CRT κανένας άλλος;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Θα πρέπει να ξεκινήσει με 150'' και να ανεβαίνει! αναλόγως και το κέρδος της οθόνης! όλα αυτά με scaler φυσικά! και όλα αυτά με τα χρώματα και τα μαύρα ενός κορυφαίου CRT!!!

ΥΓ. Εντάξη! εντάξη! ο μπενεκιού παίζει καλύτερα το είπαμε, δεν υπάρχει σύγκριση!!! :roflmao:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

ΥΓ. Εντάξη! εντάξη! ο μπενεκιού παίζει καλύτερα το είπαμε, δεν υπάρχει σύγκριση!!! :roflmao:
Σωστά μιλάς-έχετε χιούμορ οι crtικοί:biggrin:

...με τόσους σεισμούς που κάνει το τελευταίο διάστημα εδώ,αν είχα crt θα ήθελα κάθε μέρα ρύθμιση:sneaky:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

...με τόσους σεισμούς που κάνει το τελευταίο διάστημα εδώ,αν είχα crt θα ήθελα κάθε μέρα ρύθμιση:sneaky:
Εάν δεν ξέρεις να ρυθμίσεις τα βασικά στον προβολέα σου, δύο πράγματα συμβαίνουν, ή δεν είσαι χομπίστας, ή είσαι πλούσιος! :laugh:
Άσε που με τους σεισμούς, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν θα ήταν η ρύθμιση του προβολέα!!! και πώς να τον ρυθμίσεις δηλαδή, όταν είσαι κάτω από το τραπέζι? :biggrin:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

ΟΚ...παιδάκια σας έχω μία ωραία καθημερινή ασχολία:

:tongue:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.187

Φαντασία θέλει το πράμα. Παίρνεις τα γυαλιά του 1070 και βλέπεις 3D. :roflmao:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

ΟΚ...παιδάκια σας έχω μία ωραία καθημερινή ασχολία:

:tongue:
Εάν είχες κάποτε CRT και έδειχνε έτσι καθημερινά, τότε, ή ήταν χαλασμένος, ή σε δούλεψε ο εγκαταστάτης σου! εάν δεν είχες ποτέ CRT τότε δεν σχολιάζω!
Τέλος πάντων το θέμα ήταν άλλο, δεν ήξερα ότι υπήρχαν και άλλοι με CRT προβολέα, τώρα έμαθα! και κατάλαβα και γιατί δεν ήξερα!

ΥΓ. Εμείς οι CRTτικοί έχουμε χιούμορ, για τους άλλους δεν ορκίζομαι!!!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Εάν είχες κάποτε CRT και έδειχνε έτσι καθημερινά, τότε, ή ήταν χαλασμένος, ή σε δούλεψε ο εγκαταστάτης σου! εάν δεν είχες ποτέ CRT τότε δεν σχολιάζω!
Εντάξει βρε 'MAD',δεν έδειχνε έτσι καθημερινά,αλλά είναι γνωστό ότι θέλει πολύ συχνά ρύθμιση...
αφού σου έγραψα πιο πάνω ότι έχω έναν 7ινσο Barco στην αποθήκη...ήταν του αδερφού μου και είχε έρθει πριν κάποια χρόνια εδώ και τον ρύθμισε ο Βαγγέλης με scaler τον crystalio νομίζω...αυτά:biggrin:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Όποιος όμως δεν ξέρει, θα νομίζει ότι απλά μετά ένα μήνα δεν βλέπεις εικόνα! ενώ δεν είναι έτσι! οι CRT διαφέρουν πολύ από τους ψηφιακούς, δεν έχουν την ευαισθησία στην ρύθμιση της εικόνας, ρυθμίζεις για να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς!
Και πάντως προτιμώ να ρυθμίζω, παρά να αλλάζω κάθε 6 μήνες λάμπα! (και κάθε δυο χρόνια προβολέα), κάθε τεχνολογία με τα ελαττώματά της φίλε μου! απλά
συμβιβαζόμαστε με αυτά, που προτιμά ο καθένας μας!

ΥΓ. Μην συγκρίνεις 7ιντσο με 8'' ή 9'', λάθος μέγα λάθος! είναι σαν να συγκρίνουμε τον μπενεκιού με τον τσιβι 55! :biggrin:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Απάντηση: Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Βάγγο πόσες ίντσες μπορούν να ανοίξουν stacked;
Κοίτα Γιώργο,
στο χώρο μου που συσκοτίζεται πολύ καλά και δεν έχω ελαιοχρωματισμένες επιφάνειες τώρα βλέπω με StudioTek 130 σε 1.78:1 στις 110".
Το μεγαλύτερο διαθέσιμο πλάτος που μπορώ να προβάλλουν (ελέω πλάτους και αλλάζοντας και οθόνη) είναι 120" σε 1.78:1

Η πιο σοβαρή προσέγγιση που εξετάζω είναι να τους βάλω σε θέση up-down γιατί το σπίτι μου διαθέτει το απαιτούμενο ύψος και με τη βοήθεια του lift θα διατηρηθεί και σε άριστο βαθμό το waf.

Αυτή η λύση μου δίνει και το πλεονέκτημα να κάνω και παθητική προβολή 3D, που είναι μακράν καλύτερη από την ενεργού τύπου. Και η φωτεινότητα των cinemax θα μου δώσει και την απαιτούμενη φωτεινότητα για το 3D.

Για την ολοκλήρωση όμως θα χρειαστώ μια custom ηλεκτρική 2πλή οθόνη από τη stewart μέσα σε 1 κουτί.
Θα έχει 2 οθόνες που θα πέφτουν κολλητά για να μη χαλάει το focus, μια με studiotek130 και μια silver5D και φυσικά masking.

Last but not least θα πρέπει να μπουν και 2 lumas ΧΕ+ επεξεργαστές και το νέο airflex 3D processor από την Elite.
Είναι θηρίο το projectάκι αλλά με εξιτάρουν τα δύσκολα και έχω καλό team για να το υλοποιήσω.

Το θέμα είναι να στείλω τη γυναίκα για διακοπές με τα παιδιά για 15 μέρες.
Ιδέες δεκτές....:biggrin:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Θα πρέπει να ξεκινήσει με 150'' και να ανεβαίνει! αναλόγως και το κέρδος της οθόνης! όλα αυτά με scaler φυσικά! και όλα αυτά με τα χρώματα και τα μαύρα ενός κορυφαίου CRT!!!

Πάντα της υπερβολής είσαι ρε Λιακό, αλλά δεν το κρύβω ότι μου δίνεις ιδέες.....:biggrin:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Θέλει να τα ακούσει, τον τρώει! :biggrin:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.807
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Πάρε Μπενεκιού. :smile:
Είναι οι καλύτεροι προβολείς σε όοοολο τον κόσμο!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Κοίτα Γιώργο,
στο χώρο μου που συσκοτίζεται πολύ καλά και δεν έχω ελαιοχρωματισμένες επιφάνειες τώρα βλέπω με StudioTek 130 σε 1.78:1 στις 110".
Το μεγαλύτερο διαθέσιμο πλάτος που μπορώ να προβάλλουν (ελέω πλάτους και αλλάζοντας και οθόνη) είναι 120" σε 1.78:1

Η πιο σοβαρή προσέγγιση που εξετάζω είναι να τους βάλω σε θέση up-down γιατί το σπίτι μου διαθέτει το απαιτούμενο ύψος και με τη βοήθεια του lift θα διατηρηθεί και σε άριστο βαθμό το waf.

Αυτή η λύση μου δίνει και το πλεονέκτημα να κάνω και παθητική προβολή 3D, που είναι μακράν καλύτερη από την ενεργού τύπου. Και η φωτεινότητα των cinemax θα μου δώσει και την απαιτούμενη φωτεινότητα για το 3D.

Για την ολοκλήρωση όμως θα χρειαστώ μια custom ηλεκτρική 2πλή οθόνη από τη stewart μέσα σε 1 κουτί.
Θα έχει 2 οθόνες που θα πέφτουν κολλητά για να μη χαλάει το focus, μια με studiotek130 και μια silver5D και φυσικά masking.

Last but not least θα πρέπει να μπουν και 2 lumas ΧΕ+ επεξεργαστές και το νέο airflex 3D processor από την Elite.
Είναι θηρίο το projectάκι αλλά με εξιτάρουν τα δύσκολα και έχω καλό team για να το υλοποιήσω.

Στις 110'' πόσα fl αποδίδει τώρα ο cinemax; Σε θεωρητικό επίπεδο (μάλλον και σε πρακτικό) αν τους κάνεις stack η φωτεινότητα θα είναι διπλάσια. Πολύ θα ήθελα να έβλεπα μετρήσεις σε passive 3d με την silver5d. Πόση πτώση φωτεινότητας να είχαμε άραγε;
Ανοίγεις βέβαια άλλα θέματα με focus κλπ. Υπάρχει οθόνη σαν κι αυτή που περιγράφεις (και κολλητά η μία με την άλλη και με σύστημα masking); Κυκλοφορεί η stewart τέτοιο μοντέλο; Αν ναι, πολύ θα ήθελα να δω πως γίνεται.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Δεν έχω μετρήσει στις 110"
Στις 100" έχω όμως δεδομένο ότι στο StudioTek130 έδινε 51Nits δηλαδή κοντά στα 15fl.
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, έχω καλομάθει πλέον στα 18 με 22 και ότι άλλο βλέπω με ψιλοχαλάει.
Το φως στα CRT είναι ούτως ή άλλως η αχίλλειος πτέρνα τους.

Τώρα ανεβάζοντας τον πήχη στα 270cm wide με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς θα πρέπει να δίνει περί τα 8,5 με 10fl στη καλύτερη.
Εφόσον τοποθετηθούν stack θα πρέπει να λαμβάνω κάτι μεταξύ 17 και 19 και σε passive 3D κοντά στα 11 με 12. Το καλό είναι ότι η φθορά και η πτώση φωτεινότητας στα CRT είναι πολύ-πολύ αργή.

Σχετικά με την οθόνη η Stewart δεν κυκλοφορεί κάποιο ακριβώς τέτοιο μοντέλο αλλά κάνει ΠΑΡΑ πολλά custom projects κάθε χρόνο, αυτό είναι piece of cake για τους σχεδιαστές της.
Αμα βάλω φωτό θα κουφαθείς....

Η πτώση φωτεινότητας σε passive projection είναι στο 50 με 55% μαζί με τα γυαλιά φοράνε φίλτρα και οι προβολείς αλλά ευτυχώς αποφεύγονται τα LCD shutters μπροστά στα μάτια τους.
Το καλό είναι ότι απαιτείται για 3D silver screen που σημαίνει κέρδος οθόνης από 2.0 εως 6.0.
Εφόσον σε ενδιαφέρει μόλις στείλω στοιχεία και μου δώσουν σχέδια στα στέλνω να το δεις.

Reaction score
8.350

a,ρε Βαγγο με συγκινησες βρε παλιοπαιδο,μου θυμισες παλιες καλες μερες!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.187

Αχ βρε κορίτσια, με συγκινήσατε. :cry:

Σας φαντάζομαι μαζεμένα το χειμώνα δίπλα στη φουφού με το πλεχτό στο χέρι, να αναπολείτε τις μαγικές ημέρες (...ή νύχτες) της CRTικής βιντεοπροβολής.

Πέρα από την πλάκα, Βάγγο θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε το project. :thumbsup:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

a,ρε Βαγγο με συγκινησες βρε παλιοπαιδο,μου θυμισες παλιες καλες μερες!!
(διπλοπενιά)
Λέγε με παλιόγερο, λέγε με κατράμι, μέχρι και βαρύ...
μα μη λες ανομοιομορφό σαν ψωρόLCD. :roflmao:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Αχ βρε κορίτσια, με συγκινήσατε. :cry:

Σας φαντάζομαι μαζεμένα το χειμώνα δίπλα στη φουφού με το πλεχτό στο χέρι, να αναπολείτε τις μαγικές ημέρες (...ή νύχτες) της CRTικής βιντεοπροβολής.
Και να τις απολαμβάνουμε ακόμα, με την φουφού, και καπνίζοντας και τα τσιγαράκια μας, με ανοιχτά παράθυρα βέβαια και ας φυσάει!!! κι' όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!! :roflmao:

ΥΓ. Αφού μπορούμε και έχουμε χιούμορ ακόμα καλά είναι, μην το παρακάνουμε όμως γιατί βλέπω να του βάζουν χαράτσι!!! :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.586
Members
38.717
Νεότερο μέλος
Nightseeker