Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Status
Not open for further replies.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Είναι τουλάχιστον αστείο να μιλά κανείς για "ομοιοπαθητική" στην Αρχαία Ελλάδα. Τότε να μιλήσουμε και για ομοιοπαθητική στους πρωτόγονους λαούς. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς να αρνείται τις θεραπευτικές ιδιότητες φυτών ή πρακτικών. Είναι πραγματικές θεραπείες, όχι κομπογιαννιτισμός. ...
... και υπήρχαν ανέκαθεν.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο θέμα, οι απόψεις είναι όλες σεβαστές, ακόμα και του πιο αδαούς εφόσον εκφράζεται με τη δέουσα επιφύλαξη και με επίγνωση του γεγονότος ότι είναι αδαής. Για το βάρος τους όμως υπάρχει μια ιεράρχηση.
Πρώτα η άποψη του ειδικού (πώς να το κάνουμε δηλαδή;)
Δεύτερη, η άποψη κάποιου μη ειδικού που έχει προσωπική εμπειρία.
Τρίτη, η άποψη όλων των υπολοίπων.
Στο θέμα που συζητάμε, εγώ ανήκω στην τρίτη κατηγορία.
Εσείς;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.481

... και άτυχος. Αν ζούσε σήμερα, λιγάκι σεροξάτ, λίγη σοκολατίτσα και καναδυό πιπίνια, και θα ερχόταν στα ίσα του... :114:
Αν ζούσε σήμερα, θα ερχόταν το Σάββατο που πέρασε στου Τσαρουχά :142:

Reaction score
304

Τι λέει λοιπόν ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της Ομοιοπαθητικής ?

Γιώργος Βυθούλκας - Θα ήθελα μια συνάντηση ανάμεσα σε «εμάς» και τους «άλλους»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ

Συνέντευξη στη Νάνσυ Χρηστίδη

η συνέντευξη εδώ

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.481

Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο θέμα, οι απόψεις είναι όλες σεβαστές, ακόμα και του πιο αδαούς εφόσον εκφράζεται με τη δέουσα επιφύλαξη και με επίγνωση του γεγονότος ότι είναι αδαής. Για το βάρος τους όμως υπάρχει μια ιεράρχηση.
Πρώτα η άποψη του ειδικού (πώς να το κάνουμε δηλαδή;)
Δεύτερη, η άποψη κάποιου μη ειδικού που έχει προσωπική εμπειρία.
Τρίτη, η άποψη όλων των υπολοίπων.
Στο θέμα που συζητάμε, εγώ ανήκω στην τρίτη κατηγορία.
Εσείς;

Εγώ βασικά τα ξέρω όλα.

Και πέραν των τριών κατηγοριών υπάρχει και ένας εκατόχρονος ημίθεος βλέπω. :142:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Και πέραν των τριών κατηγοριών υπάρχει και ένας εκατόχρονος ημίθεος βλέπω. :142:
Ο Σάι Μπάμπα θα είναι :138: :143:

Reaction score
33
http://www.organon2001.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=41
‘‘…. όπως ακριβώς δεν πρέπει να επιχειρείται να θεραπευθούν τα μάτια χωρίς το κεφάλι, ούτε το κεφάλι χωρίς το σώμα, έτσι δεν πρέπει ούτε το σώμα χωρίς την ψυχή. Εξάλλου αυτό είναι και η αιτία που τα περισσότερα νοσήματα δεν γίνονται αντιληπτά από τους γιατρούς που βρίσκονται δίπλα στους Έλληνες, διότι παραμελούν το σύνολο για το οποίο πρέπει να φροντίζουν, το οποίο αν δεν είναι καλά είναι αδύνατον να είναι καλά το μέρος. Διότι από την ψυχή ξεκινούν τα πάντα και τα κακά και τα καλά, για το σώμα και για κάθε τι στον άνθρωπο, και από εκεί ρίχνονται πάνω του όπως ακριβώς ρίχνονται από το κεφάλι πάνω στα μάτια ….’’

‘‘ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣ ΧΑΡΜΙΔΗΝ ’’ (ή ‘‘ ΠΕΡΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ ’’) §156e

ΠΛΑΤΩΝΟΣ (428 – 347 Π.Χ.)

Αυτό το απόσπασμα που παράθεσες, σε τι έχει να κάνει με την ομοιοπαθητική?
Και σήμερα η "θεατρική" όπως την αποκάλεσες Ιατρική, έχει ολόκληρο κλάδο για την ψυχή: λέγεται ψυχιατρική. Και ανάλογα με την περίσταση ακολουθείται είτε φαρμακευτική θεραπεία μαζί με άλλες μεθόδους είτε ψυχοθεραπεία που δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την χορήγηση φαρμάκων.
Επίσης ΟΤΙ σκευάσματα και να κάνανε οι αρχαίοι, ανήκουν στην φαρμακολογία γιατί μέσα έβαζαν δραστικά συστατικά.
Ποτέ δεν μιλήσαν για νεράκι με μνήμη.

Reaction score
0
Αυτό το απόσπασμα που παράθεσες, σε τι έχει να κάνει με την ομοιοπαθητική?
Και σήμερα η "θεατρική" όπως την αποκάλεσες Ιατρική, έχει ολόκληρο κλάδο για την ψυχή: λέγεται ψυχιατρική. Και ανάλογα με την περίσταση ακολουθείται είτε φαρμακευτική θεραπεία μαζί με άλλες μεθόδους είτε ψυχοθεραπεία που δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την χορήγηση φαρμάκων.
Επίσης ΟΤΙ σκευάσματα και να κάνανε οι αρχαίοι, ανήκουν στην φαρμακολογία γιατί μέσα έβαζαν δραστικά συστατικά.
Ποτέ δεν μιλήσαν για νεράκι με μνήμη.
Και ελεγα που εισαι τοση ωρα... ειχαμε μεσημεριανο διαλειμμα...?

Τα παραπανω εχουν να κανουν με την ολιστικη προσεγγιση μιας ασθενειας
και να στο πω οσο απλα θα μπορουσες να το καταλαβεις "ενας πονοκεφαλος δεν μπορει
να ειναι ασχετος με ταυτοχρονο πυρετο αλλα βεβαια ουτε με παρατεταμενα ξενυχτια
ή/και μπεκρουλιασματα" και αυτα θα επρεπε να τα λαμβανει υποψι τους οποιοσδηποτε
θεραπευτης σε οποια κατηγορια και αν ανηκει

Να δω ποσα ασχετα post θα γραψεις ακομη για να συνεχισεις εναν απο τους
πρωταγωνιστικους ρολους του νηματος. Καλα ρεκορ

Reaction score
1

Για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα έχει θεραπεία η ομοιοπαθητική ; Προσοχή μιλάω για θεραπεία όχι για αντιμετώπιση.

Reaction score
33
Και ελεγα που εισαι τοση ωρα... ειχαμε μεσημεριανο διαλειμμα...?

Τα παραπανω εχουν να κανουν με την ολιστικη προσεγγιση μιας ασθενειας
και να στο πω οσο απλα θα μπορουσες να το καταλαβεις "ενας πονοκεφαλος δεν μπορει
να ειναι ασχετος με ταυτοχρονο πυρετο αλλα βεβαια ουτε με παρατεταμενα ξενυχτια
ή/και μπεκρουλιασματα" και αυτα θα επρεπε να τα λαμβανει υποψι τους οποιοσδηποτε
θεραπευτης σε οποια κατηγορια και αν ανηκει

Να δω ποσα ασχετα post θα γραψεις ακομη για να συνεχισεις εναν απο τους
πρωταγωνιστικους ρολους του νηματος. Καλα ρεκορ
Τα άσχετα και παραπλανητικά post, που αγγίζουν τα όρια της απάτης τα γράφεις σκοπίμως εσύ!
Δεν θα σου ευχηθώ καλά ρεκόρ γιατί αυτό που κάνεις είναι επικίνδυνο: να διαφημίζεις προϊόντα σε βάρος της επιστημονικής Ιατρικής.
Το που οφείλεται ένα σύμπτωμα προκειμένου να βρει την αιτία, την κάνει με επιστημονικό τρόπο η Ιατρική. Το κάνει ΠΑΝΤΑ. Για αυτό όταν πάει κάποιος με οποιοδήποτε πρόβλημα σε γιατρό, όταν δεν είναι προφανής ο λόγος, παραγγέλνουν ένα σωρό εξετάσεις: αιματολογικές, ουρολογικές, βιοχημικές, απεικονίσεις/ακτινογραφίες κλπ κλπ.
Αυτά στα οποία αναφέρεσαι -με ύφος χιλίων καρδιναλίων- για την ομοιοπαθητική των αρχαίων Ελλήνων, δεν είναι παρά σκόπιμες διαστρεβλώσεις:
αυτά που ανέφερε ο Ιπποκράτης ("η ασθένεια προκαλείται από τα όμοια και με τα όμοια ως ιάματα ο ασθενής υγιαίνει" (Περί τόπων, 42)) για παράδειγμα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ομοιοπαθητική απάτη .
Θυμίζω επίσης ότι ο Ιπποκράτης όσα θαυμαστά επιτεύγματα και να είχε, και να αξίζει τον θαυμασμό μας, τα μέσα που διέθετε και τα τελικά επιτεύγματά του ΔΕΝ επιτρέπουν την θεοποίηση των λόγων του εν έτει 2011.
Επίσης για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε αυτό που ο Ιπποκράτης αναφέρει για τα όμοια που θα γιάνουν τον ασθενή, έχουν βρει εφαρμογή μόνο στην "θεατρική" Ιατρική: πχ τα αντισώματα και τα εμβόλια. Μην παίζεις λοιπόν με τις λέξεις προκειμένου να διαστρεβλώσεις το νόημα. ΑΥΤΟ λέγεται απάτη.

Ο Ιπποκράτης εξάλλου, ποτέ δεν είπε μ@λακίες για μνήμη του νερού.

Υπάρχει σκόπιμη επίσης σύγχυση με τα ματζούνια/βότανα και την ομοιοπαθητική.
Τα βότανα και τα διαλύματα παντός τύπου ανήκουν στην φαρμακολογία ΟΧΙ στην ομοιοπαθητική που με της αραιώσεις που προτείνει σου δίνει σκέτο νεράκι.
Όταν μάλιστα οι πραγματικοί επιστήμονες αποδείξανε την απάτη της ομοιοπαθητικής, τότε χρονικά, οι ομοιοπαθητικοί "γιατροί" άρχισαν να μιλάνε για μνήμες και άλλα @@ρια.
Τέλος έχεις μεγάλο θράσος να αναφέρεσαι σε μένα μιλώντας για άσχετα post και πρωταγωνιστικούς ρόλους, όταν ανοίγεις το νήμα αυτό μόνο και μόνο για να κάνεις διαφήμιση!!!
Αν ήσουν παρατηρητικός και λιγότερο θρασύς, θα είχες δει ότι δεν έγραψα στο νήμα αυτό παρά μόνο όταν ΕΣΥ έγραψες προκλητικά "Να μην περναμε σε υπερβολες λογω αγνοιας" απαντώντας στον ak1s.

Να σου πω "ντροπή σου" θα ήταν άχρηστο γιατί προφανώς δεν έχεις.
Δικαιούσαι να προσπαθήσεις να μας κοροϊδέψεις! Όταν όμως δεν τσιμπάμε, να είχες τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να σωπάσεις και όχι να μας τη λες και από πάνω γιατί σε καταλάβαμε!
Τα μάτια μας δεν θα τα βγάλουμε εμείς, για να πουλάς εσύ απάτες!

Reaction score
33
Δε μας λες? στο παιδί σου έκανες αντιτετανικό ορό ή έδωσες ομοιοπαθητικό "φάρμακο"?

Τι προτείνεις να κάνουμε εμείς?

Επίσης θέλω να απαντήσεις στα "άσχετα" όπως τα χαρακτήρισες μηνύματά μου, όπου αναφέρομαι στις ομοιοπαθητικές αραιώσεις 30C και 200C.
Ισχύουν αυτά που έγραψα? Τα θεωρείς απάτη αυτά τα σκευάσματα ή θεωρείς ότι λειτουργούν?

Reaction score
0
Τα άσχετα και παραπλανητικά post, που αγγίζουν τα όρια της απάτης τα γράφεις σκοπίμως εσύ!
Δεν θα σου ευχηθώ καλά ρεκόρ γιατί αυτό που κάνεις είναι επικίνδυνο: να διαφημίζεις προϊόντα σε βάρος της επιστημονικής Ιατρικής.
Το που οφείλεται ένα σύμπτωμα προκειμένου να βρει την αιτία, την κάνει με επιστημονικό τρόπο η Ιατρική. Το κάνει ΠΑΝΤΑ. Για αυτό όταν πάει κάποιος με οποιοδήποτε πρόβλημα σε γιατρό, όταν δεν είναι προφανής ο λόγος, παραγγέλνουν ένα σωρό εξετάσεις: αιματολογικές, ουρολογικές, βιοχημικές, απεικονίσεις/ακτινογραφίες κλπ κλπ.
Αυτά στα οποία αναφέρεσαι -με ύφος χιλίων καρδιναλίων- για την ομοιοπαθητική των αρχαίων Ελλήνων, δεν είναι παρά σκόπιμες διαστρεβλώσεις:
αυτά που ανέφερε ο Ιπποκράτης ("η ασθένεια προκαλείται από τα όμοια και με τα όμοια ως ιάματα ο ασθενής υγιαίνει" (Περί τόπων, 42)) για παράδειγμα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ομοιοπαθητική απάτη .
Θυμίζω επίσης ότι ο Ιπποκράτης όσα θαυμαστά επιτεύγματα και να είχε, και να αξίζει τον θαυμασμό μας, τα μέσα που διέθετε και τα τελικά επιτεύγματά του ΔΕΝ επιτρέπουν την θεοποίηση των λόγων του εν έτει 2011.
Επίσης για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε αυτό που ο Ιπποκράτης αναφέρει για τα όμοια που θα γιάνουν τον ασθενή, έχουν βρει εφαρμογή μόνο στην "θεατρική" Ιατρική: πχ τα αντισώματα και τα εμβόλια. Μην παίζεις λοιπόν με τις λέξεις προκειμένου να διαστρεβλώσεις το νόημα. ΑΥΤΟ λέγεται απάτη.

Ο Ιπποκράτης εξάλλου, ποτέ δεν είπε μ@λακίες για μνήμη του νερού.

Υπάρχει σκόπιμη επίσης σύγχυση με τα ματζούνια/βότανα και την ομοιοπαθητική.
Τα βότανα και τα διαλύματα παντός τύπου ανήκουν στην φαρμακολογία ΟΧΙ στην ομοιοπαθητική που με της αραιώσεις που προτείνει σου δίνει σκέτο νεράκι.
Όταν μάλιστα οι πραγματικοί επιστήμονες αποδείξανε την απάτη της ομοιοπαθητικής, τότε χρονικά, οι ομοιοπαθητικοί "γιατροί" άρχισαν να μιλάνε για μνήμες και άλλα @@ρια.
Τέλος έχεις μεγάλο θράσος να αναφέρεσαι σε μένα μιλώντας για άσχετα post και πρωταγωνιστικούς ρόλους, όταν ανοίγεις το νήμα αυτό μόνο και μόνο για να κάνεις διαφήμιση!!!
Αν ήσουν παρατηρητικός και λιγότερο θρασύς, θα είχες δει ότι δεν έγραψα στο νήμα αυτό παρά μόνο όταν ΕΣΥ έγραψες προκλητικά "Να μην περναμε σε υπερβολες λογω αγνοιας" απαντώντας στον ak1s.

Να σου πω "ντροπή σου" θα ήταν άχρηστο γιατί προφανώς δεν έχεις.
Δικαιούσαι να προσπαθήσεις να μας κοροϊδέψεις! Όταν όμως δεν τσιμπάμε, να είχες τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να σωπάσεις και όχι να μας τη λες και από πάνω γιατί σε καταλάβαμε!
Τα μάτια μας δεν θα τα βγάλουμε εμείς, για να πουλάς εσύ απάτες!
Δεν πουλαω κατι
Η η οποια χρησιμη πληροφορια βρισκεται εδω μεσα θα βρει τον αποδεκτη της
να εισαι σιγουρος
Συνεχιζεις να προσπαθεις να επιβαλεις τις αποψεις σου...

Reaction score
33
ΔΕΝ είναι απόψεις!
Είναι μαθηματικά, φυσική και χημεία. Το 1+1= 2 ΔΕΝ είναι άποψη!
Απάντησε σε παρακαλώ για τα "άσχετα" νήματα όπου γράφω για τα διαλύματα 30C και 200C που οι ομοιοπαθητικοί αγύρτες πουλάνε στον κοσμάκη.
Οι αραιώσεις αυτές, ΕΣΥ πιστεύεις ότι προσφέρουν θεραπεία? απάντησε συγκεκριμένα!

Reaction score
0
Δε μας λες? στο παιδί σου έκανες αντιτετανικό ορό ή έδωσες ομοιοπαθητικό "φάρμακο"?

Τι προτείνεις να κάνουμε εμείς?

Επίσης θέλω να απαντήσεις στα "άσχετα" όπως τα χαρακτήρισες μηνύματά μου, όπου αναφέρομαι στις ομοιοπαθητικές αραιώσεις 30C και 200C.
Ισχύουν αυτά που έγραψα? Τα θεωρείς απάτη αυτά τα σκευάσματα ή θεωρείς ότι λειτουργούν?
Στο παιδι μου δεν εκανα αντιτετανικο ορο και του εχω δωσει αρκετα ομοιοπαθητικα
φαρμακα με την βοηθεια ομοιοπαθητικου ( και κλασικης ιατρικης ) παιδιατρου
Επισης στο παιδι μου δεν εχω κανει κανενα απολυτως εμβολιο και δεν του εχω
δωσει ποτε αντιβιωση

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ «Πράξη ευθύνης και αγάπης», «αναγκαίο κακό», ή «Μία επιχείρηση βασισμένη στο φόβο»;
http://emvolia.blogspot.com/2009/11/blog-post_12.html

Προφανως εφοσον χρησιμοποιω την ομοιοπαθητικη γνωριζω τις αραιωσεις
και ναι θεωρω οτι λειτουργουν σε καποιους ικανοποιητικα και αλλους λιγοτερο

Reaction score
6
Δ
Η η οποια χρησιμη πληροφορια βρισκεται εδω μεσα θα βρει τον αποδεκτη της
+1

Συνέχισε. Σκοπός είναι η ενημέρωση. Το νόημα του διαδικτύου γενικότερα, όσο δεν προσπαθείς να επιβάλεις την άποψή σου μη φοβάσαι.

Συνοψίζοντας:
Ο καθένας μπορεί να δεχτεί ή να μη δεχτεί οτιδήποτε. Προσωπικά κρατάω και τα δύο και δεν πετάω τίποτε απολύτως. Στέκομαι πάνω και από τα δύο και τα παρατηρώ και κρίνω. :109:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.759

όπως έλεγε ένας αγαπημένος μου τραγουδοποιός: ώ ντιρλαντά ντιρλά νταντά, ντάρλα - ντιρλά-νταντα... (τρις)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

όπως έλεγε ένας αγαπημένος μου τραγουδοποιός: ώ ντιρλαντά ντιρλά νταντά, ντάρλα - ντιρλά-νταντα... (τρις)
:608::626::608::626:

Reaction score
33
Στο παιδι μου δεν εκανα αντιτετανικο ορο και του εχω δωσει αρκετα ομοιοπαθητικα
φαρμακα με την βοηθεια ομοιοπαθητικου ( και κλασικης ιατρικης ) παιδιατρου
Επισης στο παιδι μου δεν εχω κανει κανενα απολυτως εμβολιο και δεν του εχω
δωσει ποτε αντιβιωση

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ «Πράξη ευθύνης και αγάπης», «αναγκαίο κακό», ή «Μία επιχείρηση βασισμένη στο φόβο»;
http://emvolia.blogspot.com/2009/11/blog-post_12.html

Προφανως εφοσον χρησιμοποιω την ομοιοπαθητικη γνωριζω τις αραιωσεις
και ναι θεωρω οτι λειτουργουν σε καποιους ικανοποιητικα και αλλους λιγοτερο
Στα εμβόλια δεν θα αναφερθώ ιδιαίτερα για να μην φτάσουμε σε σημείο να πρέπει να πάρουμε μέτρα για τα όσα επικίνδυνα μπορεί να αναφέρεις.
Απλά για να μην δημιουργούνται -πάλι- λάθος εντυπώσεις στους πολλούς θα αναφέρω ότι τα εμβόλια έχουν κυριολεκτικά σώσει την ανθρωπότητα από ασθένειες που με την βοήθειά τους έχουν εκλείψει όπως η ευλογιά η οποία μόνο στον εικοστό αιώνα ευθύνεται για 300 εως 500 εκατομμύρια φρικτούς θανάτους (εκ των οποίων το 80% παιδιά). Επίσης η ευλογιά ευθυνόταν για το 1/3 των τυφλώσεων στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τώρα τα διαλύματα 30C και 200C, μου αρκεί που λες ότι "ναι θεωρω οτι λειτουργουν σε καποιους ικανοποιητικα και αλλους λιγοτερο" για να καταλάβω το μέγεθος της άγνοιάς σου. με το 30 C πρέπει να πάρεις 10 εις την 41 χάπια (1 δισεκατομμύριο την μάζα της γης )για να καταπιείς ΕΝΑ μόριο της ουσίας που σου λένε ότι σου δίνουν.
Για το 200 C δεν κάνω καν τον κόπο να αναφερθώ...
Απλά είσαι για γέλια και αυτό βεβαίως είναι δικαίωμά σου, αλλά μην περιμένεις κανένα σεβασμό όταν τα προτείνεις αυτά σε άλλους!

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos