PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

χρονια πολλα. 2 ερωτησεις!

1. το jukebox κανει refresh μονο του οτι ταινιες βαζεις μεσα η πρεπει να το κανεις manual καθε φορα?
2. η αντιγραφη αρχειων προς το popcorn απο pc μεσω lan (οχι wireless) ποσα mb/sec πιανει?

το ρωταω γιατι γραφουν υποστηριξη gigabit ethernet και μονο 6mb/sec κλανουν συνηθως!

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

χρονια πολλα. 2 ερωτησεις!

1. το jukebox κανει refresh μονο του οτι ταινιες βαζεις μεσα η πρεπει να το κανεις manual καθε φορα?
2. η αντιγραφη αρχειων προς το popcorn απο pc μεσω lan (οχι wireless) ποσα mb/sec πιανει?

το ρωταω γιατι γραφουν υποστηριξη gigabit ethernet και μονο 6mb/sec κλανουν συνηθως!
καλημέρα hardwarebazaar και χρόνια πολλά

Στην δεύτερη ερώτηση σου δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν δουλεύω μέσω δικτύου. Σε οτι αφορά την πρώτη, πηγαίνεις στο jukebox manager και πατώντας το μπλέ πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο σου κάνει όχι rescan αλλά refresh , αναγνωρίζοντας μόνο τις νέες εισαγωγές που έχεις κάνει στον δίσκο.

Reaction score
403
Απάντηση: Re: Απάντηση: PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

όταν βάζεις εσωτερικό σκληρο τον κάνει format/erase;
τον φορμαρει σε ext2/ext3 ή ntfs;

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

όταν βάζεις εσωτερικό σκληρο τον κάνει format/erase;
τον φορμαρει σε ext2/ext3 ή ntfs;
Τον κανει φορματ σε ext2/ext3
Καλη Χρονια!

Reaction score
0

Είμαι κι εγώ κάτοχος ενός A300 εδώ και κανά μήνα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και τις δικές μου εντυπώσεις.

Πρώτα τα καλά:

1. Επεξεργαστική ισχύς
Το Α300 είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει αυτή τη στιγμή η Sigma με τον 8647, οπότε αν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η απόκριση σε menu και η ταχύτητα σε ένα media player, το Α300 πρέπει να είναι πάνω-πάνω στην λίστα σας.

2. Setup, γραφικό περιβάλλον και Jukebox
Το αρχικό setup γίνεται όπως ακριβώς το έχει περιγράψει άψογα με τα screenshots του ο ichaltou. Αν όλα πάνε απροβλημάτιστα (θα εξηγήσω τι εννοώ στα αρνητικά!), το setup menu θα σας καθοδηγήσει χέρι-χέρι για όλες τις βασικές ρυθμίσεις. Το γραφικό περιβάλλον και κυρίως το Jukebox όπως έδειξε και ο ichaltou είναι αιώνες μπροστά από τα μαμίσια περιβάλλοντα τόσο των player των WD, Dune, καθώς και τον παλαιότερων σειρών της Popcorn Hour.

3. Ποιότητα κατασκευής
Η PCH αποφάσισε σοφά να μην πειράξει στο παραμικρό το λιτό, απεριτό και πάνω απ'όλα, παντελώς αθόρυβο design του κουτιού του A210 και το χρησιμοποιεί και στο A300. Παντελώς αθόρυβο λοιπόν αφού δεν έχει ανεμιστήρα, κουτί από αλουμίνιο και όχι φθηνό πλαστικό και πάνω απ'όλα, σωστά σχεδιασμένο γιατί ακόμα και με εσωτερικό δίσκο, το μηχάνημα είνια σωστά σχεδιασμένο και δεν κολλάει λόγω ζέστης ακόμα και μετά από πολλές ώρες λειτουργίας.

4. Συμβατότητα format
Το μηχάνημα παίζει τα πάντα... στα χαρτιά (και γι αυτό περισσότερα σε λίγο). Θεωρητικά λοιπόν, το μηχάνημα υποστηρίζει όλα τα γνωστά format εικόνας και ήχου, οπότε λογικά θα ικανοποιήσει απόλυτα την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών που θέλουν μια συσκευή να παίζει mp3,flac,mkv κλπ.

Όπως όλα τα πράγματα όμως στον μάταιο τούτο κόσμο, έτσι και το Α300 έχει και τα αρνητικά του, τα οποία ανάλογα με το πόσο πολύ σε αφορούν, μπορεί να καταστήσουν το A300 από προβληματική εώς και τραγικά λανθασμένη επιλογή. Τι διαπίστωσα εγώ.

1. Παράξενη δικτυακή συμπεριφορά
Αν δεν συνέβαινε σε εμένα, δεν θα το πίστευα αν το διάβαζα σε φόρουμ, και απλά το αναφέρω μπας και το διαβάσει κάποιος που πέσει στο ίδιο πρόβλημα και γλυτώσει το τρελοκομείο.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις στο A300 όταν το σετάρεις είναι προφανώς να δηλώσεις IP διεύθυνση. Από συνήθεια και προτίμηση να έχω εγώ τον έλεγχο των διευθύνσεων στο δίκτυό μου, επέλεξα να του δώσω στατική IP. Του έδωσα λοιπόν μια ελεύθερη διεύθυνση (το επιβεβαίωσα κιόλας) και το σέταρα. Όλα καλά κι όλα ωραία. Έφτιαξα τα smb shares του NAS που κρατάω την συλλογή μου, όρισα account και το password και έσωσα. Μετά δοκίμασα να κάνω access μέσα από τον browser του Α300 τα shares. Αμ δε! Είτε θα έμενα για πάντα κολλημένος στο share, είτε μετά από κανά τρίλεπτο θα ξεκόλλαγε για να μπει στο share και να κολλήσει εκεί. Η μόνη λύση το reboot.
Για να μην σας τα πολυλογώ, η λύση είναι μία. Δώστε του διεύθυνση από DHCP! Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν είχα conflict σε IP γιατί και την είχα δοκιμάσει και ήταν ελεύθερη, και στο κάτω-κάτω, επειδή πάνω στις δοκιμές, κάρφωσα τουλάχιστον 4 διαφορετικές IPs, όλες ελεύθερες και όλες με την ίδια συμπεριφορά! Κάποια στιγμή, του έβαλα να πάρει από DHCP και όλα τα προβλήματα λύθηκαν ως δια μαγείας! Αν σκέφτεστε ότι αυτό δεν είναι το ιδανικό γιατί μπορεί να αλλάζει η IP με την λήξη του lease της, υπάρχει η λύση του να δείτε ποια IP έχει πάρει από τον DHCP server και να ορίσετε την συγκεκριμένη IP σαν reserved για την MAC του Α300. Έτσι παίζω εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα ένα μήνα τώρα.

2. Προβληματικό access των samba shares
Όσοι ενδιαφέρεστε να κάνετε access ταινιών μέσω samba shares, μπορεί να αντιμετωπίσετε το ακόλουθο πρόβλημα. Τα shares δηλώνονται μια χαρά στο setup του Α300 αλλά όταν πας να τα κάνεις access, θα διαπιστώσετε πως σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορέσετε αν δεν... ενεργοποιήσετε το guest account του NAS server, ανεξάρτητα από το account που έχετε δώσει δικαιώματα να κάνει access τα shares!

3. Πρόβλημα με ενσωματωμένους υπότιτλους σε DVD ISO και BD ISO
Παίζοντας μια ταινία ISO με ενσωματωμένους υπότιτλους, αν σταματήσετε την ταινία και την ξαναξεκινήσετε δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι. Συνήθως αν ξαναεπιλέξετε από το χειριστήριο τους υπότιτλους επανέρχονται. Κάποιες (σπάνιες) φορές, χρειάζεται να βγείτε τελείως από την ταινίια και να ξαναρχίσετε από την αρχή.

4. Έλλειψη υποστήριξης HTML
Την στιγμή που όλο ο κόσμος φεύγει από την flash και οδεύει προς html, η PCH αποφάσισε μέσα στην σοφία της να καταργήσει την HTML στα προϊόντα της! Τι μας νοιάζει αυτό? Σε περίπτωση που δείτε το jukebox περιβάλλον του προϊόντος κι αποφασίσετε πως για οποιονδήποτε λόγο δεν σας ικανοποιεί, μειώνονται δραστικά οι εναλλακτικές επιλογές σας. Στην παλιότερη σειρά, υπήρχε το YAMJ με άπειρα HTML skins που έκαναν το PCH πραγματικά πανέμορφο (για παράδειγμε δείτε εδώ)
Τώρα πια το YAMJ εξακολουθεί να υποστηρίζεται μεν, αλλά βασίζεστε αποκλειστικά στα ελάχιστα skins που είναι φτιαγμένα σε flash. Το γνωστότερο όλων είναι το Eversion, εδώ
Ο λόγος που προσωπικά επέλεξα το Eversion από το περιβάλλον της PCH είναι το γεγονός πως ενώ μου βρήκε σχεδόν όλες τις ταινίες σωστά, τα θαλάσσωσε τελείως στις σειρές. Έχοντας λοιπόν την σωστή ονοματολογία και παρόλα αυτά το A300 δεν μπορούσε να βρει εξώφυλλα, αποφάσισα να γυρίσω στην δοκιμασμένη λύση του YAMJ και δεν το μετάνιωσα παρόλο που θα προτιμούσα να έχω και τα HTML skins που κατά την γνώμη μου, είναι ομορφότερα.

5. Έλλειψη υποστήριξης BD ISO σε Full BD Navigation
Ο βασικότερος λόγος που αγόρασα αρχικά το Α210 και στην συνέχεια το Α300, ήταν η υποστήριξη ταινιών σε μορφή BDISO και το full BD navigation. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να ριπάρεις την ταινία σου σε ISO, και μετά να δεις όχι μόνο την κυρίως ταινία, αλλά μέσα από το αυθεντικό μενού της ταινίας, να επιλέξεις τα extras κλπ. Αυτό υποστηριζόταν στο A210 (μετά από αρκετά FW releases) και το σημαντικότερο, αναγραφόταν και ξεκάθαρα στα specs του προϊόντος στο site της εταιρίας. Δυστυχώς διαπίστωσα πως πολλές, πάνω από 30% των ταινιών που έχω δοκιμάσει, δεν παίζουν σε Full BD Navigation. Η ταινία κολλάει και παίζει καρέ-καρέ πριν καν φτάσει στο κυρίως μενού και αν πατήσεις έναρξη ταινίας, και η ταινία παίζει καρέ-καρέ.
Για κάποιον παρανοικό λόγο, οι moderators του φόρουμ, οι οποίοι όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, δεν είναι καν υπάλληλοι της εταιρίας επιμένουν, (χωρίς να παρουσιάζουν κανένα στοιχεία από την PCH (Syabas)), να ισχυρίζονται πως το Α300 δεν υποστηρίζει Full BD Navigation και πως αυτό είναι κάτι που κάνει μόνο το C300. Όταν τους παρέπεμψα στην λίστα με τα χαρακτηριστικά του Α300, ποσταρισμένο στο site της ίδιας της PCH εδώ, ισχυρίστηκαν πως:
α) Αυτό είναι μαρκετινίστικη πληροφορία και δεν σημαίνει τίποτα!
β) Η δυνατότητα μπορεί να παίζει, μπορεί να μην παίζει και μπορεί να αφερεθεί τελείως στο μέλλον!
γ) Full Menu = simple menu!

Έχω σταματήσει πια να τους παίρνω στα σοβαρά και όταν απαντάω το κάνω μόνο για να τους μπαίνω στο μάτι και για να αποτρέψω κάποιον από το να την πατήσει όπως εγώ. Το πιο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία είναι πως έχω ανοίξει κλήση στην ίδια την PCH η οποία μπορεί να μην έχει βρει μεν λύση στο πρόβλημα, αλλά μου έχει διευκρινήσει πως το Α300 υποστηρίζει Full Menu Navigation!

Επίλογος
Τελικά το Α300 είναι καλό προιόν? Εξαρτάται από την χρήση που το θέλει ο καθένας. Αν ενδιαφέρει κάποιον να συνδέσει έναν εξωτερικό USB δίσκο και να παίζει mkv, φαντάζομαι πως δύσκολα θα βρει κάποιος καλύτερο προιόν.
Υποψιάζομαι πως η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του φόρουμ ενδιαφέρεται για κάτι όπως το παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση, αγοράστε το άφοβα. Ναι, είναι καινούριο προιόν, σίγουρα θα έχει αρκετά bugs να βγάλει, αλλά σε μερικούς μήνες φαντάζομαι θα είναι πια σταθερότατο μετά από 2-3 FW releases.
Εγώ μάλλον θα ανήκω στην μειοψηφία. Δεν έχω ούτε ένα mkv, όλες μου οι ταινίες, είτε DVD, είτε BD είναι ριπαρισμένες σε ISO, είναι αποθηκευμένες σε ένα NAS server και τις στριμάρω μέσω δικτύου. Για μένα, τουλάχιστον αυτή την στιγμή, το Α300 δεν είναι καλή επιλογή.

Ξέρω πως το post είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι θα έπρεπε και λογικά σας κούρασα. Ήθελα όμως να δώσω μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική και ακριβή περιγραφή των προτερημάτων, των προβλημάτων αλλά και της παράνοιας που κουβαλάνε οι τύποι που "τρέχουν" το forum του ΝΜΤ (Syabas).

Ελπίζω να έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου για την πληρέστερη αξιολόγηση του προιόντος.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Cutter, τέλεια η αξιολόγηση σου...να σε ρωτήσω εάν θυμάσαι. Το θέμα αυτό με τα iso το αντιμετώπισες από την αρχή ή μετά από την τελευταία αναβάθμιση?
Αυτό που με τίποτα δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα αρχεία δομής bluray και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στα iso...είναι θέμα αδειών? Επίσης τον λόγο που κάποια παίζουν και κάποια όχι? Έχω ελάχιστη βάση από bluray iso και δεν μπορώ να δοκιμάσω...τα δικά μου αρχεία είναι αποκλειστικά δομής bluray.

Reaction score
0

Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν το έβαλα στο ρεύμα ήταν να κάνω fw upgrade οπότε δεν γνωρίζω την πρότερη συμπεριφορά.

Το πρόβλημα με το ISO έχει να κάνει καθαρά με bugs στο FW. Γι'αυτό και μερικές ταινίες παίζουν ενώ άλλες όχι. Σε μια από τις ταινίες που είχε πρόβλημα το α300, ένας χρήστης με c300 επιβεβαίωσε την ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Εγκατέστησε καινούριο FW και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Το ζήτημα είναι αν η PCH θα δώσει στην κυκλοφορία το αντίστοιχο FW για το a300...

Reaction score
403

Είμαι κι εγώ κάτοχος ενός A300 εδώ και κανά μήνα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και τις δικές μου εντυπώσεις.

Πρώτα τα καλά:

1. Επεξεργαστική ισχύς
Το Α300 είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει αυτή τη στιγμή η Sigma με τον 8647, οπότε αν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η απόκριση σε menu και η ταχύτητα σε ένα media player, το Α300 πρέπει να είναι πάνω-πάνω στην λίστα σας.

2. Setup, γραφικό περιβάλλον και Jukebox
Το αρχικό setup γίνεται όπως ακριβώς το έχει περιγράψει άψογα με τα screenshots του ο ichaltou. Αν όλα πάνε απροβλημάτιστα (θα εξηγήσω τι εννοώ στα αρνητικά!), το setup menu θα σας καθοδηγήσει χέρι-χέρι για όλες τις βασικές ρυθμίσεις. Το γραφικό περιβάλλον και κυρίως το Jukebox όπως έδειξε και ο ichaltou είναι αιώνες μπροστά από τα μαμίσια περιβάλλοντα τόσο των player των WD, Dune, καθώς και τον παλαιότερων σειρών της Popcorn Hour.

3. Ποιότητα κατασκευής
Η PCH αποφάσισε σοφά να μην πειράξει στο παραμικρό το λιτό, απεριτό και πάνω απ'όλα, παντελώς αθόρυβο design του κουτιού του A210 και το χρησιμοποιεί και στο A300. Παντελώς αθόρυβο λοιπόν αφού δεν έχει ανεμιστήρα, κουτί από αλουμίνιο και όχι φθηνό πλαστικό και πάνω απ'όλα, σωστά σχεδιασμένο γιατί ακόμα και με εσωτερικό δίσκο, το μηχάνημα είνια σωστά σχεδιασμένο και δεν κολλάει λόγω ζέστης ακόμα και μετά από πολλές ώρες λειτουργίας.

4. Συμβατότητα format
Το μηχάνημα παίζει τα πάντα... στα χαρτιά (και γι αυτό περισσότερα σε λίγο). Θεωρητικά λοιπόν, το μηχάνημα υποστηρίζει όλα τα γνωστά format εικόνας και ήχου, οπότε λογικά θα ικανοποιήσει απόλυτα την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών που θέλουν μια συσκευή να παίζει mp3,flac,mkv κλπ.

Όπως όλα τα πράγματα όμως στον μάταιο τούτο κόσμο, έτσι και το Α300 έχει και τα αρνητικά του, τα οποία ανάλογα με το πόσο πολύ σε αφορούν, μπορεί να καταστήσουν το A300 από προβληματική εώς και τραγικά λανθασμένη επιλογή. Τι διαπίστωσα εγώ.

1. Παράξενη δικτυακή συμπεριφορά
Αν δεν συνέβαινε σε εμένα, δεν θα το πίστευα αν το διάβαζα σε φόρουμ, και απλά το αναφέρω μπας και το διαβάσει κάποιος που πέσει στο ίδιο πρόβλημα και γλυτώσει το τρελοκομείο.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις στο A300 όταν το σετάρεις είναι προφανώς να δηλώσεις IP διεύθυνση. Από συνήθεια και προτίμηση να έχω εγώ τον έλεγχο των διευθύνσεων στο δίκτυό μου, επέλεξα να του δώσω στατική IP. Του έδωσα λοιπόν μια ελεύθερη διεύθυνση (το επιβεβαίωσα κιόλας) και το σέταρα. Όλα καλά κι όλα ωραία. Έφτιαξα τα smb shares του NAS που κρατάω την συλλογή μου, όρισα account και το password και έσωσα. Μετά δοκίμασα να κάνω access μέσα από τον browser του Α300 τα shares. Αμ δε! Είτε θα έμενα για πάντα κολλημένος στο share, είτε μετά από κανά τρίλεπτο θα ξεκόλλαγε για να μπει στο share και να κολλήσει εκεί. Η μόνη λύση το reboot.
Για να μην σας τα πολυλογώ, η λύση είναι μία. Δώστε του διεύθυνση από DHCP! Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν είχα conflict σε IP γιατί και την είχα δοκιμάσει και ήταν ελεύθερη, και στο κάτω-κάτω, επειδή πάνω στις δοκιμές, κάρφωσα τουλάχιστον 4 διαφορετικές IPs, όλες ελεύθερες και όλες με την ίδια συμπεριφορά! Κάποια στιγμή, του έβαλα να πάρει από DHCP και όλα τα προβλήματα λύθηκαν ως δια μαγείας! Αν σκέφτεστε ότι αυτό δεν είναι το ιδανικό γιατί μπορεί να αλλάζει η IP με την λήξη του lease της, υπάρχει η λύση του να δείτε ποια IP έχει πάρει από τον DHCP server και να ορίσετε την συγκεκριμένη IP σαν reserved για την MAC του Α300. Έτσι παίζω εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα ένα μήνα τώρα.

2. Προβληματικό access των samba shares
Όσοι ενδιαφέρεστε να κάνετε access ταινιών μέσω samba shares, μπορεί να αντιμετωπίσετε το ακόλουθο πρόβλημα. Τα shares δηλώνονται μια χαρά στο setup του Α300 αλλά όταν πας να τα κάνεις access, θα διαπιστώσετε πως σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορέσετε αν δεν... ενεργοποιήσετε το guest account του NAS server, ανεξάρτητα από το account που έχετε δώσει δικαιώματα να κάνει access τα shares!

3. Πρόβλημα με ενσωματωμένους υπότιτλους σε DVD ISO και BD ISO
Παίζοντας μια ταινία ISO με ενσωματωμένους υπότιτλους, αν σταματήσετε την ταινία και την ξαναξεκινήσετε δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι. Συνήθως αν ξαναεπιλέξετε από το χειριστήριο τους υπότιτλους επανέρχονται. Κάποιες (σπάνιες) φορές, χρειάζεται να βγείτε τελείως από την ταινίια και να ξαναρχίσετε από την αρχή.

4. Έλλειψη υποστήριξης HTML
Την στιγμή που όλο ο κόσμος φεύγει από την flash και οδεύει προς html, η PCH αποφάσισε μέσα στην σοφία της να καταργήσει την HTML στα προϊόντα της! Τι μας νοιάζει αυτό? Σε περίπτωση που δείτε το jukebox περιβάλλον του προϊόντος κι αποφασίσετε πως για οποιονδήποτε λόγο δεν σας ικανοποιεί, μειώνονται δραστικά οι εναλλακτικές επιλογές σας. Στην παλιότερη σειρά, υπήρχε το YAMJ με άπειρα HTML skins που έκαναν το PCH πραγματικά πανέμορφο (για παράδειγμε δείτε εδώ)
Τώρα πια το YAMJ εξακολουθεί να υποστηρίζεται μεν, αλλά βασίζεστε αποκλειστικά στα ελάχιστα skins που είναι φτιαγμένα σε flash. Το γνωστότερο όλων είναι το Eversion, εδώ
Ο λόγος που προσωπικά επέλεξα το Eversion από το περιβάλλον της PCH είναι το γεγονός πως ενώ μου βρήκε σχεδόν όλες τις ταινίες σωστά, τα θαλάσσωσε τελείως στις σειρές. Έχοντας λοιπόν την σωστή ονοματολογία και παρόλα αυτά το A300 δεν μπορούσε να βρει εξώφυλλα, αποφάσισα να γυρίσω στην δοκιμασμένη λύση του YAMJ και δεν το μετάνιωσα παρόλο που θα προτιμούσα να έχω και τα HTML skins που κατά την γνώμη μου, είναι ομορφότερα.

5. Έλλειψη υποστήριξης BD ISO σε Full BD Navigation
Ο βασικότερος λόγος που αγόρασα αρχικά το Α210 και στην συνέχεια το Α300, ήταν η υποστήριξη ταινιών σε μορφή BDISO και το full BD navigation. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να ριπάρεις την ταινία σου σε ISO, και μετά να δεις όχι μόνο την κυρίως ταινία, αλλά μέσα από το αυθεντικό μενού της ταινίας, να επιλέξεις τα extras κλπ. Αυτό υποστηριζόταν στο A210 (μετά από αρκετά FW releases) και το σημαντικότερο, αναγραφόταν και ξεκάθαρα στα specs του προϊόντος στο site της εταιρίας. Δυστυχώς διαπίστωσα πως πολλές, πάνω από 30% των ταινιών που έχω δοκιμάσει, δεν παίζουν σε Full BD Navigation. Η ταινία κολλάει και παίζει καρέ-καρέ πριν καν φτάσει στο κυρίως μενού και αν πατήσεις έναρξη ταινίας, και η ταινία παίζει καρέ-καρέ.
Για κάποιον παρανοικό λόγο, οι moderators του φόρουμ, οι οποίοι όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, δεν είναι καν υπάλληλοι της εταιρίας επιμένουν, (χωρίς να παρουσιάζουν κανένα στοιχεία από την PCH (Syabas)), να ισχυρίζονται πως το Α300 δεν υποστηρίζει Full BD Navigation και πως αυτό είναι κάτι που κάνει μόνο το C300. Όταν τους παρέπεμψα στην λίστα με τα χαρακτηριστικά του Α300, ποσταρισμένο στο site της ίδιας της PCH εδώ, ισχυρίστηκαν πως:
α) Αυτό είναι μαρκετινίστικη πληροφορία και δεν σημαίνει τίποτα!
β) Η δυνατότητα μπορεί να παίζει, μπορεί να μην παίζει και μπορεί να αφερεθεί τελείως στο μέλλον!
γ) Full Menu = simple menu!

Έχω σταματήσει πια να τους παίρνω στα σοβαρά και όταν απαντάω το κάνω μόνο για να τους μπαίνω στο μάτι και για να αποτρέψω κάποιον από το να την πατήσει όπως εγώ. Το πιο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία είναι πως έχω ανοίξει κλήση στην ίδια την PCH η οποία μπορεί να μην έχει βρει μεν λύση στο πρόβλημα, αλλά μου έχει διευκρινήσει πως το Α300 υποστηρίζει Full Menu Navigation!

Επίλογος
Τελικά το Α300 είναι καλό προιόν? Εξαρτάται από την χρήση που το θέλει ο καθένας. Αν ενδιαφέρει κάποιον να συνδέσει έναν εξωτερικό USB δίσκο και να παίζει mkv, φαντάζομαι πως δύσκολα θα βρει κάποιος καλύτερο προιόν.
Υποψιάζομαι πως η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του φόρουμ ενδιαφέρεται για κάτι όπως το παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση, αγοράστε το άφοβα. Ναι, είναι καινούριο προιόν, σίγουρα θα έχει αρκετά bugs να βγάλει, αλλά σε μερικούς μήνες φαντάζομαι θα είναι πια σταθερότατο μετά από 2-3 FW releases.
Εγώ μάλλον θα ανήκω στην μειοψηφία. Δεν έχω ούτε ένα mkv, όλες μου οι ταινίες, είτε DVD, είτε BD είναι ριπαρισμένες σε ISO, είναι αποθηκευμένες σε ένα NAS server και τις στριμάρω μέσω δικτύου. Για μένα, τουλάχιστον αυτή την στιγμή, το Α300 δεν είναι καλή επιλογή.

Ξέρω πως το post είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι θα έπρεπε και λογικά σας κούρασα. Ήθελα όμως να δώσω μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική και ακριβή περιγραφή των προτερημάτων, των προβλημάτων αλλά και της παράνοιας που κουβαλάνε οι τύποι που "τρέχουν" το forum του ΝΜΤ (Syabas).

Ελπίζω να έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου για την πληρέστερη αξιολόγηση του προιόντος.
Πολυ αναλυτικη και καλη περιγραφη!

Το μονο θεμα ειναι οτι το να επιλεγεις να κανεις rip τα dvd, bluray σε ISO και οχι σε δομη folder (BD folder, VIDEO_TS) ειναι μεγαλο λαθος. Γενικα τα ISO να τα αποφευγεις ειτε για κατεβασμα ειτε κανωντας τα rip. Δημιουργουν γενικα πολλα προβληματα και αμα κατι παει στραβα πρεπει να ξανακανεις rip ολο το ISO, ενω στην περιπτωση του BD folder απλα αντικαταστεις το αρχειο που εχει προβλημα.

Ετσι δεν θα εχεις και τα προβληματα που αντιμετωπιζεις τωρα.

Reaction score
0

Έχεις απόλυτο δίκιο, το BDMV φαίνεται πως είναι πολύ πιο συμβατό με τα περισσότερα media players. Επίσης έχει δίκιο στα πιθανά προβλήματα των ISO και το ριπάρισμα ολόκληρης της ταινίας από την αρχή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά σε σχέση με την απλά αντικατάσταση ενός και μόνο αρχείου αν έχεις BDMV.
Οι λόγοι που τελικά επέλεξα ISO ήταν οι εξής:
Πρώτον, όλα τα rips τα κάνω μόνος μου από original και αγορασμένα δισκάκια οπότε είμαι σίγουρος ότι το κάθε ISO είναι σωστό.
Δεύτερον, άνετη διαχείριση. Κάθε ταινία σε ξεχωριστό folder που περιέχει μόνο δύο αρχεία. Ένα iso (η ταινία) και το αντίστοιχο nfo αρχείο για αναγνώριση της ταινίας από το εκάστοτε Jukebox. Καθαρά πράγματα...
Τρίτο και τελευταίο, το θέμα του backup. Σε περίπτωση που αποφασίσω να κάνω backup, οι χρόνοι του backup θα αυξηθούν δραματικά (λόγω αριθμού αρχείων).

Reaction score
7

Καλησπερα & Καλη Χρονια σε ολους.
Ειμαι και εγω κατοχος του PCH A300 απο τον Δεκεμβριο και θα ηθελα να σας πω και τις δικες μου εμπειριες:
Προς πληροφορηση σας , εχω και αλλα 2 Media Players:Xtreamer,WD TV Live HD.
Πολυ ικανοποημενος απο αυτα και ειπα να αναβαθμιστω και να παρω ενα PopCornHour.
Επηρεασμενος απο τις κριτικες του C200 ειπα να κανω την κινηση και να το παρω.
Τελευταια στιγμη ομως λογω του οτι εχω κανονικο Blu Ray Player,οικονομικων αλλα και κυριως λογω του καινουργιου Chipset (8647) πηρα το A300.
Το παραγγειλα & παρελαβα απο NET EXPLORER στα 269 Ευρω.
Σαν κατασκευη ειναι αψογο , βεβαια δεν ειναι και φθηνο...
Εχει μεταλλικη κατασκευη , χωρις ανεμιστηρα , τηλεχειριστηριο αψογο ..........κ,τ,λ.
Μην σας κουρασω με πραγματα που τα εχετε διαβασει και τα ξερετε ηδη.

Τωρα σαν αποδοση:

Ειναι προικισμενο με ωραια μενου τα οποια σε σχεση με του WD & Xtreamer ειναι ακομη καλυτερα.
Σαν ελληνικη μεταφραση τα παει πολυ καλα με μονη παρατηρηση την μεταφραση για την ρυθμιση εικονας η οποια ομως περιεχει τα του ηχου & το αντιστροφο.
Απο χειρισμο σε βαζει αμεσως στο πετσι του.Ειναι γρηγορο και με καλη αποκριση.
Απο συμβατοτητα οτι του εχω δωσει τα εχει παιξει χωρις προβλημα ΟΛΑ!
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ εικονα, μακραν καλυτερη απο οτι Media Player εχω δει εως σημερα.
Ωραιος χεριρισμος κατα την θεαση και ιδιεταιρα η δυνατοτητα να σε πηγαινει σε ποσοστο της ταινιας αναλογα με το τι νουμερο πατα στο κοντρολ!!!
Πολυ ωραια τα Apps και συγκεκριμενα η δυνατοτητα να βλεπεις στην μεγαλη TV σου υπηρεσιες οπως το YouTube.
Το ωραιοτερο interface εχει για YouTube απο ολα τα media Players που εχω δει εως σημερα.
Επισης νομιζω οτι τα αποθηκευει τα Apps σε δικη του μνημη και οχι σε usb stick η΄ δισκο.
Εννοω τα YouTube , shoutcast και τα υπολοιπα αυτου του ειδους.
Τωρα οι δυνατοτητες Torrent που εχει αξιοσεβαστες ειναι αλλα και τα PC για αυτο ειναι.
Το NetWorked JukeBox UI ειναι τελειο απλα θελει λιγο υπομονη , αλλα μολις το ολοκληρωσεις ειναι ολα τα λεφτα.
Εχει και πολλα αλλα θετικα που τωρα μου διαφευγουν.

Τωρα και καποια αρνητικα.
Σιγουρα ως καινουργιο μοντελο (που μεχρι στιγμης 2 FW εχουν βγει) εχει αρκετα αλυτα θεματακια.
Πιστευω ομως οτι η Syabas (PopCornHour) θα τα λυσει.

Τα προβληματα που εχω αντιμετωπισει μεχρι στιγμης ειναι τα εξης:

1.Αρκετες φορες και ιδιεταιρα μετα το 2ο. FW οταν βλεπω μια ταινια ειτε avi ειτε MKv ειτε BD Iso , ειτε BD Rip οταν μπαινουν υποτιτλοι ειτε εξωτερικοι , ειτε εσωτερικοι μαυριζει η εικονα και βλεπεις μονο τους υποτιτλους σαν φωτισμενη σκια με τον ηχο να ακουγεται κανονικα.
2.Αρκετα BD Rips ειτε σε Iso ειτε σε DVD Folder τα οποια εχω κανει εγω με το AnyDVD HD ρυθμισμενο σωστα και με ολα τα συναφη κολλανε κατα την διαρκεια πριν φτασουν στα μενου.
Το θεμα αυτο το εχει θιξει και ο Συμφορουμιτης Cutter τον οποιο και υποστηριζω σε οτι λεει.Για την ιστορια παρακολουθω τα Post του και στο NetWorked Media Tank Forum.
Εχει απολυτο δικιο.
3.Αγοραζοντας εναν εσωτερικο δισκο για το PCH και συγκεκριμενα ενα WD 2TB Caviar Green , τον εγκατεστησα με την διαδικασια που προβλεπεται αλλα η μεταφορα αρχειων προς τον δισκο ειτε κανονικα μεσω PCH , ειτε ως USB Slave σε PC δεν με ικανοποιει.
Τελικως το απεγκαταστησα , τον εκανα πληρες Φορματ , τον εκανα τυπου εξωτερικο με την εισαγωγη του σε ενα ENCLOSURE της εταιρειας Sharkoon και ολα καλα.
Τωρα τον εχω ως εξωτερικο συνδεμενο στην πισω θυρα του A300.
θα μου πειτε το κοστος εφτασε ενος ετοιμου εξωτερικου δισκου , σωστα αλλα που να ηξερα την παραπανω περιπετεια.
Εδω να πω πως επρεπε να ειχε απο πισω 2 USB Θυρες και οχι μια.Γιατι να συνδεω στη μπροστινη και να φαινονται τα καλωδια, η' γιατι να πρεπει να βαλω Ενα HUB?
Τελως παντων αυτο το ξεπερασα.
4.Οταν κλειδωσεις το μενου Set Up απο το parental control menu κλειδωνει ολο το συστημα και δεν αναπαραγει τα Iso.
Κουφο???
Εγω κλειδωσα το μενου ωστε να μην μπει π.χ η γυναικα μου και κατα λαθος αλλοιωσει μια ρυθμιση.
Τι σχεση εχει με την αναπαραγωγη?
Ελπιζω να λυθει και αυτο.
5.Επισης η μη υπαρξη MANUAL οχι στα ελληνικα , εστω και αγγλικα ειναι τελειως βλακεια.Το ετοιμαζουν λενε.....

Τωρα εχει και καποια αλλα θεματακια αλλα ειπαμε επιλυνονται η' θα επιλυθουν εν καιρω.

Συμπερασμα ειναι πως δεν αναθεματιζω τα λεφτα που εδωσα και ισα ισα αποκομοιζω απο αυτο μια πιο Hiend αισθηση Media player.
Ειναι καλο μηχανημα και ελπιζω η syabas να το βελτιωσει εν καιρω και να το απολαυσουμε καλυτερα.
Περιμενω οπως και οι υπολοιποι κατοχοι FW Updαtes οπου θα βελτιωθει το ''Καλαμποκακι'' μας κ'αλλο.
Αυτα και οτι αλλο παρατηρω θα σας τα αναφερω.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Τελευταία έπεσα σε μια , δύο ταινίες στις οποίες μου αναφέρει [10090 Error] και λίγο που το έψαξα αναφέρετε πως έχει σχέση με την αφαίρεση προστασίας και την δημιουργία της ματρόσκας...έχετε ακούσει τίποτα?

Reaction score
42

Καλή χρονιά!
Οντως έχει σχέση με την προστασία.Μόνο το anydvd της slysoft αφαιρεί αποτελεσματικά τις προστασίες.Μakemkv..dvdfab..κτλ..δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην αναπαραγωγή.Πάντως τσέκαρε αν παίζουν σε παλαιότερης γενιάς player γιατί παραδόξως σε μερικά παίζουν!!!
π.χ έχω ένα player με το 8635 της sigma designs και με εξαίρεση τα πολύ υψηλά bitrate παίζει τα πάντα όλα....ακόμη και αυτά που δεν παιζουν τα πιό καινούργια chip.
Απίστευτο αλλά συμβαίνει!!

Α!! και να σε συγχαρώ για το ωραίο review του A-300,όπως και τους cutter και BlGuardian!:444:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

Καλή χρονιά!
Οντως έχει σχέση με την προστασία.Μόνο το anydvd της slysoft αφαιρεί αποτελεσματικά τις προστασίες.Μakemkv..dvdfab..κτλ..δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην αναπαραγωγή.Πάντως τσέκαρε αν παίζουν σε παλαιότερης γενιάς player γιατί παραδόξως σε μερικά παίζουν!!!
π.χ έχω ένα player με το 8635 της sigma designs και με εξαίρεση τα πολύ υψηλά bitrate παίζει τα πάντα όλα....ακόμη και αυτά που δεν παιζουν τα πιό καινούργια chip.
Απίστευτο αλλά συμβαίνει!!

Α!! και να σε συγχαρώ για το ωραίο review του A-300,όπως και τους cutter και BlGuardian!:444:
Όντως και εγώ που έχω το e-great m34 (sigma 8635), επιβεβαιώνω αυτό που λέει ο φίλος οτι παίζει όλα τα .mkv (ακόμα και αυτά με αρκετά υψηλά bitrate) απροβλημάτιστα.

Reaction score
403

Τα προβληματα που εχω αντιμετωπισει μεχρι στιγμης ειναι τα εξης:

1.Αρκετες φορες και ιδιεταιρα μετα το 2ο. FW οταν βλεπω μια ταινια ειτε avi ειτε MKv ειτε BD Iso , ειτε BD Rip οταν μπαινουν υποτιτλοι ειτε εξωτερικοι , ειτε εσωτερικοι μαυριζει η εικονα και βλεπεις μονο τους υποτιτλους σαν φωτισμενη σκια με τον ηχο να ακουγεται κανονικα.
Λενε οτι το λύσανε ηδη και θα δοθεί με το επόμενο firmware.

Reaction score
4.909

Να ρωτήσω κατι, επειδή ενδιαφέρεται φίλος
Το Α-300 μπορεί να δεχτεί κάποιο εξωτερικό/συμβατό τιούνερ DVB-T/mepg4 και να κάνει και εγγραφές απο επίγεια ψηφιακή;
Αν όχι (που αυτό υποπτεύομαι αφού δεν διάβασα κάτι σχετικό) μόνο με Dune HD μπορεί να γίνει; (Δηλαδή να έχεις πολύ καλό media player και ταυτόχρονα εγγραφέα επίγειας ψηφιακής)
Μιλάω βέβαια για προιόντα που αντιπροσωπεύονται εδώ, γιατι έχω βρει αρκετά ανάλογα προιόντα στην Γαλλία, που όμως και δεν αντιπροσωπεύονται εδω και δεν μπορω να ξέρω αν παίζουν ελληνικούς υπότιτλους srt

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos