Τί ακριβώς???

Reaction score
1.845
Σε τι μηχανήματα έχει ακούσει τις ... άθλιες ηχογραφήσεις και του τρυπάνε τα αυτιά;
Τι ηλικίας είναι, αν επιτρέπεται; Γιατί για να κολλάει με τις παλιές - και άθλιες όπως λέει - ηχογραφήσεις και να μην επιλέγει τις καινούργιες εκτελέσεις των ίδιων έργων, κάτι μου διαφεύγει. :idk:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Ρε σείς, πάτε να κάνετε τσατ αλλού, τιν αυτά που γράφετε?:cool:

Σας λέω ότι κάποιος γουστάρει να ακούει πολύ όπερα.
Οι ηχογραφήσεις οι κλασσικές έχουν μαύρο χάλι.

Τι είδους σετ απ πρέπει να στήσει αυτός ο άνθρωπος είναι το ερώτημα.

...

Αυτό. Νογντμέντε Κάγμεν μιτ ντγάι λαουτσπρέκα ουντ φιούνφ φαχ ρέγκιστα. Εξ ιδίας πείρας, σε σπίτι φίλου. Και δεν κάνω πλάκα... (Το δικό μου το Τελεφούνκεν ματσάρει περισσότερο με Beatles)...

Y

Yiannis_B

Guest
Ρε σείς, πάτε να κάνετε τσατ αλλού, τιν αυτά που γράφετε?:cool:

Σας λέω ότι κάποιος γουστάρει να ακούει πολύ όπερα.
Οι ηχογραφήσεις οι κλασσικές έχουν μαύρο χάλι.

Τι είδους σετ απ πρέπει να στήσει αυτός ο άνθρωπος είναι το ερώτημα.

Να πάει σε βινταζ δεν θέλει, του αρέσουν τα νέα κόλπα τα οποία όμως ξεμπροστιάζουν τις άθλιες ηχογραφήσεις και του προκαλούν "πόνο" στ αυτιά.

Λάμπες - κόρνες κλπ μάλλον τα αποφεύγει.

ΥΓ. Γράφτε αλλού για καλώδια, νταξ?:fuckyou:
Να του φτιάξουμε ένα EQ curve να μην ακούει τιπτις, νταξ? :imtheking:

Έχει και ένα σωρό vintage plug-ins, με ωραίες αρμονικές παρα-μορφώσεις...:fuckyou:

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest
Σε τι μηχανήματα έχει ακούσει τις ... άθλιες ηχογραφήσεις και του τρυπάνε τα αυτιά;
Τι ηλικίας είναι, αν επιτρέπεται; Γιατί για να κολλάει με τις παλιές - και άθλιες όπως λέει - ηχογραφήσεις και να μην επιλέγει τις καινούργιες εκτελέσεις των ίδιων έργων, κάτι μου διαφεύγει. :idk:
:hunter:

Reaction score
3.972
Έ τώρα...50+ είναι ο άνθρωπος και καθόλου δεν συμμερίζομαι τον καημό του, για να πω την αλήθεια.
Μια χαρά ακούω τις κακές ηχογραφήσεις με τα Λιπ.
Είναι όμως κάποιοι που δεν το αντέχουν το αποκαλυπτικό σύστημα και επιθυμούν μακιγιάζ.
Θάλεγα ότι ισχύει το ίδιο για πολλά είδη μουσικής για την ακρόαση των οποίων οι παληές ηχογραφήσεις είναι μονόδρομος.
Εκεί, σε απαιτητικά προγράμματα, για πολλούς υπάρχει θέμα με την λασπουριά που εισπράτουν, τα ελλιπή σώματα, περορισμένες συχνοτικές περιοχές κλπ.

Reaction score
1.845
Δεν είπα «πες του να διαλέξει καινούργιες εκτελέσεις» για να μου απαντάτε όλα αυτά. Είπα ότι «για να κολλάει με τις άθλιες εκτελέσεις κάτι μου διαφεύγει». Το οποίο ακόμα δεν βρήκα. Ίσως γιατί δεν πληροφορήθηκα σε τι μηχανήματα έχει ακούσει ΗΔΗ αυτές τις εκτελέσεις.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.164
Είναι τρελοί αυτοί αυτοί οι highendάδες! :tongue:

Y

Yiannis_B

Guest
Δεν είπα «πες του να διαλέξει καινούργιες εκτελέσεις» για να μου απαντάτε όλα αυτά. Είπα ότι «για να κολλάει με τις άθλιες εκτελέσεις κάτι μου διαφεύγει». Το οποίο ακόμα δεν βρήκα. Ίσως γιατί δεν πληροφορήθηκα σε τι μηχανήματα έχει ακούσει ΗΔΗ αυτές τις εκτελέσεις.
Αυτό που σου διαφεύγει, είναι ότι το μουσικό γεγονός, όσο άθλια και αν έχει ηχογραφηθεί, μπορεί να είναι μοναδικό, συγκλονιστικό και ανεπανάληπτο. Ξεκόλα από τα μηχανήματα και την ποιότητα των ηχογραφήσεων. Οι άνθρωποι κάνουν την μουσική.

Reaction score
1.845
Όχι, δεν μου διαφεύγει. Αν ζητηθεί να γραφούν ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες (για τον φίλο της όπερας) άθλιες ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν αυτά τα μοναδικά, συγκλονιστικά και ανεπανάληπτα, θα δοθεί απάντηση που αποδεικνύει ότι πράγματι έχουν το κάτι;

Τι λες κι' εσύ;

Y

Yiannis_B

Guest
Θα σου απαντήσω με μια ερώτηση. Πόσο διαφορετικά κρίνεις την ερμηνεία στον στίχο / φωνή, από την ερμηνεία ενός μουσικού συνόλου.

Περιμένεις π.χ. να βρεις σε άλλο σχήμα / καλλιτέχνη, ποιο συναρπαστική ερμηνεία από αυτήν?

Last edited by a moderator:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Αν του αρέσει η μουσική και όχι η αναπαραγωγή της μουσικής με οποιοδήποτε σύστημα θα την καταβρεί .:sneaky:

Reaction score
2.566
Έχω παρακολουθήσει λίγες φορές εδώ παρόμοια συζήτηση, όπου τελικά πάντα προβάλλεται η "εξιδανικευμένη" άποψη ότι σημασία έχει η μουσική κι ότι όπως και να ακούγεται δεν πειράζει, και αν είναι ωραίο το κομμάτι και μας αγγίζει δεν έχει σημασία πώς αναπαράγεται κλπ....Να ρωτήσω κάτι τότε....δηλαδή εμείς εδώ τί κάνουμε ρε παιδιά? Μήπως κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας? Το να υποστηρίζει κάποιος -σε ένα φόρουμ που το κύριο περιεχόμενο είναι το high fidelity- την άποψη να μην μας πολυνοιάζει η ποιότητα, αρκεί το κομμάτι να μας "αγγίζει", το θεωρώ λίγο ...εκτός τόπου...ακόμα και υποκριτικό προς τον εαυτό μας και θα μου ταίριαζε πολύ περισσότερο σε ένα αμιγώς μουσικό φόρουμ για παράδειγμα.
Προσωπικά, όσο και να μου αρέσει ένα κομμάτι, αν είναι σκ@τοηχογράφηση δεν το ευχαριστιέμαι στο σύστημά μου...γιατί αν το ευχαριστιόμουν το ίδιο, τότε πιθανότατα αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα είχα ασχοληθεί με το χώρο αυτόν, αφού θα σήμαινε πολύ λογικά νομίζω σκεπτόμενος, ότι σημασία θα έδινα περισσότερο στο μουσικό περιεχόμενο κι όχι στην αναπαραγωγή του, που είναι το βασικό περιεχόμενο του φόρουμ αυτού!!

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Το θέμα είναι που ισορροπεί ο καθένας μας .
Και όταν αρχίσει να παίζει αν μπορείς να ξεχαστείς η είσαι καταραμένος να ψάχνεις πάντα τις ατέλειες του μέσου .
Όσο για το φόρουμ........και το περιεχόμενο του είμαστε μια πολυσυλλεκτική κοινότητα ανισόρροπων .:party:

Reaction score
677
Αν του αρέσει η μουσική και όχι η αναπαραγωγή της μουσικής με οποιοδήποτε σύστημα θα την καταβρεί .:sneaky:
Μακάρι να είχες δίκιο αλλά δεν έχεις γιατί η αρρώστια είναι αρρώστια. Ας μην κρυβόμαστε. είναι πολλοί εκείνοι που διαλέγουν τη μουσική τους αναλόγως της συναισθηματικής της αξίας πρώτα και μετά της ποιότητας ηχογράφησης ??

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo