Quiz

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Απάντηση: Re: Quiz

Να προσθέσω δεύτερο quiz?ποιος προβολέας best seller έχει τις περισσότερες επιστροφές για service την τελευταία δεκαετία?
..
Έχεις αναλυτικά όλες τις επιστροφές σε service;:116:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.196
Απάντηση: Quiz

Η SIM* πάντως δεν πρέπει να είναι! :109:

*Τυχαία μάρκα που πουλάει λιγότερα τεμάχια από άλλες!

Reaction score
15.548

τι θα γινει με σενα βρε........?

μετα το πρασινακι εχουμε και

σεχουν βρει μικρο και σε πειραζουν...? :142:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.089

Αυτό μου μοιάζει με δάκτυλο του Αρβανιτάκη. Όταν οι κόκκινοι παίζουν...

Reaction score
15.548

καλα.......μην μου κλαις..

θα μιλησω
εγω στον Τσαρουχα να μην σε πειραζουν...:142:

Reaction score
1
Mόλις διάβασα την επεξήγηση του κουιζ στον site του Μανώλη που αφορά την ελάχιστη πτώση φωτεινότητας του epson TW9000 κατά ποσοστό 5.4% σε διάστημα 8 μηνών έπειτα απο 450 ώρες.
http://www.perfectimage.gr/2012/11/23/epson-eh-tw-9000-after-450-hours/

και έμεινα άγαλμα....:111:

Εντάξει βρε Μανώλη ,να κάνει τέτοιο λάθος κάποιος νέος στον χώρο με περιορισμένες γνώσεις...να το πάρει το ποτάμι. Να τα γράφει αυτά ένας επαγγελματίας καλιμπράτορας είναι κάτι που ομολογουμένως με ξάφνιασε δυσάρεστα.

Αυτές είναι οι μετρήσεις πρίν και μετά που ανέβασε ο Μανώλης.

Είναι δυνατόν Μανώλη να συγκρίνεις τιμές μέτρησης φωτεινότητας απο καλιμπραρισμένο προβολέα, με τιμές μέτρησης φωτεινότητας του ίδιου προβολέα ακαλιμπράριστου?? και μάλιστα να αναφέρεις και την πτώση φωτεινότητας σε ποσοστό επι της % ??Πόσο αντικειμενικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο συμπέρασμα??
Συγνώμη άλλα με τις λίγες γνώσεις που έχω στο αντικείμενο, μου είναι αδιανόητο κάτι τέτοιο.

Εξηγούμε για να μη παρεξηγηθώ.

Ο προβολέας όπως δείχνουν τα γραφήματα ,στην τελευταία μέτρηση του, έχει RGB που έχει ξεφύγει εντελώς.
Αντί στη καρτέλα 100ire να βγάζει
κόκκινο 100%
πράσινο 100%
μπλέ 100%

βγάζει

κόκκινο 68%
πράσινο 110%
μπλέ 94%

(πράγμα που απο μόνο του δείχνει πολύ μεγάλη αλλαγή στην φασματική απόκριση της λάμπας ,άρα και πτώση της, και μεγάλη φθορά στα πάνελ και στα πολωτικά φίλτρα ενός LCD ,ας το αφήσουμε αυτό όμως για άλλο θέμα)

Αυτός ο προβολέας ,με τόσο χαμηλά το κόκκινο και τόσο ψηλά το πράσινο βγάζει πάνω απο 30% μεγαλύτερη φωτεινότητα στην καρτέλα 100ire απο οτι θα έπρεπε να βγάζει, διότι ως γνωστό αυξάνοντας το πράσινο και μειώνοντας το κόκκινο στο λευκό ,αυξάνουμε την φωτεινότητα του προβολέα μας.

Αν μάλιστα το κόκκινο είχε ξεφύγει και κάτω του 60% τότε Μανώλη θα μέτραγες και άνοδο στην φωτεινότητα του προβολέα μετά απο 450 ώρες ,και οχι πτώση κατά 5,4%.

Σε αυτόν τον προβολέα Μανώλη ,αν καλιμπράρεις το RGB του και έρθει όπως ήταν όταν πήρες την πρώτη μέτρηση ,τότε θα διαπιστώσεις πτώση στη φωτεινότητα τουλάχιστον 30% και οχι 5,4% σύμφωνα με τα γραφήματα που έχεις ανεβάσει.

Πληροφοριακά αν στον δικό μου προβολέα κατεβάσω τόσο πολύ το κόκκινο και δώσω πράσινο 110% θα μετρήσω μεγαλύτερη φωτεινότητα απο αυτή που έβγαζε ο προβολέας μου καινούργιος με καινούργια λάμπα.

Η γνώμη μου είναι να διορθώσεις αυτή τη λάθος μέτρηση-quiz διότι διαβάζουν το θέμα και νέοι στο αντικείμενο και θα πιστέψουν οτι ο 9000 είναι ο χαιλάντερ της βιντεοπροβολής ,κάτι που είναι λάθος ,σύμφωνα με τις μετρήσεις που εσύ ο ίδιος ανέβασες.

Φυσικά μετά αν θέλεις ,αφού τον καλιμπράρεις ξανά και φέρεις το RGB στα νούμερα που είχες πάρει στην πρώτη μέτρηση ,ανέβασες μας το πραγματικό ποσοστό πτώσης της φωτεινότητας ,για να πάρουμε μια ιδέα.

Reaction score
15.548

πρεπει να ειναι καποιος τελειως βλαξ για να μην καταλαβαινει τι εννοει ο Μανωλης...

"Η συνολική πτωση της φωτεινότητας ήταν μόνο 5.4%.

Αυτούς όμως τους οκτώ μήνες ενώ η φωτεινότητα είχε πέσει ελάχιστα δεν ήταν ίδια και η χρωματική συμπεριφορά του προβολέα.

Δεν το λέμε για να ευλογίσουμε τα γένεια μας αλλά ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΛΙΚΆ χρειάζονται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο calibration
."

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

Mόλις διάβασα την επεξήγηση του κουιζ στον site του Μανώλη που αφορά την ελάχιστη πτώση φωτεινότητας του epson TW9000 κατά ποσοστό 5.4% σε διάστημα 8 μηνών έπειτα απο 450 ώρες.
http://www.perfectimage.gr/2012/11/23/epson-eh-tw-9000-after-450-hours/

και έμεινα άγαλμα....:111:

Εντάξει βρε Μανώλη ,να κάνει τέτοιο λάθος κάποιος νέος στον χώρο με περιορισμένες γνώσεις...να το πάρει το ποτάμι. Να τα γράφει αυτά ένας επαγγελματίας καλιμπράτορας είναι κάτι που ομολογουμένως με ξάφνιασε δυσάρεστα.

Είναι δυνατόν Μανώλη να συγκρίνεις τιμές μέτρησης φωτεινότητας απο καλιμπραρισμένο προβολέα, με τιμές μέτρησης φωτεινότητας του ίδιου προβολέα ακαλιμπράριστου?? και μάλιστα να αναφέρεις και την πτώση φωτεινότητας σε ποσοστό επι της % ??Πόσο αντικειμενικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο συμπέρασμα??
Συγνώμη άλλα με τις λίγες γνώσεις που έχω στο αντικείμενο, μου είναι αδιανόητο κάτι τέτοιο.

Ο προβολέας όπως δείχνουν τα γραφήματα ,στην τελευταία μέτρηση του, έχει RGB που έχει ξεφύγει εντελώς.
κόκκινο 100%
πράσινο 100%
μπλέ 100%

βγάζει

κόκκινο 68%
πράσινο 110%
μπλέ 94%

(πράγμα που απο μόνο του δείχνει πολύ μεγάλη αλλαγή στην φασματική απόκριση της λάμπας ,άρα και πτώση της, και μεγάλη φθορά στα πάνελ και στα πολωτικά φίλτρα ενός LCD ,ας το αφήσουμε αυτό όμως για άλλο θέμα)

Αυτός ο προβολέας ,με τόσο χαμηλά το κόκκινο και τόσο ψηλά το πράσινο βγάζει πάνω απο 30% μεγαλύτερη φωτεινότητα στην καρτέλα 100ire απο οτι θα έπρεπε να βγάζει, διότι ως γνωστό αυξάνοντας το πράσινο και μειώνοντας το κόκκινο στο λευκό ,αυξάνουμε την φωτεινότητα του προβολέα μας.

Αν μάλιστα το κόκκινο είχε ξεφύγει και κάτω του 60% τότε Μανώλη θα μέτραγες και άνοδο στην φωτεινότητα του προβολέα μετά απο 450 ώρες ,και οχι πτώση κατά 5,4%.

Σε αυτόν τον προβολέα Μανώλη ,αν καλιμπράρεις το RGB του και έρθει όπως ήταν όταν πήρες την πρώτη μέτρηση ,τότε θα διαπιστώσεις πτώση στη φωτεινότητα τουλάχιστον 30% και οχι 5,4% σύμφωνα με τα γραφήματα που έχεις ανεβάσει.

Πληροφοριακά αν στον δικό μου προβολέα κατεβάσω τόσο πολύ το κόκκινο και δώσω πράσινο 110% θα μετρήσω μεγαλύτερη φωτεινότητα απο αυτή που έβγαζε ο προβολέας μου καινούργιος με καινούργια λάμπα.

Η γνώμη μου είναι να διορθώσεις αυτή τη λάθος μέτρηση-quiz διότι διαβάζουν το θέμα και νέοι στο αντικείμενο και θα πιστέψουν οτι ο 9000 είναι ο χαιλάντερ της βιντεοπροβολής ,κάτι που είναι λάθος ,σύμφωνα με τις μετρήσεις που εσύ ο ίδιος ανέβασες.

Φυσικά μετά αν θέλεις ,αφού τον καλιμπράρεις ξανά και φέρεις το RGB στα νούμερα που είχες πάρει στην πρώτη μέτρηση ,ανέβασες μας το πραγματικό ποσοστό πτώσης της φωτεινότητας ,για να πάρουμε μια ιδέα.
Νίκο ,
οι τιμές μέτρησης φωτεινότητας ήταν ΠΑΝΤΑ με καλιμπραρισμένο προβολέα κατα D65.
Αρα δεν έχω κάνει λάθος. Παντα κάνω μετρήσεις με τα ίδια δεδομένα.

Δεν μπερδεύω τα μήλα με τα πορτοκάλια.

Επίσης η δεύτερη αναφορά μου είχε να κάνει με την αλλαγή συμπεριφοράς του προβολέα και της λάμπας και η αναγκαίοτητα ελέγχου του προβολέα περιοδικά. Για αυτόν τον λόγο ανέβασα φωτογραφίες με μετρήσεις πως τον είχα αφήσει και πως τον βρήκα.

Αυτά για να μην αφήνουμε εντυπώσεις.

Απλά για να γνωρίζεις ο Χ30 στις πρώτες ώρες έχει χάσει περίπου 10% της φωτεινότητας του ενώ η διαφορά αυτή αλλάζει ανάλογα με το mode της λάμπας (High Low) κάτι που δεν παρατηρήθηκε στον συγκεκριμένο Epson.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065

κόκκινο 100%
πράσινο 100%
μπλέ 100%

βγάζει

κόκκινο 68%
πράσινο 110%
μπλέ 94%

.
Αυτό το τελευταίο θέλω σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις.
Εχεις δει σε προβολέα LCD να φθείρονται τα panels και να αλλάζει χρωματικά ο προβολέας?
Η συμπεριφορά της λάμπας είναι ο κύριος παράγοντας αλλαγής της χρωματικής συμπεριφοράς ενώ σε βάθος χρόνου συμβάλλουν με την σειρά τους τα διχρωικά φίλτρα που βρίσκονται μποροστά από αυτά (panel).

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065

Παράδειγμα αλλαγής συμπεριφοράς grayscale σε Benq μετα από 3 μήνες λειτουργίας και 100 περίπου ώρες.

Ετσι το άφησα

και ετσι τον βρήκα

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Το θέμα είναι αρκετά περίεργο. Τη πτώση φωτεινότητας τη μετράμε έχοντας ως βάση το τελευταίο καλιμπράρισμα. Το 5,4% στέκει ως νούμερο. Πως να γίνει δηλαδή; Ο Μανώλης υπογραμμίζει ουσιαστικά ότι εσείς μπορεί να μετράτε μια συνολική πτώση της τάξης του 5 %, αλλά το τρίγωνο έχει πάει περίπατο, πράγμα άκρως σημαντικό.
Αυτό το τελευταίο όμως είναι υπεύθυνο και για τις νέες φαινομενικές τιμές φωτεινότητας. Θα ήταν χρήσιμο να είχαμε και τις τιμές φωτεινότητας μετά το τελευταίο calibration.
Η φράση τότε που θα χρησιμοποιούσα θα ήταν:
Μετά απο μια φαινομενική πτώση της λάμπα κατά 5,4%, η πραγματική πτώση ήταν χ%.
Παίζουμε με τις λέξεις δηλαδή.

Reaction score
15.548

καλλιο αργα παρα ποτε περι μη σταθεροτητας του προβολικου μεσου σε βαθος χρονου δλδ μετα τις 100 ωρες απο το καλιμπραρισμα.....

.....αντε να δουμε και ενα θεμα στο avsite η στο perfect image για το πως πρεπει να ειναι καλιμπραρισμενος ενας προβολεας με τα γνωστα μας σχεδιαγραμματα ωστε να εχουμε πιστοτητα εικονας με βαση το blu ray disc η dvd disc που βαζουμε να δουμε....

Eκει να δειτε γελιο που θα πεσει σχετικα με τις δυναμικες ιριδες .......:142:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Quiz

Νίκο ,
οι τιμές μέτρησης φωτεινότητας ήταν ΠΑΝΤΑ με καλιμπραρισμένο προβολέα κατα D65.
Αρα δεν έχω κάνει λάθος. Παντα κάνω μετρήσεις με τα ίδια δεδομένα.

Για αυτόν τον λόγο ανέβασα φωτογραφίες με μετρήσεις πως τον είχα αφήσει και πως τον βρήκα.
Δηλαδή οι δυο παραπάνω προτάσεις σου ...έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους??
Μανώλη μάλλον έχεις βαλθεί να με τρελάνεις....δηλαδή ενώ καλίμπραρες τον προβολέα κάθε φορά που τον μετρούσες...μετά τον ξεκαλίμπραρες(εξήγησε μας πως μπορεί να γίνει αυτό) για να πάρεις στο τέλος το γράφημα που ανέβασες και να βγάλεις το συμπέρασμα οτι ο προβολέας έχει φύγει αρκετά χρωματικά μετά απο 450 ώρες....

Συγνώμη ..είναι οτι πιο κουλό έχω ακούσει ποτέ στη βιντεοπροβολή..
ή
καλίμπραρες τον προβολέα κάθε φορά που μετρούσες φωτεινότητα και δεν μπορείς να πλέον να δεις ποια είναι η χρωματική του συμπεριφορά μετά απο 450 ώρες άρα το γράφημα που ανέβασες δεν είναι πραγματικό.

ή
Δεν τον καλίμπραρες κάθε φορά που μετρούσες με αποτέλεσμα μετά απο 450 ώρες να έχει αυτές τις χάλια τιμές στο RGB του και εγώ να έχω απόλυτο δίκιο για το οτι η φωτεινότητα που μετράς με λάθος RGB είναι κουκουρούκου.

sorry Μανώλη αλλα να υποστηρίζεις ότι έκανες και τα δύο...είναι άτοπο..

Reaction score
1
Το θέμα είναι αρκετά περίεργο. Τη πτώση φωτεινότητας τη μετράμε έχοντας ως βάση το τελευταίο καλιμπράρισμα. Το 5,4% στέκει ως νούμερο. Πως να γίνει δηλαδή; Ο Μανώλης υπογραμμίζει ουσιαστικά ότι εσείς μπορεί να μετράτε μια συνολική πτώση της τάξης του 5 %, αλλά το τρίγωνο έχει πάει περίπατο, πράγμα άκρως σημαντικό.
Αυτό το τελευταίο όμως είναι υπεύθυνο και για τις νέες φαινομενικές τιμές φωτεινότητας. Θα ήταν χρήσιμο να είχαμε και τις τιμές φωτεινότητας μετά το τελευταίο calibration.
Η φράση τότε που θα χρησιμοποιούσα θα ήταν:
Μετά απο μια φαινομενική πτώση της λάμπα κατά 5,4%, η πραγματική πτώση ήταν χ%.
Παίζουμε με τις λέξεις δηλαδή.

αυτό ακριβώς λέω...οτι η πτώση 5.4% είναι πλασματική με τέτοιο RGB και δεν μπορείς να την ανακοινώνεις ώς αξιόπιστη τιμή μέτρησης.

Reaction score
15.548

ωχ Παναγιά μου........!!!!!!

αραγε υπαρχουν μνημες στους προβολεις για να κανεις οτι θελεις και οποτε θελεις...:118::116:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Quiz

Δηλαδή οι δυο παραπάνω προτάσεις σου ...έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους??
Μανώλη μάλλον έχεις βαλθεί να με τρελάνεις....δηλαδή ενώ καλίμπραρες τον προβολέα κάθε φορά που τον μετρούσες...μετά τον ξεκαλίμπραρες(εξήγησε μας πως μπορεί να γίνει αυτό) για να πάρεις στο τέλος το γράφημα που ανέβασες και να βγάλεις το συμπέρασμα οτι ο προβολέας έχει φύγει αρκετά χρωματικά μετά απο 450 ώρες....

Συγνώμη ..είναι οτι πιο κουλό έχω ακούσει ποτέ στη βιντεοπροβολή..
ή
καλίμπραρες τον προβολέα κάθε φορά που μετρούσες φωτεινότητα και δεν μπορείς να πλέον να δεις ποια είναι η χρωματική του συμπεριφορά μετά απο 450 ώρες άρα το γράφημα που ανέβασες δεν είναι πραγματικό.

ή
Δεν τον καλίμπραρες κάθε φορά που μετρούσες με αποτέλεσμα μετά απο 450 ώρες να έχει αυτές τις χάλια τιμές στο RGB του και εγώ να έχω απόλυτο δίκιο για το οτι η φωτεινότητα που μετράς με λάθος RGB είναι κουκουρούκου.

sorry Μανώλη αλλα να υποστηρίζεις ότι έκανες και τα δύο...είναι άτοπο..
Καλημέρα,
ας εξηγήσω λίγο την μεθοδολογία.
Ο προβολέας ήταν με 80 ώρες όταν κλήθηκα να τον καλιμπράρω. Μετά την ρύθμισή του μετρήθηκε η φωτεινότητα του.
Κατά περιόδους έγιναν μετρήσεις φωτεινότητας με πολύ μικρή πτώση φωτεινότητας.
Επαναλαμβάνω μόνο μετρήσεις φωτεινότητας. Πουθενα δεν έχω πει ούτε αφήσει να εννοηθεί ότι τον καλίμπραρα κάθε φορά.
Αυτό ήταν που μου προκάλεσε την περιέργεια.
Γιαυτόν τον λόγο θέλησα να δω πως τα πάει χρωματικά και με on axis μέτρηση αλλά και με off axis.
Τα αποτελέσματα τα είδατε. Το grayscale είχε "φύγει" πολύ.
Αμέσως σκέφτηκα, όπως και εσύ, ότι σε αυτό οφείλετε και η ελάχιστη πτώση φωτεινότητας.
Μονόδρομος ήταν πλέον να τον καλιμπράρω εκ νέου και πλέον σωστός
ο προβολέας μετρήθηκε εκ νέου.
Τα αποτελέσματα τα διαβάσατε.
Εάν έχεις κάποια αντίρρηση στην μεθοδολογία εδώ είμαι για να την ακούσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab