- Reaction score
- 30.490
Να υποθεσω ότι θα αναλάβεις το βαψιμο τακη?
Όλοι ξεκινάμε με γνώσεις άλλων, ο βαθμός αλλάζει μόνο.εξαλλου μαγκας δεν γινεσαι με τις γνωσεις ενος αλλου ( π.χ ενος γκουρου η μιας μεγαλης εταιρειας ) αλλα με τις δικες σου γνωσεις
Σιγουρα πολλοι διαβαζουμε βιβλια , PDF και αλλα , δλδ οπως λες παιρνουμε τις γνωσεις απο αλλους ( αυτο ειναι σιγουρο ) , αλλα καποιοι μπορει να διαβασουν ενα κειμενο η ενα βιβλιο και να αφομοιωσουν πολλα πραγματα και αλλοι λιγα πραγματα και δεν εννοω οτι καποιοι ειναι καθυστερημενοι και αλλοι εξυπνοι οχι , απλα οσο πιο πολυ θεωρια ξερεις η εισαι πιο διαβασμενος τοτε καταλαβαινεις πιο πολλα πραγματα οταν διαβασεις ενα πιο προχωρημενο κειμενο .Όλοι ξεκινάμε με γνώσεις άλλων, ο βαθμός αλλάζει μόνο.
Άλλος προτιμά να χρησιμοποιήσει λιγότερη ή παλιότερη γνώση, κι άλλος περισσότερη, πιό σύγχρονη, ή κάποιο συνδυασμό τους.
Δε γίνεσαι λοιπόν απαραίτητα μάγκας αποκτώντας γνώση που έχουν ήδη άλλοι, πόσο μάλλον αν την έχουν πολλοί.
...μάλιστα...αυτό κατάλαβες εσύ...οκ...θα μπορούσα να ξαναεξηγήσω τί εννοώ, αλλά δεν θα επιμείνω γιατί σήμερα γενικώς παρεξηγούμαι...συνεχίστε εσείς και αφήστε με εμένα να παίρνω όλα τα επώνυμα...θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον....Τι να σου δειξω και τι να μου δειξεις , εγω αυτο που ξερω ειναι μπορει να γινει ενα τετοιο ηχειο που να εχει πολυ καλα χαρακτηρηστικα , απο αποψης αποκρισης συχνοτητας , εμπεδησης και παραμορφωση φασης , τωρα εαν δεν σου αρεσει εσενα και αρεσει σε αλλους δεκα τοτε μην ασχοληθεις εσυ με αυτο και μην παιρνεις σαν δεδομενο παντα στην ζωη σου οτι τα ετοιμα ειναι παντα καλυτερα , εξαλλου αμα ηθελες και ασχολιοσουν παραπανω κατι θα καταφερνες και εσυ , αλλα αυτο που κανεις τωρα στην κατηγορια DIY δλδ να τα προδικαζεις ολα δεν εχει κανενα νοημα και ειναι τουλαχιστον ατοπο , αμα σκεφτονταν ολοι οπως εσενα δλδ θα λεγαμε δεν προκειται να καταφερω τιποτα η δεν προκειται να καταφερω πολλα συνεπως παιρνω κατι επωνυμο και ετοιμο , τοτε αστα να πανε .
Εαν εννοεις τον ορο " ηχειο αναφορας" τοτε στο ποστ 185 το ειχα βγαλει απ εξω ! Η ας μην "μετραει" κατα γραμμα σε αυτην την κατασκευη , και ασφαλως πρεπει να γινουν μετρησεις ( οχι με το αυτι ) και οχι σε τυχαιο χωρο δεν ειπε κανεις κατι τετοιο , που το ειδες αυτο ? ....μάλιστα...αυτό κατάλαβες εσύ...οκ...θα μπορούσα να ξαναεξηγήσω τί εννοώ, αλλά δεν θα επιμείνω γιατί σήμερα γενικώς παρεξηγούμαι...συνεχίστε εσείς και αφήστε με εμένα να παίρνω όλα τα έτοιμα...θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον....
περασε η πανσεληνο, ειχε και αναδρομο , οποτε καταλαβαινεις...........μάλιστα...αυτό κατάλαβες εσύ...οκ...θα μπορούσα να ξαναεξηγήσω τί εννοώ, αλλά δεν θα επιμείνω γιατί σήμερα γενικώς παρεξηγούμαι...συνεχίστε εσείς και αφήστε με εμένα να παίρνω όλα τα επώνυμα...θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον....

Αν μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.Xαρη εδω και χρονια θελω κατι τετοιο για τους otl μου.
Θα έλεγα πως δεν παρακολουθείς την κατηγορία ιδιοκατασκευών...Το "μαθητευόμενοι μάγοι" όσον αφορά στη κατασκευή ηχείων εδώ, είναι αυτό που αντανακλά την πραγματικότητα...
Τί? Δεν με πιστεύεις? Ωραία...δείξε μου μία ιδιοκατασκευή ηχείου εδώ που να έχει στοιχειώδεις έστω free field μετρήσεις...έστω μετρήσεις βασικά για αρχή...και να μην είναι κουρδισμένο αποκλειστικά με το αυτί στον εκάστοτε ότι να ναι χώρο του όποιου το έφτιαξε... τί να λέμε τώρα ρε παιδιά, έτσι φτιάχνονται τα ηχεία αναφοράς που συζητάτε? Με το αυτί? Οκ, μπορεί κάτι να παίζει, μπορεί σε κάποια εύκολα κομμάτια ακόμα και να πεις "ώρε μαναμ τί έφτιαξα"...όταν θα δυσκολέψουν τα πράγματα όμως, φαίνονται εύκολα τα όρια του... όρια γνώσεων, τεχνικής κατάρτισης, εμπειρίας, πόρων, εξοπλισμού κλπ κλπ...
Μπορεί λοιπόν ένας σοβαρός χομπίστας να φτιάξει ένα πολύ καλό ηχείο? Δεν το θεωρώ εντελώς απίθανο...υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι αναλογικά... και ξέρω κι εδώ 1-2 που ίσως να είχαν πιθανότητες με σκληρή δουλειά...όμως το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο και απαιτεί τρελή ενασχόληση για κάτι πραγματικά καλό και αναφοράς, που είναι το αίτημα εδώ, αυτό λέω...