Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι από

Σε ευχαριστώ για τις όποιες πληροφορίες μου έδωσες και εφόσον έχεις βρει και τις κατάλληλες συσκευές που σε “γεμίζουν”, δεν το συζητάμε, γιατι εγώ ακόμα ψάχνομαι... Για κάποια άλλα σχόλια σου, έχω κάποιες διαφορετικές απόψεις (εμπειρίες) περί του βινύλιου / πικάπ.... και δεν είναι αναγκαίο να επενδύσεις τα (υπέρογκα) λεφτά που αναφέρεις, “έξυπνες” αγορές χρειάζονται.

Reaction score
666
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι από

έχω κάποιες διαφορετικές απόψεις (εμπειρίες) περί του βινύλιου / πικάπ.... και δεν είναι αναγκαίο να επενδύσεις τα (υπέρογκα) λεφτά που αναφέρεις, “έξυπνες” αγορές χρειάζονται.
Θα συμφωνήσω. Δεν είναι αναγκη να ξοδέψεις πάρα πολλά χρήματα για να απολαύσεις αξιοπρεπώς τη δισκοθήκη σου.

Λόγω περιορισμών του μέσου αλλά και της τεχνολογίας αναπαραγωγής των δίσκων όσο αναβαίνεις κατηγορίες τόσο πιο εύκολα γίνονται ακουστές οι αδυναμίες και οι κακές παραγωγές.

Το θέμα είναι να πετύχεις μία αξιοπρεπή ηχητική απόδοση και να μην μπεις στο τριπάκι των συνεχών αναβαθμισεων-βελτιώσεων γιατί θα αποβεί δαπανηρό και το αποτέλεσμα ίσως να μην αξίζει τελικά τον κόπο, το χρόνο και τα ξοδεμένα χρήματα.

Reaction score
8.905

Εγώ πάλι νιώθω το αντίθετο και λεφτά δεν έχω δώσει πολλά στα αναλογικά... και κυνηγάω ένα ισάξιο ψηφιακό, καιρό τώρα! Μήπως είναι καιρός, σε κάποιους που έχουν την δυνατότητα, να αρχίσουν να ψάχνονται σε εναλλακτικές λύσεις στα αναλογικά....:rolleyes:

gonis

Luger
Reaction score
12.497

Εγώ πάλι νιώθω το αντίθετο και λεφτά δεν έχω δώσει πολλά στα αναλογικά... και κυνηγάω ένα ισάξιο ψηφιακό, καιρό τώρα! Μήπως είναι καιρός, σε κάποιους που έχουν την δυνατότητα, να αρχίσουν να ψάχνονται σε εναλλακτικές λύσεις στα αναλογικά....:rolleyes:
Δηλ οι ψηφιακοι να στησουν αναλογικο και αντιστροφα?

Reaction score
8.905

Δηλ οι ψηφιακοι να στησουν αναλογικο και αντιστροφα?
Από ότι βλέπω οι αναλογικοί έχουν τα θέματα και τα παράπονα... και συνέχεια χώνουν χρήματα και ξαναχώνουν, οι άλλοι μάλλον (ψηφιακοί) με αυτά γελάνε...

Reaction score
8.905

τόσο πιο εύκολα γίνονται ακουστές οι αδυναμίες και οι κακές παραγωγές.
Η “κακή” ηχογράφηση βγαίνει και στα ψηφιακά, εάν έχεις ένα αναλυτικό σύστημα.... γιαυτό όλοι οι χαλιεντάδες το έχουν ρίξει σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις....:whistling:

Reaction score
666

Η “κακή” ηχογράφηση βγαίνει και στα ψηφιακά, εάν έχεις ένα αναλυτικό σύστημα.... γιαυτό όλοι οι χαλιεντάδες το έχουν ρίξει σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις....:whistling:

Το ξέρω καλά αυτό για τις κακές παραγωγές. Συμβαίνει ανεξαρτήτως μέσου.

Αλλά στα αναλογικά όσο πιο πολλά ξοδεύεις τόσο πιο απαιτητικά σε "ντάντεμα" γίνονται και καταντάς να υπηρετείς το μέσο αντί να σε υπηρετεί αυτό.

Το ίδιο βεβαια μπορεί να συμβεί και με τα ψηφιακά και να ανακύψουν υπαρξιακά ερωτήματα πχ. σχετικά με το μέγεθος των αναλύσεων των αρχείων σε παραλληλισμό με τα γραμμάρια των βινυλίων. Ποιο, αν και γιατί ακούγεται καλύτερα?

Reaction score
8.905
Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Το φοβερό είναι ότι με την αντίληψη που έχουν οι αναλογικοί (όσον αφορά την τιμολογιακή σε αξία απόδοση)... είναι φύση αδύνατον να τους αλλαξοπιστήσεις τα δεδομένα - στάρντα τους, κοινώς πέφτεις σε τοίχο με τα κωλύματα που έχουν... Να αφήσουμε ήσυχους τους ψηφιακούς, γιατί αυτοί καλά κρατούν και ακούν, οι κουρτίνες και τα τεστ πρέπει να γίνονται (θα έχει και περισσότερη πλάκα / κλάμα έτσι) μεταξύ των αναλογικών!

Reaction score
8.905

Αλλά στα αναλογικά όσο πιο πολλά ξοδεύεις....
Οχι, για μένα δεν ισχύει το, με ότι ξοδεύεις, παίρνεις και το ανάλογο αποτέλεσμα! Εάν διαβάσεις τα προηγούμενα γραπτά μου.... λέω πολλά πάνω σε αυτό!

Reaction score
666

Οχι, για μένα δεν ισχύει το, με ότι ξοδεύεις, παίρνεις και το ανάλογο αποτέλεσμα! Εάν διαβάσεις τα προηγούμενα γραπτά μου.... λέω πολλά πάνω σε αυτό!

Γιατί απομονώνεις τη μισή φράση? Αλλοιώνεται το νόημα.

Συμφωνώ όμως ότι δεν παίρνεις πάντα ανάλογη βελτίωση του ποσού που δαπανάς.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι

Αλλά στα αναλογικά όσο πιο πολλά ξοδεύεις τόσο πιο απαιτητικά σε "ντάντεμα" γίνονται και καταντάς να υπηρετείς το μέσο αντί να σε υπηρετεί αυτό.
Φαντάζομαι το πόσα θα έχεις ξοδέψει στα αναλογικά συστήματα για να μιλάς έτσι!!!!! Πόση πείρα θα έχεις!!! Ελπίζω να μην κατάντησες "να υπηρετείς το μέσο αντί να σε υπηρετεί αυτό" όπως σωστά αναφέρεις. Καλά θα ήταν να μας μεταφέρεις την εμπειρία σου. Λ.Σ.

Reaction score
8.905

Γιατί απομονώνεις τη μισή φράση? Αλλοιώνεται το νόημα.

Συμφωνώ όμως ότι δεν παίρνεις πάντα ανάλογη βελτίωση του ποσού που δαπανάς.
Καταρχην δεν ήθελα να αλλοιώσω την πρόταση σου, και δεν μιλάω για βελτίωση με το ανάλογο ποσο που δινεις, μιλώ για διαφορετικές σχολές και άλλη προσέγγιση!
Πχ. εάν σου έλεγα ότι μια κεφαλή που θα σου στοιχίσει 200 ευρώ... μπορεί να παίξει καλύτερα από αυτή που έχεις... θα την δοκίμαζες?

Reaction score
30.455
Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

ετσι, να μπαινουμε δυναμικα στο φθινοπωρο ...!!

αντε, νυχτωνει, ανοιγω τους λαμπατους να ζεσταθουν λιγο (και το κλιματιστικο μαζι, μην παμε απο ασφυξια..), βαζω το πικαπι να γυρναει, λιγο κρασακι κ χαλαρωνω...

οκ ?

συνεχιζουμε?
Mεγάλη κουβέντα είπες τώρα!
Μετά από 5,6,7,8... κρασακια ξέρεις πως κελαηδάει το άτιμο το πικάπι μου...!

Reaction score
666

Καταρχην δεν ήθελα να αλλοιώσω την πρόταση σου, και δεν μιλάω για βελτίωση με το ανάλογο ποσο που δινεις, μιλώ για διαφορετικές σχολές και άλλη προσέγγιση!
Πχ. εάν σου έλεγα ότι μια κεφαλή που θα σου στοιχίσει 200 ευρώ... μπορεί να παίξει καλύτερα από αυτή που έχεις... θα την δοκίμαζες?

Σαφώς και υπάρχουν περισσότεροι του ενός δρόμοι να πετύχει κάποιος το πολυπόθητο αποτέλεσμα από τους δίσκους του.

Αν η κεφαλή ταιριάζει με το βραχίονα που έχω θα την δοκίμαζα.

Το θέμα το άνοιξα όχι για να "θάψω' τα αναλογικά και να υπέρθεματίσω τα ψηφιακά αλλά για να καταδείξω τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά των πικάπ και των βινυλίων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας.

Φαντάζομαι το πόσα θα έχεις ξοδέψει στα αναλογικά συστήματα για να μιλάς έτσι!!!!! Πόση πείρα θα έχεις!!! Ελπίζω να μην κατάντησες "να υπηρετείς το μέσο αντί να σε υπηρετεί αυτό" όπως σωστά αναφέρεις. Καλά θα ήταν να μας μεταφέρεις την εμπειρία σου. Λ.Σ.
Ευτυχώς η κρίση μου με έχει προφυλάξει από πολλές κακοτοπιές αν και δεν εχω αποφύγει και λανθασμένες επιλογές. Πάντως δεν έχω ξοδέψει πάρα πολλά.

Το ταξίδι στον κόσμο του βινυλιακού ήχου όμως το χάρηκα και έχω περάσει χιλιάδες ωρες απόλαυσης. Οι παλιοί μου δίσκοι των δεκαετιών 50, 60 & 70 είναι μια χαρά και τους απολαμβάνω παρόλες τις φθορές και τα clicks and pops που έχουν.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω κάμποσους από αυτούς.
Δυστυχώς όμως έχουν πληθύνει τα λεγόμενα 'ψηφιακά" βινύλια και δεν είναι εύκολο να βρίσκω τους παλιούς δίσκους που ζητώ σε εκδόσεις της εποχής των.
Αυτό για μένα καθιστά αυτόματα άτοπο να συνεχίσω να αγοράζω δίσκους είτε νέες παραγωγές, είτε επανεκδόσεις των παλαιών.
Άρα μένω σ' αυτά που έχω δισκους και vinyl rig και συνεχίζω να αγοράζω μόνο σε ψηφιακό φορμά (cd, hi-rez) ό,τι θελήσω από δώ και πέρα.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι

....
Δυστυχώς όμως έχουν πληθύνει τα λεγόμενα 'ψηφιακά" βινύλια και δεν είναι εύκολο να βρίσκω τους παλιούς δίσκους που ζητώ σε εκδόσεις της εποχής των.
Αυτό για μένα καθιστά αυτόματα άτοπο να συνεχίσω να αγοράζω δίσκους είτε νέες παραγωγές, είτε επανεκδόσεις των παλαιών.
Άρα μένω σ' αυτά που έχω δισκους και vinyl rig και συνεχίζω να αγοράζω μόνο σε ψηφιακό φορμά (cd, hi-rez) ό,τι θελήσω από δώ και πέρα.
Έχεις λάθος. Ελάχιστα είναι τα βινύλια ψηφιακής ηχογράφησης και αν θέλεις να αγοράσεις τα παλιά υπάρχει ένας αμέτρητος αριθμός από αυτά. Όσο για τις επανεκδόσεις υπάρχουν εξαιρετικοί δίσκοι από εταιρείες που ξέρουν πραγματικά να κάνουν τη δουλιά σωστά. Η αιτιολόγηση της προτίμησής σου στα ψηφιακά φορμα δεν ευσταθεί, τελικά. Λ.Σ.

Reaction score
666
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβλημ

Έχεις λάθος. Ελάχιστα είναι τα βινύλια ψηφιακής ηχογράφησης και αν θέλεις να αγοράσεις τα παλιά υπάρχει ένας αμέτρητος αριθμός από αυτά. Όσο για τις επανεκδόσεις υπάρχουν εξαιρετικοί δίσκοι από εταιρείες που ξέρουν πραγματικά να κάνουν τη δουλιά σωστά. Η αιτιολόγηση της προτίμησής σου στα ψηφιακά φορμα δεν ευσταθεί, τελικά. Λ.Σ.

Θα μου επιτρέψεις να έχω την άποψή μου κι ας μην ευσταθεί κατά τη γνώμη σου.

Δε θέλω αλλά και δεν μπορώ να αγοράζω επανεκδόσεις τόσο ακριβές αλλά και οι εταιρείες που αναφέρεις δεν επανεκδίδουν τα πάντα, παρά μονο πολύ συγκεκριμένα κι αυτά συνεχώς γιατί πουλάνε περισσότερο.

Τα 2 10ιντσα που έχω δεν πρόκειται ποτέ να επανεκδοθούν και δύσκολο να τα ξαναβρώ ειδικά το δεξιό στην εικόνα.

Όπως και τα εξαιρετικά βινύλια επανεκδόσεις της DCC compact classics που έκλεισε το 2001.

Δεν είναι πάντα εύκολο να κυνηγάς με το ντουφέκι παλιούς δίσκους. Ειδικά αν ακούς λίγο πιο σπάνια είδη μουσικής.

Attachments

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προ

Θα μου επιτρέψεις να έχω την άποψή μου κι ας μην ευσταθεί κατά τη γνώμη σου.

Δε θέλω αλλά και δεν μπορώ να αγοράζω επανεκδόσεις τόσο ακριβές αλλά και οι εταιρείες που αναφέρεις δεν επανεκδίδουν τα πάντα, παρά μονο πολύ συγκεκριμένα κι αυτά συνεχώς γιατί πουλάνε περισσότερο.

Τα 2 10ιντσα που έχω δεν πρόκειται ποτέ να επανεκδοθούν και δύσκολο να τα ξαναβρώ ειδικά το δεξιό στην εικόνα.

Όπως και τα εξαιρετικά βινύλια επανεκδόσεις της DCC compact classics που έκλεισε το 2001.

Δεν είναι πάντα εύκολο να κυνηγάς με το ντουφέκι παλιούς δίσκους. Ειδικά αν ακούς λίγο πιο σπάνια είδη μουσικής.
Κανένας δεν απαγόρευσε κανένα να έχει την όποια άποψη έχει και δεν τίθεται θέμα το αν κάποια άποψη ευσταθεί ή όχι κατά την άποψη κάποιου άλλου. Ορισμένα πράγματα ευσταθούν ή δεν ευσταθούν ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις ή τις απόψεις του οποιουδήποτε. Πολύ απλά δεν μπορούμε να λέμε Ό,ΤΙ μας κατέβει. Π.Χ. ότι τα περισσότερα βινύλια είναι ψηφιακά!!! ή τα γραμμάρια τα θεωρείς κάτι το ύποπτο!!! όπως ανέφερες σε άλλο σημείο. Λ.Σ.

Reaction score
666

Να το γράψω αλλιώς: η πλειοψηφία των παραγόμενων βινυλίων σήμερα είναι φτιαγμένα από ψηφιακά masters.
Άρα άχρηστα για μένα τα 180 gr "ψηφιακού βινυλίου". Καλύτερα τα 16.5 gr του cd.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.056

Να το γράψω αλλιώς: η πλειοψηφία των παραγόμενων βινυλίων σήμερα είναι φτιαγμένα από ψηφιακά masters.
Τς τς τς, τί κόζμος θεέ μου...

gonis

Luger
Reaction score
12.497

Αφορμή για το νήμα αυτό είναι οι προβληματισμοί μου για το παρόν και το μέλλον όχι μόνο των αναλογικών συστημάτων ανάγνωσης δίσκων βινυλίου (πλατό βραχίονες κεφαλές phono, accessories) αλλά και των ίδιων των δίσκων βινυλίου.

Θεωρώ ότι τα πικάπ, βραχίονες, κεφαλές ήδη από τη δεκαετία το '80 έχουν φτάσει στο απόγειό τους κι ότι αυτό που διαφοροποιεί τα πικαπ του σήμερα είναι η χρήση καλύτερων και ακριβότερων υλικών σε σύγκριση με τα παλαιότερα. Πόσο όμως καλύτερα παίζουν τα καινούργια από τα παλιά? Έχουμε θεαματική βελτίωση στον ηχο όπως ευαγγελίζονται οι σημερινοί κατασκευαστές?

Η τεχνολογία αναπαραγωγής βινυλίων έχει περιορισμούς και πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή για να δουλέψει ένα αναλογικό σύστημα (όπως και τα ίδια τα βινύλια αλλωστε ως μέσο αποθήκευσης μουσικής πληροφορίας).

Το άλλο θέμα έχει να κάνει με την αγορά δίσκων βινυλίου. Έχει γεμίσει η αγορά με βινύλια φτιαγμένα από ψηφιακά masters ή digitally remastered επανεκδόσεις των αρχικών. Πολλά από αυτα ακούγονται χειρότερα κι από το αντίστοιχο CD. Υπάρχουν βέβαια και καλές επανεκδόσεις που κοστίζουν πολύ ακριβά όμως και η αγορά τους είναι ασύμφορη ειδικά στην περίοδο κρισης που ζούμε.

Αξίζει τον κόπο να επενδύσει κάποιος σε καλό πικάπ για να ακούει ψηφιακά βινύλια, μόνο και μόνο για να βλέπει το δίσκο στο πλατό να γυρίζει?

Μήπως υπάρχει ακόμη κέρδος και γι' αυτό δεν έχει εγκαταλειφθεί ακόμη η παραγωγη δίσκων βινυλίου και πικάπ, phono και λοιπών αξεσουάρ (π.χ. πλυντήριο δίσκων)?

Κάποιος που έχει μια σεβαστή δισκοθήκη π.χ. 1000 βινύλια αξίζει να συνεχίσει να αγοράζει δίσκους?

Ένας νεοεισερχόμενος χομπίστας αξίζει να ψαχτεί με τα βινύλια? Ή μήπως αγοράζει το πικαπ για gadget ή για παιχνίδι?
Μου θυμισες ,με το thread που εσυ ανοιξες, μια κατηγορια μαθητων του δημοτικου και μετα γυμνασιου-λυκειου που σηκωναν το χερι τους για να εκφρασουν δηθεν αποριες στο δασκαλο-καθηγητη.
Ειχα και εγω μερικους απο αυτους αλλα σε εναν απο αυτους του ειχα κολλησει το ψευδωνυμο ''Φειδιας''.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm