Ψηφιακή Riaa

Reaction score
2.248
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

:135::116:

έλα βρε, αρκετά το ξεχειλώσαμε με τα "off topic", άντε, ας επιστρέψουμε στην ρία, την ωραία την κυρία την ψηφιακιά, την αλανιάρα, την πρόστυχη... :126:
Ναι!!!!! Να επιστρέψουμε για τα ακόμα μεγάλα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν

Θα ήθελα λοιπόν από τον φίλο vet να μας πει εάν γνωρίζει πρo r.i.a.a standard πως έκοβαν οι δισκογραφικές (decca, rca, philips, columbia κτλ) και πως κατάφερε να κάνει την αποέμφαση.

Επίσης θα ήθελα πάλι από τον φίλο vet να μου πεί πως δημιουργούνται τα "κλικ κλακ" που λέει (αυλάκι-ακίδα-ταλάντωση κτλ) και εάν το φιλτραρισμά τους νομίζει ότι επιφέρει και φιλτράρισμα των ιδίων συχνοτήτων εντός του μουσικού περιεχομένου.

Επίσης εάν θεωρεί περιττή την αγορά ενός πλυντηρίου της τάξεως των 500 ευρώ ή σε περίπτωση καταστροφής του βινυλίου περιττή την επαναγορά του. (20 ευρώ)

συνεχιζοντας...
2 ακομα μεγαλα πλεονεκτηματα (εμμεσα) ειναι:
1) η ευκολια εφαρμογης ισοσταθμισης καταλληλης για δισκους πριν του 1954 (τοτε η Riaa δεν ειχε "στανταριστει") που για οσους εχουν, ξερουν τι σημαινει αυτο.
2) η εφαρμογη "φιλτρων καθαρισμου θορυβου" σε πραγματικο χρονο. κλικ κλακ κλπ πλεον αποτελουν παρελθον! για σκεφτειτε το... ξερω ξερω δεν μπορειτε χωρις αυτα...

Reaction score
4.250

Θα ήθελα λοιπόν από τον φίλο vet να μας πει εάν γνωρίζει πρo r.i.a.a standard πως έκοβαν οι δισκογραφικές (decca, rca, philips, columbia κτλ) και πως κατάφερε να κάνει την αποέμφαση.

Επίσης θα ήθελα πάλι από τον φίλο vet να μου πεί πως δημιουργούνται τα "κλικ κλακ" που λέει (αυλάκι-ακίδα-ταλάντωση κτλ) και εάν το φιλτραρισμά τους νομίζει ότι επιφέρει και φιλτράρισμα των ιδίων συχνοτήτων εντός του μουσικού περιεχομένου.

Επίσης εάν θεωρεί περιττή την αγορά ενός πλυντηρίου της τάξεως των 500 ευρώ ή σε περίπτωση καταστροφής του βινυλίου περιττή την επαναγορά του. (20 ευρώ)

Στο τελευταιο κοματι να πω την δικη μου αποψη.

Εφοσον εχει καποιος δισκους βινυλιου, καλο ειναι και να τους προσεχει. Το ποσο χρηματα θα ξοδεψει και το τι ποιοτητας θα ειναι αυτο που θα παρει για την καθαριοτητα των δισκων ειναι ενα ξεχωριστο κεφαλαιο που ο καθενας κρινει συμφωνα με τις αναγκες του και τις δυνατοτητες του.
Εφ οσον εχασε η καταστραφηκε καποιος δισκος και του αρεσει, γιατι οχι και να τον ξαναγορασει. Μονο εαν καποιος εχει αποριψει καποιο μεσον αναπαραγωγης σταματαει τις αντιστοιχες αγορες.

Θεωρω επισης οτι αν καποιος εχει phono stage, ακομη κι αν αποδεδειγμενα ευσταθουν τα οσα περιγραφονται περι ριας, δεν θα τρεξει για την αντικατασταση του. Αυτο αφορα περισσοτερο καποιους που ξεκινουν ενα συστημα αναλογικο, η καποιους που για καποιο λογο θελουν να αντικαταστησουν το υπαρχων phono (πχ χαλασε το παλιο) να ξερουν και τι αλλο παιζει στην αγορα, ουτως ωστε να αποσισουν με περισσοτερη σωφροσυνη.

Reaction score
2.248

Vastar είσαι σωστότατος!

Η ερώτηση όμως για αγορά του πλυντηρίου ή αγορά του βινυλίου είναι σε συνάρτηση με το πλεονέκτημα των "φίλτρων καθαρισμού" που ετέθει από τον φίλο Vet και μάλλον δεν διατυπώθει σωστά.

Reaction score
3.967

Να τα μας, Jelco ο Γιωργης...αφου σε εχω για ανακαλωδιωση γιατρε μου...
Ναι βρε αγοράκι μου, κάνε συ (thaaaanks!!!!) την ανακαλωδίωση κ άσε με εμένα να κελαηδάω!!!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

τι ερωτηση....τσ τσ τσ

οσο για την αφαιρεση των κλικ αστο, το pure vinyl και μονο εχει πολυ καλα αποτελεσματα χωρις να σου "πειραζει" τις συχνοτητες που λες (ειναι "εξυπνο"), αλλα το επαγγελματικο φιλτρο του amarra vinyl ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ειναι απιστευτο.
το πλυσιμο παντα βοηθαει αλλα τα παραπανω "παιζουν" και σε χαραγμενους δισκους και εγω τουλαχιστον εχω αρκετους...

Reaction score
2.248

Good Νίκο!!
Τότε το μόνο που μένει είναι να κάνουμε αυτό που είπαμε.... :102:
Θα γίνει σύντομα μόλις παραλάβω τα ενισχυτικά και θα είμαστε ακόμα 4-5 συνφορουμίστες.
Θα έχω και ένα phono με υλοποίηση LCR

Θα έχει και μεζέ από Δράτσα :126:

σσ: και με την ευκαιρία να ρυθμίσουμε και το linn

D

deleted user 10898

Guest
super! αντε επιτελους...
και εγω θελω να ξερω τι ψαρια πιανει στις μεγαλες κατηγοριες...

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Άν συμμετάσχει κ ένας άλλος λιβέντς+1 ακόμη phono θα το αντέξετε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974

Έτσι μπράβο, να βλέπω συμμετοχές και διάθεση στη γνωριμία με τα νέα κόλπα!

Ελπίζω για τα καλύτερα, προς όφελός σας, στην αναπαραγωγή των αγαπημένων σας δίσκων βινυλίου!

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Άν συμμετάσχει κ ένας άλλος λιβέντς+1 ακόμη phono θα το αντέξετε?
Καλέ μου Αγιοβασιλογιώργη άμα δεν κατέβεις πως θα γίνει το τεστ? :105:
Κάτι μου λέει πως μιλάμε για το ίδιο phono :142:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

τι ερωτηση....τσ τσ τσ

αλλα το επαγγελματικο φιλτρο του amarra vinyl ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ειναι απιστευτο.
Δεν είναι ένα φίλτρο. Είναι μια απλή μορφή ενός θρύλου, του περίφημου συστήματος No Noise της Sonic Solutions που παρουσιάστηκε (καθόσαστε ?) το 1985 !!!!!!!

Όπως βαρετά αναφέρω ήταν ένα σύστημα 20 χρόνια μπροστά απο την εποχή του. Το NoNoise είχε διάφορα "modules" όπως τα detect decklick, decklick , decrackle , denoise . Επίσης είχε τους περίφημους αλγόριθμους Type B, Type D και Type E απο το module manual decklick. Με το Type B για παράδειγμα μπορείς να αντικαταστήσεις κενό ήχου μερικών millisecond !!

Στην πραγματικότητα το Amarra Vinyl χρησιμοποιεί το πακέτο manual decklick απο την εξέλιξη του Sonic Solution του Sonic Studio όπως λέγεται σήμερα. Είναι η εταιρεία που βγάζει το Amarra.

