Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.563
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Και τι βάζετε στα κρέατα εσείς;
Ξύδι;

Reaction score
169

Κάποια κρέατα απλά δεν τρώγωνται χωρίς λεμόνι...

Άς τους ρε Μιχάλη να λένε... Το κρέας θέλει λεμόνι... και προς το τέλος επειδή σού χουν τελειώσει το τρίβεις και στο πιάτο να πάρει λίγο αυτό που ξέμεινε... :imtheking:

Reaction score
50
Το λεμόνι στο κρέας είναι αηδία.
+1000

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μερικοί πήζουν το κρέας (ψημένο στα κάρβουνα) στο λεμόνι. Αφενώς το σκληραίνει, αφετέρου επισκιάζει τη γεύση του. Βέβαια όταν η πρώτη ύλη χωλαίνει, το λεμόνι είναι η εύκολη λύση. Σε καλό κρέας όμως μου χαλάει εντελώς τη γεύση. Από την άλλη όσους ξέρω που βάζουν πολύ λεμόνι δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το κρέας (χωρίς να σημαίνει ότι είναι ο κανόνας), οπότε γι' αυτούς το καταλαβαίνω. Για τους άλλους υποθέτω ότι περί ορέξεως...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Βέβαια όταν η πρώτη ύλη χωλαίνει, το λεμόνι είναι η εύκολη λύση. Σε καλό κρέας όμως μου χαλάει εντελώς τη γεύση.
Σωστά!

Οπως πολλοί ρίχνουν μισό κουβά μουστάρδα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.453
Re: Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Και το μόνο στο οποίο συμφωνώ με τον ΖΙΖΙΚ. το λεμόνι στο κρέας είναι αηδία.
Βρίσκομαι σήμερα στην πιό περίεργη θέση της ζωής μου.

Να αγαπήσω τα λεμονάτα κρέατα, ή να συμφωνήσω με τον John; :roflmao:

Γιατί κάπως έτσι διαφθείρονται οι άνθρωποι, βήμα-βήμα.
Σήμερα συμφωνούμε στο λεμόνι, αύριο στα Sansuiγια* και μεθαύριο θα παρακαλάω να πάρω Αυλούς**.

*Φτου φτου φτου.
** Υπέρτατη υπερβολή του μέικ ε πόιντ. :biggrin:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.040
Το καλό κρέας (από καλοαναθρεμμένο ζώο) δεν θέλει τίποτα ειδικά αν είναι ψητό στη σχάρα.
Το λεμόνι πάντως βοηθά στα λιπαρά κρέατα να σπάσει τα λίπη, αυτά καθεαυτά και τη βαριά γεύση και επίγευση που αφήνουν.
Τέλος, το λεμόνι το προτιμούμε στα κατσαρολάτα μαγειρέματα κρεάτων, τα λεγόμενα λεμονάτα....χοιρινά, κατσικάκι, αντε και κοτόπουλο...μοσχάρι και άλλα κρέατα δεν έχω φτιάξει με lemon sauce!

Edit: Και αφού έγραψα το παραπάνω είπα να δω και το πρώτο post να καταλάβω περί τίνος πρόκειται.... :)

Καλά τα λέει, φροντίστε είτε να μαρινάρετε τα κρέατα πριν το ψήσιμο στη σχάρα, ή χρησιμοποιείτε φυσικά καρυκεύματα που τα περνάει στο ντούκου και είναι ότι καλύτερο...δλδ βάλτε ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και είστε εντάξει. Επίση αποφεύγετε τα συχνά ψησίματα στο κάρβουνο. Καταρχήν αν δεν ξέρετε να ψήνετε στο κάρβουνο, να γίνουν σταχτί τα κάρβουνα πρώτα όπως γράφτηκε από τον Μιχάλη παραπάνω, τότε αφήστε το, δηλητηριάζεστε σοβαρά. Αλλά και όσοι ξέρετε να χειρίζεστε το κάρβουνο θα έχετε προσέξει όποτε ψήνετε στο κάρβουνο τι βγάζετε από τη...μύτη σας μετά. Φανταστείτε τι έχει περάσει πιο κάτω! Τώρα για έναν καπνιστή αυτά μπορεί να είναι πταίσματα αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα και αν θέλετε την κάνουμε....25+ χρόνια πρώην καπνιστής!
Εγώ μετά από όλα αυτά το έχω γυρίσει στη σχάρα γκαζιού (weber, γαμώ τα εργαλεία) και έχω λύσει πολλά προβλήματα του κάρβουνου και είμαι λίγο πιο safe side. Και όποιος νομίζει ότι η γεύση στη σχάρα γκαζιού έχει διαφορά από αυτή του κάρβουνου, τότε πάμε για blind test όπως αυτά που κάνουν οι hi endαδες με τα καλώδια!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.453
Τα λεμονάτα μου αρέσουν. Το απο πάνω απεχθάνομαι.

Reaction score
1.213

Άς τους ρε Μιχάλη να λένε... Το κρέας θέλει λεμόνι... και προς το τέλος επειδή σού χουν τελειώσει το τρίβεις και στο πιάτο να πάρει λίγο αυτό που ξέμεινε... :imtheking:
Πολυ σωστα.Το ζουμακι απο το κρεας με το λεμονι :tongue:

Reaction score
1.213

Δηλαδη στα σουβλακια δεν βαζετε λεμονι ?

Reaction score
1.213

Εκει μπερδευει η κατασταση με τις ντοματες, κρεμμυδια κλπ.Ενω οταν λειπουν αυτα,πιτουλες στα καρβουνα κομμενες ,βουτηγμενες στο λεμονι να μουλιαζουν σχεδον :biggrin:
Με τσακωσατε.Χαλαω 4 λεμονια για μια εξαδα σουβλακια.:redface: Ευτυχως κοβω απο την αυλη !

ryk

Reaction score
925

Δε σταματάτε μεσημεριάτικα, μη δαγκώσω το χέρι του διπλανού μου.....:mad:
(με ή χωρίς λεμόνι...)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.653

Δηλαδη στα σουβλακια δεν βαζετε λεμονι ?
Αναλόγως... Αν είναι φτιαγμένα από κανένα γκοτζίλα 400 κιλών, κάτι πρέπει να βάλεις για να καλυφθεί η γουρουνίλα. Αν όμως είναι από μικρό, θυληκό γουρουνόπουλο, ταϊσμένο με αγνή τροφή, το λεμόνι, όχι μόνο δε χρειάζεται, αλλά το χαλάει κιόλας.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.653

...weber...
Είπες τη μαγική λέξη για το τέλειο, ζουμερό medium-rare ribeye steak!
Ή μήπως καλύτερα να πω, για το τέλειο "οτιδήποτε ψήνεται στη σχάρα"; Από κρέας, μέχρι ψάρι και μέχρι... λαχανικά!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.776
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili