Bazinga... Hypex για τα Orion

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Όλα ΟΒ είναι αλλα,,,,,,,,,,,,σιγουρα ο Λινβιτζ είναι "μεγαλος".
Στο 521 μου εκανε εντυπωση ότι απομονωσε τα χαμηλα από τα υπολοιπα.
Στο δικο σου εχεις δει κανενα θεμα?

Reaction score
2.566
Στο 521 μου εκανε εντυπωση ότι απομονωσε τα χαμηλα από τα υπολοιπα.
Στο δικο σου εχεις δει κανενα θεμα?
Μπα το χει ψάξει και συζητήσει δημόσια και εκτεταμένα και ο ίδιος, δεν υπάρχει κανένα θέμα....

Reaction score
3.347
H αλήθεια είναι ότι με χαρά θα φιλοξενούσα κάποια παιδιά ώστε να αποκτήσουν προσωπική άποψη για ανοιχτή μπάφλα, ενεργή πολυενίσχυση, χάυπεξ κλπ γιατί, αν μη τι άλλο, το σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσει να ξεκαθαριστούν αρκετά πράγματα και μύθοι που μπορεί να υπάρχουν...
η αλήθεια είναι ότι θέλω να ακούσω ενεργή πολύ ενίσχυση...
Τώρα περί hypeχ και classd έχω πάρει τις απαντήσεις μου εδώ και χρόνια οι μύθοι έχουν καταρριφθεί
κι εγώ ψηφιακός είμαι !!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
κι εγώ ψηφιακός είμαι !!!.......
Η αλήθεια είναι οτι το βλέπαμε,αλλά δεν σου λέγαμε τίποτα μην παρεξηγηθείς....μην το πάρεις στραβά ρε παιδάκι μου :geek:

Reaction score
3.347
Η αλήθεια είναι οτι το βλέπαμε,αλλά δεν σου λέγαμε τίποτα μην παρεξηγηθείς....μην το πάρεις στραβά ρε παιδάκι μου :geek:
χαχαχαχα

θείο ψηφιακός δεν εισ κι ισυ !!!
κάνουμε μπαμ...

Reaction score
2.566
Πώς γίνεται εντελώς χύμα όλα να μην έκανε σχεδόν καθόλου θόρυβο και τώρα ότι και να κάνω να μην ησυχάζει...

Πιο συγκεκριμένα, έφτιαξα σιγά σιγά το ένα κουτί, το οποίο περιέχει :
1 μετ/τη 18VA
1 τροφοδοτικο Σαλας
1 κανάλι κρος
2 SMPS
3 UCD180
1 μετ/τη cinemag για bal-se

Η δομή είναι αυτή, λείπουν απλά τα βύσματα, πλάτη, πρόσοψη και κάτι ψιλά...
DSCF3941.JPG
Έχω αφήσει όλες τις γειώσεις ασφαλείας και σήματος (ρευματολήπτη, smps, xlr, cinemag) με μακριά καλώδια για να κάνω δοκιμές και συνδυασμούς να δω τί φταίει. Επίσης έχω ανοιχτό δίπλα το ντακ που συνδέεται με αυτό, και επίσης παίζω και με εκείνου τις γειώσεις (xlr, ρευματολήπτη).

Facts:
- Με μία παροχή ρεύματος στο κουτί (και για το κρος και για τους ενισχυτές) που είναι το φυσικό, είναι σχεδόν αθόρυβο όταν είναι μόνο του το κουτί αυτό ενωμένο με το ηχείο. Εδώ βοηθάει ακόμα περισσότερο και η γείωση του 4πιν του xlr εισόδου που όταν συνδέεται χαμηλώνει ακόμα περισσότερο τον ελάχιστο θόρυβο. Όμως γίνεται χαμός όταν το συνδέω και με το ντακ. Άρα κάτι παίζει με τις γειώσεις σίγουρα. Όμως ότι και να βάλω, βγάλω από γειώσεις και σε αυτό και στο ντακ, δεν υπάρχει καμία διαφορά σε αυτή τη περίπτωση. Χαμ, μπαζ, χαμός κι εγώ δε ξέρω τί... Οπότε λέω κάτσε, πώς τα είχα χύμα, με 2 παροχές ρεύματος, ας δοκιμάσω κι έτσι...
- Με δύο παροχές ρεύματος λοιπόν και γειωμένος ο ρευματολήπτης των ενισχυτών ησυχάζει κατά πολύ, και όταν είναι μόνο του συνδεδεμένο με το ηχείο (που ήταν ήσυχο και πριν), αλλά τώρα ακόμα και όταν είναι συνδεδεμένο ταυτόχρονα με το ντακ. Αυτή η γείωση των ενισχυτών παίζει μεγάλη σημασία, οι άλλες δύο γειώσεις ασφαλείας, και του ντακ και του κρος δεν κάνουν τίποτα στον θόρυβο είτε είναι είτε δεν είναι γειωμένες, όπως τίποτα δεν κάνουν και οι γειώσεις του 4ου πιν των xlr του ντακ και του κρος, σε αυτή τη περίπτωση, δηλαδή δεν βοηθάνε σε κάτι. Όμως ναι μεν ησυχάζει, αλλά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό, δηλαδή δεν ακούς μουσική έτσι με τίποτα.
- Αυτά συμβαίνουν είτε πάρω στους ενισχυτες γείωση ασφαλείας από ξεχωριστό ρευματολήπτη, είτε από το smps (από το J7 που προτείνει η hypex).
-'Ολες τις γειώσεις ασφαλείας και σήματος τις πάω σε ένα σημείο.
- Ο θόρυβος στη 2η περίπτωση, την πιο καλή, είναι ένα μπαζ από το μιντ βασικά, και κάπου κάπου βγαίνουν παράσιτα χριτς, χρατς και από το tweeter, το χω κάνει ράδιο δηλαδή, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς και γιατί και γιατί δεν ήταν πριν που ήταν χύμα!
Καμιά ιδέα? Φοβάμαι μη χρειαστεί να πάω για ξεχωριστά κουτιά αναγκαστικά και δεν θέλω. Είχα διαβάσει στου Linkwitz ότι κάποιοι που έχουν βάλει το κρος στο ίδιο κουτί με άλλα πράγματα αντιμετωπίζουν θόρυβο αλλά περίμενα ότι θα τη βγάλω την άκρη, ειδικά όταν είδα ότι και χύμα δεν είχε σχεδόν θόρυβο....εντωμεταξύ έβγαλα και το φίλτρο στην είσοδο του κρος που αύξησε λίγο το κατώφλι θορύβου ούτως η άλλως και είναι πιο δύσκολα τώρα...

Last edited:

Reaction score
677
Αν λάβεις υπ' όψιν σου πως για τέτοια κρος προτείνεται παντού ακόμα και η εσωτερική καλωδίωση να είναι θωρακισμένη,ακόμα και το κουτί να είναι μελετημένο για να δημιουργεί κλωβό,κατάλαβες...
Το καλύτερο θα ήταν ξεχωριστό κουτί για τροφοδοσίες και ενισχυτές πιστεύω.
(Εγώ με τόσα που έχω διαβάσει,με έχουν προκαταβάλει τόσο που όταν έχω το κουτί χωρίς το καπάκι νομίζω πως κάτι ακούω από φύσημα :roflmao:,που μαλλιά,τάφος είναι.)

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.628
Ε, μα και εσύ, πας και μπλέκεις τον παλιό κόσμο με το νέο. Αναλογικά με ψηφιακά. Πως να συμβιώσουν στην ίδια στέγη;

gonis

Luger
Reaction score
12.715
Δεν ειμαι ο πιο ειδικος αλλα περα απο γειωσεις δοκιμασε χαλκινη θωρακιση σε υλικα που πιθανον χρειαζονται.
Σου μιλαω εκ πειρας απο step up οπου η θωρακιση εκανε μεγαλη διαφορα σε θορυβους.

Reaction score
677
Δεν μετράς και ξεχωριστά την διαφορά δυναμικού στα κουτιά από όλα τα μηχανάκια να δεις τι παίζει;

Y

Yiannis_B

Guest
Πώς γίνεται εντελώς χύμα όλα να μην έκανε σχεδόν καθόλου θόρυβο και τώρα ότι και να κάνω να μην ησυχάζει...
:rolleyes:

Το μ@υνί δεν είναι αρνί,
να το κλείσεις στο μαντρί
θέλει χάδια και παιχνίδια
με τον π@ύτσο και τ' @ρχίδια.

:roflmao:

Bazinga ή Vigina?

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.566
Χαχαχχα...εντάξει τελικά δεν ήθελε χάδια και παιχνίδια...μου δωσε την ιδέα μιας συνδεσμολογίας ο Μάνος, που έτσι έχει συνδέσει τους δικούς του hypex και γενικά προτείνεται από ότι κατάλαβα... Έτσι, αφού το πρόβλημα προέρχεται με το που συνδέω το ντακ και ορθώς είχα καταλάβει κι εγώ ότι είναι θέμα γειώσεων, ο Μάνος πρότεινε να κόψω τη γειώση στη μεριά του δέκτη, δηλαδή του κρος-ενισχυτή και να είναι floating. Με το που μου το πε ήμουν σίγουρος ότι θα έχει αποτέλεσμα και αφού τσαντίστηκα για λίγο που δεν το σκέφτηκα κατευθείαν μόνος μου...:whistling:...το δοκίμασα...και όντως...είναι dead silent!! Μερσί μποκού!!

Reaction score
2.566
Χαχαχα, αυτό θα ήταν smoking dead silent......ρε γαμώτο και τώρα που ψήνομαι να τους τελειώσω πρέπει να φύγω για 6ωρο μάθημα...:headbang:

bb...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Χαχαχχα...εντάξει τελικά δεν ήθελε χάδια και παιχνίδια...μου δωσε την ιδέα μιας συνδεσμολογίας ο Μάνος, που έτσι έχει συνδέσει τους δικούς του hypex και γενικά προτείνεται από ότι κατάλαβα... Έτσι, αφού το πρόβλημα προέρχεται με το που συνδέω το ντακ και ορθώς είχα καταλάβει κι εγώ ότι είναι θέμα γειώσεων, ο Μάνος πρότεινε να κόψω τη γειώση στη μεριά του δέκτη, δηλαδή του κρος-ενισχυτή και να είναι floating. Με το που μου το πε ήμουν σίγουρος ότι θα έχει αποτέλεσμα και αφού τσαντίστηκα για λίγο που δεν το σκέφτηκα κατευθείαν μόνος μου...:whistling:...το δοκίμασα...και όντως...είναι dead silent!! Μερσί μποκού!!
Τιμή και δόξα στον γέροντα:fuckyou:

Υγ Το να ακούς τον ΚουΦου και να διαβάζεις αυτά που ποστάρει είναι μεγάλο σχολείο

Last edited:

Reaction score
1.772

εγω θα σου προτεινα ολα floating dac cross ενισχυτες (σημα)εκτος το smps.

Reaction score
2.566
Γιώργο νομίζω δεν υπάρχει λόγος αφού τώρα είναι τζετ!
Ερώτημα...τί θεωρείται πιο σωστό, να αφήσω και τη γείωση του ρευματολήπτη και του SMPS (στο ίδιο σημείο) από το J7 που υποτίθεται βελτιώνει την προστασία από EMI του SMPS? Δεν υπάρχει καμία διαφορά στον θόρυβο είτε είναι και τα 2 είτε μόνο του ρευματολήπτη (αυτού φαίνεται απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις)...

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.412
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag