Audiophile Linux (Mint 16)

Reaction score
1.846
Έχω απορία, πρωτίστως για τον sokmav, αλλά και προς κάθε ένα που δοκίμασε τη διανομή.

Όταν επιλέγεται στο login session το fluxbox, μετά το άνοιγμα έχετε ελληνικά;

Προσωπικά για να τα εγκαταστήσω αλλά και να μπορώ να τα επιλέξω κατέφυγα στο Terminal, το φελέκι μου μέσα! :headbang: Και μη μου πει κανείς τι τα θέλω τα ελληνικά γιατί είμαι με το μαχαίρι στα δόντια. :p

Reaction score
677
Έχω απορία, πρωτίστως για τον sokmav, αλλά και προς κάθε ένα που δοκίμασε τη διανομή.

Όταν επιλέγεται στο login session το fluxbox, μετά το άνοιγμα έχετε ελληνικά;

Προσωπικά για να τα εγκαταστήσω αλλά και να μπορώ να τα επιλέξω κατέφυγα στο Terminal, το φελέκι μου μέσα! :headbang: Και μη μου πει κανείς τι τα θέλω τα ελληνικά γιατί είμαι με το μαχαίρι στα δόντια. :p
Τώρα να σου πω πω πως ούτε έχω προσέξει;;:roflmao:
Από την στιγμή όμως που μου βγάζει τα ελληνικά κομμάτια σωστά στις playlists,δεν έδωσα βάση,άλλωστε δεν κάνω τίποτα άλλο εκεί μέσα.
Πάντως έχω την εντύπωση πως αν εγκατέστησες το mint με ελληνικά,στην αναβάθμιση θα βγάλει ελληνικά και στο flux.
Γιατί όμως εγκατέστησες την παλιά 32μπιτη;
Αφού το fluxbox κι ο jack μας ενδιαφέρουν.Μετά από ψάξιμο και μπλα-μπλα με την κοινότητα,εγώ έβαλα το καινούργιο mint 64μπιτο κι απλώς πρόσθεσα το flux και τον jack.
Και πάει αέρας.
Μόνο να δω πότε θα έχω όρεξη να το περάσω και σε ένα κανονικό μικρό σκληρό,τα στικάκια γκρινιάζουν αν τα χρησιμοποιείς καιρό σαν σκληρό (μέχρι να τα φτύσουν.)

Reaction score
1.846
Γιατί ο υπολογιστής που κάνω τις δοκιμές είναι παλιός και 32μπιτος. Το project είναι να γίνει μια καστομιά εγκατάσταση. Ήδη ξεσκόνισα τα λινουξιακά μου :p , αναβάθμισα τον πυρήνα από 3.2.4 σε 3.13.1, έβγαλα το cinnamon - apt-get remove cinnamon - πρόσθεσα τον windows manager awesome, έβαλα στο μενού του δεξιού κλικ την αλλαγή γλώσσας (αλλά δεν έχω βρει ακόμα τη σωστή εντολή στο xkboptions ώστε να γίνεται από το πληκτρολόγιο :headbang: . Όλα τούτα για να θυμηθώ πως γίνονται τα πράγματα. :rolleyes:

Γενικά ο στόχος είναι μετά να δημιουργηθεί ένα iso με τις custom επιλογές (που θα είναι βέβαια 64μπιτο) και να ανέβει σε torrent ώστε να είναι διαθέσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται.

Γενικά το mint δεν με ενθουσίασε για το συγκεκριμένο σκοπό. Θα προτιμούσα μια δωρική debian based διανομή, ή ακόμα καλύτερα ubuntu based, ώστε να έχει στη διάθεσή της τα αποθετήρια (repositories) των διανομών αυτών. Περνιέται το fluxbox (με apt-get install fluxbox) το jack server, αφαιρούνται τα περιττά (σαν το pulse audio) και εν τέλει έχουμε ένα linux γραμμωμένο. όπως λέγαμε στο γυμναστήριο, τότε που ήμανε ακόμα άντρας. :roflmao:

Reaction score
677
Γιατί ο υπολογιστής που κάνω τις δοκιμές είναι παλιός και 32μπιτος. Το project είναι να γίνει μια καστομιά εγκατάσταση. Ήδη ξεσκόνισα τα λινουξιακά μου :p , αναβάθμισα τον πυρήνα από 3.2.4 σε 3.13.1, έβγαλα το cinnamon - apt-get remove cinnamon - πρόσθεσα τον windows manager awesome, έβαλα στο μενού του δεξιού κλικ την αλλαγή γλώσσας (αλλά δεν έχω βρει ακόμα τη σωστή εντολή στο xkboptions ώστε να γίνεται από το πληκτρολόγιο :headbang: . Όλα τούτα για να θυμηθώ πως γίνονται τα πράγματα. :rolleyes:

Γενικά ο στόχος είναι μετά να δημιουργηθεί ένα iso με τις custom επιλογές (που θα είναι βέβαια 64μπιτο) και να ανέβει σε torrent ώστε να είναι διαθέσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται.

Γενικά το mint δεν με ενθουσίασε για το συγκεκριμένο σκοπό. Θα προτιμούσα μια δωρική debian based διανομή, ή ακόμα καλύτερα ubuntu based, ώστε να έχει στη διάθεσή της τα αποθετήρια (repositories) των διανομών αυτών. Περνιέται το fluxbox (με apt-get install fluxbox) το jack server, αφαιρούνται τα περιττά (σαν το pulse audio) και εν τέλει έχουμε ένα linux γραμμωμένο. όπως λέγαμε στο γυμναστήριο, τότε που ήμανε ακόμα άντρας. :roflmao:
Ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν,το mint έτσι κι αλλιώς μας είναι άχρηστο.
Uduntu λοιπόν,πέτα τα όλα και βουρ...
Και μετά θα δούμε και για headless,μην μας την βγαίνει η Sony με αυτό το καινούργιο που έφτιαξε και λέει πως έκανε και τεχνολογία...
(Έχω την διανομή ενός φίλου στο μυαλό,ειδικά για audio,ακόμα είναι beta αλλά την προχωράει ολοταχώς..)

Το άκουσες καθόλου;Εντυπώσεις;

Reaction score
1.846
Όχι δεν ασχολήθηκα να ακούσω αφού είναι και 32μπιτο, οπότε εμπιστεύομαι την άποψή σου και δεν χάνω χρόνο με αυτό. Όταν θα γίνει 64μπιτο θα ακούσω.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ούτε Open Office χρειάζεται η καστομιά, ούτε Gimp, ούτε ένα σωρό άλλα χαβιόλια που περιέχουν όλες. Είπαμε γραμμωμένη. :p

Για το θέμα της κατάλληλης διανομής, μόλις φτάσουμε σε κάποιο σημείο να καταλαβαίνουμε τις "αποχρώσεις", θα ρωτήσω τη fog που φαντάζομαι το ψευδώνυμο κάτι θα σου λέει. Τώρα όμως είναι νωρίς.

Reaction score
677
Όχι δεν ασχολήθηκα να ακούσω αφού είναι και 32μπιτο, οπότε εμπιστεύομαι την άποψή σου και δεν χάνω χρόνο με αυτό. Όταν θα γίνει 64μπιτο θα ακούσω.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ούτε Open Office χρειάζεται η καστομιά, ούτε Gimp, ούτε ένα σωρό άλλα χαβιόλια που περιέχουν όλες. Είπαμε γραμμωμένη. :p

Για το θέμα της κατάλληλης διανομής, μόλις φτάσουμε σε κάποιο σημείο να καταλαβαίνουμε τις "αποχρώσεις", θα ρωτήσω τη fog που φαντάζομαι το ψευδώνυμο κάτι θα σου λέει. Τώρα όμως είναι νωρίς.
:thumbsup:

Reaction score
1.846
Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι το Damn Small Linux, που έχω να το χρησιμοποιήσω πάνω από δεκαετία. Του ρίχνω τώρα μια ματιά και κάποια στιγμή θα το κατεβάσω.

Reaction score
677
To headless που σου είπα παραπάνω,προορίζεται πιο πολύ για Ras PI.
Φαντάσου τώρα ένα μηχανάκι με αυτό μέσα,ένα ντακάκι από δίπλα (ή και έξω),μια οθονούλα,server ότι υπάρχει και το τελέφωνο για remote.Με internet radio και με απ' ούλα.
Τι παραπάνω έχει το Σονυ;
Και κόστος υποπολλαπλάσιο,τίποτα.
Άσε να δούμε τι θα δείξει η δοκιμή,ολόκληρο linux φόρουμ έχει βάλει και το τζολεύει...
Έχει γράψει κι απέναντι,κατεβατά...

Reaction score
1.846
Μπορείς να ανοίξεις στο fluxbox έναν επεξεργαστή κειμένου και να πληκτρολογήσεις μέσα ελληνικά και μετά αγγλικά;

Ή το ανάποδο.

Reaction score
677
Μπορείς να ανοίξεις στο fluxbox έναν επεξεργαστή κειμένου και να πληκτρολογήσεις μέσα ελληνικά και μετά αγγλικά;

Ή το ανάποδο.
Θα το δοκιμάσω το απογευματάκι και θα σου πω.
:thumbsup:

Reaction score
1.846
Το πράγμα έχει αρχίσει να με κουράζει και επομένως να με ξεπερνάει. Για να αξίζει να κάνει κάποιος καστομιά διανομή πρέπει να συμπεριλάβει RT-Preempt kernel. Δηλαδή, σε ότι με αφορά, θέλει πολύ διάβασμα. :prankster:

Reaction score
677
....... Δηλαδή, σε ότι με αφορά, θέλει πολύ διάβασμα. :prankster:
Ή φίλους.
Περίμενε και θα την βρούμε την άκρη...
Άκου με το καλό το 64μπιτο όταν βρεις την ευκαιρία και μέχρι τότε θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις.

ryk

Reaction score
925
Το πράγμα έχει αρχίσει να με κουράζει και επομένως να με ξεπερνάει. Για να αξίζει να κάνει κάποιος καστομιά διανομή πρέπει να συμπεριλάβει RT-Preempt kernel. Δηλαδή, σε ότι με αφορά, θέλει πολύ διάβασμα. :prankster:
Χρησιμοποιούσα στο mageia τέτοιο kernel, αλλά είχα θεματάκια με τον ήχο μετά από αρκετή ώρα που έτρεχε το youtube. Δεν χρησιμοποιούσα jack όμως...
Η διανομή δίνει διάφορα γραφικά περιβάλλοντα. Περισσότερες λεπτομέρειες το απόγευμα (περιγραφή kernel).

Reaction score
1.188
Σ' ένα στικάκι έχεις τα πάντα.
Λειτουργικό και player.

Σκοπός είναι να υπάρχει ένα απολύτως minimum λειτουργικό που θα τρέχει ΜΟΝΟ τον player.
Να μην υπάρχει απολύτως καμία άλλη διεργασία. Μόνο η BitPerfect, απρόσκοπτη, αναπαραγωγή.
Πρόγραμμα αναπαραγωγής μάλλον (θέλει και δοκιμές άλλων) το Audacious.

Το γεγονός δε, ότι το μεταφέρεις παντού μαζί σου (όπου υπάρχει υπολογιστής δλδ) στο στικάκι, για μένα είναι +.
Έρχομαι σε σένα για παράδειγμα? Το κοτσάρουμε και παίζουμε. Δατ σιμπλ.

Όπως και να' χει, αξίζει δοκιμής.
Φίλος από δίπλα forum που το δοκιμάζει εδώ και κάποιες μέρες αναφέρει πως του έχουν πέσει τα σαγόνια κάτω.
Είναι πολύ αναβαθμισμένη η αναπαραγωγή σε όλους τους τομείς.
Ροή, σκηνή, ανάλυση... όλα.

Μένει να δοκιμάσω και του λόγου μου για να δώ...

:D
Επειδή το έχω ψάξει το θέμα του ήχου στο Linux Ubuntu διάβασε εδώ που έχω γράψει για τους διαθέσιμους players:

http://www.avsite.gr/forum/threads/foobar-Οδηγός-για-αρχάριους-ρυθμίσεις-δυνατότητες.130442/page-2

Reaction score
1.846
Χρησιμοποιούσα στο mageia τέτοιο kernel, αλλά είχα θεματάκια με τον ήχο μετά από αρκετή ώρα που έτρεχε το youtube. Δεν χρησιμοποιούσα jack όμως...
Η διανομή δίνει διάφορα γραφικά περιβάλλοντα. Περισσότερες λεπτομέρειες το απόγευμα (περιγραφή kernel).
Εγκατέστησα πριν 15-20 μέρες το mageia σε ένα παλιό σκληρό αυτόνομα (ξεκούμπωμα καλώδια από τον κανονικό κούμπωμα στον άλλο). Πλήρης απογοήτευση. Έκανε 2 ώρες και κάτι - μετρημένο με το smartphone - :o να εγκατασταθεί και μετά δεν μπούταρε! Πέταξα το dvd σε ένα σουρτάρι για μελλοντικό σουβέρ. :D

Είμαι σίγουρος ότι είναι βασικό ο πυρήνας να είναι RT-Preempt kernel και η διανομή 64 bit για ελαχιστοποίηση της υστέρησης (latency), μετά απ' όσα διάβασα στο ιντερνέ. ;)

ryk

Reaction score
925
Εγκατέστησα πριν 15-20 μέρες το mageia σε ένα παλιό σκληρό αυτόνομα (ξεκούμπωμα καλώδια από τον κανονικό κούμπωμα στον άλλο). Πλήρης απογοήτευση. Έκανε 2 ώρες και κάτι - μετρημένο με το smartphone - :o να εγκατασταθεί και μετά δεν μπούταρε! Πέταξα το dvd σε ένα σουρτάρι για μελλοντικό σουβέρ. :D

Είμαι σίγουρος ότι είναι βασικό ο πυρήνας να είναι RT-Preempt kernel και η διανομή 64 bit για ελαχιστοποίηση της υστέρησης (latency), μετά απ' όσα διάβασα στο ιντερνέ. ;)
Αν εγκαθιστάς το dvd με full προγράμματα, όντως θα αργήσει (που να δεις εγώ που βαριέμαι να κατεβάζω-καίω-πετάω dvd και κάνω net install με full προγράμματα!). Προτιμότερο cd dual arch με το αγαπημένο σου γραφικό περιβάλλον και μετά του προσθέτεις από τα αποθετήρια ότι σε αρέσει!
Για το μετά μπουτάρισμα τι να σου πω.....όλα είχαν γίνει σωστά; (partitions/filesystem/grub κτλ.)

Reaction score
1.846
Ναι σωστά έγιναν, μάλιστα με δυό τρόπους. Την 1η φορά έφτιαξα ιδιοχείρως τις κατατμήσεις με το GParted ενώ τη 2η το άφησα να τα κάνει μόνη της η διανομή, κάνοντας χρήση όλου του σκληρού. Δηλαδή 2+2=4 ώρες! :headbang: Δεν ξέρω αν ενοχλήθηκε γιατί είναι παλιός ο υπολογιστής (+10ετίας) αλλά αυτόν έχουμε για δοκιμές κυρά μου Μαγεία. :p

Σημ. Καλά κάνω και στραβώνω όταν βλέπω πιασάρικες ονομασίες, εξ αρχής είχα ενδοιασμούς. Πάντως μπορεί να ξανατύχει δοκιμής στο μέλλον. :unsure:

Τεσπα μην ασχολείσαι τώρα μ' αυτό, πες τι ξέρεις για τους πυρήνες καλύτερα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.602
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75