έσπασε η λάμπα

Reaction score
16
... Έχω ήδη παραγγείλει από Κίνα μια λάμπα με 40 ευρώ, την ίδια που έχει βάλει κι ο Τάσος εδώ και πολύ καιρό στον Εpson του και παίζει μια χαρά.
Οπότε προκύπτει ότι μεταξύ των μελών αυτού του φόρουμ έχει παραχθεί-συγκεντρωθεί εμπειρία. Κι ίσως έχουν ιχνηλατηθεί μια- δυο τρεις καλές πηγές προμήθειας ανεκτών ως καλών ή πολύ καλών "κινεζιών"

Αυτές τις πηγές θα ήθελα να μάθω (και μαζί να τις πληροφορηθούν κι άλλοι αναγνώστες αυτής της συζήτησης), ώστε να αποφευχθεί το "γουρούνι στο σακί", σε επόμενη αγορά!

Reaction score
16
Μα η λάμπα δεν έχει σχέση με το αν προβάλεις 720 η 1080 υλικό.
Να ανησυχείς που σβήνει , μετά από 15-20 λεπτά.
Νόμιζα (διαισθητικά) ότι τραβάει περισσότερο ρεύμα όταν προβάλλει 1080i ή 1080p υλικό, ότι ζορίζεται περισσότερο.

Έκανα reset σε όλες τις ρυθμίσεις του προβολέα - και τώρα δεν κλείνει ο προβολέας στο 15λεπτο. Το κράτησα μέχρι 40 - 50 λεπτά ανοιχτό χωρίς να κλείσει απότομα. Μετά το εγκατέλειψα. Θα το δοκιμάσω πάλι σήμερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ίσως επηρέασε θετικά το reset, τότε ίσως κάποια προηγούμενη ρύθμιση που είχα δώσει.. ίσως το gamma ... ίσως η θερμοκρασία χρώματος (7500k ή 9.000k τώρα το έχω στα 6.500k) ... τελοσπάντων θα δείξει...

Reaction score
16
Εγώ είχα αυτήν τη διεύθυνση:
http://www.ebay.com/itm/PROJECTOR-L...rojector_Lamps_Components&hash=item35c24319bc

Αλλά έχει κι άλλες βέβαια.
http://www.projectorcentral.com/lamp-suppliers.htm
οκ. απλά ήθελα να αποφύγω αγορά από εκτός Ε.Ε., δεν ήθελα να συμβεί περίπτωση να πέσω αιχμάλωτος στα χέρια τελωνειακών ή εταιρειών ταχυμεταφορών... (τα καρφώνουν οι ίδιοι στο τελωνείο του αεροδρομίου για έλεγχο, για να ανέβουν τα ποσοστά τους)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Στα υπόψη πως η "κινεζιά" που χρησιμοποιώ τώρα, στην κατάσταση dynamic mode (και σε όλες τις άλλες) δείχνει 100 φορές καλύτερη από την original.
Λογικό καθότι είναι καινούργια και έχει υψηλότερη φωτεινότητα.

Reaction score
16
Λογικό καθότι είναι καινούργια και έχει υψηλότερη φωτεινότητα.
έχω την αμυδρή εντύπωση, ότι φέγγει καλύτερα κι από τη γνήσια - από την αρχή της. σαν να είναι ντοπαρισμένη!!!!!!!!!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.738
οκ. απλά ήθελα να αποφύγω αγορά από εκτός Ε.Ε., δεν ήθελα να συμβεί περίπτωση να πέσω αιχμάλωτος στα χέρια τελωνειακών ή εταιρειών ταχυμεταφορών... (τα καρφώνουν οι ίδιοι στο τελωνείο του αεροδρομίου για έλεγχο, για να ανέβουν τα ποσοστά τους)
Tα μικροποσά δεν περνάνε τελωνείο.

Reaction score
16
Tα μικροποσά δεν περνάνε τελωνείο.
Υπάρχει καθορισμένο ποσό που δεν περνά τελωνείο (με τα μεταφορικά να περιλαμβάνονται στο καθορισμένο ποσό). Πριν 2-3 χρόνια ήταν γύρω στα 25-30 ευρώ.

Αν σου έλθει με την αμερικάνικη δημόσια ταχυδρομική υπηρεσία (USPS) και τα ΕΛΤΑ (πόρτ πόρτα) , γλιτώνεις το τελωνείο, πληρώνεις 3 ευρώ επιβάρυνση στο κούριερ του ΕΛΤΑ, όταν στο παραδίνει σπίτι σου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το ρισκάρεις - μετατρέπεται σε ρώσικη [οικονομική] ρουλέτα!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.738
Δεν είναι τόσο λίγο. Παραπάνω είναι.
Εδώ πήραμε τηλέφωνα από κίνα των 80 - 100 - 120 ευρώ και δεν πληρώσαμε τελωνείο.

Reaction score
8.349
στην δικη μου περιπτωση,πανε καποια χρονια τωρα ,οποτε αντε να θυμηθώ που την ειχα παρει,ηταν παντως e-bay από Χονγκ-Κονγκ απ ότι θυμαμαι,βεβαια απο εμπορακο με χρυση κονκαρδα στο e-bay και πανω από χιλιες πωλήσεις, ,θα ψαξω όμως,παντως μου ηρθε σπιτι με κουριερ χωρις να πληρωσω απολυτως τιποτα εξτρα,τογραφε ο τυπακος στην σελιδα του,εντος προθεσμιας και όπως ειπα η λαμπιτσα δουλεψε καλα,εν ολιγοις αψογοςο τυπάκος.Να σημειωσω όμως,οτι η λαμπιτσα ηταν σκετη,χωρις τη βασουλα,απλα τη βιδωσα εγω.

Reaction score
16
Δεν είναι τόσο λίγο. Παραπάνω είναι.
Εδώ πήραμε τηλέφωνα από κίνα των 80 - 100 - 120 ευρώ και δεν πληρώσαμε τελωνείο.
είσαστε τυχεροί.

γιατί...

http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News/news_1319.html

ου μπλέξεις

νομίζω ότι και η κινέζικη εταιρεία μεταφορών ems έχει συνεργασία με ΕΛΤΑ , οπότε γλιτώνεις το μπλέξιμο.

δες κι αυτό
http://www.akouseto.gr/ektelonismos-o-apolytos-odigos

Reaction score
16
έχω την αμυδρή εντύπωση, ότι φέγγει καλύτερα κι από τη γνήσια - από την αρχή της. σαν να είναι ντοπαρισμένη!!!!!!!!!
Κι ένα τεκμήριο!
Σημερινή πρωινή φωτογραφία με την εικόνα που προβάλλει η νέα λάμπα στον epson tw700 , σε συνθήκες σαλονιού, μέρα, με ανοιχτά τα παντζούρια (δείτε το μπαλκόνι) . Είναι η "TAΪBANIA λάμπα" yodn αυτή πρέπει να είναι που τα δίνει στο amazon)

http://www.yodnlighting.com/product_lamp.aspx?type=P&brand=EPSON&model=EMP-TW700

lampanea.jpg

Τέτοια "ντοπαρισμένη" εικόνα δεν είχε ο epson ούτε την πρώτη μέρα που αγοράστηκε, με την αυθεντική λάμπα!
Με 68 ευρώ!

Μέχρι τώρα δουλεύει άριστα (Πέρα από τα νούμερα της πρώτης ώρας χρήσης). Δεν ξέρω το μπορεί να βγάλει στη συνέχεια, αλλά φτου φτου όσραμ δεν είναι!

Με 68 ευρώ!

btw όσοι αλλάξατε ή θα αλλάξετε λάμπα στο προβολέα σας, ας γράψετε κι εσείς την εμπειρία σας εδώ στο φόρουμ, ώστε όσοι δεν ξέρουν να μη πέφτουν θύματα στα "τσακάλια". θα είναι πολύ χρήσιμη - πρακτική πληροφόρηση. θα βοηθήσει πολλούς.

Last edited:

Reaction score
0
Καλησπέρα! Προσωπικά για κανένα λόγω δεν θα έπερνα συμβατή. Μπορει η δική του να κοστίζει αλλά τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα μπλέξεις με προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζεις.
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις μια καινούργια αυθεντική. Δες εδώ για παράδειγμα [link removed]
Αν σου ξανακάνει πρόβλημα, αντικαθιστάς την λάμπα με καινούργια στην αντιπροσωπεία χωρίς να πεις τι συνέβη ενοείτε ώστε να την πάρει η epson εντός εγγύησης, και στέλνεις το projector για service. Αν και νομίζω πως μάλον είναι θέμα της συμβατής.

Last edited by a moderator:

Reaction score
249
Επαναλαμβάνω για προβολέα που κανει 200 ευρώ αξίζει να δώσεις 200+ για αυθεντικη;
Αλλωστε στην καινουρια η επσον νομιζω δε δινει παλι 2000 ωρες εγγυηση

Reaction score
16
Καλησπέρα! Προσωπικά για κανένα λόγω δεν θα έπερνα συμβατή. Μπορει η δική του να κοστίζει αλλά τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα μπλέξεις με προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζεις.
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις μια καινούργια αυθεντική. Δες εδώ για παράδειγμα [link removed]
Αν σου ξανακάνει πρόβλημα, αντικαθιστάς την λάμπα με καινούργια στην αντιπροσωπεία χωρίς να πεις τι συνέβη ενοείτε ώστε να την πάρει η epson εντός εγγύησης, και στέλνεις το projector για service. Αν και νομίζω πως μάλον είναι θέμα της συμβατής.
Ίως έγινε μπέρδεμα... Το συνοψίζω, βάζοντάς το στις σωστές του διαστάσεις.

Η λάμπα που αγόρασα και χρησιμοποιώ είναι της φίρμας Yodn (made in taiwan) προορισμένη για Εpson ΕΜP-TW700
Στο σιτε της Yodn δε γράφει τίποτε για συμβατές ή ρέπλικες ή οτιδήποτε άλλο. Γράφει λάμπα για Εpson EMP-TW700

Specifications:

Product Type: Projector Lamp
Brand: EPSON
Model: EMP-TW700
Original Lamp P/N: ELPLP39
Ballast Type: AC
Wattage: 170W

Την αγόρασα από το amazon.co.uk , με αποστολή της λάμπας από Βρετανία. Μου στοίχισε με τα μεταφορικά 68 ευρώ.

Μέχρι στιγμής είμαι εντυπωσιασμένος-ικανοποιημένος. Πέρα από τα προβλήματα της πρώτης φοράς- πρώτης ώρας χρήσης, δεν ξαναπαρουσίασε προβλήματα. Nομίζω ότι έστρωσε, ότι τα μεταλλικά της μέρη έχουν "ανοίξει", έχουν "ρονταριστεί" οπότε πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα. Πήραν τα πρώτα θερμικά φορτία .. κι έστρωσαν - αν μπορεί να ειπωθεί αυτό.

Στην αρχή την πρώτη φορά που την έβαλα σε λειτουργία, σταμάτησε να φέγγει μετά από ένα δεκαπεντάλεπτο χρήσης κι άναψε το κόκκινο λαμπάκι. Έκλεισα τον προβολέα, τον ξανάνοιξα , έκανε το ίδιο στο δεκαπεντάλεπτο πάλι. Τα χρειάστηκα. Νόμισα ότι την πάτησα. Μετά, την άλλη μέρα που την ξαναέβαλα μπροστά, πάει μια χαρά δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα, μετά από 6ωρη συνεχόμενη χρήση Χ 2 ημέρες. Σιγά σιγά χάθηκε κι η μυρουδιά της καψίλας βακελίτη .. κι όλα πλέον ομαλά.

Σαν ποιότητα εικόνας, αφού ζεσταθεί στο 5λεπτο , είμαι υπερευχαριστημένος, νομίζω καλύτερα κι από την αρχή της EPSON εργοστασιακής! Ιδιαίτερα όταν έχει φως ημέρας! Με την εργοστασιακή epson δε φαινόταν τίποτε, αν δεν έκανα γενική συσκότιση.

Δεν ξέρω τι θα βγάλει στο μέλλον, αλλά νομίζω ότι έλυσα το πρόβλημά μου. Κι αν μου καεί στο 6μηνο, πάλι yodn θα πάρω! Με 68 ευρώ.... πάει 38 λεπτά την ημέρα!

Σας τα γράφω όλα αυτά αναλυτικά, γιατί πιστεύω ότι είναι πραγματικά χρήσιμα σε πολλούς. Είναι αληθινά, είναι δοκιμασμένα!

Συγνώμη αν χαλάω τη μόστρα κάποιων "επαϊόντων" στους προβολείς εδώ μέσα !

ΥΓ η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι δεν παίζει σε 1080i αλλά σε 720p μέσω κάρτας γραφικών ΑΤΙ 5670 (αυτόματος εντοπισμός).. διστάζω να πειραματιστώ στα 1080i
Specifications:

• Product Type: Projector Lamp
  • Brand: EPSON
  • Model: EMP-TW700
  • Original Lamp P/N: ELPLP39
  • Ballast Type: AC
  • Wattage: 170W

Last edited:

Reaction score
16
.... και στέλνεις το projector για service. .
Ο projector αγοράστηκε κάπου στο 2007. Πρώτη κυκλοφορία στην Ελλάδα. Έχει λήξει η εγγύηση. Αν τολμήσεις να πας τέτοιον προβολέα σε σέρβις - πληρωμένο από την τσέπη σου, νομίζω ότι πας γυρεύοντας για εγκεφαλικό!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.904
Το τι υλικό θα παίξει (720p, 1080i, 1080p), έχει να κάνει με τις δυνατότητες του προβολέα, και όχι με την λάμπα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67