- Reaction score
- 1.187
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"
Ε, αυτά τα μηχανήματα τα σεβόμαστε!
Ε, αυτά τα μηχανήματα τα σεβόμαστε!
Μπράβο ρε Γιάννη.Eδω ειναι μια διπλή συλογη του 1957 απο την συμφωνική ορχηστρα της Βιενης. Αν το ακουσεις θα εκπλαγεις απο την ποιοτιτα του ηχου μετα απο 54 χρονια που ηχογραφηθηκε και κυκλοφωρησε....
Αρχηγέ μου, εκπληκτικό μηχάνημα και πραγματικά σαν καινούργιο!!!!:111:Πράγματι μεγάλη νέκρα... Ας βάλω μερικές φωτογραφίες να ανάψουν τα αίματα.
Τις είχα υποσχεθεί εδώ και καιρό στον delamostre
Σαν καινούργιο;Αρχηγέ μου, εκπληκτικό μηχάνημα και πραγματικά σαν καινούργιο!!!!:111:
Μπράβο!!!!
Ναι κάπου εκεί σε αυτή την ηλικία γύρω στα 4~5 μού το είχε κάνει....Aχχχ αυτά τα ζουζούνια....
Μέχρι να πάνε 5 χρονών, είναι ο εφιάλτης των μηχανημάτων!
Ναι αυτή την τακτική την έχω ακολουθήσει κι εγώ. Τον αφήνω να τα αγγίζει όλα, να τα χειρίζεται (με προσοχή εννοείται) οπότε να μην μού κάνει καμμιά στραβή. Μόνο το πικάπ δεν τον έχω αφήσει να αγγίξει ακόμη.Εγώ πάντως για να αποφύγω τις "στραβές" από μικρά τους έφερνα μπροστά στα μηχανήματα και τους μάθαινα πως να τα χειρίζοντε προσεκτικά!:126:
Έτσι σιγά σιγά και με μεγάλη προσοχή, έμαθαν να μην τα ...πλησιάζουν, όταν δεν είμαι μαζί τους.:138:
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, γίνοντε κι αυτά μηχανάκηδες, ακολουθώντας τα δέοντα του μπαμπά!
Ναι το ξέρω... Ομως το RS-1800 δεν είχε ταχύτητα 3 3/4 i.p.s. συνεπώς δεν μπορείς να παίξεις αρκετές ταινίες που είναι γραμμένες σε αυτή την ταχύτητα.Η Technics εβγαζε και μεγαλυτερο μοντελο απο το RS-1700 το RS-1800 Direct Drive!
Οκ, Γιάννη κατάλαβα… το ξέχασα ήδη… αλλά είναι εξωγήινο μηχάνημα πάντως, σε όλα του!Ναι άστο ,..... θα είναι στα ύψη....
Πράγματι το TEAC έπιανε κι αυτό 20 KHz αλλά και εσύ εν μέρει καλά τα λες διότι το δικό μου τα έπιανε με απλή low noise ταινία όπως φαίνεται στην 10η γραμμή του manual που σού scanαρα. Το αναφέρει σαφώς: "using AKAI LN-150 tape"Εν μέρη καλά τα λες , αλλά οχι εντελώς . Το x2000R/M το teac έγραφε στα 3,3/4 μέχρι 20khz στα -3db , premium tape used. Το ίδιο και το δικό σου.Με απλή low noise tape κανένα δεν ξεπερνούσε τα 18khz.
Βλάσφημε!!!.....Στο αγγλικό κείμενο έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος στην απόκριση συχνότητος της ταχύτητας 15 i.p.s. ενώ στο γαλλικό και γερμανικό είναι σωστή.
Βέβαια αυτά δεν έχουν και μεγάλη σημασία πλέον στην εποχή των σκληρών δίσκων των flac, pcm κλπ.
Για πε, για πε....:201:Έχω κι εγώ ένα παλαιολιθικό μπομπινόφωνο, να δω πότε θ' αξιωθώ να το κάνω νεολιθικό.
Bill ξέχνα το!Το RS-1700 σε τι τιμή βρίσκετε εδώ, και εάν υπάρχει.