Tripath?

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Tripath?

σακς είχε ο θείος μου, στείλε τους mail να σου στείλουν γραφήματα 3D, ..με 10 επαναλήψεις την ημέρα, απάντηση δεν θα πάρεις...αλλά θα τους σπάσεις τ' @@$#@$%.:116:

...ή θα συμβεί το ανάποδο.

ryk

Reaction score
925

σακς είχε ο θείος μου, στείλε τους mail να σου στείλουν γραφήματα 3D, ..με 10 επαναλήψεις την ημέρα, απάντηση δεν θα πάρεις...αλλά θα τους σπάσεις τ' @@$#@$%.:116:

...ή θα συμβεί το ανάποδο.
Άλλη δουλειά δεν είχα.....:107:
Το μόνο που λέει είναι ότι κατεβαίνει μέχρι 4Ω. Τι, πως, που, δεν έχει σημασία!

ryk

Reaction score
925

Παρέλαβα λοιπόν τα ηχεία:
(Αναλυτικά εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?118625-King-%F1%E1%EA!&p=1601941#post1601941)
και περιμένοντας να στρώσουν (πόσες ώρες θέλουν για να αρχίσω να δυναμώνω λίγο? παίζω σε χαμηλές-μεσαίες εντάσεις) σκεφτόμουν αν θα προχωρήσω στο Τ3s.

Κρίνοντας ότι ο Tangent Exeo Amp δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα παίζοντας σε αυτές τις εντάσεις και ότι αν ισχύουν τα παραπάνω διαγράμματα (http://minus.com/mvicta300) και για τα Victa 700 τότε πιο σωστό είναι να λέμε ότι ηχεία είναι πιο κοντά στα 4-6 Ωμ παρά στα 8. Έτσι ο Τ3s είναι η επιλογή.
Βέβαια όμως, επειδή μένω σε παλιά μικρή πολυκατοικία (με ηχομονώσεις εποχής...καταλάβατε), δεν μπορώ να γκαζώσω όσο θέλω, οπότε οι μεγάλες εντάσεις θα είναι κάθε Πάσχα και 15αγουστο...λέμε τώρα.
Σκεφτόμενος έτσι, αξίζει να το πάρω, ή θα καταλήξει όπως τα 3λιτρα τζιπάκια που πήραν πολλοί?
Καμιά γνώμη (γενική/ειδική)?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.847

μόνο που αυτό είναι λάθος παράδειγμα, διότι τα 3-λιτρα τζιπάκια και ακριβά είναι, και πολύ καύσιμο καταναλώνουν, και μεγάλα σε όγκο και βάρος είναι.

ryk

Reaction score
925

μόνο που αυτό είναι λάθος παράδειγμα, διότι τα 3-λιτρα τζιπάκια και ακριβά είναι, και πολύ καύσιμο καταναλώνουν, και μεγάλα σε όγκο και βάρος είναι.
To γκάζι είχα στο μυαλό μου...να το κάνω porsche?:116:

Reaction score
11.794
Κοίτα, τώρα που έλυσα και το πρόβλημα τροφοδοτικού για το μικρό ενισχυτάκι μου, αν θες έρχομαι από το σπίτι σου μια μέρα και το δοκιμάζουμε με τα ηχεία σου.
Tripath 2050 σου θυμίζω. Των 30 ευρώ, για να μη ξεχνιόμαστε.

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Tripath?

Κοίτα, τώρα που έλυσα και το πρόβλημα τροφοδοτικού για το μικρό ενισχυτάκι μου, αν θες έρχομαι από το σπίτι σου μια μέρα και το δοκιμάζουμε με τα ηχεία σου.
Tripath 2050 σου θυμίζω. Των 30 ευρώ, για να μη ξεχνιόμαστε.
:624:

ryk

Reaction score
925

Nα ευχαριστήσω τον Πέτρο που έκανε τον κόπο και ήρθε να δοκιμάσουμε τον ενισχυτή του.
Ένα τόσο δα πραγματάκι τα κατάφερε μια χαρά!

Reaction score
12

Αυτα τα μικρα πραματακια με λιγες μοντιφιες
και με τα καταλληλα ηχεια μπορουν να κανουν θαυματα !

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Tripath?

Nα ευχαριστήσω τον Πέτρο που έκανε τον κόπο και ήρθε να δοκιμάσουμε τον ενισχυτή του.
Γράψε και λίγα παραπάνω...
Το θέμα έχει ενδιαφέρον!!!

ryk

Reaction score
925

Ότι έχει... έχει!
Λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να γράψω και πολλά.
Χρησιμοποιήθηκε ο exeo amp μου σαν προενισχυτής και το 2050 σαν τελικός (περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό από τον Πέτρο).
Χωρίς να έχω το εκπαιδευμένο αυτί και χωρίς να είμαι περιγραφικός ως είθισται (ξέρετε .... όλα αυτά τα κοσμητικά επίθετα που δεν μπορώ ούτε να εκφέρω) θα πω ότι ο ήχος γενικά ζωήρεψε και δεν μιλώ για την ένταση που φυσικά ανέβηκε. Με τον Πέτρο είδαμε ότι μπάσα και πρίμα ανέβηκαν ένα κλικ πιο πάνω (μπορεί και λίγο παραπάνω), όχι σε βάρος των μεσαίων όμως, που και αυτά ήταν καθαρότατα.
Συνολικά μου φάνηκε σαν ένα upgrade στον ήχο μου.
Ας μας πει και ο Πέτρος την γνώμη του.

Reaction score
11.794

Ήθελα κι εγώ να δω πώς θα τα πάει με μεγάλα ηχεία, εκτός από τα μικρά δικά μου.

Reaction score
11.794

Ο ενισχυτής είναι ο Τ2050 από τη Sure electronics.

Σήμερα βέβαια δεν είναι χύμα η πλακέτα, αλλά έχει τοποθετηθεί σε ένα ΧΑΡΤΟΝΕΝΙΟ :125: κουτάκι (από χαρτί 250 γραμμαρίων παρακαλώ!!).
Χαρακτηριστικά:
2x50 @ 8 Ohm
2x100 @ 4 Ohm

Για να αποδώσει τόσο, χρειάζεται τροφοδοτικό 32 βολτ, το οποίο δεν έχω. Έτσι τον δουλεύω με ένα διακοπτικό τροφοδοτικό στα 19 βολτ. Ακόμα και με αυτή τη μικρή τάση, τα Heco του Κυριάκου παίζαν αρκετά δυνατά και γέμιζαν το χώρο του, ακόμα και αν δεν δυναμώσαμε πάρα πολύ, ώστε να τερματίσουμε τον ενισχυτή.
Πράγματι υπήρχε μια βελτίωση στα χαμηλά αλλά περισσότερο στα ψηλά. Εγώ ίσως και να είμαι προκατειλημμένος μια και είμαι fan class D και T, αλλά το ίδιο διαπίστωσε και ο Κυριάκος.

ryk

Reaction score
925

Γεια χαρά,

τελικά πήρα τον class-d http://www.ebay.com/itm/140835348485...84.m1423.l2649

και ψάχνω για τροφοδοτικό. Από το ebay μου είπαν ότι θέλω:
Max output on 4 ohm is 2x300W=600W * 80% efficiency: 750W needed
for 8ohm: 2x150W=300 * 80% efficiency: 375W PSU needed

οι οποίες βέβαια μου φαίνονται εξωπραγματικές για να τις πιάσω στην πολυκατοικία.

Λέτε 500W ή 800W?
http://connexelectronic.com/index.ph...l7bmr1ltl0e1c7
Έχω δει και κάτι τέτοιο http://www.ebay.com/itm/390501759371...84.m1423.l2649
αλλά είναι λίγο κουμούτσα!
Έχετε υπόψη ότι τα ηχεία (heco victa 700) μου λένε:
Recommended amplifier output: 30 – 280 W
Ευχαριστώ!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108