Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
82.050
Reaction score
107.345
Γιατί μια μπριζόλα ισοδυναμεί με 600 τσιγάρα;





Μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε;
Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική…
Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος.
Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.
Ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων. Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προοξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;
2+1 λύσεις
Η πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια αποκρύντε τη! Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.
Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.
Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος.
Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση.
Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας



http://news.pathfinder.gr/health/features/845710.html
 

Μηνύματα
32.073
Reaction score
26.967
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?
ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ?
Η ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ?

ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΡΡΩΣΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΓΩΝ......:laugh:
 


stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.425
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

600 τσιγαρα? Καλα ενταξει οτι πει.
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Αξιολογησα το θεμα καταλληλως :tongue:
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.063
Reaction score
30.582
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Ναι καλά, αν ήταν έτσι θα παθαίναμε καρκίνο και όχι νιτρογλυκερίδια!!
Θα μου πούνε να πετάξω την πέτσα!! Δεν πάνε καλά.
Αν τα κάρβουνα τα αφήσεις να καούν και να γίνουν σχεδόν άσπρα απ΄έξω (σταχτί) και μετά ρίξεις επάνω στη σχάρα τα προς βρώσιν υλικά, δεν παθαίνεις τίποτα.

Αυτοί που τα γράφουν αυτά πολύ επιστημονικά τα λένε και την επιστήμη δεν πρέπει να την εμπιστεύεσαι.
Εδώ βγήκε και μας είπε ότι η καρδιά μας είναι μια αντλία.
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.063
Reaction score
30.582
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Η μπριζόλα της φωτο είναι μέσα στην φωτιά.
Αυτός που το κάνει αυτό είναι άσχετος και φυσικά θα πάθει ότι του αξίζει.
Δεν του είπανε για το ξύδι που σβήνει τη φωτιά αλλά όχι τα κάρβουνα;
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.259
Reaction score
1.168
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Θα μας πει τότε ο καθηγητής, γιατί στην Ικαρία (που τρώνε όλα αυτά) ζούνε 120 χρόνια? και έχει βουίξει όλος ο πλανήτης?
 

Μηνύματα
994
Reaction score
80
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Θα μας πει τότε ο καθηγητής, γιατί στην Ικαρία (που τρώνε όλα αυτά) ζούνε 120 χρόνια? και έχει βουίξει όλος ο πλανήτης?
Δεν ξέρουμε αυτοί οι Ικαριωτες , οι καθηγητές είναι "ειδικοί", σαν τους γριβιουρερς ένα πράμα


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
 

Μηνύματα
3.188
Reaction score
209
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Θα μας πει τότε ο καθηγητής, γιατί στην Ικαρία (που τρώνε όλα αυτά) ζούνε 120 χρόνια? και έχει βουίξει όλος ο πλανήτης?
Διότι αγαπητέ έχουν εφεύρει τρόπο μετά από αυτό για να έρχονται στα ίσα τους... χιλιάδες χρόνια τώρα.

 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
10.431
Reaction score
4.909
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Εμείς που δεν καπνίζουμε δηλαδη μπορούμε να τρώμε που και που καμία μπριζολιτσα στα κάρβουνα;


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 

Μηνύματα
1.201
Reaction score
1.153
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Ναι και άμα πιεις νερό ..σκουριάζεις.
 

stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.425
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Μου θυμιζει κατι επιστημονεs με διατριβεs κατα του καπνισματοs οι ιδιοι να καπνιζουν σαν φουγαρα. Ετσι λοιπον και ο συγκεκριμενοs τον φανταζομαι να τρωει ξεροψημενεs μπριζολεs και πετσεs στα καρβουνα αβερτα σε ντουμανιασμενο χωρο παντα και οχλαγωγια ρεφερενs level 105 db THX ULTRA!
:laugh:
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
729
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Δηλαδη ο Μελιδης οταν θελει να παει για φαγητο λεει στους φιλους του "παω να καπνισω 1800 τσιγαρα" ?
 



JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
29.812
Reaction score
29.472
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Ας του πει κάποιος του καθηγητού


Τσου ρε Λάκη.
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
29.812
Reaction score
29.472
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Και το μόνο στο οποίο συμφωνώ με τον ΖΙΖΙΚ. το λεμόνι στο κρέας είναι αηδία.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
82.050
Reaction score
107.345
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Ωχ, θα αρχίσει να βάζει λεμόνι τώρα ο Zizik! :biggrin:
 


Staff online

  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Μηνύματα
3.027.875
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός
Top