Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.692
Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Ναι. Τουλάχιστον ως προς όλα τα άλλα η Disney είναι εντάξει.
Μόνο στο Beauty and the Beast μου τα χάλασε, επειδή είναι η αγαπημένη μου ταινία ever!
(αν πχ το έκανε αυτό σε κανά Black Cauldron, δε θα καθόμουν να το συζητάω :103:)
λίγο βέβαια τα χαλάει και σε κάτι aspect ratios που ενώ κανονικά στο σινεμά βγήκαν 4:3 (πχ Jungle Book, Robin Hood) , στα DVD τα κάνει 1:85:1 για να ταιριάζουν καλύτερα στις widescreen οθόνες, οπότε χάνουμε πληροφορίες εικόνας.
Το Jungle Book το έχω μόνο σε LD, και είναι πράγματι 1.33:1, αλλά δεν έχει βγει σε BD γιά να ξέρουμε σίγουρα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Μα δεν είπα ότι δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή.
Είναι όμως ανούσιο να συζητάμε το πως βγήκε μια ταινία σε σινεμά σε σχέση με την μεταφορά της σε δισκάκι.
Ακολουθούνται διαφορετικά πρότυπα σε κάθε περίπτωση.

Τώρα στο περί του γούστου,προτιμώ της χρωματικές αλλαγές του br σε σχέση με την θολούρα των προηγούμενων εκδόσεων.

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί..

οκ, δες τα screenshots που σου έβαλα κατευθείαν από το bluray.
Γιατί δεν νοικιάζεις από ένα Video-Club, το DVD ή το BluRay, ώστε να μην μένεις στα όποια screenshots;

αυτό δεν ισχύει γιατί σου λέω ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί ανακοίνωσαν ότι άλλαξαν τα χρώματα.
Δηλαδή δεν ισχύει ότι το bluray είναι όπως αρχικά βγήκε στο σινεμά, και μετά το VHS και LD δε μπόρεσαν να τα αποδώσουν καλά τα χρώματα.
Η αλλαγή έγινε. Είναι δεδομένο..
Το ότι τα χρώματα των VHS και LD δεν είναι σωστά, σαφώς και ισχύει, οι ικανότητες αυτών των μέσων για χρωματικό κορεσμό απέχουν πάρα πολύ από το φιλμ...

Το ότι στη Disney αποφάσισαν να φρεσκάρουν κάπως τα πράγματα, είναι όμως και αυτό γέγονος, αλλά αντίστοιχες "αλλαγές" έχουν γίνει και σε όλες τις παλαιότερες ταινίες της Disney, πριν το Beauty and the Beast (π.χ. Little Mermaid, Snow White, Pinocchio, Dumbo, κτλ.). Στα μεταγενέστερα, οι διαφορές είναι πάλι υπαρκτές, αλλά λιγότερο έντονες, πιθανώς γιατί από την εποχή του Aladdin κι έπειτα άρχισαν να χρησιμοποιούνται ψηφιακά τελεσινέ, με σαφώς υψηλότερη χρωματική απόκριση, οπότε επιβίωνε κάτι περισσότερο κατά την μεταφορά σε VHS/LD.

Εγώ θα μείνω απλά στο γεγονός, πως οι φωτογραφίες π.χ. που έμπαιναν στις προθήκες των κινηματογράφων ή τα screenshots που είναι τυπωμένα στο οπισθόφυλλο της βιντεοκασσέτας της δεκαετίας του '90, είναι χρωματικά πιο κοντά στις σημερινές εκδόσεις, παρά στις τότε...:126:

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Το Jungle Book το έχω μόνο σε LD, και είναι πράγματι 1.33:1, αλλά δεν έχει βγει σε BD γιά να ξέρουμε σίγουρα.
Έχει βγει στο DVD όπως το Robin Hood, και εκεί το'χουν κόψει ήδη (στις τελευταίες εκδόσεις, γιατί στις αρχικές ήταν εντάξει)..

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινι

Γιατί δεν νοικιάζεις από ένα Video-Club, το DVD ή το BluRay, ώστε να μην μένεις στα όποια screenshots;
Το έχω δει στο Bluray rip 1080p .
Και μην αρχίσεις να μου λες ότι το Bluray rip δεν αποδίδει πιστά τα χρώματα του full bluray.. :107:

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου τ

Το έχω δει στο Bluray rip 1080p .
Και μην αρχίσεις να μου λες ότι το Bluray rip δεν αποδίδει πιστά τα χρώματα του full bluray.. :107:
Μπορεί να συμβεί και αυτό, εξαρτάται από αυτόν που έφτιαξε το rip... :138:

Έχει η έκδοσή σου δηλαδή αυτές τις ροζίλες και τις πρασινίλες; Η αναπαραγωγή γίνεται με εξωτερικό player ή σε PC; Αν μιλάμε για τη δεύτερη περίπτωση, έχεις ελέγξει μήπως και γίνεται κάποια λανθασμένη μετατροπή colorspace;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.692

Intermission!

Μερικά Disney LDs, πριν τα πάρει η ανακύκλωση... :121:

Fantasia box set. Με βιβλίο, λιθογραφίες.

Lion King box set με λιθογραφίες. Snow White box set με βιβλίο, λιθογραφίες.

EDIT: Αχχχ, η ομορφιά του αναλογικού. Κατάλοιπα από άλλες εποχές, πιό όμορφες, πιό αγνές. Με πολύ καλύτερη εικόνα (αφού είναι αναλογικό, χωρίς ψηφιακίλα).

Reaction score
1

Ετσι και τα δώσεις για ανακύκλωση θα σου πιώ το αίμα :205::204:

Reaction score
2

Λοιπόν, το σταματάω εδώ γιατί δε θα βγάλουμε άκρη :105:
(αν και με προκαλεί λίγο το γεγονός που είπες πριν, για να σου κάνω σκαν το πίσω εξώφυλλο του VHs και να σου βάλω τα αντίστοιχα screenshots για να δούμε ποιό είναι πράγματι πιό κοντά. αλλά μετά μπορεί να μου αρχίσεις ότι το εξώφυλλο έχει ξεθωριάσει κτλ.. :136:)

Γεγονός είναι ότι τα χρώματα άλλαξαν, τώρα προς το χειρότερο ή καλύτερο, αυτό είναι στην προσωπική άποψη και αισθητική του καθενός.
Εγώ προσωπικά το προτιμώ όπως ήταν πριν, θεωρώ ότι έχω κάνει "διδακτορικό" στη συγκεκριμένη ταινία :103:(την είδα στο σινεμά, πήρα ενα πειρατικό VHS ένα μήνα μετά, το είδα 3 φορές την πρώτη μέρα, 10δες αργότερα, πήρα το official VHS, έχω τη μεταφορά του LAserdisc, και μόνο όταν είδα το DVD του 2002 (και το ακόλουθο bluray) έμεινα εντελώς άφωνος και αναρωτιόμουν τι στο καλό έκαναν!)

και στην τελική θα παραπέμψω οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το εν λόγω θέμα, να δει τα ντοκυμανταίρ στο Bluray (τώρα δεν ξέρω ποιό ακριβώς) για να δει μέσα εκεί πώς ήταν κανονικά ή ταινία όταν πρωτοβγήκε κτλ και πως έγινε τελικά..

JL_

Reaction score
19

Μερικά Disney LDs, πριν τα πάρει η ανακύκλωση... :121:
Ε, όχι και ανακύκλωση...

Κανονικά, πρέπει να συνδέσεις το player, να τα βλέπεις και να μας λες πως έχουν πιο φυσική, αναλογική εικόνα από τα DVD και BluRay, με γλυκές χροιές που προέρχονται από τις υπέρυθρες και υπεριώδεις αρμονικές που είναι κρυμμένες στα αυλάκια των δίσκων... :136:

Πέρα από την πλάκα όμως, αξίζει να τα κρατήσεις, έστω εν είδει τεχνολογικού αρχείου...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.692

Ε, όχι και ανακύκλωση...

Κανονικά, πρέπει να συνδέσεις το player, να τα βλέπεις και να μας λες πως έχουν πιο φυσική, αναλογική εικόνα από τα DVD και BluRay, με γλυκές χροιές που προέρχονται από τις υπέρυθρες και υπεριώδεις αρμονικές που είναι κρυμμένες στα αυλάκια των δίσκων... :136:

Πέρα από την πλάκα όμως, αξίζει να τα κρατήσεις, έστω εν είδει τεχνολογικού αρχείου...
Καλά Γιάννη, είσαι θεός, τα μεγάλα πνεύματα, κτλ! Μαζί γράφαμε!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Κλαίω :204::204:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.692

Καλά, λέμε και τίποτα να περνάει η ώρα, σιγά μην τα δώσω στην ανακύκλωση! :128:

Αν πάλι κάποιος ενδιαφέρεται, βλέπουμε. Και, όπως πάντα, δεν μιλάω γιά χρήματα.

Reaction score
1

Καλά, λέμε και τίποτα να περνάει η ώρα, σιγά μην τα δώσω στην ανακύκλωση! :128:
Ουφ, ηρέμησα το έσωσες :116:

Εγώ LD δεν έχω, όταν βγαίνει μιά τεχνολογία καλύτερα από την προηγούμενη, την αφήνω πίσω να πάει στο καλό...για φιλολογικούς λόγους αν έχεις το The Thing σε LD το θέλω :404::408:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.692
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί..

Ουφ, ηρέμησα το έσωσες :116:

Εγώ LD δεν έχω, όταν βγαίνει μιά τεχνολογία καλύτερα από την προηγούμενη, την αφήνω πίσω να πάει στο καλό...για φιλολογικούς λόγους αν έχεις το The Thing σε LD το θέλω :404::408:
Δεν το έχω, το DVD σε εσένα δεν το χάρισα?

Reaction score
2

καθαρά εγκυκλοπαιδικά, παραθέτω εδώ και ένα screenshot από τη Φαντασία.
πάνω: το καινούργιο DVD/BLuray
κάτω: το παλιό DVD & VHS

Και σε αυτήν την ταινία οι "ειδικοί" της Disney "αποφάσισαν" ότι δεν τους άρεσαν τα σκοτεινά χρώματα, και έτσι τα ξάνοιξαν έτσι λιγουλάκι όσο πατάει η γάτα! :105:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινι

Δεν το έχω, το DVD σε εσένα δεν το χάρισα?
Ναι και το έχω σε προθήκη, με κενό αέρα και σεκιουριτάδες να το φυλάνε :142:

JL_

Reaction score
19
Eγώ πάλι χαίρομαι που συνεχώς και διαδίδονται οι τεχνικές film scanning, αντικαθιστώντας τα συμβατικά telecine και μπορούμε να απολαμβάνουμε έτσι μακράν καλύτερη εικόνα στο σπίτι μας...

Μερικά παραδείγματα, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους κι από μένα, για να θυμόμαστε πώς βλέπαμε κάποτε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas