diy : Ηχειο αναφορας

Reaction score
2.566
Όχι μια χαρά παρακολουθώ...η μόνη μέτρηση που υπάρχει στο θέμα αυτό είναι η μέτρηση απόκρισης συχνότητας του ηχείου στο εγγύς πεδίο...στις 0 και 15 μοίρες...αν θεωρείς εσύ ότι αυτό είναι επαρκές για την κατασκευή ηχείων αναφοράς οκ...είναι σαν να πιστεύω εγώ ότι οι μετρήσεις που κάνω εγώ στους χώρους είναι το τοπ των μετρήσεων και ότι στήνω στούντιο αναφοράς για πλάκα...
Aπλά εγώ δεν το πιστεύω...

Last edited:

Reaction score
1.817
...είναι σαν να πιστεύω εγώ ότι οι μετρήσεις που κάνω εγώ στους χώρους είναι το τοπ των μετρήσεων και ότι στήνω στούντιο αναφοράς για πλάκα...
Βρε συ!
Γι αυτό βγαίνουν όλοι οι χώροι που μετράς σωστοί??:laugh:
Ααααααααα!
Θέλω κι εγώωωωωωω!!:lolsign:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

ayta ta dydroma ti lene;; για δωσε ρεπορτ!
Βασικά είναι τρίδρομα, αυτό που βλέπεις είναι ένα tweeter vifa και στο ρόλο του midrange ένα 8΄΄ peerles το οποίο έφτανε μέχρι τα 250 Hz, από εκεί και κάτω θέλει ένα τρίτο δρόμο σε καμπίνα.

Reaction score
2.566
Βρε συ!
Γι αυτό βγαίνουν όλοι οι χώροι που μετράς σωστοί??:laugh:
Ναι ξέρω να μετράω μόνο φλατ χώρους μέχρι στιγμής...τώρα μαθαίνω με διαφορές -+3db...:p

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Όχι μια χαρά παρακολουθώ...η μόνη μέτρηση που υπάρχει στο θέμα αυτό είναι η μέτρηση απόκρισης συχνότητας του ηχείου στο εγγύς πεδίο...στις 0 και 15 μοίρες...αν θεωρείς εσύ ότι αυτό είναι επαρκές για την κατασκευή ηχείων αναφοράς οκ...είναι σαν να πιστεύω εγώ ότι οι μετρήσεις που κάνω εγώ στους χώρους είναι το τοπ των μετρήσεων και ότι στείνω στούντιο αναφοράς για πλάκα...
Αυτό στην καθομιλουμένη ονομάζεται κωλοτούμπα...
Μέχρι πριν από λίγο έλεγες πως τα ηχεία στήνονται με το αυτί και είναι έτσι και γιουβέτσι και ότι δεν υπάρχει ούτε μια μέτρηση απόκρισης.
Αλίμονο αν περιμένω να παραδεχτείς κάτι. Θέλει κότσια κάτι τέτοιο.
Λοιπόν σαν να το ήξερα όταν έλεγα ότι οι μετρήσεις δεν ενδιαφέρουν.

Reaction score
2.566
Νομίζω τα λόγια μου ήταν... "δείξε μου μία ιδιοκατασκευή ηχείου εδώ που να έχει στοιχειώδεις έστω free field μετρήσεις...έστω μετρήσεις βασικά για αρχή"...και μου λες ότι η μοναδική μέτρηση που έχει γίνει στο ηχείο σε εγγύς πεδίο κιόλας, θα έπρεπε να ικανοποιήσει αυτή μου τη πρόταση για ένα ηχείο αναφοράς....οκ....με έπιασες...είμαι κολοτούμπας...σόρρυ...

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ?????????????????? ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ....

Reaction score
1.789
Βασικά είναι τρίδρομα, αυτό που βλέπεις είναι ένα tweeter vifa και στο ρόλο του midrange ένα 8΄΄ peerles το οποίο έφτανε μέχρι τα 250 Hz, από εκεί και κάτω θέλει ένα τρίτο δρόμο σε καμπίνα.
μιλαω για αυτα στο βαθος [οχι τις σωληνες]

Reaction score
1.789
Skalουπλακας = προσεχως χαιεντας με πολυ πλακα που χαριζει αυθονο γελιο :roflmao: ζει αναμεσα μας!!:roflmao:
Skalουπλακας = προσεχως χαιεντας με πολυ πλακα που χαριζει αυθονο γελιο :roflmao: ζει αναμεσα μας!!:roflmao:

οπου ναναι θα σκασει μυτη!! ειναι κρυφη , αλλα και φανερη ενιοτε!!:D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Νομίζω τα λόγια μου ήταν... "δείξε μου μία ιδιοκατασκευή ηχείου εδώ που να έχει στοιχειώδεις έστω free field μετρήσεις...έστω μετρήσεις βασικά για αρχή"...και μου λες ότι η μοναδική μέτρηση που έχει γίνει στο ηχείο σε εγγύς πεδίο κιόλας, θα έπρεπε να ικανοποιήσει αυτή μου τη πρόταση για ένα ηχείο αναφοράς....οκ....με έπιασες...είμαι κολοτούμπας...σόρρυ...

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ?????????????????? ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ....
Από τη βιασύνη σου δεν διαβάζεις κιόλας... Εγγύς πεδίου είναι η μέτρηση στο woofer και στο σωλήνα συντονισμού, οι υπόλοιπες είναι στο μέτρο όπως συνήθως γίνεται και σε υψηλότερη κλίμακα ανάλυσης.

Reaction score
2.566
Αφού κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, δεν συμμετέχω άλλο, οκ...έχετε δίκιο....

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Εδώ με 3 -3,5 φτιάχνεις αυτά: http://www.linkwitzlab.com/LX521/PhotoGallery.htm#HiFi Museum
κι εσείς ασχολείστε με μπαρούφες...που θα βγει ενα τριδρομο, παθητικό, κουτί, που συγκριτικά με το πάνω θα κλάνει...οκ μυρωδάτα....με γεια σας με χαρά σας...εεεε μαααα....
Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είπα ότι τα δικά μου ηχεία είναι Αναφοράς, μάλλον Της Συμφοράς :( είναι και βέβαια συμφωνώ για το LX521.:dance2:

Τα ηχεία που έδειξα είναι τα δικά μου πειράματα - διαδρομή - παιχνίδι, τα οποία όμως με έμαθαν Πάρα Πολλά πράγματα επί της ουσίας και με "ανάγκασαν" να ψάξω, διαβάσω και να μάθω πράγματα που δεν γνώριζα.
Δεν λέω καλά είναι pdf αλλά και λίγο ροκανίδη χρειάζεται που και που.

Άλλωστε ένα παιχνίδι είναι και τίποτα παραπάνω.

Reaction score
677
Άλλωστε ένα παιχνίδι είναι και τίποτα παραπάνω.
+1000000
Όπως και όλο το χόμπι άλλωστε,αν είναι να χαλάμε τις καρδιές μας,να μας στεναχωρεί και να μας ρίχνει,μάλλον πρέπει να αρχίσουμε κάποιο άλλο,αν δεν σε κάνει να γελάς,γ@μα το...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts