τελικα ποιο dac ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806
Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Βεβαια εαν το συστημα δεν ειναι σε θεση να αναδειξει διαφορες φυσικα μπορεις να τη βγαλεις και με ενα Beringer...
Δεν μπορείς. Ακόμα και σε ηχεία 200 € ακούς πως δεν ακούγονται.
κι όμως, αν ψάξεις σε παλαιότερα ποστ πολλών μελών του εδώ φόρουμ (αλλά και των παραδίπλα φόρουμς) θα δεις πως πολλά μέλη άκουγαν (και συνεχίζουν πολλοί να ακούν) από ένα μπέρινγκερ και κανένας τους δεν είχε ηχεία των (!) 200 ευρώ! Ίσα ίσα...

Μη τρελαίνεσαι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806

Ούτε η ενεργή πολυενίσχυση είναι πανάκια όμως.
κανείς δεν είπε αυτό. Φυσικά δεν είναι "πανάκεια", τίποτα δεν είναι "πανάκεια", δεν υπάρχει κάτι που να είναι ...."πανάκεια".

και φυσικά πάντα υπάρχουν συμβιβασμοί, όποια λύση κι αν ακολουθήσεις σε κάθε υποτομέα ενός συστήματος.

όμως, είναι σαφές πως η ενεργή πολυενίσχυση εμπεριέχει σαφέστατα κι αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Κι αυτό, όποιος πάει να το αμφισβητήσει, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται.

Προσωπικά επειδή ξέρω ποιοί φτιάχνουν τα καλά βιολιά, αγοράζω βιολί απο αυτούς αφού το δοκιμάσω.
Δηλαδή αν πάρεις ένα Στραντιβάρι η ένα Guarnieri δεν αλλάζεις , τάστα , δεν τριβεις το λούστρο για να βάλεις άλλο ούτε αλλάζεις τα κλειδιά.

Εντάξει αλλάζεις χορδές και δοξάρι για να το πας πρός το γούστο σου. (ενισχυτές - DAC).

Το κούρδισμα έχει γίνει απο τους guru των βιολιών. Και αυτό έχει κάποια μαγεία.
Ξέρω και καταλαβαίνω καλά τι εννοείς.

Αλλά εδώ με βρίσκεις κάθετα αντίθετο.

Τα "χνώτα" που αφήνει ο κάθε "γκουρού" πάνω στο ηχείο του ή στο ντακ του, ή στο ενισχυτικό του ή σε οποιοδήποτε άλλο προϊόν του, προσωπικά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Διότι, έχω τα δικά μου "χνώτα" που επιθυμώ να ακούγονται στο σπίτι μου, κι αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Επίσης, δε "τρέμουν τα πόδια μου" ούτε με πιάνουν "ρίγη συγκίνησης" όταν ακούω τα "χνώτα" του οποιουδήποτε γκουρού, ή όταν τον έχω στο σπίτι μου να με κανακεύει. Αδιαφορώ.

Βέβαια, το παράδειγμά σου είναι ελαφρώς άτοπο, διότι το μουσικό όργανο είναι μια άλλη ιστορία, κι άλλη ιστορία είναι η αναπαραγωγή του στο χώρο μου από ένα ηχοσύστημα. Κακώς τα μπερδεύουμε αυτά τα πράγματα (ΙΜΗΟ). Η "μαγεία" υπάρχει στη μουσική, στη σύνθεση, στην σύλληψη ενός έργου, κι όπου αλλού θες, αλλά όχι στον ενισχυτή ή στα ακουστικά. Μαγικά ενισχυτικά και μαγικά ακουστικά δεν υφίστανται...

Reaction score
209
Η ενεργη πολυενισχυση των ηχειων δεν φερει βελτιωση της ταξεως 1, 2 η 3% οπως ειπωθηκε (απο καποιον που δεν εχει ακουσει προφανως πολυενισχυση). Η διαφορα ειναι οπως το να εισαι μεσα στο συναυλιακο χωρο σε συγκριση με το να ακους την συναυλια απο την κλειδαροτρυπα και απο εξω. To πρώτο που θα παρατηρήσει κάποιος είναι το πλάτεμα της σκηνής, φωνητικά και όργανα θα υποχωρήσουν στο βάθος ακόμα και πίσω από τον τοίχο. Επίσης μεγάλη είναι και η βελτίωση στην τονικότητα αλλα και στον έλεγχο του χαμηλού. Από εκεί και πέρα βέβαια όσο καλύτερα ενισχυτικά, πηγές και μονάδες έχει κάποιος τόσο το καλύτερο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Βρε για ντακ ρώτησε ο άνθρωπος .

Η "μαγεία" υπάρχει στη μουσική, στη σύνθεση, στην σύλληψη ενός έργου, κι όπου αλλού θες, αλλά όχι στον ενισχυτή ή στα ακουστικά. Μαγικά ενισχυτικά και μαγικά ακουστικά δεν υφίστανται...
Δεν υφίστανται μεν............... αλλά κάποια σε βοηθούν να απολαύσεις την μαγεία και κάποια άλλα την εξαφανίζουν.
Την ψευδαίσθηση της μαγείας δεν κυνηγάμε όλοι μας άλλωστε ?

Reaction score
209
Επίσης η ενεργή πολυενισχυση δεν πρέπει να μπερδεύεται με την διενισχυση των ηχείων με τα κροσσοβερ στην θέση τους που όντως φέρει βελτίωση της τάξεως του 1%.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Βρε άνοιξε θέμα στις γενικές συζητήσεις της κατηγορίας να τα πούμε (ξανά) αναλυτικά.
Πες και ένα καλο ντακ που νομίζεις για τον φίλο που ρωτάει.:107:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

κανείς δεν είπε αυτό. Φυσικά δεν είναι "πανάκεια", τίποτα δεν είναι "πανάκεια", δεν υπάρχει κάτι που να είναι ...."πανάκεια".

και φυσικά πάντα υπάρχουν συμβιβασμοί, όποια λύση κι αν ακολουθήσεις σε κάθε υποτομέα ενός συστήματος.

όμως, είναι σαφές πως η ενεργή πολυενίσχυση εμπεριέχει σαφέστατα κι αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Κι αυτό, όποιος πάει να το αμφισβητήσει, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται.

Ξέρω και καταλαβαίνω καλά τι εννοείς.

Αλλά εδώ με βρίσκεις κάθετα αντίθετο.

Τα "χνώτα" που αφήνει ο κάθε "γκουρού" πάνω στο ηχείο του ή στο ντακ του, ή στο ενισχυτικό του ή σε οποιοδήποτε άλλο προϊόν του, προσωπικά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Διότι, έχω τα δικά μου "χνώτα" που επιθυμώ να ακούγονται στο σπίτι μου, κι αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Επίσης, δε "τρέμουν τα πόδια μου" ούτε με πιάνουν "ρίγη συγκίνησης" όταν ακούω τα "χνώτα" του οποιουδήποτε γκουρού, ή όταν τον έχω στο σπίτι μου να με κανακεύει. Αδιαφορώ.

Βέβαια, το παράδειγμά σου είναι ελαφρώς άτοπο, διότι το μουσικό όργανο είναι μια άλλη ιστορία, κι άλλη ιστορία είναι η αναπαραγωγή του στο χώρο μου από ένα ηχοσύστημα. Κακώς τα μπερδεύουμε αυτά τα πράγματα (ΙΜΗΟ). Η "μαγεία" υπάρχει στη μουσική, στη σύνθεση, στην σύλληψη ενός έργου, κι όπου αλλού θες, αλλά όχι στον ενισχυτή ή στα ακουστικά. Μαγικά ενισχυτικά και μαγικά ακουστικά δεν υφίστανται...
Και εγώ διαφωνώ, γιατί το ηχείο (ένα λάθος της φύσης) είναι πολύ κοντά στην κατασκευή ενός βιολιού σαν φιλοσοφία , με την έννοια όπως έχω ξαναπεί σε post , πως και η κουτσή Μαρία φτιάχνει και βιολιά και ηχεία. Όμως και στα βιολιά και στα ηχεία υπάρχουν ελάχιστοι κατασκευαστές στην ιστορία και πάντα απο πίσω οι ίδιοι , η οι μαθητές τους που κάνουν εξαίρετες κατασκευές διαχρονικές.

Επίσης υπάρχει μαγεία στην σύλληψη, επεξεργασία και αναπαραγωγή ενός μουσικού συμβάντος.

Και δεν θα θα έπρεπε (διδακτικό !) να σε αφήνουν αδιάφορο, γιατί έτσι χάνεις πολλές φορές χρόνο απο την απόλαυση που ψάχνεις αλλά άλλοι έχουν ανακαλύψει προ πολλού. (και το ψάξιμο έχει την γοητεία του βέβαια)

Η γιά να το πούμε αλλοιώς , κερδίζεις χρόνο.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

κι όμως, αν ψάξεις σε παλαιότερα ποστ πολλών μελών του εδώ φόρουμ (αλλά και των παραδίπλα φόρουμς) θα δεις πως πολλά μέλη άκουγαν (και συνεχίζουν πολλοί να ακούν) από ένα μπέρινγκερ και κανένας τους δεν είχε ηχεία των (!) 200 ευρώ! Ίσα ίσα...

Μη τρελαίνεσαι...
Τρελαίνομαι γιατί απλά ... δεν ακούγονται. Τελεία και παύλα , είναι για καυσόξυλα.

Reaction score
209
Οσο για DAC ψηφιζω οποιαδήποτε κατασκευη NOS με TDA 1543 της Phillips. Οχι ιδιαιτερα αναλυτικο αλλα η μουσικοτητα του ειναι εθισμος χωρις γυρισμο. Μεχρι 16/44, παιζει ομως αριστα και 24/96.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806

Και δεν θα θα έπρεπε (διδακτικό !) να σε αφήνουν αδιάφορο, γιατί έτσι χάνεις πολλές φορές χρόνο απο την απόλαυση που ψάχνεις αλλά άλλοι έχουν ανακαλύψει προ πολλού. (και το ψάξιμο έχει την γοητεία του βέβαια)

Η γιά να το πούμε αλλοιώς , κερδίζεις χρόνο.
χαχαχα, λάθος κάνεις βρε, δε με κατάλαβες!

φυσικά δε με αφήνουν αδιάφορο! Τις μελετώ, τις ψιλο-γνωρίζω, τις αναμιγνύω σε δικές μου δόσεις και φτιάχνω ένα κοκτέιλ για πάρτη μου!

Απλά έχω το δικό μου "χνώτο" ή το δικό μου "γούστο", το οποίο ξέρω πολύ καλά τον τρόπο να το "επιβάλλω" στο ηχοσύστημά μου!
Και στο τέλος, το "χνώτο" του κατασκευαστή το "σκίζω", το "ρημάζω", οπότε, όπως καταλαβαίνεις, τζάμπα ο κόπος.

Απ'αυτή την έννοια, δε με απασχολεί το "χνώτο" κανενός, διότι δεν ακούω "φλατ", το φτιάχνω όπως γουστάρω εγώ, δικό μου είναι, έτσι μ'αρέσει, και λογαριασμό δε δίνω και σε κανένα δηλαδή!

Από κει και πέρα, η "βάση" για να φτιάξω το δικό μου "γούστο" πρέπει να είναι όσο πιο "ουδέτερη" γίνεται. Εκεί πάνω "χτίζω".

Αν η "βάση" γέρνει, μου δυσκολεύει τη ζωή. Και δεν είναι δουλειά να έχεις πρόσθετες "δυσκολίες"... αρκετές υπάρχουν ήδη, φτάνουν και περισσεύουν!

Χρόνο δε μπορώ να κερδίσω πλέον έτσι. Ήδη έχω χάσει άπειρο, αλλά βρήκα άλλο "δρόμο" για το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα, ένα δρόμο δικό μου. Τουλάχιστον, ξέρω τι θέλω. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο, εκεί βασικά "χάνεις χρόνο", μέχρι να μάθεις τα μούτρα σου, τον εαυτό σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806

Τρελαίνομαι γιατί απλά ... δεν ακούγονται. Τελεία και παύλα , είναι για καυσόξυλα.
χαχαχαχααχα, καλά, οκ, ότι πεις.

η δική μου γνώμη πάντως, που σαφώς "μετράει" πολύ λιγότερο απ'τη δική σου, είναι η αντίθετη. ΙΜΗΟ τα ντακ των μπέρινγκερ μια χαρά είναι, μια χαρά ακούγονται, μια χαρά μουσικούλα παίζουν. Και με χροιές, και με δυναμικά, και με έκταση, και με ό,τι γουστάρεις.

Ξαναλέω, αυτή είναι μόνο η άποψή μου. μη σκάτε! :116:

Reaction score
209
Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Αυτο ειπα και εγω το Behringer ΄δεν ακουγεται' οποτε για οποιαδηποτε προβληματα ψαξε στην υπόλοιπη αλυσιδα σου. Εκτος αν προσπαθει καποιος να κουκουλωσει τα προβληματα αυτα με ενα καλο DAC οποτε ειναι χαμενος απο χερι.

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Αυτο ειπα και εγω το Behringer ΄δεν ακουγεται' οποτε για οποιαδηποτε προβληματα ψαξε στην υπόλοιπη αλυσιδα σου. Εκτος αν προσπαθει καποιος να κουκουλωσει τα προβληματα αυτα με ενα καλο DAC οποτε ειναι χαμενος απο χερι.
και ειχα την εντυπωση οτι ενα καλο DAC αποκαλυπτει τα προβληματα και δεν τα κουκουλωνει....

πως την ειχα πατησει ετσι...

Reaction score
209
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

και ειχα την εντυπωση οτι ενα καλο DAC αποκαλυπτει τα προβληματα και δεν τα κουκουλωνει....
πως την ειχα πατησει ετσι...
Και για να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι εσένα πως σου γίνεται η αποκάλυψη των προβλημάτων μέσω ενος DAC?. Αυτό που εννοούσα είναι ότι προφανώς ένα καλό DAC θα βελτιώσει τον ήχο σου στο σύστημα, αυτό χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν πάσχει σοβαρότερα σε άλλα σημεία. Οπότε σε αυτή την περίπτωση καλά θα ήταν να ξεκίναγες από εκει. Αν εχεις βεβαια την ικανοτητα να διαγνωσεις ακουστικα και τεχνικα που υπαρχει προβλημα και να το φερεις εκει που θελεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.584
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani