THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

Reaction score
5
Απάντηση: THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

Επειδή το έχω ψάξει διεξοδικά το θέμα του θορύβου με το συγκεκριμένο κουτί έχεις 2 επιλογές:

Η πρώτη -και φθηνή- λύση είναι να αφήσεις τους υπάρχοντες ανεμιστήρες βάζοντάς τους μόνο αυτά
Μειώνεται λίγο ο θόρυβος αλλά μην περιμένεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η δεύτερη -και καλύτερη αλλά ακριβή- λύση είναι να τους ξηλώσεις αντικαθιστώντας τους με αυτούς και σύνδεσή τους με ένα multibay το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί με πατέντα στη θέση της οθόνης (πρέπει να στραβωθούν λίγο τα πλαινά αυτάκια) ή με ένα αναλογικό ποτενσιόμετρο (αν θέλεις να διατηρηθεί η εξωτερική οθόνη) που μπορεί να στηριχθεί στο bay των δίσκων εσωτερικά.

Reaction score
0

Η πιο ανέξοδη λύση είναι να πάρεις 7v από ένα molex

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχεται καμιά καλη ( αθορυβη) ψύκτρα να μου προτείνεται? Καί κατι ακόμα οι ανεμηστήρες του κουτιού συνδέονται με το τροφοδοτικό και 'ετσι δεν ελεγχονται με software. Υπάρχουν μειωτήρες αν χρειαστεί να τους κάνουμε πιο ύσηχους?
CPU Cooler Prolimatech Megahalems Rev.2 55 euros

Αν σε παίρνει από οικονομικής άποψης καλό θα ήταν να αλλάξεις τους ανεμιστήρες του κουτιού.
SilenX Case Fan Ixtrema Pro 120mm 14db 17 euros

Reaction score
5

Για ψύκτρα επεξεργαστή είχα βάλει αυτή η οποία ήταν εξαιρετικά αθόρυβη αλλά μη αποδοτική. Το καλοκαίρι, μερικές φορές, παίζοντας παιχνίδια με τον -σπάταλο ενεργειακά- Athlon 6000+ υπερθερμαινόταν μετά από μισή ώρα.

Έτσι, του έβαλα, με πολλές πατέντες είναι η αλήθεια, την έτοιμη υδρόψυξη της Corsair και έχω και ησυχία και πολύ υψηλή απόδοση (αν και ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει καλοκαίρι) κρατώντας τον επεξεργαστή <42 C σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Ίσως μια τέτοια λύση να είναι αρκετά ισορροπημένη μεταξύ απόδοσης-ησυχίας-τιμής, αν και δεν την έχω δοκιμάσει.

Reaction score
5

CPU Cooler Prolimatech Megahalems Rev.2 55 euros

Αν σε παίρνει από οικονομικής άποψης καλό θα ήταν να αλλάξεις τους ανεμιστήρες του κουτιού.
SilenX Case Fan Ixtrema Pro 120mm 14db 17 euros
Η Prolimatech δεν χωράει στο συγκεκριμένο κουτί όπως και καμία -τύπου tower- ψύκτρα.
Ο 12άρης στοκ ανεμιστήρας δεν δημιουργεί προβλήματα θορύβου, αυτά προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τα 6άρια ανεμιστηράκια στο πίσω μέρος.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η Prolimatech δεν χωράει στο συγκεκριμένο κουτί όπως και καμία -τύπου tower- ψύκτρα.
Ο 12άρης στοκ ανεμιστήρας δεν δημιουργεί προβλήματα θορύβου, αυτά προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τα 6άρια ανεμιστηράκια στο πίσω μέρος.
Αγαπητέ vagor80gr μάλλον δεν έχεις καταλάβει ποιο κουτί έχει ο djteo74.

THERMALTAKE VH3001BNS DH103 BLACK
Ανεμιστήρες: Μπροστά:120mm fan 1300rpm (παρέχεται), Πίσω:120mm fan 1300rpm (παρέχεται).
Διαστάσεις(WxDxH): 464x211x430 mm

Reaction score
0
Re: Απάντηση: THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

Αγαπητέ vagor80gr μάλλον δεν έχεις καταλάβει ποιο κουτί έχει ο djteo74.

THERMALTAKE VH3001BNS DH103 BLACK
Ανεμιστήρες: Μπροστά:120mm fan 1300rpm (παρέχεται), Πίσω:120mm fan 1300rpm (παρέχεται).
Διαστάσεις(WxDxH): 464x211x430 mm
Ασε τι λεει το e-shop.Δυο 6ρηδες εχει πισω και κανουν φασαρια.Εγω τους εβαλα ενα ρυθμιστη στροφων και τους χαμηλωσα μεχρι το σημειο που δεν με ενοχλουν

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

Ασε τι λεει το e-shop.Δυο 6ρηδες εχει πισω και κανουν φασαρια.Εγω τους εβαλα ενα ρυθμιστη στροφων και τους χαμηλωσα μεχρι το σημειο που δεν με ενοχλουν
Έχω φτιάξει HTPC για φίλο με αυτό το κουτί(DH103), οπότε το ξέρω πολύ καλά.

Αντικατέστησα τους ανεμιστήρες του κουτιού με τους ScytheS-Flex στις 1.200rpm και την stock ψύκτρα του επεξεργαστή με την Thermalight Ultra 120 Extreme και τον ανεμιστήρα της Noctua NF-P12.

Μπορεί μερικοί φίλοι να έχουν μπερδευτεί από τον τίτλο του θέματος που αφορά το VF7001BNS DH101, ο djteo24 παραθέτει link για το VH3001BNS DH103.

Reaction score
5

Ναι, έχεις δίκιο gkontoletas. Αν το case χρησιμοποιηθεί και για gaming καλό θα ήταν να τοποθετηθεί κι ένας ρυθμιστής στροφών για μέγιστη ψύξη.
Η Prolimatech είναι κορυφαία λύση αλλά θα αξιοποιηθεί μόνο με έναν "γρήγορο" ανεμιστήρα, είναι λύση για overclockers κυρίως.
Αν δεν θέλει να βάλει ρυθμιστή μπορεί να βάλει τους 12άρηδες που πρότεινες και για ψύκτρα την Enzotech που έχει δικό της ρυθμιστή και είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με την προαναφαρθείσα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη για το μπέρδεμα που προκάλεσα. Για αυτη την ψύκτρα τι λέτε? http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=32&lng=en θα παρω και τους μειωτήρες που ειπε ο vagos80gr

Η συγκεκριμένη ψύκτρα παίρνει ανεμιστήρες 92mm με αποτέλεσμα να παράγει αρκετό θόρυβο.
Προτίμησε ψύκτρα που παίρνει ανεμιστήρες 120mm.

http://www.silentpcreview.com/article1018-page3.html

Reaction score
9

Εχεις δίκαιο θά πάρω αυτή http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=14&lng=en&set=1 οχι οτι η prolimatech δεν ειναι καλή αλλά πάλι στην ίδια τιμή θά έβγαινε μέ τον ανεμιστήρα που θά έπρεπε να της βάλω. Τώρα κουράγιο μέχρι να έρθει και η asus xonar hdav1.3 slim πράγμα που δεν θα αργήσει πιστέυω γιατί οι τιμές των κανονικών εχουν μειωθεί

Reaction score
0

για ένα τέτοιο κουτί μεχρι πόσα amper πρεπει να είναι στα 12v το τροφοδοτικό ώστε να παίξει η οθόνη vfd?

και ποίο τροφοδοτικό προτείνετε?!!!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η κατανάλωση της VFD οθόνης είναι πολύ μικρή, η επιλογή του τροφοδοτικού θα εξαρτηθεί από το υπόλοιπο hardware που θα επιλέξεις και τα χρήματα που θέλεις να δώσεις.

Reaction score
0

Η κατανάλωση της VFD οθόνης είναι πολύ μικρή, η επιλογή του τροφοδοτικού θα εξαρτηθεί από το υπόλοιπο hardware που θα επιλέξεις και τα χρήματα που θέλεις να δώσεις.
το σύστημα μου είναι

Μ/Β. ASUS P5QL-E
INTEL DUAL CORE 5200
MEMORY CROSS 2X 1024
ASUS EAH3450
TV TUNER GB GT-P8000 DBV-T
SEGATE 320 G

γενικά χαμηλης ενέργειας και σκέφτομαι γύρω στα 50 - 60 ευρώ απλά ειδα κάποιες αναφορές εδω σχετικα με τα volt αν θα παίξει σωστά η όχι και δε θέλω να αγοράσω κατι που δεν θα κάνει στην τελική!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab