- Reaction score
- 62
Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!
Αν είσαι στο 2) γιατί να ασχοληθείς με το 1) ? Χάσιμο χρόνου...
Το 1) άστο, σηκώνει πολύ συζήτηση, ίσως περισσότερο κι από analog vs. digital :138:
Τους εξήγησες όμως ότι δε θα προλάβουν να τα ακούσουν ποτέ? :138:
Έχεις δίκιο γιατί εγώ ήμουν ουσιαστικά off-topic, μιας και δεν ήθελα να "καταρρίψω" την πρωτοκαθεδρία του mp3 ή να το "πεθάνω", αλλά να καταδείξω τη ματαιότητα του lossy vs. lossless πια, υπό το πρίσμα των τωρινών οικονομικο-τεχνολογικών δεδομένων, όσον αφορά αυτούς του 2) που αναφέρεις (μιας και είμαστε σε audio forum).μοιάζει "αχρείαστο" ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με τις εξής προϋποθέσεις: 1) μπορείς να ακούσεις διαφορά από το "ασυμπίεστο" + 2) σε ενδιαφέρει αυτή η διαφορά.
Αν είσαι στο 2) γιατί να ασχοληθείς με το 1) ? Χάσιμο χρόνου...
Το 1) άστο, σηκώνει πολύ συζήτηση, ίσως περισσότερο κι από analog vs. digital :138:
Ως προς το "απολύτως" δεν ξέρω, σίγουρα είναι πρώτο, αλλά αν η διαφορά από τα lossless είναι τόσο μεγάλη...όσον αφορά σε ιντερνετικό επίπεδο ίσως όχι τόσο πια...Απ'ότι φαίνεται όμως στην πραγματικότητα όπου το mp3 είναι το απολύτως επικρατέστερο φορμά κυκλοφορίας της μουσικής στον κόσμο, οι παραπάνω προϋποθέσεις απλά δεν ισχύουν.
Δηλαδή τους έδωσες ας πούμε π.χ. 5Τ flac κι αυτοί τα έκαναν 2Τ mp3?Στην πράξη, έχω το εξής παράδειγμα να σου πω: σε 5-6 φιλαράκια μου (εκτός βλαμμένων του φόρουμ μας) που τους έδωσα κάτι τέρατα σε flac για να έχουν να ακούν μουσική, με βρίζανε γιατί φάγαν μερικά απογέματα για να τα μετατρέψουν σε mp3...
Τους εξήγησες όμως ότι δε θα προλάβουν να τα ακούσουν ποτέ? :138: