Παρουσίαση: Ο νέος Epson EH-TW9000

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.729
Απάντηση: Παρουσίαση: Ο νέος Epson EH-TW9000

Πες μας περισσότερες εντυπώσεις Βαγγέλη.

Reaction score
249

δεν ξερω πως σας φαινονται οι φωτογραφιες
ειναι με τις ρυθμισεις του προβολεα στο 0 gamma 2,2
RGB 2,-12,2 στα δικα μου ματια γερνει προς το πρασινο γι αυτο το μειωσα
τιντ 3, θερμοκρασια 6500
ιριδα off

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.729

Στις φωτογραφίες φαίνεται μια χαρά! Γράψε καμμιά κατοστή ώρες, και μετά ρύθμισέ τον. Ούτε θα πρασινίζει, ούτε θα μπλεδίζει, ούτε θα μωβίζει.
Είναι εξαιρετικός προβολέας. Να τον απολαύσεις!! :444:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Πωπωωωωω γιατι μας τα κανεις αυτα ρε Βαγγελη και τον εχω παραγγειλει εδω και 1 μηνα... ειχα ξεχαστει ως τωρα και τωρα μεκανες να τους αρχισω τα τηλεφωνα απαυριο!!!

Reaction score
249

οι φωτογραφιες ειναι παρμενες στις 120" περιπου τερμα το ζουμ λογω αποστασης

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

Προσωπική μου εκτίμηση πως η ευκρίνεια δεν ρυθμίζεται, Ή υπάρχει η όχι..
Και με εχει προβληματίσει πολύ η γνώμη του Βαγγέλη..
Ως κάτοχος μόνο sanyo προβολέων εως τώρα και τρομερά ευχαριστημένος με την εικόνα τους και κυρίως με την ευκρίνεια τους ,φοβάμαι πως θα έχω θέμα με τον epson 9000 που εχω σε παραγγελία.

Στο συγκριτικό στην avart ήταν πολύ ξεκάθαρη η υπεροχη του panasonic σε αυτό τον τομέα.. έβγαζε μάτια.
Αλλά θεώρησα πως έχει να κάνει ακριβώς με την υπεροχή του panasonic και όχι με μειονέκτημα (σοβαρό) του epson..

Ο Κος Καστρουνής που είχε ρυθμίσει τα μηχανήματα μήπως θα μπορούσε να δώσει λίγο φως περισσότερο στο θέμα? Θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια του.

Καλημέρα,
κανένας από τους προβολείς δεν είχε ρυθμιστεί από εμένα. Μονο Brightness, contrast , color.

Ο Epson έχει καλύτερη οξύτητα από ότι ο Pansonic. Η διαφορά είναι τόση όση και η διαφορά τπυ Ζ2000 με τον αντίστοιχο Panaasonic με το smooth screen.
Μην μπερδεύουμαι την οξύτητα με την ευκρίνεια.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

Καλο θα ήταν να μην πειραξεις το Tint
Χρωματικά θέλει διόρθωση!!

Reaction score
249

ειδα το sanctum σε 3d
πραγματικα πολυ καλο
σε μερικες στιγμες το γυρνουσα σε 2d αλλα εχανε πολυ, τοσο που δεν μπορουσα να το δω και το ξαναγυρνουσα σε 3dκαι δε μιλαω για τις σκηνες που εντυπωσιαζαν αλλα για ληψεις στο βυθο που ενιωθες το βαθος του νερου και δε φαινοταν flat
πηγα και πιο πισω τον προβολεα κι επιασα και 135"
ghosting δεν υπηρχε καθολου
ελαφρια ενοχληση σε πολυ γρηγορα πλανα αλλα στο μεγαλυτερο κοματι η ταινια βλεποταν ανετα
το σοβαρο για μενα μειονεκτημα τα μικρα γυαλια που βλεπεις (κυριως) και κατω απο αυτα στη διαρκεια της ταινιας
αν ηταν μεγαλυτερα θα ηταν πολυ καλυτερα

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Γυρίζει 3D σε 2D από τον προβολέα?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ολεεεεε εμενα μου ηρθε σημερα ο προβολεας!
Ελα ομως που ειμαισ ε φαση μετακομισης τωρα και δεν μπορω να τον δοκιμασω!!!!
να παρει και να σηκωσει!!!
καμια ιδεα για προχειρη προβολη; πως να κρεμασω προχειρα το πανι (lumen embasy 2)??? υπαρχει κανας τροπος ή θα πρεπει να περιμενω 2+ βδομαδες??? :-((((

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Δυστηχως εκει που μενω τωρα προσωρινα ωσπου να γινουν τα βαψιματα κτλ και να ολοκληρωθει η μετακομιση,οχι δεν εχω.
Καμια ιδεα με τιποτα καρεκλες ή τιποτα τετοιο να στερεωθει το Lumene embasy λετε να γινεται; με καμια πατεντα; κατι θα γινεται αλλα δε μου κατεβαινει καμια ρημαδα ιδεα !!!

Reaction score
249

παρτον και πηγαινε σε κανενα φιλο σου να δεις :135:

Reaction score
8.349

Καμια ιδεα με τιποτα καρεκλες ή τιποτα τετοιο να στερεωθει το Lumene embasy λετε να γινεται; με καμια πατεντα; κατι θα γινεται αλλα δε μου κατεβαινει καμια ρημαδα ιδεα !!!
φιλε μου, κανε υπομονη καλυτερα, μην σουρθει κατω η οθονη και τη στραβωσεις.:114:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Χαχαχα σωστος αυτο σκεφτομουνα και εγω!!!
Να σκεφτειτε απτη χαρα μου δεν εκλεισα ματι αποψε!!!!

Reaction score
0

Παρέλαβα κι εγω εχτές :105:

Πρώτες εντυπώσεις με πολύ πρόχειρο στήσιμο, πολύ θετικές.

Έπαιξα λιγο με τα βίντεο calibrariσματος του avsforum, για σύγκλιση και contrast-brightness.

Στα βιντεο με τα νουμερα, λεει "πειράξτε το brightness μέχρι να αναβοσβήνουν οι μπάρες 17-25". Ποιες μπάρες, λεώ; Μια μαυρίλα εβλεπα, με άσπρα γράμματα (μαυρίλα ομως! :114: ). Πειράζω το brightness, και οι μπάρες φάνηκαν στο +8. Περιεργοοο... Το ξαναβάζω στο 0. Βαζω το αντίστοιχο με το λευκο. "Πειράξτε το brightness μέχρι να αναβοσβήνουν οι γραμμες 235- (καμποσο δεν θυμαμαι)". Παλι, επρεπε να πειράξω πολύ το brightness. Η εικόνα σε ταινίες που προέβαλα ηταν σκοτεινη αρκετά, Κάτι δεν πάει καλα λεω εδω...

Ψαχνω το menu, και βρισκω το HDMI Range (ή κάπως έτσι). Ηταν στο νορμαλ. Το βάζω στο "extended" και ο-λα-λα...!!

Εμφανίστηκαν και οι μπάρες, και λεπτομέρεια απιστευτη σε όλα τα σκοτεινα σημεια των πλάνων, που πριν δεν έβλεπα. Δεν ξερω αν αυτο ισχυει με όλες τις πηγές. Προς το παρον δινω σημα απο μια ATI x1900, συντομα θα γινει Radeon 6850 ή καλυτερη.

Απο τα πρώτα πράγματα που κοιταξα ήταν το περιβότητο alignment. Εβαλα το ζουμ στο τερμα και προέβαλα τα grid του avsforum, και παρατηρησα να φευγει ελάχιστα σε μερικά σημεια. Ηταν γραμμικό, σε αλλα σημεια εφευγε σε άλλα οχι. Οταν λεω "εφευγε" εννοω το κοκκινο χρωμα, για μισο πίξελ. Κουνησα λιγο τον προβολεα και παρατηρησα πως ακομα και μικρες μετακινησεις παιζουν ρολο. Αυτο που διαπιστωσα στο τελος ηταν οτι με το ζουμ στο τερμα το "προβλημα" ηταν πιο εντονο. Μετακινησα τον προβολεα 10 cm πιο πίσω, και με ελαχιστα λιγοτερο ζουμ, η σύγκλιση ηταν σχεδον άριστη. Προβαλω και σε τοιχο και δεν ξερω αν ειναι αλφαδιασμένος τέλεια (που σιγουρα δεν ειναι). Η τελικη διαπιστωση για προβλημα σύγκλισης θα γινει οταν η επιφάνεια προβολής ολοκληρωθει.

Αλλες εντυπώσεις...

Ο θόρυβος σε Eco mode, απλα δεν υπάρχει. Σε 3D, σίγουρα ακουγεται, αλλα δεν ειναι τοσο ενοχλητικο καθως η μουσικη της ταινιας τον καλυπτει. Μονο σε πολυ ησυχα πλανα θα ειναι "ενοχλητικο".

Ισχυει αυτο που ειπε καποιος προηγουμενως, οτι ο προβολεας μπορει να κάνει το 3D -> 2D, ακομα κι απο SBS. Οταν τον εχεις σε SBS mode και πατησεις το κουμπι απενεργοποιησης του 3D, δειχνει το ενα απο τα δυο καρε του SBS. Για να επιστρεψεις σε κανονικη λειτουργια πρεπει να βαλεις την λειτουργια 3D στο Auto, αλλιως ξεχειλωνει την εικονα.

Δοκιμες για ποιοτητα εικονας, χρωματων κλπ δεν εκανα καθως ο τοιχος ειναι προχειρα βαμμένος, και επονται πολλα σκαψιματα και μαστορέματα ακομα μεχρι να τελειοποιηθει η επιφάνεια προβολής με masking.

Εκανα κι ενα overkill βάζοντας το avatar σε 125'' απο αποσταση θέασης 3.5 μέτρα, κι έπαθα σοκ! 125'' ήταν too much για απλη ταινια και κουραζε. Αλλα σε 3D, μαγευεσαι.

Η μονιμη οθόνη θα ειναι μικρότερη φυσικά.

Λεπτομερεια: το τηλεχειριστήριο του yamaha rxv-1500 κάποιες φορές που πας να αλλαξεις την ένταση του ήχου, ενεργοποιει το μενου του προβολέα ( :101: σπαστικο!!)

Περισσοτερα σύντομα.

Υ.Γ.Ρε παιδια, 700 ευρω για ενα ηλεκτρικο ρολερ για το masking;;; Jesus...!! Xεράκια έχουμε, δεν πειράζει :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas