Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
25
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Συγνώμη που θα στο χαλάσω, αλλά δεν έλεγξες τίποτα έτσι.
Το μοτέρ του ποτέ δεν βγάζει περίεργους ήχους.
Αν ο βραχίονας και η βάση έχουν τζόγο , τότε δεν μιλάμε για βραχίονα πικάπ αλλά για βραχίονα γερανού.Ο έλεγχος του βραχίονα γίνεται με το τέστ του χαρτιού , ούτε εγω το ήξερα. Το ισορροπείς , στον αέρα και βάζεις επάνω του ενα κομματάκι χαρτί 1χ1 εκ , αν κατέβει λίγο είναι μάλλον οκ, αν οχι έχει προβλημα . Και αυτό μόνο στον κατακόρυφο άξονα κίνησης.
Το pitch για να το ελέγξεις το βλέπεις με το στροβοσκόπιο , , στο +- 3% , επάνω στο ίδιο το πλατώ την ώρα που περιστρέφεται.
Οσο αφορά στην κεφαλή- βελόνα , μπορεί η βελόνα να έχει φάει τα ψωμιά της , αλλά αν έχει πρόβλημα η παραμόρφωση θα είναι παρούσα σε όλες τις στάθμες και οχι μόνο στις χαμηλές. Μήπως θέλει καθάρισμα η βελόνα?
Οσο για το χρώμα , αν έχει φουσκώσει το μηχάνημα έχει φάει υγρασία , και ως εκ τούτου , έχει ταλαιπωρηθεί . Αν είναι όντως έτσι μπορεί και να ξεφλουδίσει αργότερα παντού . Εμπλεξες . Καλά ξεμπερδέματα.
Συμφωνώ 100%, αν υπολογιστεί service, σωστή επισκευή καμπίνας-πλατώ, βραχίονας (θα είναι θαύμα αν είναι ΟΚ), καπάκι μεντεσέδες, καλώδια, pitch κλπ, μάλλον θα έπρεπε να βρεθεί κάτι άλλο...

Reaction score
13
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Γιατί?
συνηθως χρησιμοποιητε στη βαρια βιομηχανια, φουσκες ημιαξονιων, κινητηριος τροχος αρματων κλπ. ενταξει αν εχει προχειρο ας το βαλει δε νομιζω οτι θα εχει προβλημα με τον μπρουτζο. η matsushita τι εβαζε?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488

Η matsushita έβαζε αυτή την αηδία απο λάδι φάλαινας που πήζει μετά απο κάποια χρόνια, οργανικό γαρ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Παιδιά σεβαστή η άποψη σας,αλλα απο την στιγμή που μοτερ-ηλεκτρονικά-λαμπάκια ποντεσιόμετρα δουλευουν τέλεια,δεν έχω κάποιο θέμα.400 και 500 ευρώ που με ζητούσαν ειναι σχεδόν ενα μηνιάτικο.Στο τέλος ούτε εγώ είμαι οπως όταν ήμουν 20 χρονών.Δυο τρεία φουσκωματάκια που υπάρχουν μπορουν να φιαχτουν αργότερα με μια ηλεκτροστατική με 20ευρώ.
Καπάκι,μεντεσέδες,βραχίονας καλώδια pithc κλπ είναι μια χαρά και αυτήν την ώρα ροκάρω με τα βυνίλια μου.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Απάντηση: Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Παιδιά σεβαστή η άποψη σας,αλλα απο την στιγμή που μοτερ-ηλεκτρονικά-λαμπάκια ποντεσιόμετρα δουλευουν τέλεια,δεν έχω κάποιο θέμα.400 και 500 ευρώ που με ζητούσαν ειναι σχεδόν ενα μηνιάτικο.Στο τέλος ούτε εγώ είμαι οπως όταν ήμουν 20 χρονών.Δυο τρεία φουσκωματάκια που υπάρχουν μπορουν να φιαχτουν αργότερα με μια ηλεκτροστατική με 20ευρώ.
Καπάκι,μεντεσέδες,βραχίονας καλώδια pithc κλπ είναι μια χαρά και αυτήν την ώρα ροκάρω με τα βυνίλια μου.
Eχεις πιασει κατα την αποψη μου το νοημα και συμφωνω μαζι σου ευχομενος να απολαμβανεις την μουσικη σου.

Οι δευτερευουσας σημασιας μικροεπισκευες μπορουν να περιμενουν εφ οσον ο σκοπος του μηχανηματος που ειναι η μουσικη, εξυπηρετειται :thumbsup:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488

Ναι ,αλλά σας διαφεύγει , κάτι και των δυο σας.
Το πλέον σημαντικό μέρος που λέγεται βραχίονας. Αυτό δεν ανήκει ούτε στα ηλεκτρονικά , ούτε πουθενά αλλού.
Αμα εγω λεω οτι είσαστε κουκουρούκου , κάτι ξέρω.
Αυτά και περαστικά σας.

Reaction score
0

Καπάκι,μεντεσέδες,βραχίονας καλώδια pithc κλπ είναι μια χαρά.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Ναι ,αλλά σας διαφεύγει , κάτι και των δυο σας.
Το πλέον σημαντικό μέρος που λέγεται βραχίονας. Αυτό δεν ανήκει ούτε στα ηλεκτρονικά , ούτε πουθενά αλλού.
Αμα εγω λεω οτι είσαστε κουκουρούκου , κάτι ξέρω.
Αυτά και περαστικά σας.
Παρόλο που δεν το καταλαβα αυτο,ευχαριστω για τα περαστικα. :confused:

Δεν ειπε ο φιλος πιο πανω οτι το απολαμβανει ως εχει και σκοπευει αν χρειαστει να διορθωσει οτι χρειαζεται ?????

Reaction score
0

Συγνώμη αλλά κι εγώ δεν κατάλαβα τον χαρακτηρισμο.Δηλ.αν απο τύχη δεν με καθόταν η αγορά που εκανα.Και είχα πάρει κάτι τέτοιο:
http://www.ebay.ie/itm/BOXED-TECHNI...Turntables&hash=item232a42e60e#ht_2385wt_1182
τότε και οι βραχίονες και τα καλώδια και τα pintch θα ήταν όλα οκ;;

Reaction score
25
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Συγνώμη αλλά κι εγώ δεν κατάλαβα τον χαρακτηρισμο.Δηλ.αν απο τύχη δεν με καθόταν η αγορά που εκανα.Και είχα πάρει κάτι τέτοιο:
http://www.ebay.ie/itm/BOXED-TECHNI...Turntables&hash=item232a42e60e#ht_2385wt_1182
τότε και οι βραχίονες και τα καλώδια και τα pintch θα ήταν όλα οκ;;
Φίλε itom32, ετσι όπως το θέτεις , ναι, θα είχες 6076 πιθανότητες στις 6077 να ήταν όλα ΟΚ αφού όπως θα είδες πρόκειτε για έναν εξαιρετικό πωλητή.
Αλλά ακόμα και με πολύ-πολύ λιγότερα χρήματα απο αυτά θα μπορούσες να βρείς ένα πικαπ αξιοπρεπέστατο σε άριστη κατάσταση που είναι και το ζητούμενο πάντα σε τέτοιες συσκευές.
Πριν απο καναδυό μήνες εδω σε αυτό το φόρουμ ένα εξαίρετο μέλος πούλησε το ολοκαίνουργιο πικάπ του, ουσιαστικά αχρησιμοποίητο στο κουτί του, σε τιμή τέτοια που έστω κι αν εσυ τα ξοδέψεις στο πικάπ σου για να το συνεφέρεις δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση.
Είσαι πραγματικά πολύ-πολύ-πολύ τυχερός που ο βραχίονας είναι ΟΚ!
Καλορίζικο τελος πάντων, να το χαρείς και να το αξιοποιήσεις στο μέγιστο! :smile:
Ανέβασε καμιά φωτογραφία να το χαζέψουμε!

ryk

Reaction score
925

Το ισορροπείς , στον αέρα και βάζεις επάνω του ενα κομματάκι χαρτί 1χ1 εκ , αν κατέβει λίγο είναι μάλλον οκ, αν οχι έχει προβλημα .
ΜαστροJohn, σαν πολύ δεν έβαλες?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Ο έλεγχος του βραχίονα γίνεται με το τέστ του χαρτιού , ούτε εγω το ήξερα. Το ισορροπείς , στον αέρα και βάζεις επάνω του ενα κομματάκι χαρτί 1χ1 εκ , αν κατέβει λίγο είναι μάλλον οκ, αν οχι έχει προβλημα .
Αυτο το τεστ θα το περασουν ολοι οι βραχιωνες με χαλαρα bearings (play).???

Reaction score
8.905

Ο έλεγχος του βραχίονα γίνεται με το τέστ του χαρτιού , ούτε εγω το ήξερα. Το ισορροπείς , στον αέρα και βάζεις επάνω του ενα κομματάκι χαρτί 1χ1 εκ , αν κατέβει λίγο είναι μάλλον οκ, αν οχι έχει προβλημα . Και αυτό μόνο στον κατακόρυφο άξονα κίνησης.
Αυτο το τεστ θα το περασουν ολοι οι βραχιωνες με χαλαρα bearings (play).???
Αυτή είναι η μισή δουλειά (για κάθετο έλεγχο) και χρειάζεται κάτι ακόμα, προσθέτοντας – αφαιρώντας το όποιο βάρος (όπως πχ. το χαρτάκι) πρέπει πάντα να επανέρχεται με ακρίβεια και να ισορροπεί πάντα στην ίδια θέση (ισορροπίας)!

TESTING TONEARM FRICTION FOR THE SL-1200 MK2,3,4,5,M5G

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Αυτή είναι η μισή δουλειά (για κάθετο έλεγχο)
Σωστο αυτο. Ομως ενας βραχιωνας με αποδεκτα χαμηλες τριβες στα ρουλεμαν,ειναι προτιμοτερος απο εναν με χαλαρα (ασχετα αν ο δευτερος θα "κινειται" πιο ευκολα με το τεστ του χαρτιου).Αυτο θα το ακουσει καποιος πιο εντονα με κεφαλες MC , η ακομη και ΜΜ που χρειαζονται καπως ψηλο βαρος αναγνωσης, οπως π.χ οι επαγγελματικες που πολλοι χρησιμοποιουν με πικαπ οπως το 1200,λογω της μηχανικης "ενεργειας" που τετοιες κεφαλες μεσω των αναρτησεων τους μεταφερουν στο στελεχος και ρουλεμαν του βραχιωνα, και η οποια μεταφραζεται σε ακουστο θορυβο σε βραχιωνες με χαλαρα ρουλεμαν.

Reaction score
1.147

001.jpg 002.jpg 003.jpg 004.jpg Kαλησπερα ,με πεισατε....
Αφου επι 25 χρονια δισταζα τελικα το αποφασισα.Ειμαι και εγω ενας ευτυχης κατοχος ενος 1200.
Λεω ευτυχης γιατι παροτι χρονιος χρηστης REGA τα οποια θεωρω εξαιρετικα για τα χρηματα που
ζητανε, ηρθα σε επαφη με ενα ΤΙΜΙΟ και στιβαρο εργαλειο οπως ειναι το 1200.
Εβαλα μια ORTOFON om10 και σε συνδιασμο με ενα project phono ακουω μονο μουσικη.Ανυπομονω
για μια αναβαθμιση κεφαλης μιας και πιστευω οτι αυτο το πλατω μπορει να υποστηριξει αρκετα
πιο καλο κεφαλι.

Reaction score
408

View attachment 26131 View attachment 26132 View attachment 26133 View attachment 26134 Kαλησπερα ,με πεισατε....
Αφου επι 25 χρονια δισταζα τελικα το αποφασισα.Ειμαι και εγω ενας ευτυχης κατοχος ενος 1200.
Λεω ευτυχης γιατι παροτι χρονιος χρηστης REGA τα οποια θεωρω εξαιρετικα για τα χρηματα που
ζητανε, ηρθα σε επαφη με ενα ΤΙΜΙΟ και στιβαρο εργαλειο οπως ειναι το 1200.
Εβαλα μια ORTOFON om10 και σε συνδιασμο με ενα project phono ακουω μονο μουσικη.Ανυπομονω
για μια αναβαθμιση κεφαλης μιας και πιστευω οτι αυτο το πλατω μπορει να υποστηριξει αρκετα
πιο καλο κεφαλι.
me geia το μηχανημα και ευχομαι να το χαρεις!

κι εγω ειμαι νεος στα mk2, αλλα απ οτι εχω δει αυτο το κεφαλι που εχεις βαλει δεν κανει. ειναι για βραχιωνα χαμηλης μαζας. πρεπει να παρεις κεφαλι που να ταιριαζει στο βαρος με βελονα που να ταιριαζει στο action, δηλαδη ποσο ελαστικη ειναι η βελονα ,αν το εχω καταλαβει καλα και δεν σου λεω μπουρδες λολ

Reaction score
1.147

005.jpg Ευχαριστω, η ΟΜ 10 δεν πιστευω οτι εχει προβλημα.Scratch δεν προτιθεμαι να κανω.Οσο για το βαρος αναγνωσης,
ρυθμιζει μια χαρα(1,8).

Reaction score
1.173

Ανυπομονω
πιο καλο κεφαλι.
Θεωρώ ότι τα έχετε διαβάσει:
  1. Ρυθμίσεις
  2. Γεωμετρία βραχιόνων

Εδώ έχει αρκετές πληροφορίες με ενδιαφέρουσες λύσεις.

Θεωρώ (από προσωπική εμπειρία) ότι με κεφαλή που να υποστηρίζει SAS βελόνα θα υποστηρίξετε στην συνέχεια πλήρως το σύστημά σας.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488

View attachment 26139 Ευχαριστω, η ΟΜ 10 δεν πιστευω οτι εχει προβλημα.Scratch δεν προτιθεμαι να κανω.Οσο για το βαρος αναγνωσης,
ρυθμιζει μια χαρα(1,8).
Δεν ταιριάζει η om 10, με τον βραχίονα του sl. Εχω την om 30, και ποτέ δεν με ικανοποίησε , με τον βραχίονά του. Δεν είναι κακή κεφαλή , απλώς δεν έχει καλή συνέργεια με αυτόν τον βραχίονα. Αν θέλεις οπωσδήποτε ortofon, έχει άλλες κεφαλές με άλλα χαρακτηριστικά όπως VMS. Επίσης υπάρχουν και άλλες κεφαλές που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτόν τον βραχίονα. Μπορεί να σου πει και ο ΜΗ EDITOR.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members
38.498