Παλιός και καλός προ με phono

Reaction score
2.566
Επειδή πρέπει να στήσω τώρα και το αναλογικό που θα στηρίζεται στο μκ2 που απέκτησα, σκέφτομαι την αγορά ποιοτικού αλλά μεταχειρισμένου, παλιότερου έως και αρκετά παλιότερου μοντέλου προ με ενσωματομένο phono. Αυτός θα είναι εντελώς ξεχωριστός από το ψηφιακό σύστημα, αφού το ενεργό κρος των ηχείων το έχω κάνει να έχει και balanced εισόδους με μετασχηματιστές, στις οποίες συνδέεται το ντακ χωρίς διαμεσολάβηση προ, ενώ από τις se θα συνδέεται μόνο ο προ αυτός και το πικάπ.
Δεν θα θελα να ξοδέψω πάνω από 300 γιατί σε αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να φτιάξω κάτι απλό και καλό με τη βοήθεια κι ενός φίλου...αλλά μου αρέσει η αισθητική των παλιότερων μηχανημάτων και πολλά από αυτά είχαν και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, συνεπώς αν υπάρχει κάτι αξιόλογο σε αυτά τα χρήματα που να προσφέρει και το αισθητικό κομμάτι θα το προτιμούσα. Έχετε τίποτα υπόψη σας?

Last edited:

Reaction score
2.566
Κοίτα, ο στόχος δεν είναι η απόλυτη πιστότητα -η μουσική που θα ακούω από το πικάπ θα είναι αρκετά περιορισμένη και αρκετά παλιά, κυρίως προ '65 δηλαδή και πολύ λιγότερο σύγχρονη- οπότε οκ, είμαι ανοιχτός σε διάφορες προσεγγίσεις....vintage, λάμπες κτλ, δεν με νοιάζει, αρκεί να έχει μια μίνιμουμ ποιότητα και αισθητική....εντάξει φυσικά το πιο ουδέτερο δεν θα με χάλαγε...

Last edited:

nima

Banned
Reaction score
618
Κώστα δεν θέλει phono stage ή pre/pre αλλά προενισχυτή με phono stage. :rolleyes:

Reaction score
3.967
http://athensproaudio.gr/#product_images_box
Δεν είναι παληός, αλλά ακούγεται σαν παληός.
Έχω έναν Velleman 8020, άψογος, δεν έχει phono stage -χτυπάς ένα φθηνό- είναι απόλυτα ήσυχος με 2 λαμπίτσες, τον βρίσκεις κ σε κιτ, στον προτείνω ανεπιφύλακτα!

Το λινκ δεν παίζει, τον Dynavox sta 270E σου προτείνω

nima

Banned
Reaction score
618

Reaction score
1.173
Παλιός και καλός ειδικά για πικαπ αυτός.
Αν και τσιμπημένος στην τιμή κάτι τέτοιο θα έψαχνα σύμφωνα με αυτά που ζητάς.

Reaction score
295
235- με άμεση αγορά και μεταφορικά, του έστειλα μήνυμα για το voltage, αν σε ενδιαφέρει θα σου πω τι θα μου απαντήσει.

http://www.ebay.com/itm/Marantz-320...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item2a3c444b75

http://www.vintageaudiobliss.com/2012/02/marantz-3200-pre-amplifier.html
http://www.hifiengine.com/manual_library/marantz/3200.shtml
270 θα βγει.
Δεν έβαλες τους φορους.
Τα volts νομίζω ρυθμίζονται απο πισω.

Reaction score
1.173
Ως 300 έχει γράψει αυστηρά.
Ναι το ανέφερα κιόλας ότι είναι τσιμπημένη η τιμή του. Απλά ανέφερα ένα καλό μηχάνημα που ενδεχομένως να ψάξει.

nima

Banned
Reaction score
618
270 θα βγει.
Δεν έβαλες τους φορους.

Το είδα αλλά δεν ισχύει πάντα ο φόρος, ο πωλητής μπορεί πριν στείλει το invoice να μάθει αν θέλει, πάλι είναι 300-, πουλάω και αγοράζω χρόνια από το ebay και πολλές φορές από Αμερική, μία φορά μόνο πλήρωσα 3 ευρώ για συσκευή.

Φαίνεται στις photos αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τους Αμερικάνους..

Last edited:

Reaction score
295
270 θα βγει.
Δεν έβαλες τους φορους.

Το είδα αλλά δεν ισχύει πάντα ο φόρος, ο πωλητής μπορεί πριν στείλει το invoice να μάθει αν θέλει, πάλι είναι 300-, πουλάω και αγοράζω χρόνια από το ebay και πολλές φορές από Αμερική, μία φορά μόνο πλήρωσα 3 ευρώ για συσκευή.

Φαίνεται στις photos αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τους Αμερικάνους..
Εγώ πάλι τους έχω πληρώσει όλες τις φορές.Γίνεται να τους αποφύγουμε?

nima

Banned
Reaction score
618
Ναι, είναι θέμα πωλητή, κανονικά δεν πρέπει να πληρώνεις τίποτα πάνω από το invoice απλά κάποιοι από αυτούς που στέλνουν worldwide ενώ μπορούν να πληρώσουν τα πάντα όταν τα στέλνουν δεν το κάνουν.

Reaction score
29.564
270 θα βγει.
Δεν έβαλες τους φορους.

Προσοχη μονο με τα volts γιατι δε βλεπω διακοπτη επιλογης από πισω. Συνηθως τα multi voltage μηχανήματα το γραφουν στο service manual, αυτό λεει ξερα 120v ac 60hz.

Reaction score
2.566
John για πες κι εσύ καμιά ιδέα που εκτιμάς τα παλιότερα μηχανήματα?

Reaction score
295
Προσοχη μονο με τα volts γιατι δε βλεπω διακοπτη επιλογης από πισω. Συνηθως τα multi voltage μηχανήματα το γραφουν στο service manual, αυτό λεει ξερα 120v ac 60hz.
Εγώ πάλι και διακόπτη επιλογής βλέπω και στο ταμπελάκι λέει 110/220/240 κλπ (Ολα αυτα στο δεύτερο λινκ,στο πρώτο δεν βλέπω τίποτα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis