Bazinga... Hypex για τα Orion

Reaction score
2.566
Βασικά δεν έχω ξαναμπερδευτεί έτσι με ενισχυτές...
...πάντως νομίζω έχω καταλάβει τι παίζει αλλά θέλει κι αλλες ακροάσεις για να σιγουρευτώ, καθώς και να μετρήσω να δω τί γίνεται ψηλά γιατί έχω την αίσθηση ότι από εκεί δημιουργείται ένα θέμα.
Γενικά έχουν πιο laidback σκηνή σε σχέση με τους προηγούμενους και γι αυτό με είχε ξενίσει στην αρχή, γιατί επειδή οι άλλοι μάλλον έφερναν κάποια πράγματα πιο μπροστά φαινόταν σαν να υπάρχει μεγαλύτερο βάθος. Αλλά τελικά είναι απλά διαφορετική έκφραση, πιθανώς σωστότερη έτσι και τελικά θέμα συνήθειας μάλλον. Το κακό είναι ότι είχα συνηθίσει τις φωνές πιο μπροστά και ψηλά και φαινόταν λίγο πιο "ζωντανές". Εδώ ίσως παίζει ρόλο ένα θέμα με τις ψηλές, κάτι πρέπει να μου τρώνε λίγο ψηλά, πρέπει να μετρήσω να σιγουρευτώ, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Πάντως τώρα είναι στο σωστό ύψος, πριν ήταν λίγο πιο ψηλά αν και αυτό ήταν εντυπωσιακό. Το καλό είναι ότι δεν ενοχλούν έτσι ούτε σε υψηλές εντάσεις, καθώς δεν "εξέχει" τίποτα. Αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους.
Κατά τα άλλα, είπαμε...:neo:

Πάντως θέλει σίγουρα να ασχοληθείς λίγο να τους στήσεις σωστά, νομίζω αν πετύχει η συνταγή υπάρχουν οι προυποθέσεις να γίνει πολύ καλό το γλυκό. Βασικά, όπως το βλέπω, σου δίνουν μια εντελώς ουδέτερη βάση να παίξεις αν θες, προσφέρωντάς σου ταυτόχρονα οικονομική, επαρκέστατη και ποιοτικότατη ενίσχυση.

Last edited:

Reaction score
753
Κι αυτά χαμηλά παίζουν, -8dB απο άλλους τελικούς που είχα συγχρόνως στον AV μου τα συγκεκριμένα.
Τα είχες με αυτό το μπαφερ και παίζανε και πάλι χαμηλά ?

Reaction score
677
Εγώ όταν είπα για τα ψηλά,πέσατε να με φάτε βρε...
Τώρα καταλαβαίνω τι γίνεται και το ότι χρειάζεται τις ρυθμίσεις του.
Κι εμένα είναι ήδη laid back,οπότε δεν έπρεπε να μου φανεί και πολύ.
Κι όμως...

Reaction score
1.789
μη τρελενεστεμε με τους λουνταλ. Υπαρχουν πολυ καλυτεροι για οποιον θελει extreme καταστασεις! εκτος και αν κατοπιν παραγγελιας του φτιαξει ο Σουηδος κατι με αμορφους πυρινες [το κανει], ετσι για να [ξυπναει] και αυτος ευκολα!

Reaction score
2.566
Πάντως μου αρέσει που δήλωσα -με στόμφο κιόλας- στην αρχή του θέματος όταν τους πήρα, ότι ένιωθα ότι δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα το πώς παίζουν... και τελικά κάνουμε όλη αυτή τη κουβέντα και κάθομαι και ακούω όλη μέρα σήμερα για να δω πώς παίζουν...:whistling:

...σκ@τομικρόβιο...

Reaction score
753
Αφού είσαι Hiendας βρε, τι τους ήθελες τους classD ? :gotcha:

Alex, εχω 2 LL1540 αν θέλεις να τους δοκιμάσεις.

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Πάντως μου αρέσει που δήλωσα -με στόμφο κιόλας- στην αρχή του θέματος όταν τους πήρα, ότι ένιωθα ότι δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα το πώς παίζουν... και τελικά κάνουμε όλη αυτή τη κουβέντα και κάθομαι και ακούω όλη μέρα σήμερα για να δω πώς παίζουν...:whistling:

...σκ@τομικρόβιο...
...και οικο-λογικές ανησυχίες...:rolleyes: ...430W idle τα δικά μου, θα την κάψω όλη την Μαυροπηγή.. :prankster:

...όταν τα στήσω... :laugh: :roflmao:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Ωραια προσεγγιση , λυνονται πολλες αποριες, απο οτι καταλαβα, η μοντουλα εχει απεριοριστες δυνατοτητες αλλα θελει φροντιδα ....

Reaction score
2.566
Nαι έτσι φαίνεται...όχι απεριόριστες (ποιός έχει άλλωστε), αλλά πολύ μεγάλες σίγουρα!

...πάντως αν βάλεις στη συνάρτηση και το κόστος, μέγεθος, κατανάλωση κλπ δεν το συζητάμε, κλέβεις 15 εκκλησίες...και αν κάποιος θέλει απλά 2 για στέρεο έχει καθαρίσει με φραγκοδίφραγκα...

Last edited:

Reaction score
2.566
Πάντως αν και είναι νωρίς, αρχίζω να υποψιάζομαι ότι η σημαντικότερη προυπόθεση "αποδοχής" φαίνεται να είναι να τους δώσεις λίγο χρόνο και να είσαι ανοιχτός σε ένα πιθανόν λίγο διαφορετικό σερβίρισμα στην αρχή, που αρχίζεις να εκτιμάς όμως σιγά σιγά...είδες πώς πήγα να την πατήσω εγώ...δηλαδή νομίζω κάποιος που θα πάει σε ένα σπίτι μια φορά να ακούσει μπορεί να μη του κάνουν εντύπωση, αν τους ακούει γενικά όμως σίγουρα θα τους εκτιμήσει...αυτό νιώθω που ακούω τώρα σχεδόν όλη μέρα...αν βελτιωθούν σε κάποια σημεία με δυνατότερη είσοδο θα είμαι νομίζω ικανοποιημένος...πάντως ενδέχεται να μην είναι όλων το cup of tea γιατί πολλοί ζητάνε περίεργα -ή εν πάση περιπτώση διαφορετικά- πράγματα από το audio...

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Λίγο προβληματισμένο σε βλέπω. :rolleyes:
Αν πίστευες ότι είναι μόνο θέμα gain του pre, δεν θα υπήρχαν τόσα ίσως, νομίζω, ενδέχεται, cup of tea κτλ.:whistling:.
Είμαι σίγουρος πως στο τέλος, την άκρη θα την βρεις. Είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ωστόσο, όταν την βρεις, θα ήθελα μια σοβαρή απάντηση στο ερώτημα:

Ένας ουδέτερος, με επαρκή έξοδο pre, είναι αρκετός γι αυτές τις μοντούλες? -οι λάμπες αυτονόητα εξαιρούνται.

Reaction score
2.566
Φυσικά και είμαι προβληματισμένος και σχετικά αβέβαιος και γι αυτό προσέχω...είναι νωρίς ακόμα και δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά που θέλω...κατάφεραν όμως να μου αλλάξουν ένα μέρος της αρχικής βεβιασμένης και προβληματισμένης άποψης σε μια μέρα σοβαρής, πολύωρης ακρόασης...
Φαντάζομαι να μπορέσω να απαντήσω στο ερώτημά σου σε λίγες μέρες...

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
κατάφεραν όμως να μου αλλάξουν ένα μέρος της αρχικής βεβιασμένης και προβληματισμένης άποψης σε μια μέρα σοβαρής, πολύωρης ακρόασης...
Δεν είσαι ο μόνος που ξενίστηκε σε πρώτη ακρόαση .
Η "χοληστερίνη" είναι γλυκιά ;)

Reaction score
1.772
Αν πίστευες ότι είναι μόνο θέμα gain του pre, δεν θα υπήρχαν τόσα ίσως, νομίζω, ενδέχεται, cup of tea κτλ.:whistling:.

Ένας ουδέτερος, με επαρκή έξοδο pre, είναι αρκετός γι αυτές τις μοντούλες? -οι λάμπες αυτονόητα εξαιρούνται.

ειναι και παραειναι οποιοσδηποτε προ απο αποψη voltage.

το προβλημα υπαρχη οταν δεν υπαρχη καθολου προ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Alex φιλαρακι........βρες εναν προ με ψηλο voltage και τσεκαρε τα........σε μενα τα κοκορια τρωγωντας απο την παλιοκαρτα(για να μην χαλαστουν μερικοι ευαισθητοι)6.8 volts τα πηγαινε κοσσα τα 802........πιστεψε με φιλε σε αυτο που σου γραφω!!!!!
Αλλοι που τα ειχαν ακουσει με προ χωρις μεγαλο voltage εγραψαν(δικαιολογημενα)οτι η εικονα ηταν χαμηλα(laid back δεν εχουν με τιποτα τα κοκορς)και ακουγονταν σχετικα αδεια στο μεσοχαμηλο τους........δεν ειχαν αδικο.......μιας και τα ρευματα δεν ηταν ικανα να τα οδηγησουν οπως πρεπει !
Αν δεν τα ταισεις να εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να τα ακουσεις πως πραγματικα παιζουν....αλλωστε τα αγορασες και πρεπει να τσεκαρεις τις δυνατοτητες τους .....αν θυμαμαι καλα ο προ της Mola Mola δινει 9 βολτακια για να ταισει τα 400αρια μονομπλοκια!!!!

Reaction score
677
Νομίζω πως ο Αλέξανδρος εννοεί άλλο πράγμα,δεν έχει πρόβλημα σε όλες τις εντάσεις,στις χαμηλές εντάσεις είναι το θέμα,εκεί κάτι λείπει.
Και εκεί μάλλον δεν βοηθάει ο προ,άλλο ταίριασμα χρειάζεται όπως φαίνεται.
Το ίδιο είχα δει κι εγώ με προ που βγάζει πολλά βολτ,σε μεσαίες και υψηλές εντάσεις κεντούσε (στον κλάδο των χαμηλών τουλάχιστον,στα ψηλά δεν τα δοκίμασα και πολύ,θα ήμουν άδικός,απλώς αποφάσισα πως δεν μου πάνε στο γούστο,κι ίσως και να έφταιγε το ίδιο που φταίει και στον Αλέξανδρο).
Σε χαμηλές όμως άδειαζε κάπως,δεν ξέρω πως να το πω τεχνικά.
Και έχει δίκο που μελετάει τι έχουν κάνει στις υλοποιήσεις με τα παρόμοια οι κατασκευαστές.
Θα την βρει την άκρη,εννοείται,και θα είναι και ένας καλός μπούσουλας και για τους υπόλοιπους από μας.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Τα Ncore έχουν μέσα τους αυτά που ψάχνει ο Αλεξ .Στα Ucd πρέπει να προστεθούν .Πέραν της ικανής οδήγησης.
Είναι και πιό νέας γενιάς άλλωστε .;)

Reaction score
1.772
γεμιζουν και οι χαμηλες εντασεις με βαρβατη οδηγηση τουλαχιστον στα πιο μεγαλα γιατι τα 180 ειναι πολλα μικρα και δεν τα εχω δοκιμαση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.395
Members
38.695
Νεότερο μέλος
Antonis N.