Το ...βαρύ hiend

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.017
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το ...βαρύ hiend

Καταρχας να ευχαριστησουμε τον αψογο οικοδεσποτη μετα της συζυγου για την αριστη φιλοξενία.
Δεύτερον , ηταν σα να βλεπαμε απεναντι μας scania με το τη μούρη μιας reventon (μαζι με τις εξατμισεις της και τα ντι μπι που βγαζουν). Εντυπώσεις.... έψαχνα να βρω που κρυβονται οι τραγουδιστες και οι οργανοπαιχτες.. Ακουγες τα παντα σε οποια σταθμη κι αν τα έπαιζες. Δεν τσίριξαν , απλα με την μικρη μου εμπειρια , μου φανηκε λιγο ξερος ο ηχος στα πολλα db.
Σωστό αυτό, αλλά μιλάμε για πραγματικά πολλά db. Για να μπαίνει η προστασία των ηχείων.... καταλαβαίνεις. Εντύπωση μου έκανε ότι απλώς έμπαινε η προστασία. Ξαφνικά, δίχως να προλάβει να πιάσει η παραμικρή παραμόρφωση. Την επόμενη φορά θα έχουμε και ντεσιμπελόμετρο. Δεν υπάρχει περίπτωση σε "οικιακές" συνθήκες (δλδ όχι διερεύνησης ορίων) να ακούσω ακόμη και 10db πιο χαμηλά από αυτό που φτάσαμε χτες. Αν και με πιάνω να ανεβάζω την ένταση λιγάκι παραπάνω από τα RF-7. Αυτός ο όγκος του ήχου, αυτή η σκηνή στο ζητάει.

Έχω επίσης την εντύπωση ότι με τα RF-7 έχω ακούσει και δυνατότερα... μην ξεχνάμε και αυτά για 1000w έχουν προδιαγραφές. Και είναι και 102db... Όμως σε τέτοιες εντάσεις τα RF-7 δεν τα άντεχες για ώρα... κουραζόσουν γρηγορότερα. Ίσως βέβαια αυτό να ήταν και καλό. Σου χτυπούσε το καμπανάκι για την επερχόμενη κώφωση.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Απάντηση: Το ...βαρύ hiend

Θα φέρω εγώ το δικό μου ντεσιμπελόμετρο την επόμενη φορά.
Θα φέρω και ειδικό CD αναφοράς με ειδικές και εξαίρετες ηχογραφήσεις να ακούσουμε.
Όχι με τα παλιοφλάκ και τα ΜΡ3 σας.

Reaction score
15.548

Θα φέρω εγώ το δικό μου ντεσιμπελόμετρο την επόμενη φορά.
Θα φέρω και ειδικό CD αναφοράς με ειδικές και εξαίρετες ηχογραφήσεις να ακούσουμε.
Όχι με τα παλιοφλάκ και τα ΜΡ3 σας.
:142:

.....ειναι γεγονος,πως οταν χαλαει ο ηχος χαμηλωνεις την ενταση.....

αφου ζητας ενταση και ποιοτητα.......πρεπει να φτασεις ποιοτικα τα 1000 βατακια

Reaction score
11.806
Έχω ακούσει 801 σε παρουσίασή τους. Παίζαν με 2 μονομπλοκ 1000άρηδες. Σε κάποια φάση ήθελα να μιλήσω στο φίλο που ήταν μαζί μου. Τα ηχεία παίζαν τόσο δυνατά αλλά καθαρά, που φώναζα με όλη μου τη δύναμη, 5 εκατοστά από το αυτί του και δεν άκουγε τι του έλεγα.

Reaction score
171

Καθηλωτικά τα 801!
Είναι η πρώτη φορά που πήγαμε για ακρόαση και δεν ατόνησε το ενδιαφέρον μας (για ώρες). Δεν στήσαμε πηγαδάκια, δε μπαινοβγαίναμε στο μπαλκόνι. Ακόμα και μετά μουσικής - και μάλιστα πολύ δυνατής - φάγαμε. Αυτό τα λέει όλα.

Πληθωρικός ήχος, ανάλυση, δυναμικά, φυσικότητα. Ειδικά το τελευταίο είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει από "κουτί" ηχείο.
Εκτός των άλλων είναι και αποκαλυπτικότατο. Δε συγχωρεί την κακή εγγραφή, αναδεικνύει όμως την καλή. Με καλό υλικό μπορεί να παίξει πολύ δυνατά απαραμόρφωτα χαρίζοντας παρατεταμένη ανατριχίλα!!

Η σκληράδα που αναφέρει παραπάνω ο Αντώνης οφείλονταν στις κακές εγγραφές ορισμένων κομματιών που ακούσαμε αλλά και κατά την ταπεινή μου άποψη στον ψηφιακό τελικό που χρησιμοποιήθηκε.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Τάσο δεν χτυπάς δυό τέτοια ενισχυτάκια να τελειώνεις;

Να και ο Νίκος που καμαρώνει σαν σκεπάρνι δίπλα τους.

Reaction score
29.790

Βιομηχανική παροχή τριφασική , θέλουν για να δουλέψουν.
Καλά για το τριφασική δεν είμαι και σίγουρος, αλλά το hitech παλιά ετσι έλεγε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ετσι ακριβως.......λευκα 2 , εκει εχει απο 110-360 v
και πασης φυσεως ρευμα....συνηθως βιομηχανικων φις.........

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.095

ναι, τριφασικά είναι αυτά τα ζώα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.095

προσωπικά πάντως, τα 801 δε τα έχω ξανακούσει να παίζουν τόσο δυνατά!

(και τα έχω ακούσει πολλές φορές...)

οι στάθμες ήταν εκκωφαντικές! είναι απολύτως βέβαιο πως ξεπέρασαν τα 120 db! :109:

πολύ ωραίο ηχείο, από τα αγαπημένα μου!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.095

αν και οι αντανακλάσεις ήταν αρκετές από τους άδειους τοίχους στο χώρο (πίσω από τη θέση ακρόασης βρίσκεται μια τεράστια γυάλινη επιφάνεια από τη συρόμενη πόρτα για το μπαλκόνι, επιφάνεια που καλύπτεται μόνο με μια λεπτή κουρτίνα..., ενώ πίσω από τα ηχεία ο τοίχος είναι ουσιαστικά άδειος), τα 801 προσπαθούσαν να παίξουν όσο πιο σωστά γίνεται και (μη αναμενόμενο) με σημαντική επιτυχία, πιθανά λόγω πονηρών σχεδιαστικών επιλογών του εν λόγω ηχείου. έτσι, για παράδειγμα η φωνή της Cesaria Evora στο Ausencia του Goran Bregovic, ακούστηκε εκπληκτικά, όπως και το βιολί. Κορυφαίος ήχος.

το δε ελικόπτερο στο the wall των Pink Floyd ακούστηκε σαν ...ελικόπτερο μέσα στο σαλόνι! Ομολογουμένως, τόσο δυνατά δε το έχω ξανακούσει κι αυτό!

Περιττό να σας αναφέρω πως τα αυτάκια μου δεν άντεξαν τόση στάθμη, το χαμήλωσα πολύ σε κάποια φάση, και πάλι δυνατά μου φαινόταν...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Περιττό να σας αναφέρω πως τα αυτάκια μου δεν άντεξαν τόση στάθμη, το χαμήλωσα πολύ σε κάποια φάση, και πάλι δυνατά μου φαινόταν...
Αρα ...........................γέρασες :204::204::204:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ναι, τριφασικά είναι αυτά τα ζώα.
ζωα ?

χαθηκαν τριφασικα ζωα :113:, δινεται 300 ευρω αμοιβη σε οποιον τα βρει και τα επιστρεψει
δεν φορανε τσιπ ,δεν ειναι εμβολιασμενα,
κολλουν λυσσα, τυφο- τοιχο,κολικο -σχολικο, οποιος βρεθει στο διαβα τους............

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Το ...βαρύ hiend

Μπράβο, Τάσο!
Να τα χαρείΤΕ!

Μήπως αξίζει μία μέτρηση και ισοστάθμιση του χώρου;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540