ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

Reaction score
15.548
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

Ζήτω το χάλι εντ!!!

Σελίδες και σελίδες.... Φακιν ανμπιλιβαμπλ!
καλα να παθεις....

Άσε μας και εσύ.Έχεις πάρει χαμπάρι ότι αν σταματήσει το χαλι εντ θα κλείσουν το 99,9% των fora και περιοδικών(εντύπων ή ηλεκτρονικών) του πλανήτη;
Προβοκάτορα..
ετσι ειναι τα πραγματα....

Reaction score
89
Απάντηση: Re: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

Η αρχική ερώτηση ήταν από εμένα [τι καλώδια ρεύματος να επιλέξω έως 150ευρ και αν σε αυτά τα χρήματα η διαφορά τελικά είναι: (πάρε το μακρύτερο σε αυτά τα χρήματα όλα ίδια είναι)]

σας ευχαριστώ όλους μα όλους που με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο σας με κάνατε να συνεχίζω να διαβάζω και να μαθαίνω μέσα από το forum.

έκανα κάποια πειράματα, δεν κατέληξα ομως πως πρέπει να αλλάξω τα καλώδια μου. το σύστημα μου ίσως να μην είναι δεκτικό σε αυτές τις αλλαγές. τελικά μάλλον ρόλο παίζουν οοοοολαααααα, όλες δηλαδή οι λεπτομέρειες του συστήματος σου και το ταίριασμα των συσκευών σου

αποφάσισα να μην δώσω χρήματα σε καλώδια προς το παρόν και έβαλα τις αναβαθμίσεις που θέλω να κάνω σε προτεραιότητα.

δλδ..

1. να φροντίσω την ακουστική του χώρου
αμέσως μετά θα ξανακούσω καλώδια, δεν λέω όχι!

μια ερώτηση! δείτε αυτό το video
αυτός ο τύπος δλδ αν τα πετάξει όλα τα καλώδια του και βάλει σε ολα τα μηχανήματα κάποια που κοστίζουν 0,50ευρ το μέτρο
δεν θα δει διαφορές προς το χειρότερο?? δίνω αυτόν σαν παράδειγμα γιατί φαίνεται πως έχει λύσει όλα τα προβλήματα του
χώρου δλδ καλωδίων εγκαταστάσεων κτλ...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WZHjRe-hm_s

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155
Απάντηση: Re: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

...μια ερώτηση! δείτε αυτό το video
αυτός ο τύπος δλδ αν τα πετάξει όλα τα καλώδια του και βάλει σε ολα τα μηχανήματα κάποια που κοστίζουν 0,50ευρ το μέτρο
δεν θα δει διαφορές προς το χειρότερο?? δίνω αυτόν σαν παράδειγμα γιατί φαίνεται πως έχει λύσει όλα τα προβλήματα του
χώρου δλδ καλωδίων εγκαταστάσεων κτλ...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WZHjRe-hm_s
Όχι, θα ακούσει διαφορές προς το καλύτερο. Έχω τη διάθεση να το εξηγήσω ολίγον, αλλά μετά από το παραλήρημμα εκείνου του Motek - Lotek - δετοναθυμάμαιπωστονλενακριβώς, ξεστρίφτηκα στο γιέλιο... :114:

Reaction score
15.548
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

καλα θα κανεις...

πρωτα ειναι ο χωρος εαν μπορεις.....μετα τα ηχεια που θα καλυψουν τον χωρο....μετα τα ενισχυτικα για τα ηχεια και οταν τελειωσεις παιζεις και με τα καλωδια οταν δεν εχεις τι να κανεις...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155

Λοιπόν, μόλις τώρα μιλούσα με τον κ. Ιδρυτή. Συμφωνήσαμε να ρίξω στο Βλαδίμηρο έξι μήνες ban για άνοιγμα θέματος flame και να του κόψουμε κι ένα μισθό του παιδιού, κανα 1200άρι το μήνα, για αύξηση των hit του site. Τί λέτε;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155

Κι ενώ εδώ γίνεται της Πόπης επί ανωτάτου χαϊεντικού επιπέδου και επί ξένου οικοπέδου, ο Μπλατς γράφει συνταγές για μοσχάρι νουά! Δε μας έφτανε ο Μελίδης με τις παντσέτες κι ο Pault με τα λουκάνικα κι ο Haralas με τα καλώδια τυλιχτά με μπέικον και σως μαδέρα, έχουμε και τον Μπλατς με το νουά!

Επιτέλους, πότε θα σοβαρευτούμε εδώ μέσα;

Reaction score
89

!!! μου τα πήρε η εφορία αυτά τα 1200! είδες τελικά με έσωσε το δντ γιατί με αυτά τα χρήματα θα είχα πέσει στη λούμπα και θα είχα πάρει καλώδια!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...

Ζαπ γιατί κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο;
Μπας και ζαλίσω τις λίγες τρίχες που μου έχουν απομείνει ώστε να παραμείνουν στη θέση τους.

Reaction score
15.548

περνα απο το μαγαζι να σου κανουμε μια περμαναντ....:103:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Κι ενώ εδώ γίνεται της Πόπης επί ανωτάτου χαϊεντικού επιπέδου και επί ξένου οικοπέδου, ο Μπλατς γράφει συνταγές για μοσχάρι νουά! Δε μας έφτανε ο Μελίδης με τις παντσέτες κι ο Pault με τα λουκάνικα κι ο Haralas με τα καλώδια τυλιχτά με μπέικον και σως μαδέρα, έχουμε και τον Μπλατς με το νουά!

Επιτέλους, πότε θα σοβαρευτούμε εδώ μέσα;

Λίγα λόγια για το νουά μου...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.317

Λίγα λόγια για το νουά μου...
και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2½ ώρες.

Αν είχες ενώσει με ''καλό'' καλώδιο ρεύματος τη κουζίνα, δεν θα ήθελε προθέρμανση!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Tidalάκη, αν όντως σου συμβαίνει αυτό που λες, δηλαδή αλλάζοντας καλώδια ρεύματος (υποθέτω όχι χαλασμένα...) μετατρέπεις το σύστημα των ονείρων σου σε σίχαμα και τούμπαλιν, τότε το σύστημα των ονείρων σου είναι για τον λούτσο ή φαντάζεσαι πράγματα.

As simple as that.

Παρεμπιπτόντως, πόσο κοστίζουν τα καλώδια ρεύματός σου σε σχέση με τα ηχεία σου;
Ποιο είναι το συνολικό κόστος των καλώδίων του συστήματός σου και πόσο στοιχίζει ο προενισχυτής σου (δε γνωρίζω αν έχεις βάλει το πικάπ σε λειτουργία...);

...

Τα καλώδια ρεύματος που έχω κοστίζουν το 1/4 των ηχειων μου.

Το συνολικό κόστος των καλωδίων του συστήματος μου ειναι περιπου 7000Ε και ο προενισχυτής κοστίζει 11000Ε. Πικαπ σύντομα!

...

Κατ' αρχάς, μπράβο σου για την ευθύτητά σου.
Το εννοώ!

Άλλοι θα απαντούσαν με (ανορθόγραφες) γελοιότητες ή θα πέταγαν τη μπάλα στην εξέδρα...

Για πάμε τώρα να δούμε τα ζητήματα ένα - ένα:

Οχι ρε Alex, δεν ειναι έτσι ρε φίλε, απλα το σύστημα των ονείρων μου εχει πολυ συγκεκριμένα ακουστικα χαρακτηριστικα τα οποια αλλοιωνονται πολυ εύκολα στα αυτιά μου επειδη ξέρω ακριβώς τι θέλω και τι ζητάω. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός, δεν εχει τοσο να κανει με τις τεραστιες διαφορες που προκαλουν αλλα με το γεγονος οτι οι διαφορες αυτες ειναι πολυ σημαντικες για μενα προσωπικα! Ας δώσω ένα παράδειγμα, αν αλλάξω τη καλωδιωση του συστήματος μου σε purist η Nordost - τις μεγαλες σειρες, παρόλο που ειναι πανάκριβα και ευρέως αποδεκτά, δεν πρόκειται να ξαναακουσω ποτε μουσικη!

...

Βρε Tidalάκη ποιός μίλησε για αλλαγή στις """μεγάλες""" (σε παραμύθα μάλλον...) σειρές των purist ή Nordost;

Αν αλλάξεις τα καλώδια ρεύματος που χρησιμοποιείς τώρα, με τα καλώδια ρεύματος που ήρθαν μαζί με τις συσκευές σου (υποθέτω πως οι κατασκευαστές τους έχουν ένα minimum σοβαρότητας ώστε να μην εσωκλείουν χαλασμένα καλώδια...) ή με ικανής διατομής ηλεκτρολογικό καλώδιο, η διαφορά στο σύστημά σου θα είναι τόση όση η απόσταση ανάμεσα στο "όνειρο" και το "σίχαμα";

Αν ναι (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω έντονα) τότε έχεις πρόβλημα, καθώς είτε τα καλώδια των "ονείρων" σου είναι για τον λούτσο, είτε οι συσκευές σου είναι για τον λούτσο, είτε έχεις θέμα με το ρεύμα (κάτι το οποίο είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι έστω ξεκινάει να το αντιμετωπίζει με ένα "καλό" καλώδιο ρεύματος - ΕΛΕΟΣ!) είτε κάποιον συνδυασμό από τα παραπάνω.

Και αντί να προχωρήσεις σε μια λογική και τεχνικά ενδεδειγμένη λύση, να αγοράσεις δηλαδή ένα On-Line UPS υψηλών προδιαγραφών, πράγμα για το οποίο φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά που έχεις πετάξει σε μουφο-κα(β)λώδια

...

...
(δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό στην περιοχή των 4.000 Ευρώ), και να τροφοδοτείς τις συσκευές σου με τα καλώδια ρεύματος της "μαμάς" τους ή με ικανής διατομής ηλεκτρολογικό καλώδιο, εσύ κυνηγάς την ουρά σου με ματζούνια;

By the way, αν μετά την αγορά ενός On-Line UPS εξακολουθείς να ακούς σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα "μαμά" καλώδια ρεύματος των συσκευών σου και σε ένα κατάλληλο ικανής διατομής ηλεκτρολογικό καλώδιο, ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ.

Η αναζήτηση του "σωστού" καλωδίου ρεύματος που θα "απογειώσει το σύστημα", είναι σαν στο ενδεχόμενο κατάγματος αντί να μιλάμε για γύψο να αναζητούμε το "σωστό" χρώμα του τσιρότου που θα "λύσει" το πρόβλημα.

Αν είναι δυνατόν! :623: :623:

...

Το συνολικό κόστος των καλωδίων του συστήματος μου ειναι περιπου 7000Ε και ο προενισχυτής κοστίζει 11000Ε. Πικαπ σύντομα! :116:

Anyway ας ξεκολλήσουμε λίγο απο τα καλώδια, εδω υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στα συστήματα οπως αναφέρθηκε και παραπάνω!
Ο λόγος που ρώτησα για το συνολικό κόστος των καλωδίων σου, καθώς και για το κόστος του προενισχυτή σου, είναι επειδή με δεδομένο ότι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον...) δε χρησιμοποιείς πικάπ, στην ουσία έχεις ΠΕΤΑΞΕΙ 18.000 Ευρώ σε πίπες (καβλώδια) ή εντελώς άχρηστες συσκευές (προενισχυτής - αν έχεις ένα κατάλληλο dac) τη στιγμή που με τα χρήματα αυτά θα μπορούσες:

1. Να αγοράσεις ένα γ@μ@το ON-Line UPS και να λύσεις once and for all το θέμα "ρεύμα".

2. Να ψωνίσεις και "του πουλιού το γάλα" από εδώ:
http://www.rpginc.com/
Έχε υπόψιν σου ότι πολλά από τα προϊόντα της δεν είναι room-specific και έτσι δε σου αχρηστεύονται σε περίπτωση μετακόμισης, ούτε είναι ανάγκη να αγοράσεις μεμιάς όλον τον κατάλογο.
Με λίγες προσθήκες στα κατάλληλα σημεία, οι οποίες μπορούν να είναι διακριτικότατες και ιδιαίτερα κομψές, και με δεδομένο ότι δωμάτιό σου δεν είναι ακουστικός εφιάλτης, μπορείς να πετύχεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Trust me.

3. Να αγοράσεις μέχρι και Trinnov για το "κερασάκι" στην τούρτα.

Όλα τα παραπάνω, ειδικά μαζί, θα σου προσέφεραν μια τεχνικά ορθή και με αναμφισβήτητα ακουστικά πλεονεκτήματα λύση, μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ που θα έκανε τις αλλαγές καλωδίων να μοιάζουν με αυτό ακριβώς που είναι (πίπες δηλαδή) με σημαντικά λιγότερα λεφτά απ' όσα ξόδεψες.

Άντε, και επειδή είσαι και Tidalάκιας, τα λεφτά που θα σου περίσσευαν θα μπορούσαν να πάνε σε ένα Piano Diacera ή Agoria "fund"... :114:

...

Anyway ας ξεκολλήσουμε λίγο απο τα καλώδια, εδω υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στα συστήματα οπως αναφέρθηκε και παραπάνω!
Ακριβώς!

Και αντί να ασχοληθούμε με αυτά παίζουμε το πουλάκι Τσίου μας με τα καβλώδια.

Και δεν είναι κακό να μην έχουμε λεφτά για να τα λύσουμε όπως πρέπει.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ να πετάμε εν τω μεταξύ λιγότερα λεφτά (που "αυγατίζουν" σε βάθος χρόνου) σε μ@λ@κίες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ Τ

Όχι, θα ακούσει διαφορές προς το καλύτερο. Έχω τη διάθεση να το εξηγήσω ολίγον, αλλά μετά από το παραλήρημμα εκείνου του Motek - Lotek - δετοναθυμάμαιπωστονλενακριβώς, ξεστρίφτηκα στο γιέλιο... :114:
Έχω κι άλλο για σένα. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση!
Αποτυχημένος μουσικός που δούλευε σε κοσμηματοπωλείο. Όπως δηλαδή ξεκίνησαν όλοι οι μεγάλοι εφευρέτες - σχεδιαστές. :138:

Louis Motek, original designer of the LessLoss Dynamic Filtering Power Cable, says:
“Every audiophile knows that at certain times, late at night, at around 3 am, something happens to the electrical supply in the city in which they live. The sound becomes magnificent. There is no distortion. Everything clicks into place. It is some sort of audio nirvana. You can experience this perhaps 2 or 3 times a year, at best. Audiophiles spend vast quantities of time remembering this experience and even more time attempting (and failing) to recreate it. The experience is haunting and elusive. It only happens late at night and very rarely.

This is what I am selling. I am selling this 3 am sound for your enjoyment all day long, every day.”
Media has called him “very much a hands-on, affable and most courteous individual who is the quintessential small business owner.”He likes to waste time considering whether or not there might be a different, as yet overlooked method of wasting time. He admits that 90% of the time thus spent is indeed wasted. He has traits which some very misinformed onlookers claim border on Freddie Mercury and Salvador Dali.The consciously insane Louis Motek is a Texan tornado in the disguise of a Baltic pagan from the deep amber woods of Lithuania. When he's alone his private consultants are the elves he attempts in vain to brush off as mere Kinderspiel.
Louis Motek has vast musical experience. The son of an organist and choir singer, his two brothers played violin, his sister classical guitar, his uncle a professional pianist/organist, and his grandmother was an opera soloist. His first piano recital was given at age six. At this early age he was already successfully advancing through the books of the Suzuki cello school. At the age of twelve he took up the saxophone as well. He has played in big-bands, symphony orchestras, ethnic music ensembles, has sung in mixed choirs, has composed his own popular and academic music, and was a student of musicology. At one point he had mastered at least a C major scale on all of the instruments you would encounter in any of the above mentioned ensembles.He has worked as a jeweler in New York City and has 10 years of experience in a private Pro-Tools based recording studio. It is in the recording studio where his interest in high end audio was born and where, eventually, with LessLoss, he found all of his musical talents bear fruit with his developing top quality components he now offers for sale. Some of these are fifteen years in the making, and anyone who knows Louis will attest to their being mature solutions for the discerning audiophile, far outperforming your usual "audiophile" equipment.Louis Motek is trilingual. He speaks and writes fluently in English, German, and Lithuanian. His favorite things are those which are evident, but are yet unexplainable by mainstream science.

...

Reaction score
28
Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

καλα θα κανεις...

πρωτα ειναι ο χωρος εαν μπορεις.....μετα τα ηχεια που θα καλυψουν τον χωρο....μετα τα ενισχυτικα για τα ηχεια και οταν τελειωσεις παιζεις και με τα καλωδια οταν δεν εχεις τι να κανεις...
και την πηγή πού την βάζεις ...?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Προφανως χωρις να γνωριζουμε τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος καλωδιου προχωραμε στα τυφλα. Τα διαφορα τρικ των κατασκευαστων δημιουργουν ακουστες διαφορες στον ηχο. Ομως επειδη τα σαλονια δυσκολα βελτιωνονται και επειδη πολλα τροφοδοτικα ειναι του πωπου με καποιο τροπο πρεπει να εκουαλαιζαριστουν τα συστηματα. Ο πιο ευκολος τροπος ειναι του καλωδιου.
Εδω τα στουντιο ''παιζουν'' με τα καλωδια. Ο οικιακος χρηστης θα μεινει απο εξω?
Και επειδή πολλά τροφοδοτικά είναι του πωπού, πρέπει το καΥλώδιο ανακόντα να σ0δ0μίσει τον πωπό για να "ισιώσει" ("εκουαλάρισμα") το σύστημα;

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΟΝ! :623: :623:

Όσο γι' αυτό που λες με τα σαλόνια, από τη στιγμή που μιλάμε για χαϊεντάδες, δηλαδή για ανθρώπους (Κόγια σκάσε... :116:) που έχουν ξοδέψει αρκετά χιλιάρικα για το σύστημά τους, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙ' ΑΣΤΕΙΟ!

Δεν είπαμε να κάνει κάποιος το σαλόνι του Athens Mastering, αλλά ρε Βλάσση είναι τόσο δύσκολο να τοποθετήσει κάποιος δυο τρία τέτοια

http://www.rpginc.com/product_Modex_Broadband.cfm

στην περιοχή πίσω από τα ηχεία του (ώστε να φτιάξει ένα στοιχειώδες Dead End), ή γενικά σε περιοχές που απαιτείται απορρόφηση ευρέως φάσματος;

Δέκα γ@μηνένους πόντους βάθος έχουν τα έρμα...

Αντίστοιχα και για μικρούς διαχυτές μεσαίων συχνοτήτων.

Γιατί άμα είναι ξοδεύει κάποιος πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα για να τοποθετεί το σύστημά του αλα GeoVaz, τότε καλύτερα να αγοράσει δυο ενεργά μονιτοράκια τοποθετημένα σε δυο ελαφρές βασούλες που θα είναι ζήτημα δευτερολέπτων να τοποθετηθούν στις κατάλληλες θέσεις.

Και ένα σκασμό λεφτά θα γλιτώσει, και καλύτερα θα παίζει, και δε θα γελάει ο κόσμος μαζί του.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και επειδή πολλά τροφοδοτικά είναι του πωπού, πρέπει το καΥλώδιο ανακόντα να σ0δ0μίσει τον πωπό για να "ισιώσει" ("εκουαλάρισμα") το σύστημα;

...
Να "ισιώνει" σαν τις κορμοστασιές: (2:12) :114:

[YOUTUBE]5dA8x3x_4Hs[/YOUTUBE]

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Δεν είπαμε να κάνει κάποιος το σαλόνι του Athens Mastering, αλλά ρε Βλάσση είναι τόσο δύσκολο να τοποθετήσει κάποιος δυο τρία τέτοια

http://www.rpginc.com/product_Modex_Broadband.cfm

στην περιοχή πίσω από τα ηχεία του (ώστε να φτιάξει ένα στοιχειώδες Dead End)...
Και, αν μπορεί, να μην έχει ρακ με μηχανήματα ανάμεσα στα ηχεία του.

Όταν βλέπω θηριώδη ρακ υπερηφάνως στημένα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ηχεία, τη στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές, ξέρω ότι έχω να κάνω με άσχετο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.136
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop