Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ακουστικές αξιολογήσεις μελών που διαβάζουμε στα φόρουμ ?

Reaction score
2.566
<what arrives at the eardrums of different people is clearly not the same> Θα φανταζοταν κανεις οτι απο κει και πιο μεσα θα υπηρχαν οι μεγαλυτερες διαφορες .
"The displacement of the ear drum when listening to the quietest perceivable sounds is around one-hundredth of the diameter of a hydrogen molecule, and even a tone of 1 kHz at a level of 70 dB still displaces the ear drum by less than one-millionth of an inch (0.025 micrometres). Add to all these points the fact that our pinnae (outer ears) are individual to each one of us, and one has a recipe for great variability in human auditory perception as a whole, because the ability to perceive these minute differences is so great. In fact, if the ear was only about 10dB more sensitive than it is, we would hear a permanent hiss of random noise, due to detection of the Brownian motion of the air molecules. Some people can detect pitch changes of as little as 1/25th of a semitone (as reported by Seashore). Clearly there is much variability in all of this from individual to individual."

Y

Yiannis_B

Guest
Το να λαμβάνεις κάποιος σοβαρά υπόψη του τις ακουστικές εκτιμήσεις άλλων, ακόμα κι αν έχουν γίνει σε ίδιο χώρο κλπ. έχει νόημα ΜΟΝΟ αν είναι απόλυτα βέβαιος ότι ο άλλος ακούσει σαν κι αυτόν...κάτι που φυσικά δεν μπορεί να ξέρει επακριβώς. .....

....Συνεπώς, πόση σημασία πρέπει να δώσεις στα λεγόμενα κάποιου άλλου τελικά?
Άλεξ, τέτοιες αναφορές δεν οδηγούν σε κανένα κοινό σημείο σύγκλισης.

Δεν υπάρχει κανένα στατιστικό στοιχείο για το πόσο διαφορετικά ακούμε, και αν μεγάλες αποκλίσεις αφορούν μεγάλες ομάδες δείγματος.

Ζούμε σε έναν κόσμο που ο καθένας χρησιμοποιεί το δικό του "σύστημα" για να αντιληφθεί την "πραγματικότητα".

¨Ολοι μας η "πραγματικότητα" βασίζεται στην στατιστική. Αντιλαμβανόμαστε κάτι με κοινό τρόπο (ως προς τους άλλους) και το βαφτίζουμε κόκκινο για παράδειγμα. Το λεπτό σημείο είναι ότι δεν θα υπήρχε το κόκκινο χωρίς το μήλο. Το μήλο αναγνωρίζεται συνολικά ως κάτι διαφορετικό από το πορτοκάλι. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι έχει διαφορετικό χρώμα από το πορτοκάλι. Βαφτίζουμε το χρώμα του μήλου κόκκινο.

Από την άλλη, έχουμε εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουμε το κόκκινο ως χαρακτηριστικό του μήλου., Ποτέ όμως δεν θα ξέρω, πως βλέπει κάποιος άλλος, το χρώμα ενός κόκκινου μήλου.

Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να μην δώσεις σημασία στην ακουστική εκτίμηση κάποιου άλλου. Η οποία γίνεται περισσότερο κατανοητή όταν βασίζεται στην σύγκριση με άλλα συστήματα. Εκεί αρχίζει να υπάρχει ένας κοινός κώδικας, είναι η κοινή εμπειρία της διαφοράς ενός μήλου από ένα πορτοκάλι.

Last edited by a moderator:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Και πράσινες ομάδες για σύγκριση με τις κόκκινες :fuckyou:

Reaction score
2.566
Eπειδή χρησιμοποιείς την όραση ως παράδειγμα, ο κύριος αυτός υποστηρίζει ότι:

"what arrives at the eardrums of different people is clearly not the same, whereas what enters different people’s eyes to all intents and purposes is the same. Of course, some people may be colourblind, whilst others may be long-sighted, short-sighted, or may have one or a combination of numerous other sight anomalies. Nevertheless, what arrives at the eye, as the sensory organ of sight, is largely the same for all of us.
However, if we take the tympanic membrane (the ear drum) as being the ‘front-end’ of our auditory system, no such commonality exists. Indeed, even if we extend our concept of the front-end to some arbitrary point at, or in front of, our pinnae, things would still not be the same from person to person because we all have different shapes and sizes of heads and hair styles. This inevitably means that the entrances to our ear canals are separated by different distances, and have different shapes and textures of objects between them. Given the additional diffraction and reflexion effects from our torsos, the answer to the question of whether we all ‘see the same blue’ in the auditory domain seems to be clearly ‘no’, because even what reaches our ear drums is individual to each of us, let alone how our brains’ perceive the sounds.
...evolutionary the ear was the last of the sense organs to arrive; it is beyond question the most intricate and the most wonderful and is like a fingerprint, one for each one of us..."

Mε την τελευταία παράγραφό σου όμως συμφωνώ, γιατί ουσιαστικά είναι αυτό που έλεγα πριν, μια συγκριτική μέθοδος για να διασφαλίσεις ότι με κάποιον άλλο ακούς παρόμοια και ότι συνεπώς έχει νόημα η άποψή του. Ας πούμε, για παράδειγμα εγώ με τον Βασίλη και τον Παντελή (tayler) ξέρω ότι ακούω παρόμοια...σε πολύ συγκεκριμένες ακροάσεις σπίτι μου, σπίτι του Μπιλ κλπ έχουμε κάνει ακριβώς τις ίδιες παρατηρήσεις. Θα λάμβανα υπόψη μου την άποψή τους δηλαδή. Από κάποιον άγνωστό μου όμως, που δεν έχω περάσει αυτή τη δοκιμή...με τίποτα!

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.984
εχω και κατι αλλους που παιζουν ηχεια με 5 μεγαφωνα 8 ιντσων, με λαμπες 2*3,2 βατ. δεν εχω χαμηλο μου λεει, εχει ακυρωση ο χωρος σου του λεω , μην ανησυχεις ............
Άψογα.Δεν μένει τώρα παρά να ενημερώσεις σχετικά με άλλες συσκοτίσεις υψηλής πιστότητας τις οποίες έχεις υποκινήσει....
Ευτυχως που υπαρχουν και πρασινα μηλα ....
Και...πράσινα άλογα,βεβαίως βεβαίως.:D

Sousa το...αλογάκι.

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Eπειδή χρησιμοποιείς την όραση ως παράδειγμα, ο κύριος αυτός υποστηρίζει ότι:

"what arrives at the eardrums of different people is clearly not the same, whereas what enters different people’s eyes to all intents and purposes is the same. Of course, some people may be colourblind, whilst others may be long-sighted, short-sighted, or may have one or a combination of numerous other sight anomalies. Nevertheless, what arrives at the eye, as the sensory organ of sight, is largely the same for all of us.
However, if we take the tympanic membrane (the ear drum) as being the ‘front-end’ of our auditory system, no such commonality exists. Indeed, even if we extend our concept of the front-end to some arbitrary point at, or in front of, our pinnae, things would still not be the same from person to person because we all have different shapes and sizes of heads and hair styles. This inevitably means that the entrances to our ear canals are separated by different distances, and have different shapes and textures of objects between them. Given the additional diffraction and reflexion effects from our torsos, the answer to the question of whether we all ‘see the same blue’ in the auditory domain seems to be clearly ‘no’, because even what reaches our ear drums is individual to each of us, let alone how our brains’ perceive the sounds.
...evolutionary the ear was the last of the sense organs to arrive; it is beyond question the most intricate and the most wonderful and is like a fingerprint, one for each one of us..."

Mε την τελευταία παράγραφό σου όμως συμφωνώ, γιατί ουσιαστικά είναι αυτό που έλεγα πριν, μια συγκριτική μέθοδος για να διασφαλίσεις ότι με κάποιον άλλο ακούς παρόμοια και ότι συνεπώς έχει νόημα η άποψή του. Ας πούμε, για παράδειγμα εγώ με τον Βασίλη και τον Παντελή (tayler) ξέρω ότι ακούω παρόμοια...σε πολύ συγκεκριμένες ακροάσεις σπίτι μου, σπίτι του Μπιλ κλπ έχουμε κάνει ακριβώς τις ίδιες παρατηρήσεις. Θα λάμβανα υπόψη μου την άποψή τους δηλαδή. Από κάποιον άγνωστό μου όμως, που δεν έχω περάσει αυτή τη δοκιμή...με τίποτα!
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του αισθητηρίου. Είναι και πρόβλημα επεξεργασίας από τον εγκέφαλο, που μπορεί να είναι περισσότερο ευαίσθητος σε παραμορφώσεις σε συγκεκριμμένες συχνοτικές περιοχές. Ακόμη και βιωματικοί / υποσυνείδητοι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο σε αυτό.

Μην ξεχνάς ότι η πρώτη εκτίμηση, έχει να κάνει με το τι δεν μας ενοχλεί.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Πολύ σανέλ και από κοκό τίποτα... :p

Reaction score
9.829
το θεμα ειναι οταν σου λεει ο ριβιουερ οτι τα ηχεια αποδιδουν το ταδε οργανο-φωνη με φυσικοτητα προφανως θα πρεπει να γνωριζεις ακριβως τους φυσικους ηχους των φωνων και των οργανων για να καταληξεις μετα σε καποιο συμπερασμα σχετικα με την αναπαραγωγη τους.

αμφιβαλλω πολυ :D

το ταδε ηχειο φερνει τον τραγουδιστη μπροστα σου και την μεταλλαγμενη φωνη του επισης:D παιζει σουπερ

Reaction score
1.844
το θεμα ειναι οταν σου λεει ο ριβιουερ οτι τα ηχεια αποδιδουν το ταδε οργανο-φωνη με φυσικοτητα προφανως θα πρεπει να γνωριζεις ακριβως τους φυσικους ηχους των φωνων και των οργανων για να καταληξεις μετα σε καποιο συμπερασμα σχετικα με την αναπαραγωγη τους.

αμφιβαλλω πολυ ...
Προφανέστατα πρώτα πρέπει ο ριβγιούερ να γνωρίζει, τουθόπερ σημαίνει ότι έχει πυκνή και αδιάλειπτη ακρόαση ζωντανών δρώμενων του καλλιτέχνου. Κατά προτίμηση unplugged.

Πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω πολύ, περισσότερο απ' όσο αμφιβάλλεις εσύ για το άλλο. :p

Γιατί άλλο ένας συνδαιτυμόνας φόρουμ - που εκφέρει άποψη σε χαλαρό ύφος - και άλλο ένας επαγγελματίας που δεν του συγχωρούνται αβλεψίες. ;)

Reaction score
9.829
Προφανέστατα πρώτα πρέπει ο ριβγιούερ να γνωρίζει, τουθόπερ σημαίνει ότι έχει πυκνή και αδιάλειπτη ακρόαση ζωντανών δρώμενων του καλλιτέχνου. Κατά προτίμηση unplugged.

Πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω πολύ, περισσότερο απ' όσο αμφιβάλλεις εσύ για το άλλο. :p
για να πω αν ο ηχος του πιανου που ακουω να βγαινει αποδιδεται φυσικα πρεπει να εχω ακουσει και κανα ζωντανο πιανο στην ζωη μου πραγμα για το οποιο αμφιβαλλω
:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.984
...Κατά προτίμηση unplugged.
... άλλο ένας επαγγελματίας που δεν του συγχωρούνται αβλεψίες... ;)
...Ούτε και ωχαδερφισμός.

Το πρώτο πάντως,θα μπορούσε από σπόντα ν'αποτελέσει μέχρι και πρόφαση για λογαριασμό του ανεκδιήγητου δοκιμαστή.Μπορεί να ήθελε ακόμα και τις συσκευές unplugged στο πλαίσιο μίας διεστραμμένης...αντικειμενικής θεώρησης.:roflmao:

Reaction score
1.844
Όταν λες "τις συσκευές unplugged" εννοείς να μην έχει ανοίξει καν τις συσκευασίες; :D

Γιατί έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν και κάτι παλιόπαιδα εργαζόμενα στον αντιπρόσωπα (όχι σε έναν, σε διάφορους), αντί να κρατάνε το στόμα τους κλειστό, μολογάνε τα μυστικά γύρω ολούθε. :p

Reaction score
1.000
Παντως δεν ξερω και γω ποσοι εδω μεσα πίνουμε νερο στο όνομα του vasilism που μας εμαθε τη jico sas.. Αν δεν ακουγαμε μαλλον θα ημασταν χαμενοι B-)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.530
Παντως δεν ξερω και γω ποσοι εδω μεσα πίνουμε νερο στο όνομα του vasilism που μας εμαθε τη jico sas.. Αν δεν ακουγαμε μαλλον θα ημασταν χαμενοι B-)
Τέτοια γράφε να ψωνιστεί κι άλλο ο ACA member. :D

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
εσυ τα λες, αλλοι τα πληρωνουν .......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou