ANTISKATING

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Απάντηση: ANTISKATING

κοίταξε να δείς φίλε μου...

το παραπάνω διάγραμμα αποτελεί ένα διάγραμμα ελευθέρου σώματος έτσι το λένε.Η κεντρική δύναμη είναι η τριβή.
Η τριβή εξαρτάται άμεσα απο το υλικό και απο την αντίδραση του βάρους του σώματος.Γι αυτό πολύ απλά όταν μειώνεις το βάρος αλλάζει η τριβή στο βινύλιο άρα αλλάζει και η κεντρομόλος.
Η κεντρομόλος στο συγκεκριμένο σχήμα δέν είναι μια υπαρκτή δύναμη.Είναι ανάλυση της τριβής σε μία κάθετη και μία επιτρόχιο.

Αν θές το δέχεσαι.Αν όμως δέν το δέχεσαι εγώ δέν θα συνεχίσω.
Δέν ξέρω αν με πχιάνεις.Δέν είναι θέμα απόψεων.
άνοιξε ένα τυχαίο βιβλίο δυναμικής μηχανικής(Αγγλικό) και θα δείς τα ίδια σύμβολα για 100 παραδείγματα.Απο πύραυλο μέχρι ποτιστήρι.
Αν θές διαφώνησε με αυτά τα βιβλία.
Αυτό θα έγραφα τώρα περι τριβής και άμμεσης σχέση του βάρους και μάλιστα τη δύναμη χωρίς όνομα την όρισα Fo, όπως λέμε ufo αλλά ήρθε πελάτης και.....

Προσωπικά αυτή είναι και η δική μου άποψη.

Reaction score
29.535
Απάντηση: ANTISKATING

Τελικά θα μου πει κανείς πόσο antiskating να βάλω στο sl για την 304? Λιγο λιγότερο απο το βάρος ανάγνωσης? ας πούμε τα 3/4? των 1,2 γρ? που είναι 0,9?

Reaction score
968
Σίγουρα λιγότερο (κλάσμα του βάρους ανάγνωσης). Βάλε περί το μισό και δεν θα πέσεις πολύ έξω.

Έχω σκεφτεί έναν τρόπο ρύθμισης του antiskating με ικανοποιητική ακρίβεια, χωρίς να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, ειδικά εργαλεία, παλμογράφοι, λείοι δίσκοι χωρίς αυλάκια και άλλα ευτράπελα.

To μόνο που εφαρμόζει είναι κοινή λογική, οπότε δεν ξέρω αν συμφωνείτε. :116:

Reaction score
968
Σηκώνεις το βραχίονα με το lift την ώρα που παίζει ο δίσκος. Τον αφήνεις να ξαναπέσει. Εάν συνεχίζει από το ίδιο σημείο τότε η ρύθμιση είναι OK. Διαφορετικά παίζεις λίγο με τη ρύθμιση μέχρι να πετύχεις το ίδιο σημείο.

Όταν η δύναμη anti-skating είναι πολύ μεγάλη, η ακίδα πιέζει την εξωτερική πλευρά του αυλακιού και το στέλεχος γέρνει πλευρικά, οπότε όταν ο βραχίονας ξαναπέσει πάνω στο δίσκο θα αρχίσει από κάποιες στροφές νωρίτερα.

Επαναλαμβάνεις τη ρύθμιση σε διάφορες γωνιακές θέσεις του βραχίονα και γιατί όχι ακόμη και με διαφορετικούς δίσκους. Κάποια στιγμή θα καταλήξεις σε κάποια μέση τιμή αντι-ολίσθησης που σε ικανοποιεί.

Reaction score
3.967

Μπορεί να λανθάνω, αλλά:

- Αν το antiskating είναι μεδέν, ανέβα κατέβα το ίδιο αυλάκι θα πετυχαίνεις

- Αν το αυξάνεις σταδιακά, εκεί που θ' αρχίσει να χάνει το συγκεκριμένο αυλάκι, θάναι σύμφωνα με τη γνώμη σου το hot point,έ?

- Τι νόημα έχει αυτή η ρύθμιση σ ένα βραχίονα που δεν δέχεται τις δυνάμεις περιστροφής του δίσκου?

- Αν αυτό που λες είναι σωστό, ποιά δύναμη εξισορροπεί το antiskating?

- Αν ΔΕΝ πάει προς τα πίσω ο βραχίονας όταν τον ανυψώνεις, έχει το σωστό antiskating?

- Πως γνωρίζουμε την δύναμη τριβής του βραχίονα πάνω στο arm lift?

Ρε απορίες βραδιάτικα....:142:

Reaction score
29.535

Γιώργη ετσι είναι , οταν σηκώνεις τον βραχίονα με το lift και τον κατεβάζεις πρέπει να πέφτει στο ιδιο σημείο.Αν τον σηκώνεις και έρχεται προς τα εξω - πίσω , μάλλον είναι πολύ το antiskating.Απο την άλλη τώρα που το σκέφτομαι σαν να εχεις δίκιο , μιας και ο βραχίονς δεν ξέρει πότε σηκώνεται και πόιτε οχι, η μάλλον το antiskating δεν το ξέρει αυτό , αρα η δύναμη που εξασκεί στον βραχίονα είναι μόνιμη.
Πάντως με λιγότερο απο το βάρος ανάγνωσης σε Antiskating νομίζω οτι η 304 παίζει καλά.Προφανώς οχι μόνο αυτή.

Reaction score
3.967

Γιώργη ετσι είναι , οταν σηκώνεις τον βραχίονα με το lift και τον κατεβάζεις πρέπει να πέφτει στο ιδιο σημείο.Αν τον σηκώνεις και έρχεται προς τα εξω - πίσω , μάλλον είναι πολύ το antiskating.Απο την άλλη τώρα που το σκέφτομαι σαν να εχεις δίκιο , μιας και ο βραχίονς δεν ξέρει πότε σηκώνεται και πόιτε οχι, η μάλλον το antiskating δεν το ξέρει αυτό , αρα η δύναμη που εξασκεί στον βραχίονα είναι μόνιμη.
Πάντως με λιγότερο απο το βάρος ανάγνωσης σε Antiskating νομίζω οτι η 304 παίζει καλά.Προφανώς οχι μόνο αυτή.
Κοίτα να δείς, αυτό που έγραψα για τριβή στο armlift είναι μάλλον στα όρια της ανοησίας!
Ο βραχίονας θα μετακινηθεί πιό πίσω την ώρα που κατεβαίνει κ ψιλοαιωρείται, Έ?
Απλά, αν πχ χάνει 1-2 αυλάκια, μπορεί νάναι σωστή η ρύθμιση (λέμε τώρα...) :131:

Reaction score
29.535

Nai συμφωνώ κατόπιν ωρίμου σκέψεως , ως είπα και πιο πάνω.:116:

Reaction score
29.535

Λοιπόν παίδες κατόπιν ωρίμου σκέψεως , θεωρώ οτι το antiskating δεν ξέρει πότε ο βραχίονας είναι επάνω και πότε κάτω , δλδ πότε διαβάζει , ως εκ τούτου εφαρμόζει μια δύναμη πάντα , και την ίδια .Δλδ αυτή η δύναμη δεν αλλάζει αν ο βραχίονας σηκώνεται , η κάθεται.Ομως πρέπει ο βραχίονας να σηκώνεται απο την θέση που βρίσκεται , και οχι λίγο πριν απο αυτή , λόγω της εφαρμογής της δύναμης αντιολίσθησης.
Αρα λοιπόν και δεδομένης της σταθερής δύναμης αντιολίσθησης ,αφού αυτή δεν αλλάζει , θα πρέπει να την αλλάζει ο χειριστής στον κάθε δίσκο.
Πχ άλλη δύναμη θα θέλει ο δίσκος στην αρχή του και άλη στο τέλος.
Αλλη δύναμη θα θέλει ο 33 rpm δίσκος και ΄'αλλη ο 45 rpm δισκος όπως και όντως θέλει.
Αρα λοιπόν βάζουμε εναν γενικό μέσο ορο και τον αφήνουμε εκεί γιατί αλλιώς θα ρυθμίζουμε antiskating πριν απο κάθε δίσκο που είναι το σωστό αλλά ανέφικτο.
Οι άνθρωποι που ξέρουν εδω μέσα το εχουν ηδη πεί, αλλά οι υπόλοιποι ψάχνονται ακόμα , όπως και εγω. Παιδιά δεν υπάρχει ιδανική ρύθμιση antiskating , Μην ψάχνεστε.
Βάλτε το κάπου και τέλος.

Reaction score
968
Που το θυμήθηκες αυτό το thread? Το είχα ξεχάσει εντελώς!

Ρε ψυχολογικά που περνάει ο κόσμος!

Όταν σηκώνεις το βραχίονα με λάθος τιμή antiskating, αυτός δεν μετακινείται πάνω στο lift δεξιά ή αριστερά, λόγω της δύναμης τριβής με αυτό (εκεί που ακουμπάει στο lift).

Αυτό όμως που γίνεται είναι να ισιώνει το στέλεχος της βελόνας που έχει "πάρει" δεξιά ή αριστερά (φαίνεται και με το μάτι από μπροστά).

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ANTISKATING

Αυτό όμως που γίνεται είναι να ισιώνει το στέλεχος της βελόνας που έχει "πάρει" δεξιά ή αριστερά (φαίνεται και με το μάτι από μπροστά).
Αυτό ακριβώς το φαινόμενο παρατήρησα και εγώ οταν μεταβάλλω το antiskating. Τελικά το άφησα εκεί που, με το μάτι, μου φαίνεται να κάθεται πιο ίσια η βελόνα. Νομίζω οτι επηρεάζεται και η στάθμη της έντασης μεταξύ των δυο καναλιών (το right left ballance), αλλά πάλι μπορεί να είναι και ιδέα μου.

Reaction score
29.535

Αλεχ αγοράκι μου τα ε΄χουμε πεί , το ανστισκατό ρυθμίζεται τέελιεια μόνο με δίσκο period.

Reaction score
0

Παιδιά μια ερώτηση. Η Ortofon TKS 49S (TKS49S) που φοράει το Dual CS-505-1 είναι κυκλική η ελλειπτική; Ρωτάω γιατί στη ρύθμιση του antiskating έχει 2 επιλογές, και δεν θυμάμαι ποια πρέπει να επιλέξω.

Reaction score
2.248

Παιδιά μια ερώτηση. Η Ortofon TKS 49S (TKS49S) που φοράει το Dual CS-505-1 είναι κυκλική η ελλειπτική; Ρωτάω γιατί στη ρύθμιση του antiskating έχει 2 επιλογές, και δεν θυμάμαι ποια πρέπει να επιλέξω.
Είναι σφαιρική η ακίδα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef