ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
επισης αν βαλω εναν μετασχηματιστη απο παλιο κινητο 5v 300mA θα πεσουν οι στροφες σωστα ?
Στα 5V θα πέσουν οι στροφές τόσο, που μπορεί να μην ξεκινάει ο ανεμιστήρας. Μια δοκιμή θα δείξει.
Συνήθως οι 12V ανεμιστήρες είναι 1W+ ο καθένας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

η βεβιασμενη ροη του αερα ειτε προκαλειτε απο την πανω μερια της συσκευης ,ειτε απο την κατω, την ιδια δουλεια κανει (απαγωγη θερμοτητας απο τα σωθικα της ψηστιερουλας), κανει πραξη τον πρωτο θερμοδυναμικο νομο.Απο εκει και μετα αν μπορεις να μην πατα ο ανεμιστηρας στην συσκευη , κατα τα αλλα υπαρχουν πολλες λυσεις ...μα παρα πολλες, λιγα ηλεκτρικα εργαλεια να εχεις και κανεις ........παπαδες

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

να μην πατα ο ανεμιστηρας στην συσκευη
γιατι ? ειναι θεμα κραδασμων, καλυτερης αποδοσης του ανεμιστηρα......?

πολλες λυσεις ...μα παρα πολλες
οπως ?

λιγα ηλεκτρικα εργαλεια να εχεις
μονο κατσαβιδι ! φαντασου οτι ψαχνω ενα πολυμετρο για μια μικροεπεμβαση τρεις βδομαδες τωρα.....ΕΛΕΟΣ​...

Reaction score
29.568

Δεν θυμάμαι τι μάρκα fans εχω βάλει πάνω στους denon, πάντως είναι 120mm δουλεύουν απο τα 3 volts dc, είναι κομπιουτεράδικοι, και έχουν και λαστιχα σιλικόνης που περνιούνται στις τρύπες στερέωσης τους , για μηδενισμό των κραδασμών. Ακουμπάνε κανονικά επάνω στο μηχάνημα και απλώς τρβάνε ελαφρά την ζέστη που ακτινοβολούν οι ψύκτρες απο μέσα. Ούτε θόρυβος ούτε τίποτα. Ηταν ακριβοί όμως 17e έκαστος απο το πλαίσιο πριν κάτι χρόνια.Εβγαλα τον εναν και είδα silent x.

Reaction score
29.568

Αν έπρεπε να πάρω τώρα , θα έπαιρνα NOCTUA.Και πάντα σε προσανατολισμό να τραβάει βελτιώνοντας την φυσική κυκλοφορία και οχι να σπρώχνει.

Reaction score
15.469

Βάλε το πακ , γιατί με το μτσχ απο το κινητό δεν θα μπορείς να αυξομειώνεις τάση.
σωστο και πρακτικο, αφου στη περιπτωση που λειτουργει ωρες ο τελικος θα χρειαστουν περισσοτερες στροφες για να κρυωσει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

γιατι ? ειναι θεμα κραδασμων, καλυτερης αποδοσης του ανεμιστηρα......?

οπως ?αναρτησε το στο ρακ , ...εχεις τροπους

μονο κατσαβιδι ! φαντασου οτι ψαχνω ενα πολυμετρο για μια μικροεπεμβαση τρεις βδομαδες τωρα.....ΕΛΕΟΣ​...
το πολυμετρο ειναι μετρητικο οργανο.Εγω ελεγα κανα ποτηροτρυπανο -ρουτερ αν υπαρχει , σεγα.....και υποψιν δεν μιλαω για χεριασμα συσκευης , αλλα προσαρμογη στο ρακ

Reaction score
15.469

θα έπαιρνα NOCTUA
πολυ καλος,αλλα οχι για το hi-fi του πτωχου (πλην τιμιου) ...:biggrin:

και να προσθεσω στο θεμα του θορυβου στο δικο μου, πως παιρνει ρευμα απο ενα σταθεροποιημενο τροφοδοτικο (ετσι νομιζω τα λενε) που βγαζει (για καποιο λογο ?) 13,5 v ,αρα εχω πιο πολυ θορυβο απ' το νορμαλ του

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

νομιζω σε "πιανω"....η αρχικη μου ιδεα ηταν να ενσωματωσω τα ανεμιστηρακια στο ραφι του ρακ, αλλα ειναι πολυ μπελαλιδικη δουλεια ( βαλε βγαλε συσκευες και ραφια ) και βαρεθηκα....

ika

News
Reaction score
16.756

ΕΠΑΝΩ.jpg ΚΑΤΩ.jpg ΠΛΑΪΝΟ.jpg

Εγώ έχω μια τέτοια κατασκευή (επάνω-κάτω-πλάι), που μπαίνει κάτω από τον ενισχυτή και φυσάει προς τα πάω. Είχε γίνει από την κατασκευή του επίπλου και όχι εκ των υστέρων. Τα ανεμιστηράκια είναι EBMPAPST. To pak είναι 5Α, πολύ μεγάλο για τους 6 ανεμιστήρες, αλλά κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.

Reaction score
15.469

μαλιστα !
αυτο μοιαζει με την Τελικη Λυση...για τον δικο μου τελικο ισως ειναι υπερβολικο, ξερεις εντασεις και ωρες λειτουργιας (ενδεικτικα να αναφερω πως ο audiolab μου εβγαλε παρτυ ,τουλαχιστον 5 ωρες τερμα το γκαζι, με ενα ανεμιστηρακι)
τα fans δουλευουν ολα μαζι η' επιλεκτικα ?
εχεις καποιο μονωτικο μεταξυ τους και του "κουτιου" ?
απο θορυβο τι λενε ?

Reaction score
15.469
Στα 5V θα πέσουν οι στροφές τόσο, που μπορεί να μην ξεκινάει ο ανεμιστήρας. Μια δοκιμή θα δείξει.
Συνήθως οι 12V ανεμιστήρες είναι 1W+ ο καθένας.
πληροφοριακα μονο, η επεμβασις εγινε, και τα δυο ανεμιστηρακια δουλευουν , με χαμηλη ταχυτητα, δημιουργωντας μια απαλη ροη αερα - ικανοποιητικη θα 'λεγα - και μηδενικο θορυβο

ika

News
Reaction score
16.756
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

μαλιστα !
...
εχεις καποιο μονωτικο μεταξυ τους και του "κουτιου" ?
απο θορυβο τι λενε ?
Είναι υπερβολικά και τα έξι (τέσσερα πιστεύω οτι φτάναν και περισσεύαν), αλλα επειδή τα είχα ήδη αγοράσει τα έβαλα όλα. Σπάνια τα ανάβω, πιο πολύ ζεσταίνεται ο προ παρά ο ενισχυτής. Τα ανεμιστηράκια είναι τα PAPST (8412ΝGL) που ανέφερα πριν, είναι τα μόνα που βρήκα με εργοστασιακά ζυγοσταθμισμένες φτερωτές για τους κραδασμούς. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο, καλώς ή κακώς τα εχω βιδωμένα απευθείας πάνω στο ξύλο και όπως είναι η συνδεσμολογία τους δουλεύουν όλα ταυτόχρονα. Από θόρυβο πάνε πολύ καλά, γιατί τα είχα διαλέξει έτσι, καμμιά σχέση με fans Η/Υ. Νομίζω οτι κόστιζαν γύρω στα 15Ε έκαστο πριν 5 χρόνια. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι τάση τους δίνω, μάλλον 9V αντί για 12V, πρέπει να τραβήξω το έπιπλο για να δω το pak.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
πληροφοριακα μονο, η επεμβασις εγινε, και τα δυο ανεμιστηρακια δουλευουν , με χαμηλη ταχυτητα, δημιουργωντας μια απαλη ροη αερα - ικανοποιητικη θα 'λεγα - και μηδενικο θορυβο
Τέλεια! Τόσο είναι αρκετό, με περισσότερη ροή θα γεμίσει ο ενισχυτής σκόνη και χνούδια μέσα.

Η κατεύθυνση του αέρα όταν υπάρχει βεβιασμένη ροή δεν έχει σημασία και δεν κάνει διαφορά σε συσκευές με μικρό ύψος.

Reaction score
15.469
Η κατεύθυνση του αέρα όταν υπάρχει βεβιασμένη ροή δεν έχει σημασία και δεν κάνει διαφορά σε συσκευές με μικρό ύψος.
Να το διευκρινισουμε αυτο σε παρακαλω, δηλαδη λες οτι δεν εχει σημασια αν "τραβαμε" αερα απο τη συσκευη η' αν "ριχνουμε" μεσα αερα ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Ναι, αν φυσικά υπάρχει έξοδος (γρίλιες) ικανής διάστασης και είναι τουλάχιστον ίση με την είσοδο.

Η τάση του θερμού αέρα να κινείται προς τα πάνω είναι ασήμαντη σε σχέση με τη βεβιασμένη ροή του ανεμιστήρα.

Reaction score
7.905

Επειδή με έχει απασχολήσει το θέμα, ένα blower που προτείνω είναι το 8412 NGMV. Συνδέεις NTC και ρυθμίζεται μόνη της η ταχύτητα από 1600 έως 2600 rpm. Έτσι ανάλογα είναι και τα κυβικά από 35 έως 58 την ώρα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster