"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Με γεια! Ομολογώ ότι δεν τα ήξερα αυτά τα ηχεία.... :104:
Σταύρο τα ηχεία δεν είναι τωρινή αγορά.. υπάρχουν εδώ και μια δεκαετία στην κατοχή μου.:119:
Θα συνοδεύσουν ένα vintage συστηματάκι που είναι ήδη έτοιμο, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τη θέση του...
Προς το παρόν αναζητήται επιπλοποιός, που θα φτιάξει το "κεραμίδι" που θα φιλοξενήσει το κυρίως σύστημά μου.

Reaction score
1.187

Ε , ναι λιγησε , και αν δεν λιγησε θα λυγισει , γιατι εδω δεν παιζω. Ειναι εντελως προσοπικος μου χωρος και δεν με νοιαζει η αισθητικη. Στο υπολοιπο σπιτι εχω ακομα ( μετα απο 16 χρονια γαμου) καποια μικροθεματα αλλα το παλευω. Εδω δεν παιζω , φτιαχνω , αλλαζω , καρφωνω , βιδωνω , οτι γουσταρω , γιαυτο και το ' υχαριστιεμαι , και αμα μου την κατσει τα πεταω ολα , και βαζω αλλα....
Ουφ τα πα και ξεθημανα....
Και πολύ καλά κάνεις!

Πω πω 16 χρόνια γάμου!!! :111:

...2 παραπάνω από μένα! :103:

Reaction score
1

Εδω ειναι μια απο τις παλιες ηχογραφησεις που εχω (1961) Παιζει ακομα τελεια. Δειτε πως γινοταν το εργο τοτε...

Reaction score
7.070

Σταύρο τα ηχεία δεν είναι τωρινή αγορά.. υπάρχουν εδώ και μια δεκαετία στην κατοχή μου.:119:
Θα συνοδεύσουν ένα vintage συστηματάκι που είναι ήδη έτοιμο, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τη θέση του...
Προς το παρόν αναζητήται επιπλοποιός, που θα φτιάξει το "κεραμίδι" που θα φιλοξενήσει το κυρίως σύστημά μου.
Υπάρχει μαραγκός μερακλής ο οποίος είναι άρρωστος με το ξύλο και την τελειότητα σαν κάτι άλλους κολλημένους με τα παλιά μηχανήματα ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν:116:
Επίσης είναι και πολύ φίλος.

Reaction score
1.815

Γειά σου Στελλάρα με τα μαστόρια!!

Αει νόου γουάτ γιου μιν, αει ριμέμπερ βέρυ γουέλ!:116:

Reaction score
1

Καλημερα. Τι εγινε , πολυ ησυχοι ειστε.
Λοιπον φρεσκο πραμα. Ηρθαν σημερα , σφραγισμενες , στα πλαστικά του κουτια ετοιμες για hot ηχογραφησεις...

Γεμιζουν τα ραφια σιγα σιγα ομορφα πραγματα του παρελθοντος.... (7"- 8 3/4" - 10")

Reaction score
1

Εδω ειναι οι 6" και 5" επισης και κασετουλες

Reaction score
1.815

Ωραία πράγματα!
Είδα κάποιες μπομπινοταινίες που είναι γνήσιες από εταιρία παραγωγής με "υλικό".
Για παρουσίασέ τες να γουστάρουμε λίγο...:116:

Reaction score
1

Πω πω νεκρα....
Να βαλω ενα παλιοβιντεο να κυλάει το νήμα....
ενγραφη με το AKAI GXF-31

Last edited by a moderator:

Reaction score
1

Ωραία πράγματα!
Είδα κάποιες μπομπινοταινίες που είναι γνήσιες από εταιρία παραγωγής με "υλικό".
Για παρουσίασέ τες να γουστάρουμε λίγο...:116:
Eδω ειναι μια διπλή συλογη του 1957 απο την συμφωνική ορχηστρα της Βιενης. Αν το ακουσεις θα εκπλαγεις απο την ποιοτιτα του ηχου μετα απο 54 χρονια που ηχογραφηθηκε και κυκλοφωρησε....

Reaction score
1

Και για του λόγου το αληθες.... ( γμτ πρεπει να παρω καμερα :609::422: )

Ο ήχος ειναι τελειος , η ενγραφη απο την μηχανη μου ειναι χαλια οπως συνηθως

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.187

Πω πω νεκρα....
Πράγματι μεγάλη νέκρα... Ας βάλω μερικές φωτογραφίες να ανάψουν τα αίματα.
Τις είχα υποσχεθεί εδώ και καιρό στον delamostre

To AKAI εν δράσει:

Reaction score
1.187

Τρεις κεφαλές GX, τρία μοτέρ, διπλό capstan, άμεση οδήγηση.

Αγορασμένο το 1978 καινούργιο στην Σαουδική Αραβία δουλεύει ακόμα όπως την πρώτη ημέρα που βγήκε από το κουτί του!
Ναι έχει την δυνατότητα να δουλέψει με 100V, 110V, 220V, 230V και 240V

Reaction score
1.187

Οι κεφαλές του:

Οπως βλέπετε οι πράσινες "σφραγίδες" στις βίδες που ρυθμίζουν το αζιμούθιο των κεφαλών είναι άσπαστες όπως μπήκαν από το εργοστάσιο. Το αζιμούθιο ήταν ΑΨΟΓΑ ρυθμισμένο (και εξακολουθεί να είναι) οπότε δεν χρειάστηκε να πειραχτούν ποτέ. Αυτό έλειπε δα, να έβγαινε ποτέ μηχάνημα από το εγοστάσιο της ΑΚΑΙ που να μην ήταν άψογο. Και ειδικά εκείνη την εποχή...

Reaction score
1.187

Στις εισόδους έχει διπλά ποτενσιόμετρα σε κάθε κανάλι, με δυνατότητα μίξης εισόδων line και μικροφώνου. Το "περίεργο" για όποιον δεν γνωρίζει τα Ιαπωνικά μηχανήματα είναι ότι λειτουργούν από το 1978 άψογα χωρίς να έχουν καθαριστεί ΟΥΤΕ μία φορά και χωρίς να κάνουν ούτε το παραμικρό χρατς. Φυσικά εμένα μού φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, το αντίθετο θα με παραξένευε. Οπως επίσης συμβαίνει και στο κασετόφωνο GXC-760D που είναι και δύο χρόνια μεγαλύτερο και εκεί δεν έχουν καθαριστεί ούτε μία φορά αλλά λειτουργούν εξίσου άψογα!
Αλήθεια υπάρχει έστω και ένα αγγλικό μηχάνημα του '78 που να λειτουργούν έτσι τα ποτενσιόμετρα του;

(Ωχ πήγα να το καθαρίσω να μην φαίνονται οι δαχτυλιές στις φωτογραφίες και δεν το σκούπισα καλά. Άφησα λεκέδες..)

Tape selector για δύο τύπους ταινιών. Εμένα ποτέ δεν έπεσε στα χέρια μου μπομπίνα που να ήταν κάτι άλλο από απλή (low noise) γι αυτό αυτός ο επιλογέας δεν έχει μετακινηθεί ποτέ στην άλλη θέση.

Το S.O.S. δεν έχει να κάνει με σήμα κινδύνου... Είναι τα αρχικά Sound On Sound και δίνει την δυνατότητα στο μηχάνημα να εγγράψει ήχους από πάνω σε ήδη εγγεγραμμένη ταινία. Μία δυνατότητα που δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί προφανώς δεν απευθύνεται στον ερασιτέχνη χρήστη αλλά σε αυτούς που ασχολούνται με ζωντανές ηχογραφήσεις.

Reaction score
1

Μπραβο. Ωραιο εργαλείο. Να το χαιρεσαι και να το ευχαριστιέσαι στο επακρον. Για οτι γραφεις για την ΑΚΑΙ συμφωνω και επαυξάνω. Εχω τωρα καινουργιο σχεδιο δρασης... Εχω βαλει στο ματι κατι πολυ συγκεκριμενο , που ομως οπως ολα τα καλα ειναι και αρκετα ακριβο. Τεσπα να βγουν καποιες υποχρεωσεις πρωτα και μετα δεν γλυτωνει. Αφου με ξερω , αν δεν το αποκτήσω θα σκασω....

Reaction score
1.815

Πράγματι μεγάλη νέκρα... Ας βάλω μερικές φωτογραφίες να ανάψουν τα αίματα.
Τις είχα υποσχεθεί εδώ και καιρό στον delamostre

To AKAI εν δράση:

Άρχοντας είσαι λέμε......
Μου πέσανε τα σαγόνια στο πάτωμα, ακόμα μαζεύω τα κομάτια μου μ' αυτό που είδα!
Απαπαπαπα!!! Τρελλό μηχανάκι!

Να το χαίρεσαι είναι πανέμορφο και άψογο! Πολλά συγχαρητήρια στον πατέρα σου! (προφανώς είναι ο ...έξυπνος αγοραστής έτσι?)

Reaction score
1.187

Να το χαίρεσαι είναι πανέμορφο και άψογο!
Thanks!

Πολλά συγχαρητήρια στον πατέρα σου! (προφανώς είναι ο ...έξυπνος αγοραστής έτσι?)
Προφανώς! Γιατί εγώ το 1978 στο γυμνάσιο μού ήταν λίγο δύσκολο να το αγοράσω... :103:

Reaction score
1.187

Ποτενσιόμετρο output και επιλογέας source και tape.

Reaction score
2.248

Μπράβο Komhsh !!!
Μηχανηματάρα και το έχεις σε τέλεια κατάσταση :444:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525