diy : Ηχειο αναφορας

Reaction score
30.496
Τελος παντων, Ας αφισουμε απ εξω ποιος εχει μικρα μεγαλα βυζια, και μυρωδατες μασχαλες. Το θεμα τις κατηγοριας ειναι αλλο ..Κανενας δεν ειπε οτι ανηκει στο τμημα ερευνας και τεχνολογιας της NASA. Ισως σε καποια αλλα μελη το επιπεδο γνωσεων [θεωρητικων ααλλα και εμπειρικων] να ειναι σε τετοιο επιπεδο και να βρισκουν αυτα τα θεματα παιδαριωδη .

Βγαζει ηχεια η NASA και δεν με ειδοποιησαν ? Τους γ@μημενους .... θα τους δειξω εγω.
Τηλεφωνο τωρα στον μπαρακ , να τους κοψει τα κονδυλια . Να δουν αυτοι.
Σιχτηρ πια..

Reaction score
1.789
Να βάλεις λιγότερες λάμπες στα φόνα για να βοηθήσεις την προσπάθεια Τάκη. :)
Στις λαμπιτσες μου δεν χαριζομαι:p Αλλωστε επι των ηχειων υπαρχουν αλλα παιδια που εχουν ασχοληθει [με κατασκευες] και εχουν και την γνωση αλλα και την πειρα! Εγω σε ενα τετοιο προτζεκτ θα παρεμενα ως θεατης με σκοπο μονο να μαθω, κερδισω κατι. Και για να ειμαι ειλικρινης εχω δηλωσει τη σχολη ηχειου θα ηθελα. Τωρα αν ειναι αναφορας η της συμφορας αυτο ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο.:drinks:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Οι ενδιαφερόμενοι για το εγχείρημα ,θα πρεπει να έχουν κάποια οικονομική επιβάρυνση.
Το αντίκρυσμα αυτής της << χορηγίας τους >> ,θα είναι ,
να έχουν πρόσβαση στο τελικο σχεδιο, και παρακολούθηση
εαν θελουν των εργασιών κατασκευής.
Μέχρι το τελικο σχεδιο ή κουβέντα μπορεί να γίνεται δημοσια.
Προτείνω ,λοιπον ,εαν καταφερουμε να μαζευτούν τριαντα
νόματαιοι,να βάλουμε ο καθένας , απο 200 € ,ώστε να παρουμε
πολύ καλά μεγάφωνα και υλικά .
Πιστεύω οτι με 6000 € αυτό είναι εφικτό.
Το ηχείο, θα αξιολογηθεί απο ομάδα ικανών μελών και αν εγκριθεί ,
να μπει στην έκθεση
Αν και το θεωρώ ανέφικτο να υλοποιηθεί το σχέδιο, θεωρητικά και μόνο...
Τα 6000 ευρώ είναι μεγάλο ποσό για ένα τρίδρομο με ένα μεγάφωνο στο κάθε δρόμο.
2000 ευρώ είναι υπεραρκετά για ένα κορυφαίο 12 ιντσών μεγάφωνο, ένα μεσαίο και ένα μεγάφωνο υψηλών.
1000 ευρώ σε δύο όμορφες και στιβαρές καμπίνες και γύρω στα 800 ευρώ για υλικά κυκλώματος, μονωτικά, καλώδια, μπόρνες, ακίδες, κ.λ.π.
Σύνολο 3800 ευρώ.
Βέβαια μπορούμε να αναζητήσουμε χορηγούς σε αντιπροσώπους μεγαφώνων αφού θα είναι προς όφελος τους η κίνηση αυτή, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Από εκεί και πέρα απαιτούνται πολλές ώρες δουλειάς, τις οποίες αμφιβάλω αν μπορεί να διαθέσει κάποιος.

Reaction score
1.772
ηχεια αναφορας υπαρχουν πολλα.
καλιστα μπορη να φτιαχτη ενα ηχειο με κοστος υλικων 4-5χιλ που να συναγωνιζεται ηχεια των 15-20χιλ.
αν ομως εννοειται να φτιαχτη ενα ηχειο που συναγωνιζεται τα καλυτερα ανεξαρτητως τιμης φυσικα και δεν γινεται οχι τοσο λογω ελλειψης γνωσεων αλλα λογω χρονου κοστους και εξοπλισμου καθως κατι τετοιο θα μπορουσε να παρη χρονια δοκιμων να στοιχιση τρελλα χρηματα και συνεργαστουν ατομα με γνωσεις σε διαφορους τομεις πραγμα σχεδον αδυνατον για ενα forum.
θα μπορουσε παντως να βγει κατι πολυ καλο αρκει να βρεθει καποιος να το χρηματοδοτηση αφου και παλι δυσκολο μου φαινεται να συνεισφερουν πολλοι.

Reaction score
1.817
Ναι πολύ στεναχώρια άσε...θα αποσυρθώ για κάνα μήνα να επανέλθω...:p
Βρε Αλέξανδρε!
Είπαμε να συνεργαστούν όσοι είναι γνώστες και να προσφέρουν πληροφόρηση και λεπτομέρειες σε όλους τους φίλους που επισκέπτονται το θέμα.

Δε χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να επιβληθεί κάποιος ή να αποδείξει το οτιδήποτε εδώ μέσα.
Οπότε οι διαφωνίες είναι μέσα στο παιχνίδι.

Το ευκολότερο απ' όλα είναι να γίνει πάλι σε ένα ωραίο θέμα το μάλε βράσε, ενώ το ιδανικότερο να προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάτι θετικό απ' όλη αυτήν τη συζήτηση.
Ας παίξει λοιπόν μπαλίτσα ο καθένας από εμάς, καταθέτοντας τις όποιες γνώσεις του χωρίς κριτική και ίσως όταν κάποιος από τους αναγνώστες είναι ορεξάτος, να καταλήξει σε ένα ηχείο αναφοράς από ένα project που αναπτύχθηκε από μέλη του AVSite.:thumbsup:

Δόξα το Θεό, κανείς από όλα τα παιδιά που ασχολούνται στην DIY δεν είναι ο απόλυτος γνώστης της κατηγορίας.
Αλλιώς θα ήταν o ..Focal.:welcome:
Τυχαίο παράδειγμα...
Θα μπορούσα να αναφέρω και ότι θα τον έλεγαν ...Tannoy, αλλά καρφάκι δεν μου καίγεται.:D

Λοιπόν?
Πότε ξεκινάμε με τα σχέδια σε μιλιμετρέ??:drinks:

Reaction score
249
Βαλτε ενα banner στο forum για ανευρεση χρηματοδοτησης απο τα μελη μηπως βρεθουν αρκετοι να βαλουμε ενα μικρο ποσο ο καθενας

Reaction score
31
εγω βαζω το αμαξι για την μεταφορα του ηχειου σε καθε σπιτι μελους για ακροαση αν και οποτε φτιαχτει εντος
νομου ατικης και για επαρχια το βλεπουμε πως θα γινει
μεχρι και 1.30 υψος το παιρνει :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Πιστεύω πως η καλύτερη λύση, αν και εφόσον υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα ήταν να κατασκευαστεί το ηχείο σε δύο εκδόσεις, που η μία να συμπληρώνει την άλλη.

Για παράδειγμα...
το μεγάφωνο μεσαίων και υψηλών, σαν αυτόνομο ηχείο βάσης για όποιον του αρκεί κάτι τέτοιο και μια μεγαλύτερη έκδοση με το μεγάφωνο των 12 ιντσών για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω!
Λύση ευέλικτη και για όποιον θέλει να το αποκτήσει σε δόσεις λόγο οικονομικής στενότητας.

Reaction score
1.772
Πιστεύω πως η καλύτερη λύση, αν και εφόσον υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα ήταν να κατασκευαστεί το ηχείο σε δύο εκδόσεις, που η μία να συμπληρώνει την άλλη.

Για παράδειγμα...
το μεγάφωνο μεσαίων και υψηλών, σαν αυτόνομο ηχείο βάσης για όποιον του αρκεί κάτι τέτοιο και μια μεγαλύτερη έκδοση με το μεγάφωνο των 12 ιντσών για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω!
Λύση ευέλικτη και για όποιον θέλει να το αποκτήσει σε δόσεις λόγο οικονομικής στενότητας.
μιλας για ενεργο μεταξυ γουφερ και δορυφορου;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Eνεργο, θα ηταν ιδανικη λυση, ακομα και με έναν plate amp. στα χαμηλα.
Ετσι εχεις από τι μια τη δυνατοτητα ρυθμισεων και προσαρμογης του χαμηλου στον χωρο,
και από την άλλη δεν χρειαζεται μεγαλος ενισχυτης για τον δορυφορο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
μιλας για ενεργο μεταξυ γουφερ και δορυφορου;
Νομίζω πως ενεργό στα χαμηλά είναι η ποιο ενδεδειγμένη λύση.
Στο μεγάλο μου σύστημα χρησιμοποιώ αυτή τη διάταξη από το 1995.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.420
Βαρέθηκα να σας διαβάζω ! :p

Πρόταση: Αποφασίστε ένα όριο κόστους, καταλήξτε σε μερικές βασικές τεχνικές επιλογές, και μετά αφήστε ήσυχες τις θεωρίες και τα "απόλυτα", και φτειάξτε το καλύτερο δυνατόν ηχείο που μπορείτε...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733