Για την ιστορία θα αναφέρω πως 20 χρόνια πρίν για ένα κομμάτι 3 λεπτών χρειάζονταν περίπου 20-24 ώρες επεξεργασία. Τώρα με ένα σύγχρονο Mac χρειάζονται 10 λεπτά.

Και κάτι τρομακτικό. Το No Noise βρίσκει τα click και φτιάχνει μια database των click.
2-3000 πιθανά click. Μετά μπορείς να δείς αν θές ένα-ένα πιά είναι click απο πρόβλημα και πια είναι μουσική και δεν χρειάζεται επεξεργασία. Αφού βρείς τα πραγματικά click μπορείς να σώσεις την τελική database πάνω στην οποία θα εφαρμοστεί η διαδικασία decklick. Εκεί πάλι ρυθμίζεις αν τα cklick είναι ¨ψηλά¨, ¨κοντά" , αν έχουν μεγάλο πλάτος κλπ κλπ

20 χρόνια πρίν ....... Ποτέ δεν κατασκευάστηκε τέτοιο σύστημα πάλι. Θεωρείτε το μεγαλύτερο σε κώδικα πρόγραμμα που γράφτηκε ποτέ απο τον περίφημο Andy Moore.

Είναι αλήθεια πως ίσως τέτοια λεπτομέρεια δεν χρειάζεται πλέον (και δεν πληρώνεται....) αφου υπάρχει πρόοδος στο detection των αλγορίθμων.

Δεν πάυει να είναι ένα επίτευγμα του ανθρώπου.

Reaction score
2.248

Πάλι δεν κατάλαβα πως κάνει το "Νο noise" σε real time κατά την διάρκεια που παίζω έναν δίσκο :118:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974

Πάλι δεν κατάλαβα πως κάνει το "Νο noise" σε real time κατά την διάρκεια που παίζω έναν δίσκο :118:
το "σωστό" είναι να το κάνεις εκ των υστέρων, με την ησυχία σου, αφού περάσεις το φλακ στο σκληρό σου.

Reaction score
4.250

Εσυ μην ξεθαρευεις και ρωτας τετοια, γιατι θα σε χαλασουν και δεν θαχουμε με ποιον να μαλωνουμε μετα!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Δεν είναι το No Noise είναι μέρος του No Noise.
Real time είναι μονο το denoise module. Τα άλλα δεν είναι real time.

To No Noise κάποτε είχε 50.000 80.000 $

Τώρα με 500 € παίρνεις το Amarra Vinyl και ένα μέρος του No Noise.

Καταλαβαίνεται βέβαια γιατί πλέον δεν υπάρχει ιδιαίτερο development σε θέματα ήχου.
Όλα πλέον για την εικόνα ....

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Δεν είναι ένα φίλτρο. Είναι μια απλή μορφή ενός θρύλου, του περίφημου συστήματος No Noise της Sonic Solutions που παρουσιάστηκε (καθόσαστε ?) το 1985 !!!!!!!

Όπως βαρετά αναφέρω ήταν ένα σύστημα 20 χρόνια μπροστά απο την εποχή του. Το NoNoise είχε διάφορα "modules" όπως τα detect decklick, decklick , decrackle , denoise . Επίσης είχε τους περίφημους αλγόριθμους Type B, Type D και Type E απο το module manual decklick. Με το Type B για παράδειγμα μπορείς να αντικαταστήσεις κενό ήχου μερικών millisecond !!

Στην πραγματικότητα το Amarra Vinyl χρησιμοποιεί το πακέτο manual decklick απο την εξέλιξη του Sonic Solution του Sonic Studio όπως λέγεται σήμερα. Είναι η εταιρεία που βγάζει το Amarra.

Για την ιστορία θα αναφέρω πως 20 χρόνια πρίν για ένα κομμάτι 3 λεπτών χρειάζονταν περίπου 20-24 ώρες επεξεργασία. Τώρα με ένα σύγχρονο Mac χρειάζονται 10 λεπτά.

Και κάτι τρομακτικό. Το No Noise βρίσκει τα click και φτιάχνει μια database των click.
2-3000 πιθανά click. Μετά μπορείς να δείς αν θές ένα-ένα πιά είναι click απο πρόβλημα και πια είναι μουσική και δεν χρειάζεται επεξεργασία. Αφού βρείς τα πραγματικά click μπορείς να σώσεις την τελική database πάνω στην οποία θα εφαρμοστεί η διαδικασία decklick. Εκεί πάλι ρυθμίζεις αν τα cklick είναι ¨ψηλά¨, ¨κοντά" , αν έχουν μεγάλο πλάτος κλπ κλπ

20 χρόνια πρίν ....... Ποτέ δεν κατασκευάστηκε τέτοιο σύστημα πάλι. Θεωρείτε το μεγαλύτερο σε κώδικα πρόγραμμα που γράφτηκε ποτέ απο τον περίφημο Andy Moore.

Είναι αλήθεια πως ίσως τέτοια λεπτομέρεια δεν χρειάζεται πλέον (και δεν πληρώνεται....) αφου υπάρχει πρόοδος στο detection των αλγορίθμων.

Δεν πάυει να είναι ένα επίτευγμα του ανθρώπου.
Δεν είναι το No Noise είναι μέρος του No Noise.
Real time είναι μονο το denoise module. Τα άλλα δεν είναι real time.

To No Noise κάποτε είχε 50.000 80.000 $

Τώρα με 500 € παίρνεις το Amarra Vinyl και ένα μέρος του No Noise.

Καταλαβαίνεται βέβαια γιατί πλέον δεν υπάρχει ιδιαίτερο development σε θέματα ήχου.
Όλα πλέον για την εικόνα ....
Δηλαδή το Amarra εμπεριέχει ουσιαστικά αυτούσια modules της υλοποίησης του 1986?

Και γιατί άραγε δεν εξέλιξαν π.χ. το declicking feature σε μια real-time διαδικασία?
Η παλιά υλοποίηση (database των clicks, "αναγνώριση" των clicks κλπ.) είχε σαφώς επαγγελματικό προσανατολισμό και στόχο την ψηφιοποίηση βινυλίων, λαμβάνοντας υπόψιν και τις ελλειπείς υπολογιστικές δυνατότητες εν έτει 1986...
Μου θύμισες τα φοιτητικά μου χρόνια, το σωτήριον έτος του 1996, όταν στα πλαίσια της διπλωματικής μου, έπρεπε να γράψω ένα πρόγραμμα για την απεικόνιση των λοβών ακτινοβολίας κάποιων κεραιών με βάση διάφορες παραμέτρους.
Είχα έναν 386 στο σπίτι που δούλευα & έτρεχα το πρόγραμμα:
Όταν το έβαζα να τρέχει μπορούσα παράλληλα να κάνω κανένα ντουζάκι, να φάω, να πιω καφέ, να καπνίσω 2-3 τσιγάρα...:116:
Τότε είχαν πρωτοβγεί οι pentium (πανάκριβοι ακόμα, γύρω στο μύριο αν θυμάμαι καλά)...όταν το τελείωσα, πήγα στο πανεπιστήμιο να το τρέξω πρώτη φορά (σε pentium που είχαν)...
Θυμάμαι το σοκ που έπαθα όταν το είδα να εκτελείται σε δευτερόλεπτα...

Με τις σημερινές υπολογιστικές δυνατότητες, το real-time processing μοιάζει δυνατό...
Γιατί δεν το κάνουν, για οικ. ανταποδοτικούς λόγους ή μήπως δεν έχουν άδεια να επέμβουν στο υπάρχον λογισμικό?

Επίσης η αναγνώριση των clicks δε θα ήταν προτιμότερο να γίνεται πλέον αυτόματα?
ΟΚ, ένας έμπειρος επαγγελματίας μπορεί εύκολα (?) ενδεχομένως να το κάνει...ο απλός χρήστης όμως?
Γιατί δηλ. να μην "ενσωματωθεί" η ικανότητα του επαγγελματία σ' έναν έξυπνο αλγόριθμο?
"I mean, how hard can it be?" (copyright Jeremy Clarkson) :138:

Μήπως ζητάω πολλά? :138:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89