diy : Ηχειο αναφορας

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Αν αναφέρεστε στην παραπομπή μου στην B&W .......................
εντελώς φιλικά,κούνια που σας κούναγε .
Αν μιλάτε γενικά οτι με κόστος 15000 ένας ερασιτέχνης(καθόλα διαβασμένος) μπορεί να ξεπεράσει μοντέλα αντιστοίχου τιμής εντάξει .
ΥΓ Μιλάω για συναγωνισμό με μικρές εταιρείες ,οχι με τέρατα (KEF,B&W,JBL κλπ )

Last edited:

Reaction score
2.566
Τα παρακάτω είναι δικά σου λόγια, απευθυνόμενος στο μήνυμα μου οπότε σε εμένα προσωπικά αναφέρθηκες αν δεν κάνω λάθος.
...προτιμάς να έχεις ένα σχετικά καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει εκ σχεδιασμού μόνος σου...

Η ουσία του DIY είναι ακριβώς η ανάποδη από αυτό που έχεις κατά νου.
Δεν προτιμάμε το έτοιμο σιγουράκι του τάδε γκουρού αλλά βάζουμε τη δική μας υπογραφή και μεράκι και τολμάμε το διαφορετικό και ιδιαίτερο.
Τώρα αν δεν έρθει το τέλειο με τη μία σε βάθος χρόνου και με την απόκτηση εμπειριών θα έρθει.
Κι επειδη απάντησα στο μήνυμά σου δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω 2ο πρόσωπο? πώς θα πω αυτό που θέλω?
Τέσπα...
...οκ...ωραίο είναι αυτό που λες...κι έτσι είναι βασικά, δεν έχεις άδικο....το θέμα είναι αν θέλεις το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν δεν έχεις τις ανάλογες γνώσεις τί κάνεις...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Αν μιλάτε γενικά οτι με κόστος 15000 ένας ερασιτέχνης(καθόλα διαβασμένος) μπορεί να ξεπεράσει μοντέλα αντιστοίχου τιμής εντάξει .
ΥΓ Μιλάω για συναγωνισμό με μικρές εταιρείες ,οχι με τέρατα (KEF,B&W,JBL<κλπ )
Φίλε Μάνο να τα πεις αυτά σε κάποιον κοινό γνωστό μας που άλλαζε πυκνωτές στα B&W του προκειμένου να βελτιώσει τον ήχο τους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Κι επειδη απάντησα στο μήνυμά σου δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω 2ο πρόσωπο? πώς θα πω αυτό που θέλω?
Τέσπα...
...οκ...ωραίο είναι αυτό που λες...κι έτσι είναι βασικά, δεν έχεις άδικο....το θέμα είναι αν θέλεις το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν δεν έχεις τις ανάλογες γνώσεις τί κάνεις...εκτός αν δεν σε πειράζει να χάσεις καμιά 15αριά χρόνια, 35 μέτριες κατασκευές, άπειρο χρόνο και χρήμα, για να φτάσεις σε κάτι που κάποιος άλλος το έφτιαξε στην 3η κατασκευή του, απλά ακολουθώντας τα σχέδια ενός γκουρού...
Συμφωνώ απόλυτα ότι σε αυτή τη περίπτωση πας σε έτοιμη και δοκιμασμένη λύση.
Αν έχεις παρατηρήσει αυτό ακριβώς έχω προτείνει σε αυτή τη κατηγορία σε άτομα που, με άγνοια κινδύνου, πιστεύουν ότι μπορούν να φτιάξουν κάτι από το μηδέν χωρίς γνωστικό υπόβαθρο.

Reaction score
1.789
ΥΓ Μιλάω για συναγωνισμό με μικρές εταιρείες ,οχι με τέρατα (KEF,B&W,JBL<κλπ )
Μη φοβασαι εισαι ο μονος που δεν παρεξηγουμε , λογω ηλικιας !!:p

Απορω πως δεν σου εβαλε like ο Skaloυπλακας. Μη τον μπερδευετε με τον οριτζιναλ Skal. Ειναι αλλο προσωπο.!:roflmao:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.867
Τελικά θα φτιάξουμε* ηχείο αναφοράς ή θα μιλάτε θεωρητικά στην ιερή κατηγορία; :p

*Δγυό βίδες (στραβά) μπορώ να βάλω κι εγώ.

Reaction score
488
Με σειρα το βαθμο δυσκολιας , ( γνωση , μελετη , κοπο και χρονο ) μια DIY κατασκευη ειναι πολυ πιο δυσκολη και απαιτει πολλες γνωσεις και μεγαλα κ@ρυδια οταν ειναι και σχεδιασμενη και υλοποιημενη απο καποιο ατομο - ατομα , ακολουθει μια πιστη αντιγραφη ενος ετοιμου σχεδιου καποιου μεγαλου - γνωστου σχεδιαστη , ακολουθει η τελευταια και πολυ πιο ευκολη λυση τα ΚΙΤ , αλλα συγνωμη δεν μπορουν με τιποτα να καταταχθουν ισαξια αυτες οι τρεις λυσεις σε αυτην την κατηγοριαρα των DIY εκτος και εαν ειμαστε φυγοπονοι ! .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
1)Του τα έχω πει πολλές φορές.
2)Δεν έκανε του κεφαλιού του αλλά ακολούθησε προτάσεις κάποιων "που ήξεραν"
3)Δεν θεωρώ το 802 σαν ηχείο αναφοράς (Απλά σέβομαι την εταιρεία που το φτιάχνει)Δεν θα το αγόραζα :sneaky:

Η άποψη μου είναι οτι η κατασκευή ηχείου από λευκό χαρτί είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα .
Αν υποθέσουμε οτι υπάρχει χρήμα και γνώση κάποιος ερασιτέχνης μπορεί να κατασκευάσει κάτι καλό .
Αλλά τα όρια DIY και βιοτεχνικής κατασκευής αρχίζουν να μπλέκουν πλέον ΙΜΗΟ
πχ πόσα κουτιά θα φτιάξει πριν καταλήξει σε σχέδιο,πως θα μετρήσει την ηχητική τους συμπεριφορά ,πόσα μεγάφωνα θα δοκιμάσει ,τι κρος θα χρησιμοποιήσει και που θα το κροσάρει,ποιόν θα έχει για feedback στο voicing ,και πολλά ακόμα ερωτήματα.

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Η κατασκευή DIY προϊόντος είναι καταρχήν η εξοικονόμηση χρημάτων .
Αν συνδυαστεί με γνώσεις μπορεί κάλλιστα να γίνει ένα εξαίρετο hobby .
H αγιοποίηση του όμως ξεπερνάει το γεροντικό μυαλό μου .:D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Για να έρθουμε και λίγο στο αρχικό μας θέμα...
και μόνο το θέμα κόστους καθιστά ένα τέτοιο εγχείρημα απαγορευτικό.
Για ένα τρίδρομο ηχείο επιπέδου,χωρίς να υπολογιστεί υλικοτεχνική υποδομή, απαιτούνται το λιγότερο 2500 ευρώ για τα υλικά.
Υπολογίζω ποιοτικά μεγάφωνα, στιβαρή καμπίνα και υλικά επιπέδου.

Reaction score
8.905
Φίλε Μάνο να τα πεις αυτά σε κάποιον κοινό γνωστό μας που άλλαζε πυκνωτές στα B&W του προκειμένου να βελτιώσει τον ήχο τους.
Εντέλει τα βελτίωσε η τα ξεκούρδισε....:rolleyes: :laugh:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.867
Ο σκοπός του ντι-άι-ουάι, απο έναν εξωτερικό παρατηρητή σαν εμένα, είναι να φτιάξεις:

1. Κάτι καλύτερο ή φθηνότερο απ' αυτά που προσφέρονται στην αγορά.
2. Να φτιάξεις κάτι που δεν υπάρχει έτοιμο.
3. Να διασκεδάσεις φτιάχνοντας κάτι μέτριο ή καλούτσικο με τα χεράκια σου.

Σήμερα όμως οι ορίζοντες έχουν στενέψει πολύ γιατί τα περισσότερα έχουν ήδη φτιαχτεί πολλάκις και το διαδίκτυο τα προσφέρει αφειδώς οπότε η πρώτη κατηγορία τείνει να εκλείψει αν εξαιρέσουμε ακριβές κατασκευές.
Η δεύτερη είναι χρήσιμη ακόμη προφανώς.
Η τρίτη είναι σαν να πάρεις αυτό που γυρνάει και φτιάχνει γλάστρες. Αν είναι χόμπυ για το χόμπυ, απόλυτα αποδεκτό αλλά μέχρι εκεί.

Reaction score
27
thomas.seretis, post: 1799625, member: 32846"]Πιστεύω πως και μονο ή ενασχόληση με το θέμα, έστω και μονο θεωρητικά,
θα δώσει πλούσια εμπειρία,ειδικα σε αυτους που θα το αναλάβουν,αλλά και
σε όλο το φόρουμ,απο την ολη κουβεντα αλλά και απο τα αποτελεσματα της
έρευνας. Εξάλλου,το θέμα δεν είναι σωνει και καλα να είναι ίδιο,καλυτερο,
ή χειροτερο απο b & w.
Το θέμα είναι μια κατακτηση , πρωτα αυτών που θα το φτιάξουν και κατ ' επε-
έκταση , όλου του φόρουμ, στο επίπεδο της γνώσης.
Εξάλλου,έχουμε να δώσουμε λογαριασμό δε κάποιον ;[/QUOTE]
Οκ, αν κάποιος ικανοποιείται μόνο με τη χαρά της δημιουργίας πάω πάσο, εγώ θέλω και άριστο αποτέλεσμα αλλιώς θεωρώ τον κόπο μου σχεδόν χαμένο...
.Τιμωρια : Τρεις φορες , την Ιθάκη ,του Καβάφη.

Reaction score
1.789
ειχα την τυχη να εχω δει στο παρελθον πολλες diy υλοποιησεις που προσκυνησαν μπροστα τους πολυ μεγαλα brand !! Kατασκευασμενα απο ανθρωπους που αν διαβαζαν σημερα αυτα που γραφουν καποιοι απλα θα τους απαντουσαν οσα δεν φτανει η Αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale