SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Τι θα έκανα στη θέση σου: θα μελετούσα πρώτα σοβαρά πως συμπεριφέρεται ο χώρος μου. Δοκίμασε δύο σαμπ σε διαφορετικά σημεία στο χώρο μετρώντας την απόκριση μέχρι τα 100 Hz. (Δεν μπορεί, δύο σαμπ κάπου θα σου βρίσκονται :rolleyes: ) Πειραματίσου, πειραματίσου, πειραματίσου. Στο δικό μου χώρο, και μετρώντας μόνο ένα σαμπ, οι διαφορές είναι τεράστιες. Αφού βρεις τις καλές θέσεις, οι οποίες σίγουρα δε θα είναι αυτές που τώρα σκέφτεσαι, αποφασίζεις ποια σαμπ θα πάρεις και αν εν τέλει θέλεις δύο ή έχεις καλή απόκριση και με ένα. Ε, και αφού κάνεις όλα αυτά, φτιάξε DIY με TC sounds :thumbsup:

Reaction score
767

ευκολίες στο maximum για το rel...

αλλα και η τιμή του...gibraltar με όλη τη σημασία...

Reaction score
5.731
Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

...Αφού βρεις τις καλές θέσεις, οι οποίες σίγουρα δε θα είναι αυτές που τώρα σκέφτεσαι,...
Καταλαβαίνω φυσικά αυτό που λες, αλλά τo σκεπτικό ήταν/είναι να χρησιμοποιώ τα δύο sub (και) στερεοφωνικά στη μουσική, γι' αυτό και η θέση του καθενός ήθελα να είναι δίπλα στο κάθε ηχείο αντίστοιχα.

Εκτός και αν χρησιμοποιήσω άλλα σαμπ για τη μία δουλειά και άλλα για την άλλη, οπότε θα καταλήξω πάλι με Re Audio XXX18.
Π.χ. μπορώ να πάρω ακόμη ένα Sunfire HRS-8 (έχω ήδη ένα στο υπνοδωμάτιο) και να τα έχω για στέρεο. Κι αν δεν με ικανοποιήσει τελικά αυτή η λύση, θα ξαναγυρίσει το Sunfire στο υπνοδωμάτιο με το νέο του αδερφάκι παρέα. Και να φτιάξω δυο "μπουφέδες" sealed για δύο Re Audio XXX18 για χρήση hc.

Από αυτούς τους μπελάδες γλυτώνουν τα REL G1, αλλά φυσικά το κόστος εκτοξεύεται, ειδικά αν μιλήσουμε και για stacked Rel.

24K για τα έξι 12ιντσα της φωτό!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627

Α-πα-πα, μας κολάζεις πρωί-πρωί!

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι ακόμη και για χρήση στερεοφωνικά σε μουσική μεγαλύτερη σημασία έχει να πετύχεις καλύτερη απόκριση και λιγότερους αντιχήσεις και συντονισμούς, παρά να είναι τα σαμπ ακριβώς δίπλα στα ηχεία. Ειδικά αν μιλάμε για <80Hz.

Reaction score
5.731

Σωστά τα λες, αλλά και τις δύο ηχοστήλες δεξιά-αριστερά πραγματικού full range ουδείς εμίσησε.

For large rooms and especially when used in large rooms with state of the art main speakers, experimenting with coupling the Gibraltar(s) in close proximity to the mains, yet slightly behind and to the outside of the mains can result in perfect integration with ones’ main speakers.

An optimal location within approximately 45-90cm of the location of the main speaker should result in perfect, seamless coupling

http://rel.net/support/rel-set-up/

Για hc η Rel προτείνει τρία σαμπ, ένα σε μια μπροστινή γωνία, ένα στη διαγωνίως απέναντι πίσω γωνία και ένα "center channel sub" με High-Level σύνδεση στο κεντρικό ηχείο. Το τελευταίο είναι και μια ένδειξη πόσο σημαντικό είναι στο hc ένα όσο το δυνατόν πιο μεγάλο κεντρικό!

The purpose of the third “center ” REL is to ensure the center channel can keep up with the scale, weight and dynamics the main system now has. Location should be anywhere from the opposite corner of the front wall to somewhere in the middle of the front wall, listen for best integration with the center channel speaker. Some people prefer to use the REL as an actual pediment or stand for their center channel speaker – the choice is yours.

Μήπως από μένα πήρε την ιδέα η Rel, από την παρουσίαση τις προάλλες του "center channel sub"; :biggrin:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627

Λογικά αυτά που λέει η Rel. Ουσιαστικά προτείνει μέχρι ένα μέτρο απόσταση από τα main. Και εγώ δε θα το έβαζα πιο μακριά, εκτός αν μιλάμε για πολύ χαμηλές συχνότητες. Στο bat cave σου ας πούμε, τα τέρατα σου κάνουν μασάζ με 20Hz όπου και να είναι, ούτε που σκέφτεσαι αν είναι κοντά ή μακρυά από τα main :lol: Και στο athens mastering αν θυμάμαι καλά το (ένα) σαμπ απέχει τουλάχιστον 1.5 μέτρο από τα main και παίζει μέχρι τα 50Hz από ότι είχα διαβάσει. Πάντως η REL μπορεί να είναι τσιμπημένη έως και υπερτιμημένη αλλά έχει πολύ ωραίο ήχο. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για δύο strata που είχα. Τουλάχιστον για ακόαση μουσικής.

Reaction score
767

ας μου επιτρέψει ο flash την κατάχρηση του νήματος για να ρωτήσω κάτι τελευταίο...

2 svs sb13 μπορούν να δώσουν (ανάλογα και με το περιεχόμενο της ταινίας) την αίσθηση του "δεν ακουω το χαμηλό - αλλά το αισθάνομαι"?...
αν η σκηνή της ταινίας έχει την πληροφορία, μπορούν να το κάνουν?...ή δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά?...ή θα το καταλάβω μόνο άμα κανιβαλίσω σε εντάσεις?...

δε θέλω να πάω σε ported sub για τους δικούς μου λόγους...αλλά θέλω είπαμε ενίοτε, να έχω αυτή την αίσθηση...αυτό το δίνουν 2 sb13αρια?...ή πρεπει να παει κανείς σε μεγάλα sub πχ στο velodyne dd15+?.... που απ οτι διαβάζω σε reviews το κάνει...ή και στο 15αρι θα πρεπει να κανιβαλίσω για να πάρω αυτόν τον υπόηχο?...(το μικρότερο 12αρι άραγε το κάνει αυτο?)

όσο λιγότερες κινήσεις κάνει ο κώνος για να βγάλει ένταση, σημαίνει και μικρότερες παραμορφώσεις... έτσι δεν είναι?...και επειδέι μιλαμε για sealed, αυτό στα χαρτιά σημαίνει οτι ακόμα και σε νορμαλ εντάσεις το 15αρι θα κάνει λιγοτερη προσπαθεια να βγαλει το χαμηλο που απαιτει η ταινια...αλλά με 2 svs, η υπεροχή του velo δεν παύει να υφίσταται, όσον αφορα τον αερα που μετατοπίζεται απο 2 κώνους vs 1?...

τα 2 πλεον svs δεν θα ζορίζονται τόσο να βγάλουν το output που χρειάζεται για να δώσουν χαμηλο "χαμηλο" :biggrin:...
άρα μικρότερες μετακινήσεις των κώνων με καλύτερα αποτελέσματα σε αποδοση-τοποθετηση-φορτιση δωματιου κλπ κλπ?...σα να έχω φτάσει σχεδόν το 15αρι?...λέμε τώρα...ή δεν έχει να κάνει?...ή ξέρω γω τι?...

εγώ θέλω να πετύχω αυτό το feeling, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα του χαμηλού...αυτά τα ολιγα...

ο χώρος είναι καθημερινής χρήσης...

Reaction score
5.731
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Συμφωνώ με τα θέλω σου, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να τα ικανοποιήσεις στο βαθμό που περιμένεις με δύο sb.

Reaction score
767
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Συμφωνώ με τα θέλω σου, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να τα ικανοποιήσεις στο βαθμό που περιμένεις με δύο sb.
δλδ Γιάννη απ οτι καταλαβαινω, μόνο με μεγαλύτερο σαμπ...

και αφου θα υπάρχει μόνο ένα σύστημα, να παω κατευθειαν στο καλυτερο που μπορω, αν θελω να πετυχω αυτό που λεω...

μπορει βεβαια με ενα σαμπ να μην εχω ομοιομορφη φορτιση του χωρου...αλλα δε μπορεις μαλλον να τα χεις ολα, μεσα σε λογικα οικονομικα πλαισια...

Reaction score
5.731

Ζητάς sealed, και υψηλή απόδοση <25Ηz.
H υπόθεση μυρίζει 18ιντσo sealed με ενισχυτή 2,5-3Κ kW.

Τρέχει μια καλοκαιρινή προσφορά 2,5Κ δολάρια για 18ιντσο sealed με ενισχυτή 2,4kW από την Funk Audio, αν σ' ενδιαφέρει.
Στέλνει και στην Ευρώπη με προσιτές τιμές μεταφορικών.

http://www.funkaudio.ca/Home.html

Reaction score
3.347

Όχι.
Οι χαμηλές συχνότητες θέλουν ένταση για να γίνουν αντιληπτές οι διαφορές.
Οπότε το PB μάλλον είναι overkill για την περίπτωση τυπικού ελληνικού διαμερίσματος.Λογικά ακόμα και ένα SB είναι αρκετό για το τυπικό οικιακό σαλόνι,ενώ η διαφορά μπορεί να επενδυθεί σε room treatment,κάτι πολύ βασικότερο από το ίδιο το sub..

Μην ξεχνασ τι είχε πει ο striftos για ένα διαμερισμα ....

θα συμφωνήσω κι εγω είχα δοκιμάσει ένα pc 12 plus το κυλινδρικο της svs και γεγονος είναι οτι σε τρομάζει...
φαντάσου τι άκουγε η πολυκατοικια !!!!
Βεβαια αυτή είναι η αποψή μου και δεν θα ήθελα να σε επηρεάσω .

Reaction score
767
Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

....Τρέχει μια καλοκαιρινή προσφορά 2,5Κ δολάρια για 18ιντσο sealed με ενισχυτή 2,4kW από την Funk Audio, αν σ' ενδιαφέρει.
Στέλνει και στην Ευρώπη με προσιτές τιμές μεταφορικών.....
αυτό μήπως λες?

Reaction score
5.731

Ναι, αυτό είναι, με οικονομία να έχει γίνει στην καμπίνα. Προφανώς μπορείς να ζητήσεις από τον κατασκευαστή να σου κάνει ό,τι θέλεις. Ξέρω ότι σου αρέσει αυτό! :wink:

"The FW18.0 still offers in excess of 103dB at 20Hz and even provides a passing result all of the way down at 10Hz where it will produce just about 92dB."

http://www.data-bass.com/data?page=system&id=96&mset=104

Κι ένα review:

http://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/funk-audio-fw18.0-subwoofer

"At 31.5Hz the FW18.0 is capable of just about 115dB of output. At 40Hz and above the potential short term output is in excess of 120dB which puts it in the top echelon of subs I have reviewed as far as output capabilities over this range. At the 40 and 50Hz bands it has the highest output I have recorded from a commercial subwoofer. In the deeper bass the FW18.0 also does well recording over 103dB at 20Hz and over 99dB at 16Hz.It even manages to produce passing results at the 10 and 12.5Hz bands which most subs cannot do."

Reaction score
767

...θα συμφωνήσω κι εγω είχα δοκιμάσει ένα pc 12 plus το κυλινδρικο της svs και γεγονος είναι οτι σε τρομάζει...
φαντάσου τι άκουγε η πολυκατοικια !!!! ....Βεβαια αυτή είναι η αποψή μου και δεν θα ήθελα να σε επηρεάσω .
κανένα θέμα...όλες οι απόψεις δεκτές...

γι αυτό ρωτάω αν πρεπει να παω τελικα σε μεγαλύτερο σαμπ...για να μην κανιβαλιζω σε εντάσεις, αν θελω ενίοτε, να πάρω αυτο το feeling του υπόηχου...ενα σαμπ ικανο. ακομα και σε νορμαλ εντάσεις σαλονιου, θα εχει τη δυνατοτητα να σου δωσει αυτο το feeling, απ οτι 2 μικροτερα που θα πρεπει να τα τσιτωσεις και ισως και παλι δε τα καταφερουν...θα πρεπει βεβαια να τα "σκασεις" χοντρα...αλλα απο τη στιγμη που υπάρχει μονο ενα συστημα...με ξερω...θα το ζητάω...και αν δεν...θα ψαχνω να δωσω παλι αυτα που μολις αγόρασα...λέμε τωρα...

Reaction score
3.347

Make your dreams come true !!!
και το VELO μαμάει ... αλλα τσιμπάει

Reaction score
767
Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Ναι, αυτό είναι, με οικονομία να έχει γίνει στην καμπίνα. Προφανώς μπορείς να ζητήσεις από τον κατασκευαστή να σου κάνει ό,τι θέλεις. Ξέρω ότι σου αρέσει αυτό! :wink:

"The FW18.0 still offers in excess of 103dB at 20Hz and even provides a passing result all of the way down at 10Hz where it will produce just about 92dB."...
:thumbsup:....(πάω να διαβασω το review)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

δε θέλω να πάω σε ported sub για τους δικούς μου λόγους.
Δηλ τι λογους? και δε νομιζω να το εχεις ακουσει το PB! σωστα?

Reaction score
5.731

Κροσάρεις με το miniDSP το σαμπ σου στους 40, τσιμπάς τις συχνότητες 15-25 στο EQ, και δημιουργείς ένα παχύ χαλί χαμηλού σκέτη απόλαυση.

Αναλόγως της έντασης, οι γείτονες θα αισθάνονται κάτι, αλλά δεν θα μπορούν να προσδιορίσουν τι είναι και από πού προέρχεται. Ο νους τους θα πάει σε σεισμό ή κάτι τέτοιο.

Προϋπόθεση να είναι το σαμπ sealed, με 18άρι ικανό μεγάφωνο, και με 2-3kW ενισχυτή.

Reaction score
767

Δηλ τι λογους? και δε νομιζω να το εχεις ακουσει το PB! σωστα?
έλα Στάθη...ναι..κανενα δεν εχω ακούσει...

υποκειμενικοι λογοι...προτιμήσεις...μη με μαλωνεις:frown:...

δε θελω να υποτιμησω κανενα μοντελο ή κατασκευαστή...απλα το προτιμώ...πειτε με "αφελή"...(το λεω ευγενικά)...:smile:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

έλα Στάθη...ναι..κανενα δεν εχω ακούσει...

υποκειμενικοι λογοι...προτιμήσεις...μη με μαλωνεις:frown:...

δε θελω να υποτιμησω κανενα μοντελο ή κατασκευαστή...απλα το προτιμώ...πειτε με "αφελή"...(το λεω ευγενικά)...:smile:
Σε περιμενω ν'ακουσουμε,ειλικρινα.:thumbsup:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.382
Members
38.693
Νεότερο μέλος