VLASSIS-S
Sιγμοειδής Νέμεσις
- Reaction score
- 14.057
η αρχικη ερωτηση του thread ποια ηταν?
καλα να παθεις....Ζήτω το χάλι εντ!!!
Σελίδες και σελίδες.... Φακιν ανμπιλιβαμπλ!
ετσι ειναι τα πραγματα....Άσε μας και εσύ.Έχεις πάρει χαμπάρι ότι αν σταματήσει το χαλι εντ θα κλείσουν το 99,9% των fora και περιοδικών(εντύπων ή ηλεκτρονικών) του πλανήτη;
Προβοκάτορα..
Όχι, θα ακούσει διαφορές προς το καλύτερο. Έχω τη διάθεση να το εξηγήσω ολίγον, αλλά μετά από το παραλήρημμα εκείνου του Motek - Lotek - δετοναθυμάμαιπωστονλενακριβώς, ξεστρίφτηκα στο γιέλιο... :114:...μια ερώτηση! δείτε αυτό το video
αυτός ο τύπος δλδ αν τα πετάξει όλα τα καλώδια του και βάλει σε ολα τα μηχανήματα κάποια που κοστίζουν 0,50ευρ το μέτρο
δεν θα δει διαφορές προς το χειρότερο?? δίνω αυτόν σαν παράδειγμα γιατί φαίνεται πως έχει λύσει όλα τα προβλήματα του
χώρου δλδ καλωδίων εγκαταστάσεων κτλ...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WZHjRe-hm_s
Μπας και ζαλίσω τις λίγες τρίχες που μου έχουν απομείνει ώστε να παραμείνουν στη θέση τους....
Ζαπ γιατί κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο;
Κι ενώ εδώ γίνεται της Πόπης επί ανωτάτου χαϊεντικού επιπέδου και επί ξένου οικοπέδου, ο Μπλατς γράφει συνταγές για μοσχάρι νουά! Δε μας έφτανε ο Μελίδης με τις παντσέτες κι ο Pault με τα λουκάνικα κι ο Haralas με τα καλώδια τυλιχτά με μπέικον και σως μαδέρα, έχουμε και τον Μπλατς με το νουά!
Επιτέλους, πότε θα σοβαρευτούμε εδώ μέσα;
Λίγα λόγια για το νουά μου...
και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2½ ώρες.
Tidalάκη, αν όντως σου συμβαίνει αυτό που λες, δηλαδή αλλάζοντας καλώδια ρεύματος (υποθέτω όχι χαλασμένα...) μετατρέπεις το σύστημα των ονείρων σου σε σίχαμα και τούμπαλιν, τότε το σύστημα των ονείρων σου είναι για τον λούτσο ή φαντάζεσαι πράγματα.
As simple as that.
Παρεμπιπτόντως, πόσο κοστίζουν τα καλώδια ρεύματός σου σε σχέση με τα ηχεία σου;
Ποιο είναι το συνολικό κόστος των καλώδίων του συστήματός σου και πόσο στοιχίζει ο προενισχυτής σου (δε γνωρίζω αν έχεις βάλει το πικάπ σε λειτουργία...);
...
Τα καλώδια ρεύματος που έχω κοστίζουν το 1/4 των ηχειων μου.
Το συνολικό κόστος των καλωδίων του συστήματος μου ειναι περιπου 7000Ε και ο προενισχυτής κοστίζει 11000Ε. Πικαπ σύντομα!
...
Οχι ρε Alex, δεν ειναι έτσι ρε φίλε, απλα το σύστημα των ονείρων μου εχει πολυ συγκεκριμένα ακουστικα χαρακτηριστικα τα οποια αλλοιωνονται πολυ εύκολα στα αυτιά μου επειδη ξέρω ακριβώς τι θέλω και τι ζητάω. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός, δεν εχει τοσο να κανει με τις τεραστιες διαφορες που προκαλουν αλλα με το γεγονος οτι οι διαφορες αυτες ειναι πολυ σημαντικες για μενα προσωπικα! Ας δώσω ένα παράδειγμα, αν αλλάξω τη καλωδιωση του συστήματος μου σε purist η Nordost - τις μεγαλες σειρες, παρόλο που ειναι πανάκριβα και ευρέως αποδεκτά, δεν πρόκειται να ξαναακουσω ποτε μουσικη!
...
(δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό στην περιοχή των 4.000 Ευρώ), και να τροφοδοτείς τις συσκευές σου με τα καλώδια ρεύματος της "μαμάς" τους ή με ικανής διατομής ηλεκτρολογικό καλώδιο, εσύ κυνηγάς την ουρά σου με ματζούνια;...
...
Ο λόγος που ρώτησα για το συνολικό κόστος των καλωδίων σου, καθώς και για το κόστος του προενισχυτή σου, είναι επειδή με δεδομένο ότι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον...) δε χρησιμοποιείς πικάπ, στην ουσία έχεις ΠΕΤΑΞΕΙ 18.000 Ευρώ σε πίπες (καβλώδια) ή εντελώς άχρηστες συσκευές (προενισχυτής - αν έχεις ένα κατάλληλο dac) τη στιγμή που με τα χρήματα αυτά θα μπορούσες:...
Το συνολικό κόστος των καλωδίων του συστήματος μου ειναι περιπου 7000Ε και ο προενισχυτής κοστίζει 11000Ε. Πικαπ σύντομα! :116:
Anyway ας ξεκολλήσουμε λίγο απο τα καλώδια, εδω υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στα συστήματα οπως αναφέρθηκε και παραπάνω!
Ακριβώς!...
Anyway ας ξεκολλήσουμε λίγο απο τα καλώδια, εδω υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στα συστήματα οπως αναφέρθηκε και παραπάνω!
Έχω κι άλλο για σένα. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση!Όχι, θα ακούσει διαφορές προς το καλύτερο. Έχω τη διάθεση να το εξηγήσω ολίγον, αλλά μετά από το παραλήρημμα εκείνου του Motek - Lotek - δετοναθυμάμαιπωστονλενακριβώς, ξεστρίφτηκα στο γιέλιο... :114:
και την πηγή πού την βάζεις ...?καλα θα κανεις...
πρωτα ειναι ο χωρος εαν μπορεις.....μετα τα ηχεια που θα καλυψουν τον χωρο....μετα τα ενισχυτικα για τα ηχεια και οταν τελειωσεις παιζεις και με τα καλωδια οταν δεν εχεις τι να κανεις...
Ωχ! :105:... Πικαπ σύντομα! :116:
Ε να περνάει η ώρα, ξέρεις τώρα! :116:Ωχ! :105:
Και επειδή πολλά τροφοδοτικά είναι του πωπού, πρέπει το καΥλώδιο ανακόντα να σ0δ0μίσει τον πωπό για να "ισιώσει" ("εκουαλάρισμα") το σύστημα;Προφανως χωρις να γνωριζουμε τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος καλωδιου προχωραμε στα τυφλα. Τα διαφορα τρικ των κατασκευαστων δημιουργουν ακουστες διαφορες στον ηχο. Ομως επειδη τα σαλονια δυσκολα βελτιωνονται και επειδη πολλα τροφοδοτικα ειναι του πωπου με καποιο τροπο πρεπει να εκουαλαιζαριστουν τα συστηματα. Ο πιο ευκολος τροπος ειναι του καλωδιου.
Εδω τα στουντιο ''παιζουν'' με τα καλωδια. Ο οικιακος χρηστης θα μεινει απο εξω?
Να "ισιώνει" σαν τις κορμοστασιές: (2:12) :114:Και επειδή πολλά τροφοδοτικά είναι του πωπού, πρέπει το καΥλώδιο ανακόντα να σ0δ0μίσει τον πωπό για να "ισιώσει" ("εκουαλάρισμα") το σύστημα;
...
Και, αν μπορεί, να μην έχει ρακ με μηχανήματα ανάμεσα στα ηχεία του.Δεν είπαμε να κάνει κάποιος το σαλόνι του Athens Mastering, αλλά ρε Βλάσση είναι τόσο δύσκολο να τοποθετήσει κάποιος δυο τρία τέτοια
http://www.rpginc.com/product_Modex_Broadband.cfm
στην περιοχή πίσω από τα ηχεία του (ώστε να φτιάξει ένα στοιχειώδες Dead End)...