"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.187
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Ε, αυτά τα μηχανήματα τα σεβόμαστε!

Reaction score
7.070

Eδω ειναι μια διπλή συλογη του 1957 απο την συμφωνική ορχηστρα της Βιενης. Αν το ακουσεις θα εκπλαγεις απο την ποιοτιτα του ηχου μετα απο 54 χρονια που ηχογραφηθηκε και κυκλοφωρησε....
Μπράβο ρε Γιάννη.
Συλλεκτικό, να το προσέχεις σαν τα μάτια σου.
Με γεια και το νέο άβαταρ:107:

Πράγματι μεγάλη νέκρα... Ας βάλω μερικές φωτογραφίες να ανάψουν τα αίματα.
Τις είχα υποσχεθεί εδώ και καιρό στον delamostre
Αρχηγέ μου, εκπληκτικό μηχάνημα και πραγματικά σαν καινούργιο!!!!:111:

Μπράβο!!!!

Reaction score
1.187

Αρχηγέ μου, εκπληκτικό μηχάνημα και πραγματικά σαν καινούργιο!!!!:111:

Μπράβο!!!!
Σαν καινούργιο;

Για δες τι μού έχει κάνει ο μικρός στο T του THREE-MOTOR. Αφού δεν τον σκότωσα τυχερός είναι... :620:

Reaction score
1.815

Aχχχ αυτά τα ζουζούνια....
Μέχρι να πάνε 5 χρονών, είναι ο εφιάλτης των μηχανημάτων!

Εγώ πάντως για να αποφύγω τις "στραβές" από μικρά τους έφερνα μπροστά στα μηχανήματα και τους μάθαινα πως να τα χειρίζοντε προσεκτικά!:126:
Έτσι σιγά σιγά και με μεγάλη προσοχή, έμαθαν να μην τα ...πλησιάζουν, όταν δεν είμαι μαζί τους.:138:
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, γίνοντε κι αυτά μηχανάκηδες, ακολουθώντας τα δέοντα του μπαμπά!

Reaction score
1.187

Aχχχ αυτά τα ζουζούνια....
Μέχρι να πάνε 5 χρονών, είναι ο εφιάλτης των μηχανημάτων!
Ναι κάπου εκεί σε αυτή την ηλικία γύρω στα 4~5 μού το είχε κάνει....

Εγώ πάντως για να αποφύγω τις "στραβές" από μικρά τους έφερνα μπροστά στα μηχανήματα και τους μάθαινα πως να τα χειρίζοντε προσεκτικά!:126:
Έτσι σιγά σιγά και με μεγάλη προσοχή, έμαθαν να μην τα ...πλησιάζουν, όταν δεν είμαι μαζί τους.:138:
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, γίνοντε κι αυτά μηχανάκηδες, ακολουθώντας τα δέοντα του μπαμπά!
Ναι αυτή την τακτική την έχω ακολουθήσει κι εγώ. Τον αφήνω να τα αγγίζει όλα, να τα χειρίζεται (με προσοχή εννοείται) οπότε να μην μού κάνει καμμιά στραβή. Μόνο το πικάπ δεν τον έχω αφήσει να αγγίξει ακόμη.

Reaction score
1.187

Αριστερό capstan

Δεξί capstan

Αν και έχει παίξει πολλά χιλιόμετρα ταινίας στην ζωή του, τα pinch rollers είναι ακόμα της μάνας του.
Κανένα από τα δύο δεν έχει αλλαχτεί!

Σάς έπρηξα ε; :425:

Reaction score
1.815

Δώσεεεεεεεεεε!!!!
Αν ποτέ περάσει κάτι "στραβό" και λοξοδρομήσει το μυαλό σου, εδώ είμαι εγώ...:116:

Reaction score
1.187

Λοιπόν ο πρώτος επιλογέας δεξιά από το power έχει να κάνει με το μέγεθος των μπομπινών που χρησιμοποιούμε. Τα μοτέρ δίνουν απευθείας κίνηση στις μπομπίνες. Ο ρότορας των μοτέρ είναι ο άξονας των μπομπινών. Τα μοτέρ γυρίζουν πάντα αντίρροπα έτσι ώστε να κρατούν τεντωμένη την ταινία. Πρέπει να ξέρει λοιπόν την διάμετρο των μπομπινών έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμίζει την σωστή τάση τεντώματος της ταινίας, και επίσης πόση δύναμη χρειάζεται να βάλει για να φρενάρει τις μπομπίνες από την μεγάλη ταχύτητα περιτυλίγματος.

Ο επόμενος επιλογέας ρυθμίζει την ταχύτητα εγγραφής. Όπως βλέπετε το 650 διαθέτει και την μεγάλη ταχύτητα των 15 i.p.s. στην οποία πιάνει απόκριση συχνότητος 30.000 Hz !!! Δύο μόνο μαγνητόφωνα είχαν την δυνατότητα να πιάνουν τέτοια εξωπραγματική απόκριση συχνότητος στα 15 i.p.s. Ένα ήταν το AKAI GX-650D και το άλλο ήταν το Technics RS-1700 :

http://www.hifi-wiki.de/index.php/Technics_RS-1700

Βέβαια εγώ δεν γράφω τις ταινίες σε τέτοια ταχύτητα... Τόσο που κοστίζουν δεν είναι να ξοδεύουμε ταινία τζάμπα...
H μεγάλη μπομπίνα των 1110 m. κρατάει 6 ώρες (και από τις δύο πλευρές) σε ταχύτητα 3 3/4 i.p.s.,
3 ώρες στα 7 1/2 i.p.s. και μόλις 90 λεπτά στα 30 i.p.s.

Στην ταχύτητα των 7 1/2 i.p.s το ΑΚΑΙ με απόκριση συχνότητος 26.000 Hz υπερτερεί ελάχιστα του Technics,
αλλά εκεί που είναι όλα τα λεφτά και είναι ασυναγώνιστο το ΑΚΑΙ είναι στην μικρή ταχύτητα των 3 3/4 i.p.s. όπου είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μαγνητόφωνο στον κόσμο που πιάνει 20.000 Hz
Εκεί όλα τα άλλα (πλην ΑΚΑΙ) Revox, Technics, TEAC, Pioneer, Fostex, Tandberg, Grundig, Uher κλπ. σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Θα ήθελα αν ξέρει κανείς κάποιο μαγνητόφωνο που στα 3 3/4 i.p.s να πιάνει 20.000Hz στα -3dB να μού το πει, γιατί τόσα χρόνια που ασχολούμαι δεν έχω βγει κανένα άλλο. (πλην ΑΚΑΙ φυσικα) Είμαι πολύ περίεργος αν ξέρει κανείς...
Οπότε όπως καταλαβαίνετε τι περισσότερες ταινίες τις γράφω στα 3 3/4 αφού το ΑΚΑΙ δεν "προβληματίζεται" με την ταχύτητα της ταινίας. Στην πράξη δηλαδή γράφει πάντα ΤΕΛΕΙΑ ανεξαρτήτως ποιά ταχύτητα έχουμε επιλέξει.

Ο επόμενος επιλογέας mode selector μάς δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα κάνουμε δύο στερεοφωνικές εγγραφές σε κάθε ταινία ή τέσσερις μονοφωνικές.

Και ο τελευταίος επιλογέας CUE που φαίνεται στην φωτογραφία μας επιτρέπει όταν τον κατεβάζουμε να ακούμε την εγγραφή κατά την διάρκεια του περιτυλίγματος έτσι ώστε να βρίσκουμε που χωρίζονται τα κομμάτια ή πού τελειώνει η εγγραφή μας για να ξεκινήσουμε την επόμενη.

Reaction score
8.905

Η Technics εβγαζε και μεγαλυτερο μοντελο απο το RS-1700 το RS-1800 Direct Drive!

Reaction score
8.905

Από περιέργεια και μόνο... επειδή το RS-1800 φαίνεται απλησίαστο και σούπερ συλλεκτικό ντουέτο... το RS-1700 πόσα λεφτά κοστολογείται-βρίσκεται σήμερα? εδώ Ελλάδα εννοώ!

Reaction score
1.187

Η Technics εβγαζε και μεγαλυτερο μοντελο απο το RS-1700 το RS-1800 Direct Drive!
Ναι το ξέρω... Ομως το RS-1800 δεν είχε ταχύτητα 3 3/4 i.p.s. συνεπώς δεν μπορείς να παίξεις αρκετές ταινίες που είναι γραμμένες σε αυτή την ταχύτητα.
Από την άλλη έχει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα 30 i.p.s. όπου η μπομπίνα των 1110m διαρκεί μόλις 22,5 λεπτά ανά πλευρά.
Το RS-1800 ήταν ένα μηχάνημα που απευθύνονταν ΜΟΝΟ στα studios και όχι στον ιδιώτη.

Reaction score
29.697

Εν μέρη καλά τα λες , αλλά οχι εντελώς . Το x2000R/M το teac έγραφε στα 3,3/4 μέχρι 20khz στα -3db , premium tape used. Το ίδιο και το δικό σου.Με απλή low noise tape κανένα δεν ξεπερνούσε τα 18khz.Βέβαια μικρή αξία εχουν πλέον ολα αυτά.
Το technics rs 1800 είναι αρχιτεκτονικά το ίδιο με το 1700, και αλλάζει μόνο ο προενισχυτής και οι μονάδες κοντρόλ.
Το θέμα δεν είναι τόσο η απόκριση συχνοτήτων , οσο η δυναμική περιοχή και ο θόρυβος , που αλλάζουν άρδην στην μεγάλη ταχύτητα των 15i/ps, η την 30i/ps των πιο ακριβών στουντιακών μοντέλων.Η teac-tascam πάντα έδινε την δυνατότητα να επιλέξει ο χρήστης αν θα είχε 3,3/4, 7,1/2 15 i/ps , η αν θα είχε , 7,1/2, 15, 30 i/ps. Με εσωτερικό διακόπτη αλλαγής της τροφοδοσίας των reel motors, με αντίστοιχη αλλαγή στο Bias αν θυμάμαι καλά, και κάτι άλλα ψιλά.
Τεσπα.

Reaction score
8.905

Το RS-1700 σε τι τιμή βρίσκετε εδώ, και εάν υπάρχει.

Reaction score
29.697

Ναι άστο ,..... θα είναι στα ύψη....

Reaction score
8.905

Ναι άστο ,..... θα είναι στα ύψη....
Οκ, Γιάννη κατάλαβα… το ξέχασα ήδη… αλλά είναι εξωγήινο μηχάνημα πάντως, σε όλα του!

Reaction score
1.187

Εν μέρη καλά τα λες , αλλά οχι εντελώς . Το x2000R/M το teac έγραφε στα 3,3/4 μέχρι 20khz στα -3db , premium tape used. Το ίδιο και το δικό σου.Με απλή low noise tape κανένα δεν ξεπερνούσε τα 18khz.
Πράγματι το TEAC έπιανε κι αυτό 20 KHz αλλά και εσύ εν μέρει καλά τα λες διότι το δικό μου τα έπιανε με απλή low noise ταινία όπως φαίνεται στην 10η γραμμή του manual που σού scanαρα. Το αναφέρει σαφώς: "using AKAI LN-150 tape"

Στο αγγλικό κείμενο έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος στην απόκριση συχνότητος της ταχύτητας 15 i.p.s. ενώ στο γαλλικό και γερμανικό είναι σωστή.

Βέβαια αυτά δεν έχουν και μεγάλη σημασία πλέον στην εποχή των σκληρών δίσκων των flac, pcm κλπ.

Reaction score
1.815

.....Στο αγγλικό κείμενο έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος στην απόκριση συχνότητος της ταχύτητας 15 i.p.s. ενώ στο γαλλικό και γερμανικό είναι σωστή.

Βέβαια αυτά δεν έχουν και μεγάλη σημασία πλέον στην εποχή των σκληρών δίσκων των flac, pcm κλπ.
Βλάσφημε!!!
Μα καλά! Έχεις την μπομπίνα και ακούς ακόμα από σκληρό δίσκο?? Εγώ τους χαρίζω....:143:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Έχω κι εγώ ένα παλαιολιθικό μπομπινόφωνο, να δω πότε θ' αξιωθώ να το κάνω νεολιθικό.

Reaction score
1.815

Έχω κι εγώ ένα παλαιολιθικό μπομπινόφωνο, να δω πότε θ' αξιωθώ να το κάνω νεολιθικό.
Για πε, για πε....:201:

Το RS-1700 σε τι τιμή βρίσκετε εδώ, και εάν υπάρχει.
Bill ξέχνα το!
Το μικρότερο μοντέλο (RS-1500) κάποιος "βαρεμένος" το πουλάει, για να βγάλει τη δόση του στεγαστικού του μήνα!!!
Ρε δεν πάμε καλάααααα.....:205:

http://www.aggeliopolis.gr/attici/Mpompinofono_TECHNICS_1977_10382281.htm?ca=9_s&w=1

(Έχω γελάσει πολύ τελευταία, με τις αγγελίες που βλέπω γενικώς, με τους "κρυφούς ιδιώτες-εμπόρους"....:116:)

Reaction score
8.905

Σταμάτη αυτός το πουλάει τόσο :445:.... εάν θα το πουλήσει είναι άλλο θέμα :444: ! Πάντως εάν ήθελα να αγοράσω... για μένα το RS-1700 δείχνει εξωγήινο μηχάνημα, σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά :404: !

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494