Και η Sony μπαίνει στον χορό...

Reaction score
1.815
Όταν άλλοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βαφτίζοντας επαγγελματικών προδιαγραφών συσκευές ως ...κονσουμεράδικες χαϊεντιές(!!!), καιρός είναι επιτέλους να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, από τους πραγματικούς πρωτοπόρους!

Με λίγα λόγια... η τιμή είναι ΧΩΜΑ!:hi:

Y

Yiannis_B

Guest
Όταν άλλοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βαφτίζοντας επαγγελματικών προδιαγραφών συσκευές ως ...κονσουμεράδικες χαϊεντιές(!!!), καιρός είναι επιτέλους να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, από τους πραγματικούς πρωτοπόρους!

Με λίγα λόγια... η τιμή είναι ΧΩΜΑ!:hi:
Για κάν' το μας λιανά βρε Σταμάτη. Θα το αγοράσουν και οι επαγγελματίες το μηχανάκι? Και τι σημαίνει επαγγελματικών προδιαγραφών?

Και πως κατάλαβες ότι παίζει καλά? ...από το .pdf να υποθέσω...

Reaction score
1.815
Πες μας τώρα κι εσύ βρε Γιάννο ότι δεν έχεις δει τα dac που απευθύνονται σε επαγγελματίες τα οποία προσπαθούν να πουλήσουν οι "επαγγελματίες πωλητές" σε ιδιώτες καταναλωτές?

Χλωμό το κόβω αν ξέρουν "τι" και "γιατί" το πουλάνε!
Αλλά έτσι που έγινε η αγορά, μπερδέψαμε τα μπούτια μας!

Ειδικά στην Ελλάδα ο επαγγελματίας στουντιάς θα πουλάει Hi-Fi, ο χαϊφιντελάς θα πουλάει μεταχειρισμένο, ο χρόνιος κονσουμεράς μαγαζάτορας θα περιμένει τη σύνταξη και όσα πάνε κι όσα έρθουν και ο σωστός επαγγελματίας θα προτίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του αγοραστή...

Τι δεν καταλαβαίνεις?

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Και πέσμου για την νέα μόδα που λανσάρεται (DSD).

Π@υτσες μπλέ σε βεραμάν κουτάκια λέω εγώ...- για το DSD.

Για βάλτε κανένα σοβαρό link που μιλά για την ανωτερότητα του DSD...μα πόσο εύπιστοι είστε τελικά στα τερτίπια του marketing...

Reaction score
677
Πες μας τώρα κι εσύ βρε Γιάννο ότι δεν έχεις δει τα dac που απευθύνονται σε επαγγελματίες τα οποία προσπαθούν να πουλήσουν οι "επαγγελματίες πωλητές" σε ιδιώτες καταναλωτές?

Χλωμό το κόβω αν ξέρουν και τι πουλάνε!
Φιλτατε... Έχεις ακούσει metric, mytek και κάποια άλλα σχετικά ;

Reaction score
677
Και πέσμου για την νέα μόδα που λανσάρεται (DSD).

Π@υτσες μπλέ σε βεραμάν κουτάκια λέω εγώ...- για το DSD.

Για βάλτε κανένα σοβαρό link που μιλά για την ανωτερότητα του DSD...μα πόσο εύπιστοι είστε τελικά στα τερτίπια του marketing...
Εξαρτάται το dsd. Αν είναι αυτό που πρέπει εξ αρχής ...σκοτώνει. Αν είναι ´´ιμιτασιόν´´ τότε δε λέει....

Reaction score
1.815
Και πως κατάλαβες ότι παίζει καλά? ...από το .pdf να υποθέσω...
Για μένα μπορεί να είναι ευχάριστο στ' αυτιά μου ενώ για κάποιον άλλο δυσάρεστο, ή το αντίθετο.
Εγώ όμως δε μίλησα αν παίζει καλά ή όχι...

Y

Yiannis_B

Guest
Εξαρτάται το dsd. Αν είναι αυτό που πρέπει εξ αρχής ...σκοτώνει. Αν είναι ´´ιμιτασιόν´´ τότε δε λέει....
¨Εχεις ακούσει το ίδιο κομμάτι με το ίδιο mastering σε DSD και 24/96 και βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?

Τα έχουμε πει πολλές φορές, η ηχογράφηση και το mastering κάνουν την διαφορά..

Και ένα ενδιαφέρων άρθρο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Stream_Digital

Last edited by a moderator:

Reaction score
677
Βεβαίως! Και μάλιστα σε συγκριτικό.
Εσύ αγαπητέ τα έχεις ακούσει?
Τα έιχα και τα έχω. Ακούω με mytek και είχα metric για κάποιο διάστημα. Απλά κράτησα το mytek γιατί βαριέμαι τις ρυθμίσεις. Αλλά και τα δυο εξαιρετικά μηχανάκια και απίστευτα σε ήχο. Και νομίζω ότι η γνώμη μου, αν θέλεις, έχει μια σχετική υπόσταση διότι είμαι κατεξοχήν ... Βινυλιάκιας. Αν θέλεις το δέχεσαι. Το πικάπ μου κοστίζει τρεις φορές σε σχέση με μια metrik και ένα σκληρό δίσκο. Χώρια το προενισχυτικό στάδιο. Απλά θεωρώ ότι το κάθε μέσο έχει τη γοητεία του ανεξάρτητα από το ποιοί αποδέχονται ποιό μέσο περισσότερο.

Reaction score
1.815
Δεν έχω αντίρρηση σε αυτά που λες.
Ειδικά όταν σου αρέσουν τα αποτελέσματα είναι ότι καλύτερο πρωτίστως για σένα.

Μέχρι σήμερα που δεν υπήρχε απάντηση ανταγωνιστή τα μηχανήματα και οι εταιρίες φτάνουν σε κάποιο αποτέλεσμα σύμφωνα με το όριο τιμής που θέτουν.

Ποιός όμως καθορίζει αυτό το "όριο της κατηγορίας"?
Μα φυσικά μια μεγάλη εταιρία.

Καλό είναι λοιπόν να περιμένουμε αποτελέσματα κατασκευών γνωστών μεγάλων εταιριών, για να βγάλουμε συμπεράσματα αν μια μικρότερη εταιρία που τοποθετείται στο ίδιο όριο τιμής, είναι καλύτερη ή όχι...

Και μην μπερδευτείς με το "μικρή" - "μεγάλη" εταιρία... δεν αναφέρομαι στη metric που είναι μια κορυφαία υλοποίηση επαγγελματικών αναγκών..

Last edited:

Reaction score
677
¨Εχεις ακούσει το ίδιο κομμάτι με το ίδιο mastering σε DSD και 24/96 και βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?
Από ότι γνωρίζω το mastering ήταν το ίδιο. Έχω ακούσει και προτίμησα το dsd χωρίς να σημαίνει ότι το 24/96 ήταν κακό. Ίσα ίσα.Απλά το dsd μου ακούστηκε αναλυτικότερο, με περισσότερο αέρα και μεγαλύτερη σκηνή. Εσύ γιατί θεωρείς το dsd υποδεέστερο από ένα 24/96 ή τέλως οάντως ισάξιο ούτως ώστε να μην αξίζει ιδαίτερη σημασία ;

Y

Yiannis_B

Guest
Γιατί απλά ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑ!
Όπως λέμε... "It's a Sony!"
Αυτό ακριβώς, είναι το κόκινο πανί "It's a Sony"....δηλαδή ταιβανέζικες μ@λ@κίες από άσχετους σχιστομάτηδες...

....για πήγαινε πες σε κανέναν σοβαρό φωτογράφο...."It's a Sony"....

Reaction score
8.905
Εγώ δεν συμμετέχω στην κουβέντα, γιατί θέλω να πάω στον Βόλο ήρεμος...:D :roflmao:

ΥΓ 1. Γιάννη μου “εκεί έξω” υπάρχουν άπειρα SACD-Rip... είναι ένας λόγος να προτιμήσει κάποιος Dac που να υποστηρίζει αυτού του τύπου τα αρχεία... δηλαδή θα αμφισβητήσουμε την ποιότητα αναπαραγωγής αυτών...

ΥΓ 2. Γιάννη άλλαξε γυαλιά γιατί δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά...:p :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4