Το Σύστημα του ΜΗ την σήμερον ημέρα και έπεται συνέχεια...?

Reaction score
677
Μπαα, τοχω "κατεβάσει" για να μην σας κουράζω.....

Ρε παιδια, ενα Sony ηχείο ειχαμε ακουσει στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ με τον Μενδρινο, αυτό είναι?
Δεν νομίζω,αν είναι αυτό που είχαν ακούσει και κάτι φίλοι πριν καμιά 7ετία,μιλάγανε για κόντρα ξύρισμα,εκείνο είχε κόρνες αν θυμάμαι καλά την περιγραφή και ήταν πολύ φτηνότερο από 16.000.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Δεν νομίζω,αν είναι αυτό που είχαν ακούσει και κάτι φίλοι πριν καμιά 7ετία,μιλάγανε για κόντρα ξύρισμα,εκείνο είχε κόρνες αν θυμάμαι καλά την περιγραφή και ήταν πολύ φτηνότερο από 16.000.
οχι, δεν ειχε κορνες. αβγδ βρες καμια φωτο, εσυ κρατας αρχείο....:D

Reaction score
2.566
Aυτές είναι οι εξαιρετικές μετρήσεις THD(%) του mid του SONY που κάναμε με τον Ζαπ, περίπου στα 97db/1m:

MID THD% 97db.1m.jpg

Αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι το μεγάφωνο παρά την όποια ηλικία του δεν έχει το ίδιο κάποιο πρόβλημα. Παρόμοιες είναι και για το δεξί μιντ.

*Υπάρχει περίπτωση οι ανωτέρω μετρήσεις να είναι ακόμα καλύτερες, καθώς δεν είμαι σίγουρος αν το spl meter ήταν εντελώς σωστά καλιμπραρισμένο, συνεπώς ενδέχεται να αντιστοιχούν σε ακόμα μεγαλύτερη πρόσληψη ισχύος.

Last edited:

Reaction score
2.566
Κατά τα άλλα και για να μην ανεβάζω 10 διαγράμματα πάλι, οι χρόνοι αντήχησης παραμένουν οι γνωστοί καλοί, η ETC επίσης, ενώ η απόκριση συχνότητας ακολουθεί αυτό το μοτίβο και για το 2 ηχεία, το οποίο θα ήταν καλό αν δεν υπήρχε αυτή η βύθιση στους 150-300 κύκλους. Δεδομένου ότι στα 200hz βρίσκεται το σημείο κρος, δεδομένου ότι το μεγάφωνο -όπως μετρήσαμε- δεν έχει πρόβλημα και δεδομένων κάποιων ακουστικών παρατηρήσεων, ίσως υπάρχει θέμα με τους πυκνωτές του mid...αλλά θέλει κι άλλο ψάξιμο με αλλαγή θέσης τους κλπ που δεν είχαμε τον χρόνο να δοκιμάσουμε...
sony fr (l).jpg

Reaction score
1.788
Καλημερα σε ολη την παρεα.
Θα ηθελα με την ανοχη της διαχειρηστικης ομαδας των συντονιστων να γραψω κατι για τα παθητικα υλικα που ακουνε στο ονομα του πυκνωτη.
Αν κρινουν οτι πρεπει να παει σε αλλη κατηγορια ας το μεταφερουν. Εγω πιστευω οτι σε ενα θεμα οπως αυτο που βλεπουμε τι υλικα εχει χρησημοποιησει ο κατασκευαστης μεσα απο τις φωτο που εχουν ποσταρει διαφορα μελη, αλλα και τι αλλαγες απο εμπειρια θα εκαναν καποιοι αλλοι, αξιζει να δουμε λιγο πως εργαζεται ενας πυκνωτης , αλλα και ποσο διαφερετικα μπορει να ακουστει αναλογα το σημειο που εχει επιλεχθει να λειτουργει.

Θα προσπαθησω να το κανω οσο μπορω κατανοητο χωρις νουμερα και καποιες αλλες σταθερες γιατι αμφιβαλω αν οι μη γνωστες κατανοησουν την λειτουργια τους. Μου ειναι πανευκολο να ποσταρω ενα link που να δειχνει την αρχη λειτουργιας , αλλα και το ισοδυναμο κυκλωμα ενοσ πυκνωτη. Ειναι κατι που πολυ ευκολα μπορει να κανει καποιος που θελει να μαθει περισσοτερα με νουμερα και αριθμους.

Ας κανουμε λοιπον ενα φανταστικο ταξιδι να κατανοησουμε πως λειτουργει αυτο το μαραφετι οταν καλειται απο μεσα του να περασει μια εναλασομενη ταση καποιων συγκεκριμενων συχνοτητων , αλλα και να δουμε πως κανει αλλη μια δουλεια οταν πρεπει να φραξει την dc ταση που υπαρχει πριν απο αυτον!
Φανταστειτε πολλα δωματια στη σειρα που χωριζονται απο ενα [ελαστικο] τοιχωμα. Το πρωτο δωματιο απο την πλευρα που μπαινουμε ειναι τελειος ανοιχτο αρα μπροστα μας προς το τελειωμα του βλεπουμε το πρωτο χωρισμα. Στο τελευταιο δωματιο το χωρισμα ειναι στην πλατη μας και στην εξοδο δεν υπαρχει αλλο χωρισμα.
Ο ογκος του δωματιου σε κυβικα ειναι η χωρητικοτητα [MF].
Το χωρισμα ειναι το διηλεκτρικο του.
Το ποσο σκληρο ειναι το ελαστικο τοιχωμα θα το πουμε esr [περιπου]
Το παχος των χωρισματων η ταση λειτουργειας .
Ας ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ τα δωματια ασφυκτικα με κοσμο!!!! [κονσερβα φλοκος ενα πραμα]:D .
Μετα να ξεκινησουν οι κυριοι του πρωτου δωματιου να πεσουν με ορμη πανω στο πρωτο τοιχωμα.
Την ορμη αυτη θα την ονομασουμε ρευμα. *
Ειναι ευκολο να καταλαβουμε οτι οι πρωτοι κυριοι χωρις να περασουν στο διπλα δωματιο θα εχουν σπρωξει τους αλλους του διπλα δωματιου. Αυτο θα συνεχιστει μεχρι και το τελευταιο δωματιο με την μορφη της [καραμπολας]!!
Με αυτο τον τροπο οι πρωτοι ανθρωποι καταφεραν χωρις να πανε οι ιδιοι απεναντι να περασουν μεσω αυτης της κινησης τον παλμο τους στην απεναντι πλευρα!!
Δυστυχως ομως ενα μικρο ποσοστο της ενεργειας αυτης εχει [φρεναριστει] απο τον τυπο, και το παχος του διηλεκτικου!! [ESR] Για να ειμαστε ποιο ακριβης περιπου! Παιζουν και αλλα ρολο αλλα κοιταω να το κανω οσο μπορω ποιο απλο .Αυτο αλλαζει αναλογα το υλικο του καθε κατασκευαστη , αλλα και απο την γεωμετρια ως προς το σχημα του!!!!!
Εδω τωρα αρχιζει και ο πονοκεφαλος του καθε κατασκευαστη. Ας κοιταξει οτι ηλεκτρικα στοιχεια θελει απο τα pdf το μονο που δεν προκειται ποτΕ να προβλεπσει ειναι ενα πραγμα!!!! ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΓΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΤΙΚΟ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!

Γνωριζει μια χωρητηκοτητα, μια ταση εργασιας, και μια οικονικη αντισταση [esr]σε καποια συχνοτητα.Αυτο ομως το γα@μημεν@ τοιχωμα απο ποτε αρχιζει να διεγειρεται δεν το ξερει ποτε!!!!!!!!!

Κατασκευαζω για προσωπικη χρηση μηχανακια πανω απο 30 χρονια. Εχω αγορασει κουβαδες τετοιων υλικων. Εχω κανει απειρες δοκιμες και πολλες συγκρισεις!
Εχω βγαλει ομως και τα εξης συμπερασματα. Ο καθε πυκνωτης σαφως εχει καποιο χαραχτηριστικο χρωμα , ομως ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ!!!!!!!!!!!
Ακομα και ενας πυκνωτακος του κιλου μπορει να τσακισει εναν σουπερ ντουπερ δεκαδων ευρω!!!!Οταν βεβαια επιλεχθει σωστα!!!!!!!!!!
Σας δινω και ενα παραδειγμα. Σε ενα κυκλωμα με πολυ αναιμικο ρευμα π.χ ενα πρε πρε για mc , βαλουμε εναν πυγνωτη στην εξοδο του με οριακη την ταση λειτουργειας του ας πουμε αυτους τους φτηνους mkp της philips που εχουν μεγεθος ποντικοκουραδου, θα τσακισουν στην κυριολεξια διαστιμικους πυκνωτες που συνηθως εργαζονται σε παρα πολυ μεγαλυτερες τασεις!!!!!!
Συνεπως το να λεμε ευκολα αυτοι οι πυκνωτες ακουγονται ετσι , ακομα και σε ενα ηχειο ειναι τουλαχιστον παρακινδυνευμενο!!

Reaction score
8.905
...αλλά θέλει κι άλλο ψάξιμο με αλλαγή θέσης τους κλπ που δεν είχαμε τον χρόνο να δοκιμάσουμε...
Όντως θέλει ψάξιμο και σωστό στήσιμο στον χώρο, μεγάλο ηχείο και "μεγάλος" ήχος.... συνεπάγεται μεγάλα "προβλήματα"!

Και με τα 802 μου είχε φύγει η ψυχή μέχρι να βρω το σημείο που κάθονταν σωστά! ;)

Reaction score
2.566
Προσωπικά Βασίλη, εμένα, στο επίπεδο που είναι τώρα, με τα όποια θέματα πιθανώς υπάρχουν και από τα κομμάτια που άκουσα ...δεν με έπεισε 100% και θα παρέμενα σκεπτικός μέχρι να δοκιμάσω κάποια πράγματα.
Μου άρεσε πάρα πολύ το χαμηλό του, δυνατό, ακριβές, βαθύ και ρεαλιστικό, ενώ είχε μεγάλη, χορταστική σκηνή σε πλάτος, καθώς και πολύ ψηλά ήταν νομίζω τυπικά καλό. Όμως, σχεδόν δεν υπήρχε βάθος (εντάξει εδώ ίσως είμαι αυστηρός, συνηθισμένος από τα δικά μου) και υπήρχε κάποιο θέμα στα μεσσαία που γινόταν αρκετά εμφανές κατά την άποψή μου στις φωνές, ενώ υπήρχε μια χωρική ασάφεια στην πληροφορία. Πολλά από αυτά πιθανολογώ ότι θα βελτιωθούν με αλλαγή τοποθέτησης, αλλά δεν το ξέρω με βεβαιότητα και σίγουρα ίσως οφείλονται και σε πιθανό θέμα στο κρος, όπως προείπα, που μπορεί να λυθεί εύκολα.

Τέλος, ειλικρινά δεν γνωρίζω αν με το κόστος κτήσης του μπορεί να αγορασθεί και κάτι καλύτερο...οπότε...κατά την άποψή μου θέλει σκέψη και δοκιμές πριν αποφασίσεις...από την άλλη, αν εσένα σε καλύπτει, αυτό έχει σημασία και προχώρα!! Οι γνώμες άλλωστε είναι υποκειμενικές...

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Μερικά ξεκάρφωτα .......:rolleyes:

- Το ηχείο είχε να παίξει τόσο ροζ θόρυβο από τότε που ήταν ανταλλακτικά στο ράφι
-Το χαμηλό του σκοτώνει .Στου Κοτσώνη είχα δεχθεί ανάλογη επίθεση .:smg:

-Με ρωτάει ο ΑΒΓΔ.."ακόμα μετράνε με ροζ θόρυβο ;" Άκουγαν Portishead :sneaky:

-Φανταστική κατασκευή,macho .Δεν μου αρέσει αισθητικά .:eek:
-3 Αλεξ και ένας Tyler προσπαθούσαν να καταλάβουν αν παιζει σωστά ενα κομμάτι ηλεκτρονικής μουσικής :punish:

-Μου την δίνει οταν ο Εαρ έχει δίκαιο (ξανά και ξανά):thumbsup: Και χωρίς να ακούσει ρε .....στη μου .

-Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται .
-Μόνο ο έρωτας σε κάνει παράλογο:wink:

-Αξίζει τα λεφτά του ;Με το παραπάνω:superman:
-Θα το αγόραζα ; Όχι :cool:.

-Ο ΑΒΓΔ μου εκμυστηρεύτηκε οτι το δικό μου του αρέσει περισσότερο .Είναι και αυτός των "στρογγυλών".

Συνολικά έχουμε ένα ευτυχισμένο Μη .
Τα λοιπά είναι άνευ ουσίας .

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.181

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members