Weiss DAC202 @ Stereophile

Reaction score
460
Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

Ο συνδυασμος των atc και 202 συν μακ ειναι σκληρος,εαν ο δικος μου συνδυασμος θεωρειται σκληρος (που δεν ειναι,θα ελεγα οτι ειναι 100% ουδετερος) τοτε ο προηγουμενος γδερνει.
Συμφωνω με τον Κωστα οτι πρεπει να συνυπαρχει με λαμπα το 202 με μακ κτλ.
Καταπληκτικος ηχος απο αναλυση αλλα μεχρι εκει.

Reaction score
460

Εαν ακουσεις Κωστακη μου τις ντουντουκες μου θα σου φυγουν τα τσισακια......:135:
Πολλοι τα ακουσαν με αρνητικη προκαταληψη .....αλλα οταν ακουσαν .........αλλαξαν γνωμη.
Τελος παντων ...9800 και ξερο ψωμι!!!
Ο ηχος τους ξεκινα εκει που τα αλλα ψωφανε!!!:205::410:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

...
Καταπληκτικος ηχος απο αναλυση αλλα μεχρι εκει.
Ανάλυση ναι. Τί άλλο νομίζεις ότι λείπει; Σοβαρά τώρα... Να σε πω! Μη μου πεις για "σώματα" και τέτοια. Πες ένα παράδειγμα, άκουσα αυτό, το 202 έπαιζε με αυτά, έλειπε αυτό, και περίσσευε αυτό. Κάπως έτσι τέλος πάντων...

Reaction score
460

Κωστα,κατ αρχην να σου πω οτι ο Γιαννης παιζει με το 202,μακ,προ atc τον μεγαλο (δεν θυμαμαι μοντελο) και ηχεια τα 50αρια ακτιβ.
Ο ηχος του διακρινεται απο υπερυψηλη αναλυση στις μεσουψηλες.
Στα χαμηλα υπαρχει ενα θεμα (οχι σε συγκριση με τα δικα μου),εχoυν καλο ελεγχο αλλα ομως δεν κατεβαινουν χαμηλα!!
Ο ογκος των χαμηλων υπολειπεται(θα ελεγα οτι εχει θεμα) απο αλλα ηχεια ιδιου ογκου,σε αυτο βεβαια δεν μπορω να ειμαι απολυτος και αντικειμενικος γιατι ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος για τα 9ιντσα γουφερ,αλλα και παλι αυτο που αντιλαμβανομαι δεν με ικανοποιει!
Τωρα ο ηχος ειναι αυστηρος!!!!!,οχι με απλα μονιτορ κριτηρια (γιατι ειχα πολλα μονιτορ jbl της παλιας καλη εποχης τους,και ακομη εχω τα 4312 control monitor) αλλα με αντικειμενικοτητα θα ελεγα οτι ειναι απιστευτα "ωμα"και σκληρα.
Δεν μπορει να ανεβασει (το συστημα) ρεαλιστικες σταθμες συμφωνα με την ισχυ των ενσωματωμενων ενισχυτων των ηχειων,καπου "χανουν την μπαλα" και αρχιζουν να μπερδευουν οποτε αναγκαστικα η μεγιστη ενταση ειναι περιπου τα 105 db.
Εχουν γινει σχεδον ολες οι παραμετροποιησεις στην ρυθμιση εξοδου του 202 αλλα καπου χανει και καπου κερδιζει με την αυξομοιωση.
Γενικως δεν μπορω να αξιολογησω μονο το 202 αλλα το συνολο.
Αυτο που θα ελεγα παντως ειναι οτι ακουγωντας και στο καταστημα του Θεμη αλλα και στις εκθεσεις και τα 100αρια και τα 50αρια,ειναι οτι ποτε δεν τα εχω ακουσει τοσο μονιτορ και τοσο σκληρα!!
Για αυτον τον λογο θα εριχνα την ευθυνη στο 202.
Ενα επιπλεον βασικο ειναι οτι δεν υπαρχει πλατος σκηνικης παρουσιας,και οτι μου φερνει πολυ κοντα τον ηχο,και με συγκεκριμενη κατευθυνση.(αυτο ειναι γνωρισμα των atc το οποιο ομως πιστευω οτι το μεγενθυνει το 202).
Βεβαια καλουμε τωρα να κρινω ενα συστημα υπερ υψηλου επιπεδου με δικα μου κριτηρια τα οποια μπορει και να μην ειναι σωστα,παντα κατα την δικη μου κριση.
Το συστημα του Γιαννη παιζει!και μαλιστα πολυ καλα!
Πιστευω ομως οτι η ψηφιακη τεχνολογια θα ειναι ετοιμη σε 4 εως 5 χρονια απο σημερα οπου και θα ειναι μονοδρομος για ολους.

Reaction score
460

Αληθεια εχει και καποιος αλλος τον ιδιο η παραπλησιο συνδυασμο?
Το ρωταω για να διασταυρωθουν οι αποψεις των ακουσματων μπας και καταληξουμε για τις ηχητικες ικανοτητες - ιδιαιτεροτητες του 202.
Θα υπαρχουν καποια κοινα ακουσματα εστω και απο διαφορετικα συστηματα οπου θα βοηθησουν την διαμορφωση αξιολογησης.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Α ωραία! Αν θυμάσαι τί ακριβώς ακούγατε, και έκανες αυτές τις διαπιστώσεις, με διευκολύνεις. Επίσης, πόσο απέχουν τα ηχεία από τον ακροατή; (Ας πούμε ότι ακούει μόνον ένας, στην "κορυφή" του τριγώνου). Απέχουν πάνω από 3 μέτρα; Αν κάποιος ακούει όρθιος, σ' αυτήν τη θέση, πόσα πρίμα χάνει; Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν τα ηχεία σε θέση τέτοια, ώστε πίσω τους να υπάρχει "άλλο τόσο" μήκος δωματίου; (Εννοείται χωρίς να πέσει παντόφλα)...

Reaction score
460

Α ωραία! Αν θυμάσαι τί ακριβώς ακούγατε, και έκανες αυτές τις διαπιστώσεις, με διευκολύνεις. Επίσης, πόσο απέχουν τα ηχεία από τον ακροατή; (Ας πούμε ότι ακούει μόνον ένας, στην "κορυφή" του τριγώνου). Απέχουν πάνω από 3 μέτρα; Αν κάποιος ακούει όρθιος, σ' αυτήν τη θέση, πόσα πρίμα χάνει; Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν τα ηχεία σε θέση τέτοια, ώστε πίσω τους να υπάρχει "άλλο τόσο" μήκος δωματίου; (Εννοείται χωρίς να πέσει παντόφλα)...
Ακουμε ολα τα ειδη της μουσικης,γενικα ο Γιαννης εχει μια κλιση προς το εντεχνο λαικο και το συστημα τον καλυπτει πληρως (αυτο ειναι και η ουσια),οι διαπιστωσεις που παρεθεσα πριν ειναι σε ολα τα ειδη της μουσικης λοιπον.
Τα ηχεια ειναι γυρω στα 3 μετρα απο την θεση ακροασης και 1 μετρο περιπου απο τους πισω τοιχους.
Δεν χανεις ιδιαιτερα πολλα πριμα ορθιος γιατι ο Γιαννης εχει τοποθετησει ακιδες 4-5 εκατοστων κατω απο τις βασεις που παρεχει η atc στην συσκευασια (εχει τα κοντα 50αρια) με αποτελεσμα να σηκωθει το καθε ηχειο επιπλεον.
Δεν υπαρχει επιπλεον περιθωριο απο πισω.
Ακουνε δυο στην κορυφη του τριγωνου....εγω και ο Γιαννης.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

Να πω κι εγώ μερικά σχετικά με την αξιολόγηση των 202/ATC, του antkots.
Όπως όλοι ξέρουμε και παραδεχόμαστε οι κρίσεις πάνω στην φυσιογνωμία ενός συστήματος διαμορφώνονται από αυτό που θα "ήθελε" να ακούει κανείς και σε σχέση με αυτό που θεωρεί σαν σωστό ηχητικά.
Αρχίζοντας από το 202, σε καμμία κριτική που του έχει γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και σε κανένα σύστημα που συμμετείχε δεν δημιούργησε την παραμικρή υποψία σκληρότητας. Αντίθετα το χαρακτήρισαν σαν "μουσικά αναλυτικό".
Όσον αφορά στο SCM50A, δεν αμφισβητείται από κανένα οτι έχει τον χαρακτήρα ενός μόνιτορ, με ανάλυση και ελαφριά προβολή στην μεσαία του περιοχή και σκόπιμα μπάσο με υπεραπόσβεση, χωρίς όμως καμμία επιθετικότητα στα μεσοπρίμα και άνω. Αυτός ήταν και είναι ο κύριος λόγος που ένα μόνιτορ σαν κι αυτό μπαίνει σε Χάι-Φάι συστήματα τα τελευταία 30 χρόνια. Και αυτό σε σχέση με πολλά μόνιτορ που δεν μπορούν να βρούν αυτό το δρόμο. Το δεδομένο ηχείο λειτουργεί εν πολλοίς σαν μονόδρομο, με το μεγάφωνο των μεσαίων του να παίζει από 380Hz - 3.5kHz και να προσδίδει την γνωστή ομοιογένεια.
Ένας κύριος λόγος που φαντάζει σκληρό ένα ATC, είναι απλά η συνήθειά του ακροατή σε έναν πιο χρωματισμένο χαρακτήρα ηχείου.
Τα γούστα είναι άπειρα όπως και οι χαρακτήρες των ηχείων.

Reaction score
460

Θεμη καλησπερα,ειχα στο παρελθον και ακομη εχω ηχεια μονιτορ,τετοια σκληραδα δεν την ειχα ποτε!!!!
Οντως τα μονιτορ ειναι προβολικα οχι ομως μονο τα atc,τα 50αρια "υποφερουν"απο υπεραναλυση στα μεσουψηλα,σε τετοιο σημειο ομως που να γινονται ενοχλητικα επιλεκτικα στις ηχογραφησεις!!(δεν ξερω κατα ποσο απεικονιζει η αναλυση αυτη την πραγματικοτητα).
Οσο αφορα τις χαμηλες εκει υπαρχει προβλημα.
Δεν ειναι μονο οτι δεν κατεβαινει χαμηλα και "κοβει"γρηγορα,ειναι οτι δεν εχει ογκο με αποτελεσμα να υπερπροβαλλονται οι μεσουψηλες περαν του ιδανικου.

Reaction score
2.069

Οι ρεαλιστικές στάθμες τι ειναι ρε παιδια 110-120 db στη θέση ακρόασης, αυτο ειναι όριο κωφωσης όχι ρεαλιστικές στάθμες, 105db μια χαρα ρεαλιστικές στάθμες ειναι!

Reaction score
460

Ειναι σαν να μου λες οτι μια ferrari που εχει τελικη ταχυτητα 320+ χιλιομετρα ανα ωρα παει με ασφαλεια μεχρι τα 150,και σου λεω εγω τι να τα κανεις τα παραπανω αφου το ανωτατο οριο ειναι 120 χιλμ ανα ωρα.

Reaction score
460

Μα καλα βρε Μιχαλη απο οσα γραφτηκαν για το ηχειο πιο πριν αυτο μονο εχεις σαν παρατηρηση?
Τελος παντων τα atc ειναι καταπληκτικα ηχεια!
Ειναι αυστηρα μονιτορ και σε οποιον αρεσουν αρεσουν,εγω παντως σιγουρα θα αγοραζα ενα τετοιο αλλα μαλλον το 100αρι η το 150αρι.
Θελουν πολυ δουλεια για να στηθουν σωστα και να παιξουν,και να δαπανηθει και ενα σεβαστο ποσο για τα συνοδα του.
Εαν το "ταισεις" σωστα θα σε ανταμειψει πλουσια εαν οχι θα σε προδωσει. Εαν δε επελεγα ακτιβ θα επαιρνα τα ντισκριτ,αλλα μαλλον θα επαιρνα τα πασιβ με 2 μονομπλοκ 28β!!!!
Θα τσακιζαν κοκκαλα!!!

Reaction score
460

Τωρα οσο αφορα τα ψηφιακα πιστευω οτι εχουν αρκετο δρομο μπροστα τους,αλλα επαναλαμβανω οτι ειναι το μελλον και αυτο δεν αμφισβητειται απο κανεναν...νομιζω?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Re: Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

Αληθεια εχει και καποιος αλλος τον ιδιο η παραπλησιο συνδυασμο?
Το ρωταω για να διασταυρωθουν οι αποψεις των ακουσματων μπας και καταληξουμε για τις ηχητικες ικανοτητες - ιδιαιτεροτητες του 202.
Θα υπαρχουν καποια κοινα ακουσματα εστω και απο διαφορετικα συστηματα οπου θα βοηθησουν την διαμορφωση αξιολογησης.
Ακούω με πρακτικά το ίδιο σύστημα: 202 με 100 ASL. Γενικά συμφωνώ με τα σχόλια του Θέμη. Το 202 έχει laid back ήχο, αναλυτικό αλλά πολύ ξεκούραστο. Αυτό λένε και οι περσσότεροι, δείτε για παράδειγμα:

http://www.computeraudiophile.com/content/Meitner-Audio-MA-1-DAC-Review

Τα ATC είναι αυστηρά, μόνιτορ αλλά προσωπικά δε με κουράζουν ακόμη και μετά από πολύωρη ακρόαση. Ακούω χωρίς προ γιατί βρίσκω τον ήχο πιο ξεκούραστο, λιγότερο "ηλεκτρονικό". Έχω σπίτι και ένα λαμπάτο buffer που δίνει μία δόση ευφωνικότητας χωρίς να επεμβαίνει ιδιαίτερα στον ήχο μια και το κύκλωμα είναι μίνιμαλ. Κάνει τον ήχο πιο εντυπωσιακό, πιο μεγάλο αλλά μετά από λίγο βρίσκω τον ευατό μου να το βγάζω εκτός γιατί μου φαίνεται κάπως κουραστικό στις υψηλές ενώ κάπως μου χαλάει και το μπάσο. Έχω δοκιμάσει και σχετικά φθηνούς προ αλλά δεν έχω βρει ακόμη κάποιον που να μου έκανε κλικ αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι.

Αυτό που έχω να πω για τα ATC είναι ότι δεν είναι ηχεία plug and play. Είναι ηχεία με πολλή ενέργεια στα χαμηλά - μεσοχαμηλά (δείτε και τις μετρήσεις του stereoplay) που διεγείρουν έντονα το χώρο με αποτέλεσμα να τονιζουν τα όποια προβλήματα του. Επίσης επειδή έχουν μεγάλη μπάφλα θέλουν σωστή τοποθέτηση και ακουστική χώρου για να "εξαφανιστούν". Τα έχω δοκιμάσει σε 3 διαφορετικούς χώρους με τελείως διαφορετικό ήχο. Μέχρι να τα ακούσω σε σωστό χώρο (Athens mastering) πίστευα ότι κάτι τρέχει με το μπάσο τους. Τώρα, και αφού έχω δώσει αρκετά χρήματα για ακουστική βελτίωση, αρχίζω σιγά-σιγά να παίρνω αυτό που άκουσα στο στούντιο και στο σπίτι μου. Βέβαια έχω δρόμο ακόμη - είναι πολύ δυσκολο να έχεις ομοιόμορφο RT60 στις χαμηλές συχνότητες σε τυπικό δωμάτιο. Εννοείται ότι θέλουν καλή απομόνωση από προβληματικά (π.χ. ξύλινα) δάπεδα. Τέλος το μπάσο τους είναι υπερελεγχόμενο που σημαίνει ότι (αν η ακουστική δωματίου και η στήριξή τους είναι σωστή) ακούς τις χορδές του ακουστικού μπάσου να "τεντώνουν" καταπληκτικά αλλά δεν ακούς την μπότα της ντραμς στο στομάχι σου εκτός αν η ηχογράφηση το επιτρέπει. Στην επίσκεψη στο στούντιο κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Σου επιτρέπει να διακρίνεις τη συμπίεση (compressing) που έχει υποστεί η ηχογράφηση. Ακούγοντας uncompressed drums στο στούντιo ήταν σαν live. Σε τυπικό redbook τα πράγματα ήταν πολύ πιο μαζεμένα. Τα περισσότερα άλλα ηχεία που έχω ακούσει είναι πιο εντυπωσιακά στο μπάσο τους αλλά αμφιβάλω αν θα μπορούσαν να παίξουν σωστά uncompressed feed. Καταλήγω ότι η εμπειρία μου μαζί τους είναι ότι προφανώς είναι ένα ηχείο μονιτορ με φοβερές δυνατότητες που όμως θέλει αρκετή δουλειά στην ακουστική του χώρου για να αναδειχθεί.

Όλα αυτά βέβαια ΙΜΟ από ένα απλό μουσικόφιλο με περιορισμένες εμπειρίες από ακριβά συστήματα.

Reaction score
2.069

Η αλήθεια ειναι ότι έκανα ενα γρήγορο scan στο κείμενο εξάλλου τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει προ πολλου! :116:

Reaction score
30.045

Eγω να προσθέσω κάτι , στα λεγόμενα των προλαλησάντων.
Το πλέον δύσκολο να δαμάσεις είναι ο χώρος. Μπορεί να υπάρχουν " θεωρητικά κορυφαία " ηχχεία , που παίζουν χάλια σε ενα χάλια χώρο. Οτι μα οτι ενισχυτικό η πηγή και αν βάλεις θα παίξει χάλια.
Συμφωνούμε μέχρι εδώ?

Reaction score
30.045
Απάντηση: Re: Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

Η άποψη του ANTκOTS με βρίσκει πλήρως αντίθετο , γιατί θεωρώ το δικό του σετ απ επιθετικό και σκληρό.
Οχι τα atc. Με τίποτα δεν θα χαρακτήριζα τα atc σκληρά. Απεναντίας , θα έλεγα οτι χάνουν σε ατάκα , και ταχύτητα.Πλαδαρά μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος , ναι. Σκληρά όμως με τίποτα.
Θεωρώ επίσης οτι όσοι απο εσάς ακούτε ενα μηχάνημα είστε μάλλον κουφοί.
Το μηχχάνημα το ακούμε πάντα με τα ίδια ηχεία στον ίδιο χώρο σε διάταξη Α-Β με κάποιο άλλο και ποτέ μόνο του.Ναι ξέρω ο μύθος του χαλι εντ λέει άκου το μηχάνημα , κανά δυο βδομάδες και μετά άκου το άλλο μηχάνημα και πες μας τι άκουσες.
Παπάρια , εχω να πω εγω. Τα ακούς Α-Β βλέπεις -ακούς τις διαφορές και τελειώνει εκεί το ζήτημα.
Απλά το φοβούνται οι χαλιεντάδες , μην τυχόν και βγεί το ρημάδι τους μάπα.
Οσο για τις τραγικές διαφορές που διάφοροι απο σας ακούν , μεταξύ πηγών , για ελάτε να σας κάνω ενα blind test να δούμε τι θα δείτε-ακούσετε/.
Ρε αγόρια - ear το χαλί δεν φιάχνει τον χώρο , αλλά δεν τον χαλάει κιόλας.
Ασχοληθείτε πιο πολύ με τον μπουρδελοχώρο σας κα;ι μετά με τα καβλώδια . Αηντε.
Εχω βαρεθεί να μιλάω .
Τυγχάνει να εχω καλό χώρο, και εγω και ο αδερφοξάδερφος Ιατρού , σας μιλάω στα ίσια , και το ξέρετε , ασχοληθείτε με τον χώρο σας.PERIOD.
ΑΝΤΚΟΤΣ αυτό για σένα πιο πολύ.Ο χώρος σου είναι χάλια. Τα ηχεία σου παίζουν χάλια στον χώρο σου.Κάνε κάτι . Δεν με νοιάζει η παντόφλα.
Χαίρομαι την γυναίκα μου Αννα , που δεν λέει σχδόν τίποτα , πέρα απο το (γνωστό) αυτά εδω πρέπει να είναι ? Εννοώντας τους Αυλούς φυσικά.
Και η απάντηση ήταν ΝΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. PERIOD.
Ούτε γελάκια ούτε μαλακίτσες. Τελείωσε. Εδω μπήκαν , επειδή εδω πρέπει και τελειώνει το έργο.
Τα μα μου , να πάνε αλλού.
Εγω ετσι καθάρισα !!!!! Ακούς Αντωνάκη? χωρίς το μου?

Reaction score
30.045

Ξέφυγα και έβγαλα κακιούλες, Δεν κάνει.
Πάντως τα Atc δεν τα λες με τίποτα σκληρά Αντωνάκη.
Ξεκόλλα , μπορεί να μην σου αρέσει το 202 , αλλά μην λέμε και παπαριές.
Ασε που το 202 το εχω δοκιμάσει με τον avp , και διαφορά δεν άκουσα , και φάγαμε τα μουστάκια μας με τον ear. Αλλά επιμένω , διαφορά δεν άκουσα.
Τεσπά.

Reaction score
30.045

Μα καλα βρε Μιχαλη απο οσα γραφτηκαν για το ηχειο πιο πριν αυτο μονο εχεις σαν παρατηρηση?
Τελος παντων τα atc ειναι καταπληκτικα ηχεια!
Ειναι αυστηρα μονιτορ και σε οποιον αρεσουν αρεσουν,εγω παντως σιγουρα θα αγοραζα ενα τετοιο αλλα μαλλον το 100αρι η το 150αρι.
Θελουν πολυ δουλεια για να στηθουν σωστα και να παιξουν,και να δαπανηθει και ενα σεβαστο ποσο για τα συνοδα του.
Εαν το "ταισεις" σωστα θα σε ανταμειψει πλουσια εαν οχι θα σε προδωσει. Εαν δε επελεγα ακτιβ θα επαιρνα τα ντισκριτ,αλλα μαλλον θα επαιρνα τα πασιβ με 2 μονομπλοκ 28β!!!!
Θα τσακιζαν κοκκαλα!!!

Ναι θέλουν τόση δουλειά όση και η 304 που θάβεις λείαν επιεικώς Αντωνάκη μου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@