Bazinga... Hypex για τα Orion

Reaction score
1.772
Εν τω μεταξύ,αν θέλεις να γελάσεις,δοκίμασε αν πέσει στα χέρια σου κάτι παρόμοιο,τους NJM 4580 των 0.40 σεντ του ευρώ.
Τους είχε ένας επάνω σε μια πανάκριβη κατασκευή στο diy audio και είπα από περιέργεια να δω...
Τρελή ακρίβεια και ταχύτητα,μπάσο-γρανίτης,να απορείς δηλαδή...
αστο γιατι ειναι πονεμενη ιστορια.τα μπερυ τους εχουν πανω και δεν ακουγονται.

δεν ειναι μονο οι τελεστικοι ειναι πολλα.

υ.γ.φτηνοι και καλοι οι 5532.

Reaction score
677
αστο γιατι ειναι πονεμενη ιστορια.τα μπερυ τους εχουν πανω και δεν ακουγονται.

δεν ειναι μονο οι τελεστικοι ειναι πολλα.

υ.γ.φτηνοι και καλοι οι 5532.
:roflmao:
Μα ναι,στα ψηλά είναι δράμα...
Για τους 797 δεν ξέρω,λένε πως είναι ιδανικοί για φίλτρα,δεν τους έχω ακούσει όμως..
Θα τους προσπαθήσω και θα τους δω κι αυτούς κάποια στιγμή...

Reaction score
1.772
:roflmao:
Μα ναι,στα ψηλά είναι δράμα...
Για τους 797 δεν ξέρω,λένε πως είναι ιδανικοί για φίλτρα,δεν τους έχω ακούσει όμως..
ουτε εγω τους εχω δοκιμαση αλλα ειναι καλοι.
παντως οτι καλυτερο εχω ακουση ειναι οι διακριτοι.

και μαλιστα αυτοι
http://www.audio-gd.com/Pro/diy/OPA/OPAEN.htm

λενε οι κακες γλωσσες οτι ο burson απο αυτον τους εκλεψε.

Reaction score
1.817
....υπαρχουν καρτες με software που ακουγονται καλυτερα οπως και το alpine που εχω τωρα το οποιο αν μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα....
Ελπίζω να μην το χρησιμοποιείς σε οικιακό χώρο, αλλά για το φυσικό περιβάλλον που σχεδιάστηκε.. :)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.612
Είχα για χρόνια '80s Pioneer components αυτοκινήτου στο εξοχικό μου. :)

Reaction score
1.817
Εξαιρετικά μηχανήματα.
Εγώ πάντως όταν έβγαλα το Pioneer (DEX-P99R) που είχα από την μπέμπα και το έβαλα σπίτι, ακόμη και μετά τη ρύθμιση του dsp με το ...όφωνο της συσκευασίας του, δεν πήρα τον ίδιο ήχο με αυτόν που είχα στο αυτοκίνητο...

Τι μου το θύμισες τώρα...

Reaction score
1.772
Εξαιρετικά μηχανήματα.
Εγώ πάντως όταν έβγαλα το Pioneer (DEX-P99R) που είχα από την μπέμπα και το έβαλα σπίτι, ακόμη και μετά τη ρύθμιση του dsp με το ...όφωνο της συσκευασίας του, δεν πήρα τον ίδιο ήχο με αυτόν που είχα στο αυτοκίνητο...

Τι μου το θύμισες τώρα...

τρελο μπασο το αμαξι ε;που να βγει στο σπιτι.

Reaction score
488
Εγω ειχα παρει δυο κομματια για το DAC μου , αλλα δεν τους δοκιμασα ακομα , εβαλα τους LME49710 και απο τοτε δεν θελω να τους βγαλω απο πανω , παιζουν πολυ καλα και ειναι και πολυ πιο φτηνοι απο τους AD797 .

Reaction score
1.817
τρελο μπασο το αμαξι ε;που να βγει στο σπιτι.
Με ισοβαρικό μεγάφωνο Kicker solobaric, παντρεμένο με Precision Power "Art Series" ενισχυτές και MB Quart, περιμένεις να έχεις μόνο μπάσσο?:acute:

Νo my friend!:p

Μια τρελλή ισσοροπία υπήρχε σε όλο το φάσμα, με κορυφαία δυναμικά χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.
Όλα αυτά βέβαια στο αυτοκίνητο με το πρόγραμμα διόρθωσης χώρου της Pioneer.

Στο σπίτι ήταν ...εφιάλτης!
Δεν έπαιξε το ρημάδι...:)

Reaction score
1.789
Με ισοβαρικό μεγάφωνο Kicker solobaric, παντρεμένο με Precision Power "Art Series" ενισχυτές και MB Quart, περιμένεις να έχεις μόνο μπάσσο?:acute:

Μια τρελλή ισσοροπία υπήρχε σε όλο το φάσμα, με κορυφαία δυναμικά χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.

Σταματη ησουν και νταμπαντουμπας παλια;;:p

Reaction score
1.772

δεν εννουσα αυτο αλλα οτι ο χωρος του αυτοκινητου ενισχυη της χαμηλες και γεμιζη ευκολα.
το οτι δεν επαιξε στο σπιτι ειναι σχετικο.
αν εννοεις δεν εβγαλε τον ηχο του αυτοκινητου με αλλα ηχεια αλλους ενισχυτες και σε αλλο χωρο
ειναι αναμενο.
αν εννοεις δεν επαιξε σε σχεση με καποια πηγη σπιτιου δεν υπαρχη λογος εκτος της τροφοδοσιας
να μη παιξη καλα.

Reaction score
2.566
Θα μπορούσες επίσης να άλλαζες το gain αλλάζοντας μόνο τις R5 + R6.
Γενικά πειραματίσου με διάφορες τιμές στις αντιστάσεις R3-R6 μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό gain με τον λιγότερο θόρυβο.Όπως και νά χει από την στιγμή που χρειαζόσουν περισσότερο gain, καλά έκανες και άλλαξες το κύκλωμα.
Δεν είναι να αλλάζεις έτσι αβέρτα υλικά στο κρος του οριων, τα περισσότερα κάνουν διάφορα πράγματα γι αυτό και πείραξα μόνο αυτά στην είσοδο που δεν επηρεάζουν κάτι άλλο και κάναν τη δουλειά που ήθελα... ας πούμε η R5 που λες φτιάχνει μαζί με τον C7 ένα low frequency shelf που ακουστικά επηρεάζει κυρίως την αντίληψη του "σώματος" στον ήχο και την έχω αλλάξει ήδη στην έκδοση 3.3.1 στην οποία το αναβάθμισα πέρσι από την 3.2.1 που ήταν αρχικά το κρος.

Last edited:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Συμφωνώ δεν πρέπει να αλλάζεις υλικά χωρίς λόγο.
Αλλά από ότι βλέπω το U1 είναι ένα Highpass Shelving

Shelving highpass
"A circuit used to boost high frequencies or to smooth the transition between a floor mounted woofer and a free standing midrange."

Οπότε από την στιγμή που άλλαξες την R4 η οποία είναι μέρος του U1, δεν ξέρω μήπως πρέπει να αλλαχτεί κάτι ακόμα ώστε να μην αλλοιωθεί η λειτουργία του κυκλώματος.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάπου, αλλά αρχίζω να σκέφτομαι ότι ο Linkwitz είχε προβλέψει περιπτώσεις σαν την δική σου για αυτό και έβαλε εκείνα τα low pass στην αρχή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.411
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag