SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Reaction score
5.731
Αν υποθέσουμε ότι έχουν ίδια τιμή οι δύο λύσεις,

Δύο τεμάχια SVS SB13-Ultra (sealed)
ή
Ένα τεμάχιο SVS PB13-Ultra (ported);

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Λόγω χώρου και υπόλοιπου set up ηχείων,δύο SVS SB13-ULTRA

Reaction score
5.731
Κι εγώ προς δύο sealed προσανατολίζομαι. Για το σύστημα του σαλονιού εννοείται.
Να γεμίσουν και τα κενά στο έπιπλο που άφησαν τα πάλαι ποτέ Klipsch KW-120-THX.

Reaction score
5.731
H πλάκα είναι ότι ο χώρος αριστερά του κεντρικού Heresy επιτρέπει οριακά και το PB13, με 52,5εκ. φάρδος και 57,5εκ. ύψος.
Το PB13 είναι 52 και 56,5εκ. αντίστοιχα.

Και το βάθος των 70 εκ. θα φέρει το σαμπ στην ίδια ευθεία με το αριστερό Duevel. Δεν θα δείχνει και άσχημα.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Παιρνονταs ενα PB εχειs και ενα SB κλεινονταs τιs θυρεs,αν δεν το παρειs μετα θα αναρωτιεσαι πωs παιζει η ναυαρχΙδα τηs svs
To μετρησεs με την ταβλα τηs auralex απο κατω?

Reaction score
5.731
Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

1) Παιρνονταs ενα PB εχειs και ενα SB κλεινονταs τιs θυρεs,

2) αν δεν το παρειs μετα θα αναρωτιεσαι πωs παιζει η ναυαρχΙδα τηs svs

To μετρησεs με την ταβλα τηs auralex απο κατω?
Αυτά τα δύο επιχειρήματα είναι ακριβώς εκείνα που γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του PB.

To κακό είναι ότι τα μέτρα είναι χωρίς την τάβλα της Auralex από κάτω για να χωρέσει το PB. Εκτός και αν αφαιρεθεί το ράφι για χάρη του Auralex.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

To SB είναι μια lifestyle λύση.Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν σε ενδιαφέρει καθαρά η απόδοση δεν τίθεται θέμα.
Εντάξει με τα 2 SB μπορείς να ''κουρδίσεις'' καλύτερα τον χώρο,αρκεί να μπορείς να παίξεις με τις θέσεις,κάτι που στον χώρο σου δεν το βλέπω ως δεδομένο.Απ την άλλη 'ομως ΔΕΝ θα πάρεις το βάθος του PB και πιθανόν όχι τις εντάσεις του.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627

Η μονάδα του SB είναι optimised για κλειστό κουτί. Το παρακάτω από απάντηση της L-Sound:

"Quote:

Originally Posted by Moonfly

The SB13 and PB13 drivers for example also look identical, but they have differing parameters.

Correct. They are actually identical, with the sole exception of the motor - Identical basket, surround and spider. The 13+ motor has a different voice coil winding, designed to soak up MORE heat and therefore support use at continually higher excursions, This was better served by the Plus motor, with a thicker top plate, rather than the Ultra motor which delivers more force against port back pressure. Yes, I was surprised too, but it means that the 13+ is just different, as it's optimized for it's task.

I honestly think more people would stand to get greater performance (due to easier room integration) out of the SB13+ than they would the PB13U, especially with music. It's one of my favourite subs, ever and that's off the back of my current room being a lot more 'bass neutral' than my old room."

Πάντως από ότι διαβάζω και τα δύο είναι σχεδιασμένα με χαμηλό Q, κάτω από 0.7, άρα καλή απόσβεση και μεταβατικά αλλά όχι έντονο punch.

Reaction score
5.731
Για μουσική εξάλλου, το καλό της λύσης των δύο SB είναι ότι μπορείς να τα δουλεύεις στερεοφωνικά, ένα για το αριστερό κι ένα για το δεξί κανάλι.

Έχω την αίσθηση ότι τα δύο sealed θα υπερτερούν στη μουσική έναντι ενός ported.

Αντίθετα για hc, καλύτερα ένα ported, που κατεβαίνει και πιο χαμηλά.

Reaction score
15.548

το PB13 ειναι καλυτερο ηχητικα και στους δυο κοσμους......και φυσικα εχει το πλεονεκτημα οτι το κανεις οπως θες.

εαν δεν εχεις θεμα χωρου μην κοιτας καθολου το sb

Reaction score
5.731
Κι αν μπει σφηνωτά μεταξύ κεντρικού και επίπλου το PB, την πρόσβαση στα ρυθμιστικά στο πίσω μέρος την ξεχνάμε ε;

70 κιλά χωρίς Auralex με τίποτα. Με Auralex θα συρθεί, αλλά με πολύ δυσκολία.

Προφανώς η λύση είναι "set it and forget it".

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Mε auralex ειναι ευκολακι να το συρεις ακομα και με μοκετα απο κατω!
Αργοτερα παιρνεις και ενα αδερφακι PB για να ζηλεψουνε τα RE διπλα!:tongue:

Reaction score
5.731
Καλά, αν ήθελα κάτι ακραίο στο σαλόνι, ήξερα τι να κάνω. Θα έφερνα δύο 18ιντσα από Αμερική, τα TC Sounds LMS Ultra 5400, που είναι αναφοράς τόσο στο hc όσο και στη μουσική, και θα τελείωνα. Καμπίνες έχω.

Αλλά ο στόχος είναι τώρα κάτι πιο νορμάλ στο σαλόνι. Πρέπει να παραμένει ένας λόγος να πηγαίνω στο δεύτερο hc στον dedicated!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Απάντηση: Re: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Κι αν μπει σφηνωτά μεταξύ κεντρικού και επίπλου το PB, την πρόσβαση στα ρυθμιστικά στο πίσω μέρος την ξεχνάμε ε;

70 κιλά χωρίς Auralex με τίποτα. Με Auralex θα συρθεί, αλλά με πολύ δυσκολία.

Προφανώς η λύση είναι "set it and forget it".
Εμένα σχεδόν ποτέ δε μου αρέσει στα sub το μεγάφωνο να κοιτάει μπροστά. Μπορείς να το γυρίσεις πλάι και να έχεις και πρόσβαση στα ρυθμιστικά.

Reaction score
5.731
Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Δημήτρη, έχω ήδη τα έπιπλα σχήματος "Π". Ιδανικά χωράνε δύο sealed SVS και με τα Auralex Gramma τους και με τα όλα τους.

Reaction score
767

το χω ξαναρωτήσει αυτό, αλλά τες πάντων...με αφορμή την ερώτηση του Γιάννη...

δηλαδή 1 pb παίζει καλύτερα απο 2 sb?...σε διαμερισμα - οχι σε dedicated και 50-50 μουσικη/ταινιες...αξιοποιείται σε διαμέρισμα? (με οτι συνεπάγεται αυτό)...τι εννοώ... το οτι μπορεί να κατέβει πολύ χαμηλά είναι πολύ καλό...αλλά θα καταλάβω τη διαφορά εγώ που παίζω σε νορμαλ εντάσεις?...το οτι με 2 sb θα χω τουλάχιστον καλύτερη φόρτιση του χώρου αυτό το ξέρουμε...απο κει και πέρα τι γίνεται?...

για να πάρουμε 2 Pb δε παιζει ουτε για αστειο...λόγο χώρου καταρχήν και λόγο αρκετών επιπλέον χρημάτων που ζητάνε τα 2 pb, απο τα 2 sb...προτιμώ να δώσω το έξτρα 1000αρικο σε κάποιο άλλο πιο "αδύναμο κρίκο" στην "αλυσίδα"...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

σε διαμερισμα - οχι σε dedicated και 50-50 μουσικη/ταινιες...αξιοποιείται σε διαμέρισμα? (με οτι συνεπάγεται αυτό)...τι εννοώ... το οτι μπορεί να κατέβει πολύ χαμηλά είναι πολύ καλό...αλλά θα καταλάβω τη διαφορά εγώ που παίζω σε νορμαλ εντάσεις?...
Όχι.
Οι χαμηλές συχνότητες θέλουν ένταση για να γίνουν αντιληπτές οι διαφορές.
Οπότε το PB μάλλον είναι overkill για την περίπτωση τυπικού ελληνικού διαμερίσματος.Λογικά ακόμα και ένα SB είναι αρκετό για το τυπικό οικιακό σαλόνι,ενώ η διαφορά μπορεί να επενδυθεί σε room treatment,κάτι πολύ βασικότερο από το ίδιο το sub..

Reaction score
767

... η διαφορά μπορεί να επενδυθεί σε room treatment,κάτι πολύ βασικότερο από το ίδιο το sub..
αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και γω γιατρέ μου...

το δωμάτιο καταρχήν θέλει μια έστω στοιχειώδη περιποίηση, απο άτομο σχετικό που θα υποδείξει σωστά...

για να μην είμαι και off-topic, ο Γιάννης φυσικά και εξυπακούεται οτι μπορεί να κάνει "παπάδες" στο χώρο του...για πολλά γκάζια και db...:thumbsup:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627

Με δύο σαμπ (και πάνω) μπορείς να κάνεις φοβερά παιχνίδια με την ακουστική του χώρου και τους ρυθμούς του. Ένα ενδιαφέρον άρθρο είναι αυτό.

Reaction score
30.390
Απάντηση: Re: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Εμένα σχεδόν ποτέ δε μου αρέσει στα sub το μεγάφωνο να κοιτάει μπροστά. Μπορείς να το γυρίσεις πλάι και να έχεις και πρόσβαση στα ρυθμιστικά.
Kαλά τώρα αυτό δεν είναι ακριβώς σοβαρό επιχείρημα.:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.386
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier