AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Βέβαια αυτό το τόπικ μου άφησε τη γεύση ότι υπάρχουν και κάποιες απόψεις που η αντιλογία σε αυτές είναι βλασφημία και πρέπει να αποφεύγεται....δυστυχώς
Εγώ σε αυτό το τόπικ διέκρινα απόψεις οι οποίες δέν είχαν καμία βάση. Σε μία συσκευή ήχου ο καθένας μας μπορεί να έχει άποψη πάνω σε δύο σημεία.
α. στις μετρήσεις
β. στο άκουσμα

Συζητώντας μεταξύ μας μπορούμε εύκολα να κάνουμε ένα διάλογο ακόμα και αν διαφωνούμε μεταξύ μας.
Εμφανίζεται όμως κόσμος που είτε έχει άγνοια στο να διαβάσει τις μετρήσεις είτε τις θεωρεί άχρηστες. Οκ δεκτό...Άποψη και αυτό. Όταν όμως ο ίδιος κόσμος δέν έχει καν ακούσει αυτή την κάρτα τότε?Πώς έχει άποψη?
Θα σου πώ εγώ τί έχει...

Έχει πίστη!!!Ναι μήν σου φαίνεται περίεργο.
Φυσικά η πίστη πατάει πάνω στην τεράστια ακουστική εμπειρία που ορίζει ο καθένας μας οτι έχει. Δηλαδή εγώ έχω τεράστια εμπειρία και άρα μπορώ να κρίνω το προιόν, χωρίς φυσικά να το έχω ακούσει, ενώ εσύ ΔΕΝ έχεις αυτή την εμπειρία και άρα η γνώμη σου έχει λιγότερη βαρύτητα. Και φυσικά εσύ είσαι και βλάκας και θα πρέπει να δεχτείς την άποψη μου αφού εγώ αυτο-ορίστηκα ως ο χρήστης με την τεράστια εμπειρία εδώ μέσα και πάει λέγοντας...
 

Μηνύματα
27.721
Reaction score
26.042
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Μμμμμμ, μόλις τα είπες ολα alex αγοράκι μου. Μόλις.
Εδω έχετε το αλάθητο του πάππα . Ξέρεις εσυ . Οχι εσυ ειδικά , αλλά μερικοί άλλοι που την έχουν δει σερίφηδες,
Δεν πειράζει κάποτε θα πάρουν χαμπάρι οτι ακόμα και οι δούλοι κάποτε ξυπνάνε. Πόσο μάλλον οι ελεύθερα σκεπ΄τομενοι άνθρωποι.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.181
Reaction score
20.825
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Βέβαια αυτό το τόπικ μου άφησε τη γεύση ότι υπάρχουν και κάποιες απόψεις που η αντιλογία σε αυτές είναι βλασφημία και πρέπει να αποφεύγεται....δυστυχώς


Quote
και που είσαι ακόμα. Σήμερα μόλις μάθαμε οτι έχουμε δικτατορία εδω , και όποιος έχει αντίθετη άποψη
ΑΠΟΚΕΦΑΛΊΖΕΤΑΙ.
καλά το ξέρουμε οτι δεν ξέρεις τι λες , αλλά μην φωνάζεις κιόλας.
...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Αυτές οι αμπελοφιλοσοφίες ρε Τζόνυ σου 'ρχονται κάθε μέρα ξημερώματα;
Να δω πότε ορισμένοι θα πάψετε να τρομοκρατείστε όταν βλέπετε κάποιον που ξέρει περισσότερα από εσάς και θα βρείτε το σθένος να το εκμεταλλευτείτε.

...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.300
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Και για να το θέσω on topic, θα ήθελα απόψεις (αν υπάρχουν) για το πως ακούγεται η metric halo συγκριτικά με άλλα dac. Το ξέρω κάνει άλλα 1000 πράγματα, αλλά για κάποιον σαν και εμένα που δε θα ήξερε ούτε θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει, θα είχε νόημα να την δει σαν dac ή όχι;
Με ενδιαφέρει η προσωπική υποκειμενική άποψη. Η οποία ενδεχομένως διαφέρει από τις μετρήσεις ενδεχομένως και όχι.
Εφόσον αυτό σε ενδιαφέρει, πρωτίστως προτείνω να διαβάσεις τις ακουστικές εντυπώσεις του Σταματάκου.

Μετά, διάβασε τι έχει γραφτεί σε αυτό το θρεντ, από την αρχή. Έχει απαντηθεί πολλές φορές αυτό που ρωτάς.

Μετά, διάβασε τι έχει γραφτεί σε άλλα 2-3 θρεντ που αφορούν τη μέτρικ, όπου έχουν γραφεί αναλυτικά οι ακουστικές εντυπώσεις όσων συμμετείχαν.

Τέλος, ξανα-ρίξε μια κλεφτή ματιά και σ'αυτά τα δυό ποστ:

Αγαπητέ φίλε
Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να σου απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Τώρα πως θα ακουστεί στο σύστημά σου κανείς δεν μπορεί να στο προεξοφλήσει.
Μόνο η δοκιμή θα σου δείξει αν είναι της αρεσκείας σου και καλύτερη από κάποια άλλη ομοειδή συσκευή. Και αυτό που θα διαπιστώσεις στο σύστημά σου δεν έχει εγγενές το στοιχείο της επαναληπτικότητας. Εσύ ο ίδιος σε κάποιο άλλο σύστημα μπορεί να κάνεις διαφορετικές εκτιμήσεις.


Οι γνώμες των τρίτων σε άσχετα-διαφορετικά συστήματα δεν έχουν σημαντική αξία. Για παράδειγμα : Ο Βλάσης δεν είναι ούτε άσχετος , ούτε άπειρος ,ούτε πρωτάρης, ούτε κορόιδο. Για να πάρει την LIO είναι σίγουρο ότι αυτή ξεπέρασε ότι προϋπήρξε στο σύστημά του.
Αντίθετα άλλος φίλος μου με κορυφαίο σύστημα και σοβαρή θητεία στον χώρο και υψηλού επιπέδου γνώσεις ηλεκτρονικών δεν έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό. Ποιος είχε δίκιο; Μα φυσικά και οι δύο . Οι λόγοι για αυτό είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι……..(αναφέρομαι μόνο στην χρήση pro+dac γιατί αυτό ζήτησες)

Mα αυτό σου λέει ο κ.Τσαντούλης, ότι το τί θα πει ο Βλάσσης δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία...κι αυτό όχι γιατί δεν μετράει η γνώμη του, αλλά γιατί θα περιγράφει τον ήχο στο σύστημά του και στον χώρο του...αν μη τι άλλο πιο ασφαλή συμπεράσματα θα πρεπε να πάρεις από το ρεβιού του Σταματάκου που βασίζεται κυρίως στις μετρήσεις σε ελεγχόμενο περιβάλλον.
Παρόλα αυτά, δεν αρνούμαι ότι είναι απολαυστικό να ακούς υποκειμενικές εντυπώσεις μηχανημάτων...και δη του Βλάσση!
 


Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.289
Reaction score
856
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

......

<<Το ανθρώπινο αυτί είναι ένα τόσο ευαίσθητο όργανο που αν ήταν ζυγαριά θα μπορούσε να μετρήσει με ακρίβεια γραμμαρίου το βάρος μιας καρφίτσας μέχρι ενός κρουαζιερόπλοιου>>.

Απλώς υπάρχουν εκπαιδευμένα αυτιά και απαίδευτα. Τα σέβομαι όλα και κατανοώ και αυτούς που μέχρι στιγμής δεν ακούν διαφορές.
Πολύ σωστό κατ εμέ.
 

Μηνύματα
7.291
Reaction score
1.300
Πάντως η ακρίβεια γραμμαρίου δεν πρέπει να είναι και κανένα σοβαρό κατόρθωμα όταν μετράς μια καρφίτσα. Το αντίθετο θα έλεγα...
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
522
Reaction score
677
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αυτό που κατάλαβα, μετά από τόσες και τόσες σελίδες ανάγνωσης είναι τα εξής:

Α) ΜΗ ως μηχάνημα: Όσοι έχουν ακούσει το μηχάνημα "υποκλίνονται" στον (μη) τρόπο αναπαραγωγής του, είναι αόρατο από το σύστημα, "φονιάς" για κακοστημένα συστήματα, ανήκει στον κλειστό κόσμο του μήλου, κοστίζει επιπλέον για όσους δεν έχουν μήλο για τη χρήση του, αρχικά είναι πλαγκ αντ πλεϊ αλλά αν επιθυμείς παραπάνω εκμετάλλευση του χρειάζεται χρόνος, πειραματισμός και γνώση, είναι "ακριβό" αν το θέλεις μόνο για ψηφιακό μετατροπέα (μπορείς να έχεις παρόμοια αποτελέσματα και από άλλους σε χαμηλότερη τιμή), είναι πάμφθηνο αν το θέλεις για προενισχυτή, μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό/αναλογικό σε ψηφιακό, για "χειροκίνητη" διόρθωση χώρου, για ηχητικές προσομοιώσεις κλπ., ακολουθεί τον "κανόνα" μετράει καλά/ακούγεται καλά.

Β) ΜΗ ως εμπόρευμα: Μετά το άρθρο του ει βι μεντορ, έρχεται η "δικαίωση" γι’ αυτούς που το πρωτοπαρουσίασαν στο φόρουμ πριν 3 χρόνια και αμφισβητήθηκαν από τους υπόλοιπους ως υπερβολικοί στις εκτιμήσεις τους.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
522
Reaction score
677
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Το πρώτο μέρος το καταλαβαίνω, είναι ένα πολυμηχάνημα που -ανάλογα το χρήστη και το πόσο επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει- θα αποδειχθεί πραγματικό εργαλείο βοηθώντας σε μικρή τιμή να υλοποιηθεί ένα εξαιρετικό σύστημα με προσοχή σε όλες τις παραμετροποιήσιμες "συνταγές" του ή ένα ακριβό εργαλείο που μένει ανεκμετάλλευτο γιατί χρειαζόμασταν μόνο το ψηφιακό του μετατροπέα,

Το δεύτερο μέρος δεν το καταλαβαίνω… Το "εμείς τα γράφαμε, εσείς δεν τα καταλαβαίνατε και μας αξίζει ένα μπράβο" ή το "υπάρχουν καλύτερα, δεν κάνουν οι μετρήσεις τον …παπά αλλά ο ήχος" μου θυμίζει παιδικές καταστάσεις.

Όσοι καταλαβαίνουν, καταλαβαίνουν, για τους υπόλοιπους που δε θέλουν ή αδυνατούν να καταλάβουν δεν υπάρχει λόγος να καταστρέφεται ένα νήμα που θα μπορούσε να αποτελεί αφετηρία για περαιτέρω σκέψεις.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
522
Reaction score
677
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Η αποδοχή της μουσικής (είδος) και το πώς "πρέπει" να ακούγεται (ακρόαση) ανήκει στα υποκειμενικά κριτήρια του καθενός, κριτήρια που υπόκεινται στην πραγματικότητα της καθημερινότητάς του, καθημερινότητα που είναι διαφορετική για τον καθένα μας και στις γνώσεις του.

Ένας άριστος τεχνικός θα μπορούσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία κατασκευή αόρατη, θα μπορούσε όμως να καταλάβει πότε οι χρωματικές αρμονίες σε μία "ολοκληρωμένη φράση" είναι αναγκαίες για την επίτευξη του μουσικού έργου που είχε στο μυαλό του ο συνθέτης και δεν ανήκουν στην ατελή μεταφορά των ηλεκτρικών στοιχείων έως το μέσο αποθήκευσης;
Το αντίστοιχο ισχύει και για τον ακροατή, μπορεί να καταλάβει/δεχτεί που είναι το αόρατο και που το ενεργό στοιχείο που "χαλάει" την ακρόαση, προβάλλοντας το "χαρακτήρα" του αλλάζοντας τη χρωματική αρμονία της φράσης;

Ή μήπως όλα αυτά είναι η εκτόνωση για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας;… :110:
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Πολύ σωστό κατ εμέ.
Κι εγώ συμφωνώ. Απόλυτα!

Δυστυχώς όμως τα χεράκια, τα ποδαράκια και τα λοιπά αξεσουάρ που μας έδωσε ο Αλλάχ δεν είναι από μόνα τους αρκετά..
Αυτό το κατάλαβε από πολύ νωρίς ο πίθηκος (που αργότερα έγινε άνθρωπος) και κάπως έτσι φτάσαμε να έχουμε ζυγαριές που μετράνε το δισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου και ζυγαριές που μετράνε χιλιάδες τόνους με ακρίβεια 1%.

Συμπέρασμα: Ευτυχώς που οι πρώτοι "άνθρωποι" δεν ήταν χαϊεντάδες. :116:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.181
Reaction score
20.825
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Η αποδοχή της μουσικής (είδος) και το πώς "πρέπει" να ακούγεται (ακρόαση) ανήκει στα υποκειμενικά κριτήρια του καθενός, ...
Λάθος! Αυτή ή "άποψη" καλλιεργείται επί μακρόν από διαφόρους κρετίνους, έχοντας ως βασικό στόχο την αποστασιοποίηση από αυτό που ονομάζουμε ορθότητα, και είναι ακριβώς αυτό που μας οδήγησε στην...

...πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας… :110:
Για να παραμείνω, όμως, εις τα καθ' ημάς, όποιος σου λέει πως πρέπει να ακούς όπως σου αρέσει, είναι απλώς άσχετος με το αντικείμενο.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
522
Reaction score
677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Κι εγώ συμφωνώ. Απόλυτα!

Δυστυχώς όμως τα χεράκια, τα ποδαράκια και τα λοιπά αξεσουάρ που μας έδωσε ο Αλλάχ δεν είναι από μόνα τους αρκετά..
Αυτό το κατάλαβε από πολύ νωρίς ο πίθηκος (που αργότερα έγινε άνθρωπος) και κάπως έτσι φτάσαμε να έχουμε ζυγαριές που μετράνε το δισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου και ζυγαριές που μετράνε χιλιάδες τόνους με ακρίβεια 1%.

Συμπέρασμα: Ευτυχώς που οι πρώτοι "άνθρωποι" δεν ήταν χαϊεντάδες. :116:
Είσαι εριστικός Κώστα Φ. :105:
… αιχμές για τον Αδάμ και την Εύα, αιχμές για τους ζυγούς ακριβείας… ώρα είναι να μεταβεί το θέμα σε αντεγκλήσεις θρησκευτικές (ήχος Θεϊκός και όχι … Δαρβινικός) και … ποσοτικές (πόσα γραμμάρια ήπιες και δε μας το είπες και άκουσες την ΜΗ κανόνι χωρίς μέσα της ένα λαμπιόνι) κλπ. :114:
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Για να παραμείνω, όμως, εις τα καθ' ημάς, όποιος σου λέει πως πρέπει να ακούς όπως σου αρέσει, είναι απλώς άσχετος με το αντικείμενο.
Ή χαϊεντο-έμπορος.

...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.300
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Προς τι η αγιοποίηση της μετρικ? Εντάξει ο ear και ο κου φου έχουν τα δικά τους κολήματα .Τα ίδια και ο ζαπάντης.
Όχι μεσιέ. Κόλλημα έχεις εσύ.

Εμείς τα γράφουμε στην Ελληνική γλώσσα, κατανοητά, και προφανώς δε καταλαβαίνεις τι γράφουμε. Ε, δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε άλλο.

Κόλλημα με τον "ήχο" της μέτρικ, δεν έχει κανένας μας. Ιδίως εγώ, και το ξέρεις πολύ καλά αυτό, καθώς δεν ασχολήθηκα ποτέ με το "πως παίζει".
Κόλλημα με την ίδια τη μέτρικ, σα μάρκα, επίσης. Μια χαρά είδες πως Lynx aurora θα έπαιρνα, κι αυτό γιατί χρειάζομαι 8-κάναλη στο σετάπ μου. Μια χαρά είδες να λέει ο Κου-Φού πως άλλα ντακ παίζουν καλύτερα. Που είναι μωρέ το κόλλημα;
Κόλλημα με τις δυνατότητές της επίσης δεν έχουμε, μια χαρά είδες να γράφω πως ότι κάνει η μέτρικ το κάνεις και με PC, με άλλους τρόπους, και καλύτερα μάλιστα. Κι ο Ζαάντης τα έχει γράψει και έχουμε μιλήσει για ένα σωρό προγράμματα.
Κόλλημα με τη μέτρικ σαν "μετρητικό" επίσης δεν έχουμε, έχουν γραφτεί άπειρα για αυτό! Είδες τι έγραψε ο Κωνσταντίνου, ε, είδες κανένα "κόλλημα"?

Κόλλημα έχεις εσύ παλικάρι μου. Ψάξου. :108:

Αν νομίζεις ακόμα πως εμείς έχουμε κόλλημα, πες ποιο είναι αυτό το κόλλημα, να μάθουμε κι εμείς δηλαδή! Να το συζητήσουμε βρε αδερφέ! Αλλά κοίτα, με επιχειρήματα. Όχι να πετάς το "μακρύ σου και το κοντό σου" με ύφος 12 καρδιναλίων και να είναι και δήθεν τελεσίδικο, να απαιτείς να "σεβαστούμε την άποψή σου". Αρκετά ανέχθηκα τις ευθύτατες και παντελώς αβάσιμες κατηγορίες σου.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.609
Reaction score
4.149
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Λάθος! Αυτή ή "άποψη" καλλιεργείται επί μακρόν από διαφόρους κρετίνους, έχοντας ως βασικό στόχο την αποστασιοποίηση από αυτό που ονομάζουμε ορθότητα, και είναι ακριβώς αυτό που μας οδήγησε στην...



Για να παραμείνω, όμως, εις τα καθ' ημάς, όποιος σου λέει πως πρέπει να ακούς όπως σου αρέσει, είναι απλώς άσχετος με το αντικείμενο.
Sorry για την συνέχεια του off-topic,αλλά από αυτά που βιώνω καθημερινά είναι ότι οι καταναλωτές,κατά μεγάλη πλειοψηφία,ακόμα και όταν τους δείχνεις το σωστό,προτιμούν αυτό που τους αρέσει τόσο στον ήχο όσο και στην εικόνα..
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.914
Reaction score
34.533
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Για να παραμείνω, όμως, εις τα καθ' ημάς, όποιος σου λέει πως πρέπει να ακούς όπως σου αρέσει, είναι απλώς άσχετος με το αντικείμενο.
Δηλαδη συγγνωμη, γουστο δεν κανει να εχουμε?

Αν ακουμε "καπως" πχ, δεν κανει?
Πρεπει ολοι μας ας πουμε να ακουμε "μ ενα " τροπο ?

ολα τα υπολοιπα ειναι λαθος ή ειμαστε ασχετοι ?

:124:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.300
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Δηλαδη συγγνωμη, γουστο δεν κανει να εχουμε?

Αν ακουμε "καπως" πχ, δεν κανει?
Πρεπει ολοι μας ας πουμε να ακουμε "μ ενα " τροπο ?

ολα τα υπολοιπα ειναι λαθος ή ειμαστε ασχετοι ?

:124:
Όχι βρε, φυσικά "κάνει", και "παρακάνει" μάλιστα!

Να στο κάνω λιανά:

Πέραν της δικής μου πάγιας "θέσης" πως δεν έχει καμιά απολύτως σημασία οποιαδήποτε "άποψη" για το πως παίζει κάποια συσκευή (το έχω αναλύσει σε διάφορα θρεντ, με επιχειρήματα, όχι απλά πετάγοντας το "μακρύ μου και το κοντό μου"), αλλά και πέραν της επίσης δικής μου πάγιας "θέσης" πως είναι αδύνατο να "ακούσεις" πως "παίζει" μια συσκευή και να χαρακτηρίζεις αυτή και μόνο τη συσκευή από κάποια "ακρόαση" (διότι ακούς μόνο το σύνολο ολόκληρου του ηχοσυστήματος σε συνδυασμό με τον εκάστοτε χώρο, δεν γίνεται να ακούσεις μια συσκευή μόνη της - εκτός κι αν την χτυπάς με το δάχτυλο, σα τα καρπούζια), πέραν λοιπόν των δικών μου "θέσεων", διαβάζοντας την παρόμοια "θέση" του Βασίλη Τσαντουλή, ο οποίος (όπως έγραψε ο ep4nder) είπε εν ολίγοις πως δεν έχει καμιά ουσιαστική σημασία η καταγραφή των ακουστικών εντυπώσεων των διάφορων που άκουσαν κάτι και είπαν κάτι, πάνω στην πλάκα έγραψα τα εξής "χαριτωμένα" ποστς, απευθυνόμενος στον Ζαπάντη (ο οποίος συμμερίζεται και τις δικές μου θέσεις, αλλά κτην παρόμοια θέση του Τσαντουλή):

ξέρω κάπχιον που ξέρει κάπχιον που ο κουμπάρος της τρίτης ξαδέλφης του άκουσε τη μέτρικ και είπε πως δεν έχει καλά πρίμα. Ελπίζω να σε βοήθησα στην επιλογή σου! μπου-αααααααααααααααααααααααααααααααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
επίσης, ένας γνωστός ενός γνωστού, φίλος της μουσικής, είπε πως στη μέτρικ ήταν λίγο στεγνές οι μεσαίες.
ψάχνοντας στο ίντερνετ, βρήκα κάπχιον που κάπχιος του είπε πως με κάπχιο καλώδιο βελτίωσε αισθητά στην μέτρικ την ροή.
κλπ κλπ κλπ, με τα οποία ποστ μου, τονίζω ουσιαστικά την έλλειψη οποιασδήποτε σημασίας σε οποιαδήποτε "άποψη" περί "ακουστικών εντυπώσεων" που λέει ο οποιοσδήποτε, ιδίως εγώ.

Προσωπικά, ποτέ δεν έγραψα πως "την άκουσα και παίζει καλά", ασχέτως αν την "άκουσα". Και δε πρόκειται να γράψω κάτι τέτοιο, διότι, κατά την "άποψή" μου, δε βοηθάω ΚΑΝΕΝΑ έτσι.

Αυτή είναι η "άποψη μου" λοιπόν, και όπως είναι νομίζω ξεκάθαρο, δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράφει πχ ο Βλάσης τις "ακουστικές του εντυπώσεις" από το άκουσμα της μέτρικ στο σύστημά του, ή ο οποιοσδήποτε άλλος "βλάσης". Όποιος τα βρίσκει χρήσιμα αυτά, ας τα διαβάζει. Εμένα όμως, επιτρέψτε μου να μη δίνω καμιά σημασία σε αυτά, όπως ξεκαθάρισα πως καμιά σημασία δεν έδωσα στις ακουστικές εντυπώσεις του Σταματάκου.

Όσο κι αν προσπαθήσετε κάποιοι, δε θα μου επιβάλετε να δίνω σημασία στις "ακουστικές εντυπώσεις" οποιουδήποτε (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου), διότι δε με πείθετε με επιχειρήματα. Όταν ξεκινάνε τα επιχειρήματα, αρχίζουν να πέφτουν τα "πιστεύω" και οι (τεχνικής και επιστημονικής φύσης) κοτσάνες.

Ταυτόχρονα, σέβομαι απόλυτα την συνειδητοποιημένη επιλογή οποιουδήποτε να θέλει να ακούει έτσι όπως του "αρέσει" και να γουστάρει, αδιαφορώντας πλήρως για το αν αντικειμενικά είναι σωστό ή λάθος το άκουσμα, όπως έχω πει άπειρες φορές, όπως έχω κατ'επανάληψη πχ συγχαρεί τον Γιάννη Κοτσίδη, ο οποίος είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένος χομπίστας στο "τι θέλει" από τον ήχο στο σπίτι του, αδιαφορεί πλήρως για τεχνικά θέματα, ακούει για να γουστάρει, επιλέγει μηχανήματα με βάση το "τι του αρέσει", και του βγάζω και το καπέλο! Ξέρει τι θέλει!

Αλλά ο Γιάννης, δε γύρισε ποτέ να πει πως πχ δε παίζει καλά αυτό το μηχάνημα γιατί έχει το τάδε οπ-αμπ στην έξοδο, ή γιατί έχει το τάδε software που χαλάει τον ήχο, ή γιατί δεν είναι σε τάξη "Α", ή γιατί δεν έχει υψηλό damping factor. Αν έλεγε τέτοια, θα του απαντούσα αναλόγως, με επιχειρήματα, με κάποια ανάλυση των ανάλογων τεχνικών θεμάτων. Όχι όμως. Ο Γιάννης λέει "αυτό δε μου άρεσε" και είναι "κύριος", είναι ωραίος! Δε λέει (τεχνικής και επιστημονικής φύσης) κοτσάνες.

Συμπερασματικά, όσες "φωνές" ακούστηκαν σε αυτό το θρεντ να λεν περί "δούλων και σερίφηδων" ή περί "αποκεφαλισμών και σεβασμού στην άλλη άποψη του ελεύθερα σκεπτόμενου" και ανάλογες αμπελοφιλοσοφίες, όπως ο JOHN MARKOU, είναι σαφές πως ΔΕΝ επιθυμούν απλά να λεν την "άποψή" τους, αλλά επιθυμούν να ΜΗΝ υπάρχει κριτική στην άποψή τους, να ΜΗΝ υπάρχει συζήτηση με επιχειρήματα με οποιονδήποτε διαφωνεί, και για να μην επαναλαμβάνομαι, τα έχω ξαναγράψει εδώ.

Θα θυμάστε οι παλιότεροι την αντίδραση όλων εναντίων μου, όταν σε θέματα που αφορούσαν phono stage, έδινα ως αξιόλογη εναλλακτική πρόταση την ψηφιακή ρία και δη της μέτρικ. Έφαγα κράξιμο ασταμάτητο. Επιχειρήματα είχα, αλλά το κράξιμο, κράξιμο. Την ψηφιακή ρία την πρότεινα βέβαια πριν βγει η μέτρικ, και πάντα, όποτε άκουγε οποιοσδήποτε "αναλογικός" να μιλάω για ψηφιακή ρία, έπεφτε πάνω μου να με φάει. Ε λοιπόν, αισθάνομαι πολύ δικαιωμένος με το τεστ του Σταματάκου. Μού'ρθε πολλές φορές να γράψω ένα σκέτο-νέτο "σας τά'λεγα χρόνια τώρα", αλλά δε τό'γραψα. Μετά το τεστ του Σταματάκου, έχουμε όμως σημαντικές εξελίξεις: Ήδη κάποιοι έγραψαν εδώ, σε αυτό το θρεντ, πως είναι κορυφαίο ρhono η μέτρικ, αναμφισβήτητα, και δεν υπήρξε καμιά απολύτως αντίδραση. Ζήτω! Επιτέλους!:116:

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα θρεντ για να συζητάμε για αυτά τα θέματα, όπως "η σημασία της άποψης" κλπ. Προσωπικά διόλου δε με ενοχλούν τα "εκτός θέματος" ποστς, άλλωστε είναι πάγια τακτική στο AVsite να υπάρχει άπειρη ανοχή σε αυτό το θέμα, καθώς έχει αποδειχθεί πως πολλές φορές τα "εκτός θέματος" ποστς είναι πιο ενδιαφέροντα και πιο χρήσιμα για όλους.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.005
Μηνύματα
2.885.141
Members
37.975
Νεότερο μέλος
Sonic10
Top