KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Reaction score
6
To rec out παίδες δε βολεύει. Θα πράπει κάθε φορά να σηκώνεται για να ρυθμίζει την ένταση από το Volume του sub. Έχει δεύτερη έξοδο για ηχεία οπότε καθάρισε.

Reaction score
313
Απάντηση: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Ακόμη καλύτερα, πάντως, να συνδεθεί το υπογούφερ στην αντίστοιχη έξοδο της κάρτας ήχου.
Δε χρειάζεται να "κάνει βόλτες" από την κάρτα στον ενισχυτή και από εκεί (tape out) στο υπογούφερ.

GOM

Reaction score
43

απο το tape out οπως ειπα και παραπανω. Το σαμπ παιρνει σταθερο σημα απο εκει και το ενισχυει ο ενισχυτης που υπαρχει μεσα στο σαμπ. Τα ηχεια τα συνδεεις στον Μαραντζ (στις εξοδους ηχειων) και αυτος ειναι ο ενισχυτης που τα οδηγει

Απλα θα πρεπει να δουλευεις με 2 ρυθμιστικα volume. Ενα του Μαραντζ για τα ηχεια, και ενα του σαμπ το οποιο ειναι αυτοενισχυομενο
Τελικά αυτό μου φαίνεται πιο απλό στο να το καταλάβω και μ΄αρέσει κιόλας σαν λύση. Κάτι τελευταίο για να μην σε ζαλίζω. Στο sub εκτός από ενεργό χρειάζεται να προσέξω και κάτι άλλο? π.χ max watt, να έχει high level input κ.λπ? η επειδή έχει δικό του ενισχυτή δεν έχω πρόβλημα?
Τα watt του ενισχυτή απ οτι βλέπω είναι 2χ70 με 100αρια ηχεία θα είμαι εντάξει? η μπορώ και παραπάνω...?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν εχει εξοδο η καρτα ηχου, ναι, το σαμπ μπορει να συνδεθει εκει. Οσον αφορα τα ηχεια, μια χαρα ειναι τα 100 w, και παραπανω μπορεις δεν εχει σημασια.

GOM

Reaction score
43
Απάντηση: Re: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

To rec out παίδες δε βολεύει. Θα πράπει κάθε φορά να σηκώνεται για να ρυθμίζει την ένταση από το Volume του sub. Έχει δεύτερη έξοδο για ηχεία οπότε καθάρισε.
Αναφέρεσαι στον marantz?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

αν εχει high input το sub, και μπορει να παρει ρευμα απο την 2η εξοδο ηχειων του ενισχυτη, ναι. Pleo κατευθυνε το φιλο εσυ που εισαι εκ των πραγματων subακιας:123:

GOM

Reaction score
43

αν εχει εξοδο η καρτα ηχου, ναι, το σαμπ μπορει να συνδεθει εκει. Οσον αφορα τα ηχεια, μια χαρα ειναι τα 100 w, και παραπανω μπορεις δεν εχει σημασια.
Αν βάλω κατευθείαν στην έξοδο της κάρτας το sub, το volume δεν θα ρυθμίζεται πάλι από το sub και όχι από τον ενισχυτή? Μπερδεύτηκα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ελεγχο απο το volume του ενισχυτη εχεις μονο σε οτι συνδεσεις στην δικια του εξοδο ηχειων.

GOM

Reaction score
43

Ωραία, ανακεφαλαίωση...:105:

Μιλάμε πάντα για τον marantz, τον οποίο με αναλογικό τον συνδέω στην κάρτα ήχου και από αυτόν βγάζω 2 ηχεία. Πάει αυτό.
Παίρνω ένα ενεργό sub και το συνδέω στην έξοδο sub της κάρτα ήχου. Το sub τι είσοδο χρειάζεται για να πάρει κατευθείαν από την κάρτα? High level ή ότι να ναι (μην βαράτε) Αν θέλετε προτείνετε ένα 2 sub να τα δω να καταλάβω που να κάνουν γι αυτη τη δουλειά.
Και τέλος, το volume του sub θα ελέγχεται από το ίδιο η μπορώ και μέσα από pc, από το πρόγραμμα της realtek εννοώ που έχει η κάρτα ήχου...
Τελειώνουμε παιδιά...υπομονή...:119:

Reaction score
6
Λοιπόν, ο μαραντζίδης έχει δεύτερη έξοδο ηχείων, σωστά; Έτσι λέει το σχέδγιο.

Οπότε αυτή η δεύτερη έξοδος θα στείλει σήμα στο sub το οποίο σήμα όμως ελέγχεται από την ένταση του ενισχυτή. Κάτι που δεν γίνεται με το tape out (ή Rec out).

Το σήμα αυτό μπορεί να είναι σήμα ισχύος αλλά στα ενεργά sub με είσοδο Hi-Level in (με μπόρνες είναι για να δεχτούν καλώδιο ηχείων) μετατρέπεται πάλι σε σήμα line. Έτσι έχεις κέρδος το Volume control από τον ενισχυτή.

Μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις τα κανονικά ηχεία στις πρώτες εξόδους του ενισχυτή και να ρυθμίσεις την αποκοπή από το ρυθμιστικό του sub.

Ε βουαλά 2.1 system κομπλέ (όχι το γιαούρτι :105:).

GOM

Reaction score
43

Είχα την εντύπωση ότι έχει μια έξοδο ηχείων αλλά όντως στο σχέδιο φαίνεται 2. Θα πάω αύριο να το κοιτάξω. Εκεί που αναφέρεις αποκοπή από το sub, τι εννοείς? Έχεις να προτείνεις κανένα sub με hi level in στο πρόχειρο?

Reaction score
6
Στο πόσο πρόχειρο; Χώρος; γιατί το κόβω για μεταξύ 8 και δέκα ίντσες αυτό που θες.

Στο πρόχειρο, κάτι που κατά λάθος είναι πολύ καλύτερο από τα χρήματά του, είναι αυτό.

GOM

Reaction score
43

Ναι κάπου εκεί...για χώρο ακόμα το ψάχνω...καλό φαίνεται πάντως αυτό...θα τα τσεκάρω και θα επανέλθω...αρκεί να έχει o marantz όντως 2 εξόδους ηχείων...ευχαριστώ για τον χρόνο σου..

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Φίλε Gom τα παιδιά σου δώσανε μια κατευθυντήρια γραμμή.Και η δική μου άποψη είναι να βάλεις
τον Marantz επάνω και να τελειώνεις.Εδώ θέλω να διορθώσω ότι το Jamo Sub 300 που σου προτείνω στο 4ο post είναι με vented καμπίνα και όχι κλειστού τύπου.Το μπέρδεψα με το Sub 650

GOM

Reaction score
43

Ο marantz έχει τελικά 2 εξόδους οπότε πάμε καλά..:103:

Το πρόβλημα είναι ο χώρος γι αυτό κατέληξα για αρχή σε 3 συνδυασμού ηχείων με sub, από το ιδανικότερο, (από άποψη χώρου) προς το κάπως πιο στριμωγμένο και θα ήθελα την γνώμη σας.

1) αυτό ή αυτό + sub (με βολεύει απίστευτα από θέμα χώρου αλλά από ήχο δεν ξέρω τι γίνεται)

2) αυτό + sub (τα ηχεία χωράνε μια χαρά, το sub, με το ζόρι, αλλά δεν ξέρω αν συνδυάζονται και θέλω την γνώμη σας)

3) αυτά + sub (εδώ και τα ηχεία είναι μεγάλα και το sub)

Αν θέλετε μου λέτε την γνώμη σας λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο και την ποιότητα.
Από χρήματα πάνω κάτω στα ίδια βγαίνουν.
Επίσης αν έχετε να προτείνετε και κάποιον άλλο συνδυασμό αλλά με μικρά σε μέγεθος ηχεία, καλό θα ήταν...
thx παιδιά...

Reaction score
313

Από τις παραπάνω προτάσεις, θα προτιμούσα τις 2 και 3.

Προτείνω, επίσης, να δεις:
- Την οικονομική σειρά της JBL (ρώτα το Νίκο Αρβανιτάκη)
- Την οικονομική σειρά της XTZ (ρώτα τον κύριο Θέμη - "Themiloc", στο φόρουμ)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Από τις παραπάνω προτάσεις, θα προτιμούσα τις 2 και 3.

- Την οικονομική σειρά της XTZ (ρώτα τον κύριο Θέμη - "Themiloc", στο φόρουμ)
+1

εννοει αυτα

http://shop.xtz.se/bild-ljud/hogtalare/subwoofer/XTZ-99-W8.16-High-Glossy-Black
http://www.xtz.se/uk/products/speakers/80-satellite_2

GOM

Reaction score
43

thx θα τα τσεκάρω, διαστάσεις κλπ και θα επανέλθω...:107:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

sub: 300 x 360 x 380 mm (WxDxH)
sat 80: 160 x 290 x 245 mm (Width x Height x Depth)

GOM

Reaction score
43

sub: 300 x 360 x 380 mm (WxDxH)
sat 80: 160 x 290 x 245 mm (Width x Height x Depth)
Λίγο το ύψος μου τα χαλάει στο sat, 29...
Ξέρεις περίπου και σε τι τιμές παίζουν όλα μαζί?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo