Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

E nelson όχι 30 δεν είναι.
θυμιο πολλοι επειδη μπορουν να τελικιασουν με ασφαλεια παπι 72 cc το θεωρουν και το καλυτερο μηχανακι, μην τους ξυπνας,
βλεπουν 1L και νοιωθουν οτι κλεινουν ραντεβου με το χαρο
Δεν είναι άσχημα αλλά όχι το τέλειο και σίγουρα εξαρτάται από τις διαστάσεις και το σχήμα της κάτοψης κατά πολύ. Είμαι στα 52 τμ dedicated (παραλληλόγραμμο 5.15 χ 10) )και καμιά 10τμ ακόμα δεν θα με χάλαγαν και κυρίω από 0,5-1μ παρισσότερο φάρδος από την κάθε πλευρά για να μην έχω τα surrounds στα 2.20 από το money seat (δηλαδή μόνο για μένα) αλλά στα 3 μέτρα. Βέβαια ανεβάινουν υπερβολικά και οι απαιτήσεις σε ήχο αλλά άλλο reference κι άλλο preference.

Κι όσον αφορά τις στάθμες ο λόγος που πούλησα όλα τα B&W ήταν αυτός. Πολύ απλά ΔΕΝ. Στα 50τμ
ΟΧΙ μην λες τετχια, ξερεις ποσοι bwαδες θα μπουν σε σκεψη ? ξερεις ποσοι θα πουν
ρε λες ο σωτηρης να εχει δικιο ? και πουλησα πλεμονι για να τα αποκτησω ......

Αν θυμάσαι τα είχα βάλει αγγελία ξανά πριν 2 χρόνια για τον ίδιο ακριβώς λόγο μόνο που τότε έπαιζαν στα 140τμ με 4.5 μέτρα ταβάνι. Ακόμα χειρότερες συνθήκες δηλαδή. Δεν ξέρω αν θα ξαναπάρω B&W κι αν πάρω θα ειναι μόνο τα 800 Diamond τίποτα μικρότερο κι αυτά αυστηρά για σαλόνι κι επειδή μου αρέσει υπερβολικά το design τους.

Στα 30τμ. ή θα σε περιορίζει το φάρδος ή η τοποθέτηση των surrounds λόγω μήκους. Και μπορεί αυτή τη στιγμή το 7.1 να είναι αποτυχεία αλλά στο μέλλον όταν βγει το Dolby Atmos στο σπίτι αυτό θ'αλλάξει πολύ. Και κάτι μου λέει ότι με την έλευση του νέου φορμά για 4Κ θα το δούμε κι αυτό.

Κι όσον αφορά τις στάθμες είναι θέμα dynamic headroom. Το μόνο hi-fi ηχείο που έχω ακούσει και είναι ικανό για reference level (ΣΩΣΤΟ) είναι το JBL 9800SE (και γενικά η σειρά synthesis).
με 3 ιδια μπροστα ? και ηχοπερατη οθονη ? ΟΚ
ξερεις πολλους με ηχοπερατη....ή για κεντρικο θα βαλεις το γραμματοσημο ?
να πουμε και για τα αναλογα θηριωδη ενισχυτικα που απαιτει......
in the other hand , u know ......
το σωστο συστημα δεν κρινεται απο το ποσο κανει , αλλα απο το ποσο σωστα παιζει.....ight ?(ανευ r)

Μεγάλη κουβέντα, πολύ μεγάλη κουβέντα και ειλικρινά για τους περισσότερους δεν έχει και νόημα. Απλά άλλο τι θέλουμε στο σαλόνι κι άλλο τι είναι καλό ή καλύτερο για το έργο που καλείται να επιτελέσει.

σωτηρη οπως ξερεις η πλειοψηφια νομιζει οτι ακουει σωστα , οταν ακουσει .........θα σπασει σφραγισματα,
για εξοδα ειμαστε..............
και οτι οι τρυπες ειναι αποληξη οξυγονου σε λειωμενο τυρι........
εξαλλου ας τον τρελλο στην τρελλα του.......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

σωτηρη οπως καταλαβες
HORNS is the only way ......

εκτος βεβαια και αν εισαι hyper money και κτυπησεις κανα σετακι wisdom με αναλογα ενισχυτικα
πως το ειπαμε ...?
λεφτα υπαρχουν........
και εχεις μια ΚΕΝΤΡΙΚΑΡΑ φαρδια σχεδον οση η οθονη σου ..............................
φαντασου το πλαναρ κεντρο
και ολουθενα τα γουφερακια.....
http://www.cepro.com/article/l150_loudspeaker/
μετα ειναι να μην το ρειχνεις στις τρυπες και ξυλινα σπαθια..........................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

By the way ενα τετοιο <συστηματακι> ζει στον λαιμο.......(οχι του γουρουνιου)
της βουλιαγμενης.........
εκει να δεις τρυπες στα 60 τμ

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Για τον Jargon:

...όπως ήταν αρχικά,μόλις φτιάχτηκε...

πλάτος 4.65...στην οποία θα μπει αργότερα ηχοδιαπερατή οθόνη 170'' 2.40/1...η υπάρχουσα είναι 136'' σε 16/9...
L/R ~4.80....Surround l/r 2.30 μέτρα,back ~2 μέτρα...αυτά τα δύο sub + το James του Zizik...μια χαρά είναι,χωρις τρύπες και με reference levels στον ήχο....δεν είπα ποτέ ότι είναι τέλεια.

Reaction score
150
Ο χώρος είναι jet τώρα οι 170" (δηλαδή πως θα τις φωτίσεις) και ο ήχος σε reference level είναι άλλο θέμα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.662

...οι 170" (δηλαδή πως θα τις φωτίσεις)
Με τον SONY τον 50άρι! :109:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

σωτηρη οπως καταλαβες
HORNS is the only way ......

εκτος βεβαια και αν εισαι hyper money και κτυπησεις κανα σετακι wisdom με αναλογα ενισχυτικα
πως το ειπαμε ...?
λεφτα υπαρχουν........
και εχεις μια ΚΕΝΤΡΙΚΑΡΑ φαρδια σχεδον οση η οθονη σου ..............................
φαντασου το πλαναρ κεντρο
και ολουθενα τα γουφερακια.....
http://www.cepro.com/article/l150_loudspeaker/
μετα ειναι να μην το ρειχνεις στις τρυπες και ξυλινα σπαθια..........................
Μπαααα. Όχι ότι δεν θα πήγαινα να τ'ακούσω τα Wisdom στο Λονδίνο αλλά έχωντας μιλήσει με κάποιους που τα είχαν στημένα πολύ καιρό (τα μεγάλα φυσικά) και δεν κατάφερε ποτέ να τα κάνει η Wisdom να παίξουν (και με Datasat), κι ενώ συνέχιζε να πουλάει το Synthesis 10 στις 10 δίπλα τους μάλλον θα κράταγα μικρό καλάθι. Υπάρχει ατελείωτο hype και specs γι'αυτά αλλά λίγοι που τα έχουν δουλέψει από κοντά επί της ουσίας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν στο Λονδίνο στημένα κι αν είναι κάποιος να ξοδέψει τόσα εννοείται ότι ένα ταξίδι να τ'ακούσει από κοντά είναι ψίχουλα. Πάντως από το sub σε σχέση με την τιμή του καθόλου δεν εντυπωσιάστηκα.

Αν πήγαινα σε τέτοιο budget θα έπαιρνα αυτά:

Μόνο $63,000 το τεμάχιο while stocks last. Τα έχουν κορυφαία studios που τα λεφτά δεν είναι θέμα.

Α τα woofer είναι 15" οπότε με 4 15αρια στο κάθε ηχείο καταλαβαίνεις τι μεσόμπασο έχεις.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Ο χώρος είναι jet τώρα οι 170" (δηλαδή πως θα τις φωτίσεις) και ο ήχος σε reference level είναι άλλο θέμα.
Ας είναι καλά το 3d που μας δίνει συνεχώς προβολείς με υψηλή φωτεινότητα στο 2d που είναι και το ζητούμενο για την πλειονότητα.....μέχρι πριν λίγα χρόνια αυτές οι ίντσες ήταν απαγορευτικές για οποιονδήποτε προβολέα πλην τρίτσιπων dlp που όμως κοστίζουν ~20.000 και πάνω...αν έπαιρνα τώρα προβολέα...

you said so:119:

Σοβαρά τώρα, το πρώτο πράγμα που μου έκαν κι εμένα εντύπωση ήταν η ικανότητα του 50αρι να φωτίσει την οθόνη!

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

Με τον SONY τον 50άρι! :109:
abcd

είπαμε την φώτιζε δεν ήταν και τρίτσιπος, μην τρελαθούμε! Δεν ήταν και άψογη η εικόνα με τον 50αρι σε αυτή τη διάσταση.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.662

Μα δεν λέω αυτόν τον 50άρι!

Ξέρει ο Νέλσον...:109:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Μα δεν λέω αυτόν τον 50άρι!

Ξέρει ο Νέλσον...:109:
:204:...έχει δίκιο ο 'abcd'...λέει γι αυτόν:

...που τώρα φοράει LED αντί UHP και μπορεί να φωτίσει άνετα μέχρι και

214'' ίντσες:103:

Reaction score
15.548

πλάτος 4.65...στην οποία θα μπει αργότερα ηχοδιαπερατή οθόνη 170'' 2.40/1...η υπάρχουσα είναι 136'' σε 16/9...
L/R ~4.80....Surround l/r 2.30 μέτρα,back ~2 μέτρα...αυτά τα δύο sub + το James του Zizik...μια χαρά είναι,χωρις τρύπες και με reference levels στον ήχο....δεν είπα ποτέ ότι είναι τέλεια.

:111:

απιστεμπλ.....235:1 οθονη 170" ιντσων.:626:

μην τους ακους βρε......

....αυτοι πηραν λαθος τραινο .....οπου και να κατεβουν λαθος θαναι...:142:

Reaction score
19
Νομιζω κυριοι οτι χαθηκε η μπαλα!!!! Παμε για καθολικη αναθεωρηση ολων των αρχων καθως εγω θεωρουσα οτι:

1. Το μεγεθος του οικιακου κινηματογραφου(*) οριζεται κυριως απο τον αριθμο των θεατων (ακομα και αν υπαρχει διαθεσιμος χωρος μεγαλυτερος απο ενα συνηθες διαμερισμα).

2. Αναλογα με το μεγεθος επιλεγεται και ο εξοπλισμος (οθονη, προβολεας, ηχεια, ενισχυτες κλπ).

Εξαιρετικες εντυπωσεις μου εχουν αφησει η τελευταια εκδοση του HC του Αργυρη και του Δημητρη οπου ειδικα στο τελευταιο αν και υπαρχει διαθεσιμος χωρος ειναι στημενο σε υποτμημα του. Τα S & BS δε ειναι εξαιρετικα κοντα στον καναπε αφηνοντας ομως απιθανη αισθηση περιφερειακου ηχου (αν και δεν ειναι διπολα...).

Τα ορια μεταξυ της υπερβολης και της χρησιμοτητας πολλες φορες οριζονται μεσα απο τη διακριση του καταναλωτισμου (η ικανοποιηση που προσφερει η διαδικασια της καταναλωσης) απο το μερακι για την ποιοτικη προσεγγιση της ζωης.

(*) Θα τον χαρακτηριζα και οικογενειακο κινηματογραφο με οποια επιπτωση μπορει να εχει ο ορος για τη μεση ορθοδοξη οικογενεια η οποια απαριθμει απο 2 - 4 ατομα (τα οποια σπανια θα εχουν τις ιδιες προτιμησεις σε συνθηκες θεασης και περιεχομενο ταινιων)....

Reaction score
15.548

:204:...έχει δίκιο ο 'abcd'...λέει γι αυτόν:

...που τώρα φοράει LED αντί UHP και μπορεί να φωτίσει άνετα μέχρι και

214'' ίντσες:103:
.... καταφερε ο αγαπητος μου tegonik να παιζει ο προβολεας 14" !!!!!

μπορεις να τον εχεις για μονιτορ βρε...:138:

Reaction score
5.672
τα πραγματα ειναι απλα ρε παιδια .
μην ξεχνατε οτι πολυ κοσμος θεωρει ακριβο και το σετακι με τα πλαστικα ηχειακια αλλα το αγοραζει για τα πισω ασυρματα ηχεια !
αλλος θεωρει πολυτελεια και την 32" με αποσταση θεασης τα 5 μετρα και οτι ειναι μεγαλη για τον χωρο του .
επειδη υπαρχουν 10 βλαμμενα (εμενα βαζω μεσα 1ο) που βαζω παγιο ποσο καθε μηνα ως εξοδα αγοραζοντας σε 30 και 50 ατοκες δοσεις αυτο που γουσταρω να αγορασω , ξεροντας οτι εαν δω 4 ταινειες την εβδομαδα ειναι επιτυχια ???
εγω προσωπικα υπαρχει ταινεια που εχει βγει πριν 2 χρονια και γουσταρω να την δω και δεν την εχω δει ακομα για τον απλουστατο λογο οτι θελω να την δω σωστα χωρις να με ζαλιζουν συνεχεια χαμηλωσε και αλλο παιζεις πολυ δυνατα ...
προτιμω να την δω οποτε λειπουν ολοι για να δωσω γκαζια 1 2ωρο που κραταει ...
το ξερω οτι ειναι λαθος αλλα ετσι γουσταρω να την δω !
και παρα την γκρινια που εχω συνεχιζω να χωνω λεφτα γιατι γουσταρω !
τοσο απλα .
αυτοκινητο δεν εχω απο επιλογη μου αλλα εχω ΣΥΣΤΗΜΑ !!
Γιατι αυτο με γεμιζει και μου δινει χαρα . και δεν προκειται να αλλαξω ροτα οσο με παιρνει ...
τοσο απλα ...

Reaction score
15.548

Νομιζω κυριοι οτι χαθηκε η μπαλα!!!! Παμε για καθολικη αναθεωρηση ολων των αρχων καθως εγω θεωρουσα οτι:

1. Το μεγεθος του οικιακου κινηματογραφου(*) οριζεται κυριως απο τον αριθμο των θεατων (ακομα και αν υπαρχει διαθεσιμος χωρος μεγαλυτερος απο ενα συνηθες διαμερισμα).

2. Αναλογα με το μεγεθος επιλεγεται και ο εξοπλισμος (οθονη, προβολεας, ηχεια, ενισχυτες κλπ).

Εξαιρετικες εντυπωσεις μου εχουν αφησει η τελευταια εκδοση του HC του Αργυρη και του Δημητρη οπου ειδικα στο τελευταιο αν και υπαρχει διαθεσιμος χωρος ειναι στημενο σε υποτμημα του. Τα S & BS δε ειναι εξαιρετικα κοντα στον καναπε αφηνοντας ομως απιθανη αισθηση περιφερειακου ηχου (αν και δεν ειναι διπολα...).

Τα ορια μεταξυ της υπερβολης και της χρησιμοτητας πολλες φορες οριζονται μεσα απο τη διακριση του καταναλωτισμου (η ικανοποιηση που προσφερει η διαδικασια της καταναλωσης) απο το μερακι για την ποιοτικη προσεγγιση της ζωης.

(*) Θα τον χαρακτηριζα και οικογενειακο κινηματογραφο με οποια επιπτωση μπορει να εχει ο ορος για τη μεση ορθοδοξη οικογενεια η οποια απαριθμει απο 2 - 4 ατομα (τα οποια σπανια θα εχουν τις ιδιες προτιμησεις σε συνθηκες θεασης και περιεχομενο ταινιων)....
εσυ...μιας και διαθετης ειδικο χωρο,κοιτα να παρεις μια οθονη σαν του Δημητρη(που σε παιρνει)και εναν αλλο προβολεα.....

ηχητικα αυτο που εχεις ειναι αρκετο για τον χωρο σου....
....η οθονη ειναι μικρη...:116:

Reaction score
15.548

και εσυ Μακη μου το ιδιο .....μια οθονουλα μεγαλυτερη...

παρε παραδειγμα απο τον nelsonα....

Reaction score
5.672
ρε συ κεφαλα ,αφου σου εχω εξηγησει !
η επομενη οθονη που θελω να παρω ειναι stewart 4/3 με masking γυρω στις 160 ιντσες και κοστιζει 12000 ευρω .
ετσι θα εχω 16/9 , 235 ,240 και οτι αλλο φορμα θελω γυρω στις 135 ιντσες .
αφου ειδες την ηδη αναμονη στην γυψοσανιδα για μεγαλυτερη οθονη .
τι δεν θυμασαι η τι δεν καταλαβες ????

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης