Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
0
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Χαιρετώ ολους κατόχους mk2.Eίχα την ατυχία να μην το διαλέξω οταν έπρεπε,και τώρα αφου ενα ημιαυτόματο ΝΕC που είχα με άφησε χρόνους,:frown:ψάχνω mk2.Ποιος ξέρει ίσως φέξει και για μένα.Αν κάποιος έχει κάτι υπ όψην ας με ενημερώσει αν δεν είναι κόπος.

Reaction score
295

Πήγαινε στο μπιτ-παζαρ,ειναι ενα μαγαζί που άνοιξε πρόσφατα και πουλάει ενα.

Reaction score
0

Θα τον περιμένω αυριο πριν ανοίξει!!!Ευχαριστώ για την ενημέρωση!!

Reaction score
0

Θα ήθελα αν κάποιος παλαιότερος κατοχος mk2 εχει την διάθεση,να αναφέρει κάποια βασικά πράματα,πέρα απο το φινίρισμα του πικ απ,του τι θα έπρεπε να προσέξω πριν την αγορά.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Reaction score
169

Να μην έχει μπύρες πάνω που δεν βγαίνουν... όλα τα υπόλοιπα φτιάχνονται πολύ εύκολα και φτηνά.
Α! και να μην είναι κολλημένο το ρυθμιστικό του VTA. Όχι ότι δεν φτιάχνεται και αυτό, αλλά είναι λίγο μανούρα να ξεκολλήσει το μπρούντζινο δαχτυλίδι αν είναι οξειδωμένο.

Reaction score
29.515

Δεν οξειδώνεται το δαχτυλίδι , το γράσσο απο φάλαινα που έβαζαν οι ιάπωνες ξεραίνεται και γίνεται τσιμέντο.
Η άμεση λύση είναι wd40 , στην αρχή, ζέσταμα με πιστολάκι μαλιών μετά απο λίγο, και μετά αν ξανακολήσει πάλι αφου ξαναμπεί wd40, θέλει άνοιγμα καλό καθάρισμα και γρασσάρισμα εκ νέου με άλλο γράσσο γραφιτούχο.

Reaction score
13

Λιγο ακραια δεν ειναι η λυση του γραφιτουχου γρασου?

Reaction score
169

Το δικό μου πάντως ήταν τίγκα στη μαυρίλα απ τη οξείδωση του μπρούτζου. Έχει αρκετά χρόνια στην πλάτη του βέβαια, οπότε μπορεί απλά να πήγε ένα βήμα πιο κάτω :)

Τα λιπαντικά γραφίτη είναι λίγο λεπτά. Ένα χοντρό λιπαντικό γενικής χρήσης που δεν τρέχει πιστεύω είναι καλύτερη λύση. Το δικό μου έχει 3 χρόνια που το συντήρησα και πάει ακόμα χωρίς πρόβλημα. Και το δαχτυλίδι ωραίο και σφιχτό

Reaction score
0

Επιτέλους έχω κι εγω mk2,ειναι κατι που έπρεπε να είχα κάνει τουλαχιστον 10 χρονια πριν,αλλά τελικά αξιώθηκα.
Εξέτασα μερικά βασικά πράματα οπως το πως δούλευε το μοτέρ (δεν εβγαζε καποιο περίεργο ήχο ουτε δουλευοντας,ουτε πηγαίνοντας το με το χέρι μπρος πισω.O βραχίονας και η βάση του δεν είχαν τζόγους.Το pintch anjust και όλα τα λαμπάκια και η διακόπτες δουλευουν χωρις κανένα προβλημα.H κεφαλή με βελονα μια stanton 6800HP μαλλον τα εφαγε τα ψωμιά της.Ακόύω μια παραμόρφωση ειδικά στα μπάσα,σε χαμηλή ένταση.Eπίσης εχει το χρωμα καποια φουσκώματα σε καποια σημεια.Και φθορές στο μαύρο χρώμα στην πλαινη μεριά του πλατώ,εκει που υπάρχουν τα σημάδια για το στροφοσκόπιο.Θα δω τι μπορώ να κάνω με αυτά.
Ο απομάκρινση για τουλάχιστον 3 μήνες απο τα βυνίλια καθως και η τιμη των 170 ευρω που το βρήκα με έκαναν να μη περιμένω άλλο.Καλώς ήρθα.

Reaction score
29.515

Επιτέλους έχω κι εγω mk2,ειναι κατι που έπρεπε να είχα κάνει τουλαχιστον 10 χρονια πριν,αλλά τελικά αξιώθηκα.
Εξέτασα μερικά βασικά πράματα οπως το πως δούλευε το μοτέρ (δεν εβγαζε καποιο περίεργο ήχο ουτε δουλευοντας,ουτε πηγαίνοντας το με το χέρι μπρος πισω.O βραχίονας και η βάση του δεν είχαν τζόγους.Το pintch anjust και όλα τα λαμπάκια και η διακόπτες δουλευουν χωρις κανένα προβλημα.H κεφαλή με βελονα μια stanton 6800HP μαλλον τα εφαγε τα ψωμιά της.Ακόύω μια παραμόρφωση ειδικά στα μπάσα,σε χαμηλή ένταση.Eπίσης εχει το χρωμα καποια φουσκώματα σε καποια σημεια.Και φθορές στο μαύρο χρώμα στην πλαινη μεριά του πλατώ,εκει που υπάρχουν τα σημάδια για το στροφοσκόπιο.Θα δω τι μπορώ να κάνω με αυτά.
Ο απομάκρινση για τουλάχιστον 3 μήνες απο τα βυνίλια καθως και η τιμη των 170 ευρω που το βρήκα με έκαναν να μη περιμένω άλλο.Καλώς ήρθα.
Συγνώμη που θα στο χαλάσω, αλλά δεν έλεγξες τίποτα έτσι.
Το μοτέρ του ποτέ δεν βγάζει περίεργους ήχους.
Αν ο βραχίονας και η βάση έχουν τζόγο , τότε δεν μιλάμε για βραχίονα πικάπ αλλά για βραχίονα γερανού.Ο έλεγχος του βραχίονα γίνεται με το τέστ του χαρτιού , ούτε εγω το ήξερα. Το ισορροπείς , στον αέρα και βάζεις επάνω του ενα κομματάκι χαρτί 1χ1 εκ , αν κατέβει λίγο είναι μάλλον οκ, αν οχι έχει προβλημα . Και αυτό μόνο στον κατακόρυφο άξονα κίνησης.
Το pitch για να το ελέγξεις το βλέπεις με το στροβοσκόπιο , , στο +- 3% , επάνω στο ίδιο το πλατώ την ώρα που περιστρέφεται.
Οσο αφορά στην κεφαλή- βελόνα , μπορεί η βελόνα να έχει φάει τα ψωμιά της , αλλά αν έχει πρόβλημα η παραμόρφωση θα είναι παρούσα σε όλες τις στάθμες και οχι μόνο στις χαμηλές. Μήπως θέλει καθάρισμα η βελόνα?
Οσο για το χρώμα , αν έχει φουσκώσει το μηχάνημα έχει φάει υγρασία , και ως εκ τούτου , έχει ταλαιπωρηθεί . Αν είναι όντως έτσι μπορεί και να ξεφλουδίσει αργότερα παντού . Εμπλεξες . Καλά ξεμπερδέματα.

Reaction score
1.815

Maitre... une bouteille vin rouge s' il vous plait!:thumbsup:
Τι ...εεεε μωρέ?
Σαν "μαιτρ" που είσαι, σου ζήτησα και ένα μπουκαλάκι κόκκινο κρασί!:thumbsup:
Ξεροσφύρι θα απολαμβάνω τα γραφόμενά σου εδώ μέσα?:biggrin:

Reaction score
25
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Μακρυά...!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.826
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama