γνώση και πράσιν'άλογα!

:142:

Τότε γιατί αναφώνησε ηὕρηκα και όχι ανακάλυψα; :138:

...
Άμα ήμουν μπροστά θα τον διόρθωνα. "Σιγά ρε παπ@ρα μη μας ζητήσεις και την πατέντα!". :116:

Reaction score
1

H επιστημοσύνη δεν έγκειται στο πόσο σκοινί θα δώσεις,αλλά στο αν,πώς και γιατί να το χρησιμοποιήσει αυτός στον οποίον θα το δώσεις.Γιατί αυτός που το δίνει,βγαίνει εκτεθειμένος πάντα γιά τις προθέσεις του...
Εκτεθειμένος είναι αυτός που δίνει το σκοινί.. αλλά και αυτός που το περιορίζει..

Για μερικούς η γη εξακολουθεί να είναι επίπεδη (όπως και οι γυναίκες)!

Απ' ότι ενθυμούμαι, σύμφωνα με την ΕΜΠΕΙΡΙΑ κάποιων, η γη δεν γύριζε. Μάλιστα ο τυχάρπαστος που τόλμησε να πει το αντίθετο, κατέληξε γονατιστός στην ιερά εξέταση. Ό,τι και να πούμε κάποιοι θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται την εμπειρία τους, κυρίως γιατί αυτό τους δίνει δικαίωμα για να εκφέρουν άποψη. Άλλωστε είναι κάτι που το τρώμε στη μάπα καθημερινά. Για παράδειγμα, ακόμη και ο πιο αγάμητος της παρέας, θα εκφέρει άποψη για σφιχτούς κ@λους, ενώ ο μόνος ωραίος γυμνός κ@λος που έχει δει ποτέ στη ζωή του είναι σε φωτογραφία.
Από ότι θυμάμαι η επιστήμη προκύπτει από την παρατήρηση και αυτό που αισθανόμαστε.. και όχι η αίσθηση από την επιστήμη. (Μήπως μπερδεύεις την επιστήμη με την επιστημονική φαντασία;) Ο τυχάρπαστος επιστήμονας προσπάθησε να εξηγήσει αυτά που δεν κολλούσαν στις παρατηρήσεις του.. βέβαια οι υπόλοιποι πανεπιστήμονες που είχαν ήδη τις επιστημονικές εξηγήσεις για τα πάντα που συνέβαιναν γύρω τους δεν το πίστεψαν πως κάτι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει.. το πιασες πανεπιστήμονα; Μην χαζομεράτε.. κατασκευάστε.. έτσι θα αναπτύξουμε την βιομηχανία του hi-end, θα πέσει η ανεργία, θα πληρώσουμε το χρέος και ζήσαμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα.. Τι σας κρατάει;

Θα συμφωνήσω και για τις γυναίκες.. άλλοι θέλουν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις, ανατομία, ψυχολογικά τεστ και να επιστρατεύσουν όλες τις επιστήμες για να δουν αν τους κάνει μια γυναίκα... και άλλοι απλά την ρίχνουν στο κρεβάτι.. keep reading μέχρι να βρείτε την επιστημονικά ορθή (flat) γυναίκα που θα είναι και το τέλειο και θα πρέπει να αρέσει σε όλους (ή τουλάχιστον θα πρέπει να παραδεχτούν πως είναι η επιστημονικά ορθότερη..) και αν δεν μπορέσετε.. είμαι σίγουρος πως μπορείτε να βρείτε μια που να το πλησιάζει και να την "ισοσταθμίσετε".. :142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έχεις μπερδευτεί λιγάκι αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. :137:
Είναι άλλο πράγμα ο επιστήμονας (Γαλιλαίος) και άλλο πράγμα οι βολεμένοι με την εξήγηση του Θεού παπάδες (ιερά εξέταση). Πάραυτα η έρευνα και η παρατήρηση, μπορούν να εξελιχθούν σε γνώση μόνον εάν αυτός που συμμετέχει στο πείραμα έχει το γνωσιακό υπόβαθρο να το κάνει (όπως πχ ο Γαλιλαίος). Οι συνηθισμένοι χαϊεντάδες γράφουν το μήλο με δύο λάμδα και ωμέγα. Συνεπώς τα αποτελέσματα της παρατήρησής τους (εμπειρία), έχουν τόση αξία όση οι πορδές της γαϊδάρας. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις, δεν τίθεται θέμα. Παράδειγμα η άρνηση να δεχθεί κάποιος τις προάλλες ότι ο τρόπος στησίματος του ηχείου του στον χώρο δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα, διότι η εμπειρία του έλεγε το αντίθετο. Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και χαϊεντάδες που ξέρουν τι κάνουν ή όταν δεν ξέρουν, προσπαθούν να μάθουν.

...

Reaction score
1

Έχεις μπερδευτεί λιγάκι αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. :137:
Είναι άλλο πράγμα ο επιστήμονας (Γαλιλαίος) και άλλο πράγμα οι βολεμένοι με την εξήγηση του Θεού παπάδες (ιερά εξέταση).
Μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει λόγω έλλειψης.. υποβάθρου.. Δεν είναι μόνο οι παπάδες που διαφώνησαν σε επιστημονικές "ανακαλύψεις", αλλά και επιστήμονες με υπόβαθρο. Αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.. ψάξ' το λίγο ακόμη και αν συνεχίσεις να διαφωνείς.. εδώ είμαστε.

Κώστα το ξέρω πως σου λειψα.. συμφωνούμε, γι' αυτό και δεν γράφω συχνά. Άντε να δώσεις καμιά επιστημονικά ορθή απάντηση στα μέλη που λένε έχω τόσα θέλω να αγοράσω αυτό.. δεν σε βλέπω να συμμετέχεις.. δεν βλέπω την γνώση σου να αξιοποιείται.. Τζάμπα το διάβασμα ρε φιλαράκι.. τζάμπα το forum.. Μόλις το κάνεις αυτό, κάνε και την βιομηχανία που λέγαμε.. θα τα 'κονομίσουμε γερά.

ΥΓ1. Ούτε ανακάλυψη ήταν, ούτε εφεύρεση.. ερμηνεία ενός φυσικού φαινομένου. (εξήγησε αυτό που φαίνεται)

ΥΓ2. Καλό αυτό με το μήλλω, επιτέλους έδειξες πως έχεις και λίγο χιούμορ, μετά από εκείνο το κομπλεξικό ban που έριξες τώρα τελευταία και μας ξενέρωσες τελείως.. μήπως ξαναλέω είναι καιρός να βάλετε κάνα ορθογράφο στο site; Γιατί με αυτά που γράφονται από τους μεν και τους δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.. γενικώς. (Στα υπόλοιπα που έγραψες στο συγκεκριμένο post συμφωνώ :111: )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. :126:

Ο Γαλιλαίος αναφέρεται ως ο «πατέρας της σύγχρονης Αστρονομίας» και ο πρώτος φυσικός με τη σύγχρονη σημασία του όρου, καθώς ήταν ο πρώτος που αντικατέστησε την υποθετική - επαγωγική μέθοδο με την πειραματική και εισηγήθηκε τη μαθηματικοποίηση της φυσικής. Ανάμεσα σε άλλα, βελτίωσε το τηλεσκόπιο και το χρησιμοποίησε πρώτος συστηματικά για αστρονομικές παρατηρήσεις, ανακάλυψε τους τέσσερις δορυφόρους του Δία, ανακάλυψε τις ηλιακές κηλίδες και κατέγραψε πρώτος τις κινήσεις τους, εφηύρε τους νόμους του εκκρεμούς που χρησιμοποιήθηκαν στα ρολόγια, διατύπωσε το νόμο της πτώσεως των σωμάτων (που αποδεικνύει ότι η βαρύτητα επιδρά στην ταχύτητα των σωμάτων όταν υψώνονται ή πέφτουν), εφηύρε το θερμόμετρο και τον αναλογικό διαβήτη (που ακόμη χρησιμοποιείται στα γεωμετρικά σχέδια), και υποστήριξε τις θεωρίες του Κοπέρνικου για το Ηλιακό σύστημα. Η θεωρία του ηλιακού συστήματος υποστήριξε ότι η Γη και οι άλλοι πλανήτες, στρέφονται γύρω από τον Ήλιο. Η κοινή αντίληψη της εποχής ήταν ότι ο Ήλιος, η Σελήνη και τα άστρα γύριζαν γύρω από τη Γη, η οποία έμενε ακίνητη.
Ήταν λοιπόν ο πρώτος φυσικός. Οι υπόλοιποι ήταν άνθρωποι του Θεού...

p.s.1 Για το rexona τίποτα.
p.s.2 Οι χαρακτηρισμοί σου μπορεί να σε οδηγήσουν στα μονοπάτια αυτών που νοσταλγείς.
p.s.3 Αν σε χαλάει, εκνευρίζεσαι και λόγω έλλειψης επιχειρημάτων χαρακτηρίζεις, καλύτερα να μην συμμετέχεις. Φιλικά σου το λέω.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.029

Μην χαζομεράτε.. κατασκευάστε.. έτσι θα αναπτύξουμε την βιομηχανία του hi-end, θα πέσει η ανεργία, θα πληρώσουμε το χρέος και ζήσαμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα.. Τι σας κρατάει;
Οι τράπεζες.

Reaction score
1

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. :126:

Ήταν λοιπόν ο πρώτος φυσικός. Οι υπόλοιποι ήταν άνθρωποι του Θεού...

p.s.1 Για το rexona τίποτα.
p.s.2 Οι χαρακτηρισμοί σου μπορεί να σε οδηγήσουν στα μονοπάτια αυτών που νοσταλγείς.
p.s.3 Αν σε χαλάει, εκνευρίζεσαι και λόγω έλλειψης επιχειρημάτων χαρακτηρίζεις, καλύτερα να μην συμμετέχεις. Φιλικά σου το λέω.

...
Ποιος αναφέρει αυτά που παραθέτεις και τι σχέση έχουν με αυτά που λέω; Μπορείς να κάνεις την σύνδεση;

Δεν φοβάμαι να ακολουθήσω κανέναν δρόμο, τις απειλές σου εκεί που πιάνουν.. έχεις κάνει πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς, οπότε μην κρίνεις για να μην κριθείς. Καταλήγοντας θα σου αφιερώσω το υστερόγραφο που έλειπε από το προηγούμενο post μου:

ΥΓ3. Αν σε χαλάει, εκνευρίζεσαι και λόγω έλλειψης επιχειρημάτων χαρακτηρίζεις, καλύτερα να μην συμμετέχεις. Φιλικά σου το λέω (όχι τόσο φιλικά όμως, όσο τα λέω στον Κώστα Φ.). :116:

Σταματάω εδώ, γιατί βοηθάω στο να χαλάσει ένα τόσο καλό θέμα.. 1000 συγνώμη ειλικρινά από τον δημιουργό του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η συζήτηση ξέφυγε...
Το μόνο που χρειάζεται για να ακούσεις σωστά μουσική είναι κοινή λογική. Το να φτιάχνεις τους δικούς σου νόμους βάσει προσωπικών εμπειριών, είναι κοινός παραλογισμός.

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Κώστα το ξέρω πως σου λειψα.. συμφωνούμε, γι' αυτό και δεν γράφω συχνά. Άντε να δώσεις καμιά επιστημονικά ορθή απάντηση στα μέλη που λένε έχω τόσα θέλω να αγοράσω αυτό.. δεν σε βλέπω να συμμετέχεις.. δεν βλέπω την γνώση σου να αξιοποιείται.. Τζάμπα το διάβασμα ρε φιλαράκι.. τζάμπα το forum..
Ντεν έχω χρόνο φιλαράκι..
Άσε που τελικά ότι και να πεις στον άλλο αυτός θα πάρει ότι του πει τελικά ο πωλητής ή ότι του κατέβει στο κεφάλι τελευταία στιγμή ή ότι μπήκε στο recommended του Stereophile - ανάλογα την περίπτωση.

Αυτοί που θέλουν πραγματικά τη γνώμη μου την καταλαβαίνουν μέσα από τα posts μου που είναι διάσπαρτα στο forum. Επίσης πολλού μου στέλνουν ΠΜ ή/και μιλάμε τηλεφωνικά. Αυτά για να σου φύγει η περιέργεια. :136:
Όχι ότι θεωρώ πώς έχει καμία ιδιαίτερη αξία - αφού τελικά αγοράζουμε ότι μας αρέσει - αλλά, να, έχω ακούσει κάτι πατάτες συστήματα που κοστίζουν 10 φορές σαν το δικό μου και λέω θα μπορούσαν να είχανε ρωτήσει κι εμένα τον μικρό, άπειρο, ΚουΦό "επιστήμονα" πριν δώσουν τα λεφτουδάκια τους. Δε βαριέσαι. Καλή καρδιά. Μόνο που, ειλικρινά, στεναχωριέμαι όταν πηγαίνω σε σπίτια και το καινούργιο και ακριβό "πράμα" τους παίζει χειρότερα από το φθηνό "πράμα" που έχω φτιάξει με τα χεράκια μου.

Μόλις το κάνεις αυτό, κάνε και την βιομηχανία που λέγαμε.. θα τα 'κονομίσουμε γερά.
Μπα. Δεν είναι το στυλ μου. Και να πουλούσα, μέσα θα έμπαινα. Αυτό ή το έχεις ή δεν το έχεις.

Reaction score
3.511
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Hifi

Εχει φανατικους θιασωτες,ειναι θρησκεια?

Εχει πολλους μαστορες,ειναι hobby?

Εχουν στεναξει πιστωτικες καρτες,ειναι καταναλωτισμος?

Το ότι ο χώρος του HiFi διαθέτει φανατισμένα κα ψυχωτικά άτομα είναι γεγονός. Σε καμία περίπτωση δεν είναι η μουσική η βασική ανάγκη.

Εχει λίγους σχεδιαστές, πολλούς αντιγραφείς και λέμε ότι είναι hobby επειδή ως ψυχωτικά άτομα χρειάζονται (χρειαζόμαστε) κάποια υποστήριξη και κατανόηση.από το περιβάλλον είτε οικογενειακό είτε κοινωνικό.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Ποιος αναφέρει αυτά που παραθέτεις και τι σχέση έχουν με αυτά που λέω; Μπορείς να κάνεις την σύνδεση;

Δεν φοβάμαι να ακολουθήσω κανέναν δρόμο, τις απειλές σου εκεί που πιάνουν.. έχεις κάνει πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς, οπότε μην κρίνεις για να μην κριθείς. Καταλήγοντας θα σου αφιερώσω το υστερόγραφο που έλειπε από το προηγούμενο post μου:

ΥΓ3. Αν σε χαλάει, εκνευρίζεσαι και λόγω έλλειψης επιχειρημάτων χαρακτηρίζεις, καλύτερα να μην συμμετέχεις. Φιλικά σου το λέω
**τρεις λαλούν και δυο χωρεύουν** η επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση του Διαχειριστή, όπως το συνηθίζει, στα παραπάνω!!! Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv