Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ακουστικές αξιολογήσεις μελών που διαβάζουμε στα φόρουμ ?

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
...Ούτε και ωχαδερφισμός.

Το πρώτο πάντως,θα μπορούσε από σπόντα ν'αποτελέσει μέχρι και πρόφαση για λογαριασμό του ανεκδιήγητου δοκιμαστή.Μπορεί να ήθελε ακόμα και τις συσκευές unplugged στο πλαίσιο μίας διεστραμμένης...αντικειμενικής θεώρησης.:roflmao:
Ναι αλλα αν οι συσκευες δεν εχουν ωραιες προσοψεις, θα ακουει καλα βλεποντας?
Εγω παντως, οχι ....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Όταν λες "τις συσκευές unplugged" εννοείς να μην έχει ανοίξει καν τις συσκευασίες; :D
Γιατί έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν και κάτι παλιόπαιδα εργαζόμενα στον αντιπρόσωπα (όχι σε έναν, σε διάφορους), αντί να κρατάνε το στόμα τους κλειστό, μολογάνε τα μυστικά γύρω ολούθε. :p
Ναι αλλα αν οι συσκευες δεν εχουν ωραιες προσοψεις, θα ακουει καλα βλεποντας?
Εγω παντως, οχι ....
Έτσι ίσως να εξηγείται γιατί δεν βγήκαν ποτέ από τις συσκευασίες...;)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Εμείς στο caraudio κάνουμε κάτι άλλο.
Για να μάθουμε τον τρόπο αξιολόγησης ακούμε ένα τραγούδι που περιλαμβάνει τραγουδιστές και όργανα από κάποιο σύστημα, μετά αυτοί οι τραγουδιστές παίζουν μπροστά μας σε μια αίθουσα και μετά ακούμε τους ίδιους σε μια εκκλησία. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Οι Γερμανοί απαιτούν τη σωστή ποσοστιαία διαφορά βαθμολόγησης των τριών ακροάσεων. Το πακέτο περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα συχνοτικά και όλα τα παρελκόμενα αυτού, (μάζα, φυσικότητα βάθος, αντήχηση κλπ). Δυστυχώς το εκκλησιαστικό όργανο το ακούμε μόνο στην εκκλησία.... :(. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Αν δεν βαθμολογήσεις σωστά σου λέει ευχαριστώ πολύ, προσπάθησε πάλι του χρόνου.

Όταν γίνει μια ηχογράφηση στο στούντιο, οι αξιολογητές του ήχου παρευρίσκονται στο χώρο έχοντας ολοκληρωμένη άποψη ακρόασης των κομματιών. Αυτό το ορίζουν σαν αναφορά. Το πακέτο αυτών των τραγουδιών δεν είναι και τόσο audiophile, αλλά τεχνικά κομμάτια ώστε να μπορεί να εντοπίσει ο αξιολογητής εύκολα τη διαφορά της χροιάς και του χώρου. Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα ο αξιολογητής έχει σχετικά εύκολο έργο όταν βρεθεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, όπως έχω ξαναγράψει, υπάρχουν αυτοκίνητα, έστω λίγα, που αναπαράγουν εκπληκτικά.

Reaction score
877
Όχι...

H μεγαλύτερη αξία των fora υψηλής πιστότητας είναι ότι κάποιες φορές ο χρήστης συναντά απόψεις με αντικειμενική ορθότητα.Έστω και αν δεν τις υιοθετήσει,μπορεί τα δικά του κριτήρια να συγκλίνουν μ'εκείνες και να ωφεληθεί σε βάθος χρόνου.

Ανεξέλεγκτη πλήθυνση υποκειμενικών απόψεων και κριτηρίων αραιώνει την αντικειμενική ορθότητα κάνοντάς την υποτονική και μειώνει την ευεργετική της επίδρασή.

Παντελής απουσία υποκειμενικότητας από την άλλη θα τη συμπυκνώνει,κάνοντάς την υπέρτονη.Όμως κάτι τέτοιο θ'απέχει εξίσου από το ιδανικό,όχι για λόγους δημοκρατίας,αλλά επειδή η αντικειμενική άποψη χρειάζεται αντιπαράσταση με υποκειμενικές προκειμένου να ξεχωρίζει και να καταξιώνεται.

Είναι αδύνατον να υπολογίζουμε οτιδήποτε διαβάζουμε,κατά τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούμε να νοιαζόμαστε για οποιοδήποτε άτομο συναντάμε.
καλημέρα στον Μπουτία και σε όλους τους φίλους..

πολύ ωραίο θέμα, συγχαρητήρια στον εμπνευστή..

φίλε Μπουτία 'αντικειμενική ορθότητα' είναι άτοπη έκφραση γιατί η μεν ορθότητα είναι μαθηματικός όρος (πχ 1 + 1 = 2 = ορθό, δεν αμφισβητείται..) ενώ η αντικειμενικότητα είναι θεωρητικός και αμφισβητούμενος όρος, αφού υιοθετείται από εμπαθή και μεροληπτικά όντα, τους ανθρώπους.. (πχ Υ άτομο : αυτά τα ηχεία παίζουν αντικειμενικά καλά - Μάνος(εγώ) : δεν σε πιστεύω, απόδειξέ το μου......???)

επίσης, βάσει των παραπάνω, άτοπες είναι και οι εκφράσεις 'υποτονική' και 'υπέρτονη' ορθότητα... το '2' που προέρχεται από το άθροισμα του '1 + 1' είναι πάντα '2' και είναι ορθό, δεν είναι ποτέ λιγότερο (υποτονική ορθότητα) ούτε μεγαλύτερο (υπέρτονη ορθότητα) ..

τώρα για το κυρίως θέμα του νήματος, θα συμφωνήσω με το 'όχι' σου 90% αναφέροντας υποκειμενικά απλά πως 'υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν κάτι'.. άρα το θέμα αν "Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ακουστικές αξιολογήσεις μελών που διαβάζουμε στα φόρουμ" είναι ηθικό και έχει να κάνει με το πόσο έξυπνοι είμαστε να αντιληφθούμε α) ανι αυτός που γράφει το κάνει με παντελώς ανιδιοτελή κριτήρια (δεν πουλά, δεν υποστηρίζει πωλητές, δεν αποζητά την αυτοπροβολή και την επίδειξη) και β) αν ανήκει στην παραπάνω ομάδα δηλ σ' αυτούς που γνωρίζουν κάτι ..

πάντα φιλικά.. Μάνος

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
καλημέρα στον Μπουτία και σε όλους τους φίλους..
πολύ ωραίο θέμα, συγχαρητήρια στον εμπνευστή..
φίλε Μπουτία 'αντικειμενική ορθότητα' είναι άτοπη έκφραση γιατί η μεν ορθότητα είναι μαθηματικός όρος (πχ 1 + 1 = 2 = ορθό, δεν αμφισβητείται..) ενώ η αντικειμενικότητα είναι θεωρητικός και αμφισβητούμενος όρος, αφού υιοθετείται από εμπαθή και μεροληπτικά όντα, τους ανθρώπους.. (πχ Υ άτομο : αυτά τα ηχεία παίζουν αντικειμενικά καλά - Μάνος(εγώ) : δεν σε πιστεύω, απόδειξέ το μου......???)
επίσης, βάσει των παραπάνω, άτοπες είναι και οι εκφράσεις 'υποτονική' και 'υπέρτονη' ορθότητα... το '2' που προέρχεται από το άθροισμα του '1 + 1' είναι πάντα '2' και είναι ορθό, δεν είναι ποτέ λιγότερο (υποτονική ορθότητα) ούτε μεγαλύτερο (υπέρτονη ορθότητα) ..
τώρα για το κυρίως θέμα του νήματος, θα συμφωνήσω με το 'όχι' σου 90% αναφέροντας υποκειμενικά απλά πως 'υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν κάτι'.. άρα το θέμα αν "Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ακουστικές αξιολογήσεις μελών που διαβάζουμε στα φόρουμ" είναι ηθικό και έχει να κάνει με το πόσο έξυπνοι είμαστε να αντιληφθούμε α) ανι αυτός που γράφει το κάνει με παντελώς ανιδιοτελή κριτήρια (δεν πουλά, δεν υποστηρίζει πωλητές, δεν αποζητά την αυτοπροβολή και την επίδειξη) και β) αν ανήκει στην παραπάνω ομάδα δηλ σ' αυτούς που γνωρίζουν κάτι ..
πάντα φιλικά.. Μάνος
http://www.avsite.gr/forum/threads/ΣΤΙΧΟΙ-ΑΠΟ-ΕΝΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΠΟΥ-ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ-ΑΓΑΠΑΜΕ-ΚΑΙ-ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ.27285/page-208#post-1843108

Όσο μαθηματική προέλευση και να έχει η ορθότητα,η χρήση του όρου ΄΄ σωστότητα ΄΄ κρίνεται αδόκιμη από εκφραστική και γλωσσική άποψη.
http://www.lexigram.gr/lex/enni/σωστότητα#Hist1

Η αντικειμενικότητα υπό την έννοια της υπακοής στην πραγματικότητα έχει καθολική ισχύ.Η πραγματικότητα είναι μία,εκείνο που ποικίλλει είναι η αντίληψη αυτής από άτομο σε άτομο.
http://www.lexigram.gr/lex/enni/αντικειμενικότητα#Hist1

Τα μόρια χλωριούχου νατρίου αποτελούνται σταθερά από ένα άτομο χλωρίου κι ένα νατρίου.Ένα διάλυμα εκείνων όμως μπορεί να είναι είτε υπότονο,είτε ισότονο (0,9%),είτε υπέρτονο,ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους εντός αυτού.Η μορφή του συγκεκριμένου μορίου είναι σταθερή τόσο στα δάκρυά μας όσο και στη...Νεκρά Θάλασσα.Εντός της δεύτερης όμως τα έμβια όντα συναντούν αντικειμενικές δυσκολίες στην επιβίωση...:sneaky:

Πραγματικά άτοπη έκφραση είναι τα "ανιδιοτελή κριτήρια",καθότι στην πραγματικότητα,δεν υπάρχουν αμιγώς ανιδιοτελή κίνητρα,παρά μόνο...αμερόληπτα κριτήρια.Η δε χρήση των τελευταίων υπόκειται σε... ιδιοτέλεια,ειδάλλως κανένα άτομο δεν θα τα εφάρμοζε.;)

Παραδείγματος χάριν,όσο και να κολακευόταν ο υποφαινόμενος από το γεγονός ότι αφήνεις τα γνωστά σου λημέρια διαθέτοντας χρόνο για να τον παρατηρήσεις,δεν επιτρέπει στην όποια φιλοφρόνηση να επηρεάσει τα αμερόληπτα κριτήρια τα οποία εφαρμόζει επί τεχνικών θεμάτων.

Ακόμα και όποτε η θυσία της αντικειμενικότητας στο βωμό της μεροληψίας χαρακτηρίζεται "ωραία",εκείνο που υπολογίζεται στην πραγματικότητα είναι η χρησιμότητα της πράξης...
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ακουγεται-η-Χωρητικοτητα-ενος-καλωδιου.116553/page-4#post-1555728

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
τι room treatment έχει κάνει ο φίλος μου ο κωστας ο εαρ στον χώρο του ? :o
Το ενυδρείο και οι μπύρες παίζουν δυνητικά κρίσιμο ρόλο χάρη στις φυσαλίδες που παράγονται εντός τους.
Οι τελευταίες θα πάλλονται απορροφώντας ηχητική ενέργεια και μετατρέποντάς την σε θερμότητα.

Last edited:

Reaction score
877
http://www.avsite.gr/forum/threads/ΣΤΙΧΟΙ-ΑΠΟ-ΕΝΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΠΟΥ-ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ-ΑΓΑΠΑΜΕ-ΚΑΙ-ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ.27285/page-208#post-1843108

Όσο μαθηματική προέλευση και να έχει η ορθότητα,η χρήση του όρου ΄΄ σωστότητα ΄΄ κρίνεται αδόκιμη από εκφραστική και γλωσσική άποψη.
http://www.lexigram.gr/lex/enni/σωστότητα#Hist1

Η αντικειμενικότητα υπό την έννοια της υπακοής στην πραγματικότητα έχει καθολική ισχύ.Η πραγματικότητα είναι μία,εκείνο που ποικίλλει είναι η αντίληψη αυτής από άτομο σε άτομο.
http://www.lexigram.gr/lex/enni/αντικειμενικότητα#Hist1

Τα μόρια χλωριούχου νατρίου αποτελούνται σταθερά από ένα άτομο χλωρίου κι ένα νατρίου.Ένα διάλυμα εκείνων όμως μπορεί να είναι είτε υπότονο,είτε ισότονο (0,9%),είτε υπέρτονο,ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους εντός αυτού.Η μορφή του συγκεκριμένου μορίου είναι σταθερή τόσο στα δάκρυά μας όσο και στη...Νεκρά Θάλασσα.Εντός της δεύτερης όμως τα έμβια όντα συναντούν αντικειμενικές δυσκολίες στην επιβίωση...:sneaky:

Πραγματικά άτοπη έκφραση είναι τα "ανιδιοτελή κριτήρια",καθότι στην πραγματικότητα,δεν υπάρχουν αμιγώς ανιδιοτελή κίνητρα,παρά μόνο...αμερόληπτα κριτήρια.Η δε χρήση των τελευταίων υπόκειται σε... ιδιοτέλεια,ειδάλλως κανένα άτομο δεν θα τα εφάρμοζε.;)

Παραδείγματος χάριν,όσο και να κολακευόταν ο υποφαινόμενος από το γεγονός ότι αφήνεις τα γνωστά σου λημέρια διαθέτοντας χρόνο για να τον παρατηρήσεις,δεν επιτρέπει στην όποια φιλοφρόνηση να επηρεάσει τα αμερόληπτα κριτήρια τα οποία εφαρμόζει επί τεχνικών θεμάτων.

Ακόμα και όποτε η θυσία της αντικειμενικότητας στο βωμό της μεροληψίας χαρακτηρίζεται "ωραία",εκείνο που υπολογίζεται στην πραγματικότητα είναι η χρησιμότητα της πράξης...
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ακουγεται-η-Χωρητικοτητα-ενος-καλωδιου.116553/page-4#post-1555728
ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις και την αφιέρωση, τα λημέρια μου τ' αφήνω που και που για ν' απαντήσω εδώ μερικούς παλιούς καλούς γνώριμους.. :)

καθώς φαίνεται ότι έχεις εξοικείωση με τις θετικές επιστήμες, επέλεξα τα μαθηματικά για να σου περιγράψω την 'ορθότητα'... εσύ έντεχνα μετέφερες το παράδειγμα στη χημεία, η οποία έχει να κάνει με το σταθερό, αλλά και με το αόριστο και το ασταθές, όπως τα διαλύματα που περιγράφεις... καμία σχέση δηλαδή με την ορθότητα και τους χαρακτηρισμούς 'υποτονική' ,'υπέρτονη' και 'αντικειμενική'.. ;)

τα "ανιδιοτελή κριτήρια", είναι απόλυτα κατανοητή και μαθηματικά ορθή έκφραση, απλά η απόδειξή της δεν είναι άμεση αλλά πηγαία, κρυψίνους και μη ομολογούμενη, όπως ακριβώς η σκέψη στη θέα ενός αναξιοπαθούντος ατόμου, που όσο κι αν αληθινή είναι η κατάστασή του ποτέ δεν την ομολογούμε ενώπιόν του..o_O

Reaction score
9.826
λυσσα το κανατε:D

υπαρχει μια μεγαλη ομαδα ατομων που νομιζει οτι το κατεχει αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος , μαλλον με τον καιρο πειθωμαι για το ακριβως αντιθετο:D

με ενα πειραμα μπορω να σας το αποδειξω πολυ ευκολα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις και την αφιέρωση, τα λημέρια μου τ' αφήνω που και που για ν' απαντήσω εδώ μερικούς παλιούς καλούς γνώριμους.. :)

καθώς φαίνεται ότι έχεις εξοικείωση με τις θετικές επιστήμες, επέλεξα τα μαθηματικά για να σου περιγράψω την 'ορθότητα'... εσύ έντεχνα μετέφερες το παράδειγμα στη χημεία, η οποία έχει να κάνει με το σταθερό, αλλά και με το αόριστο και το ασταθές, όπως τα διαλύματα που περιγράφεις... καμία σχέση δηλαδή με την ορθότητα και τους χαρακτηρισμούς 'υποτονική' ,'υπέρτονη' και 'αντικειμενική'.. ;)

τα "ανιδιοτελή κριτήρια", είναι απόλυτα κατανοητή και μαθηματικά ορθή έκφραση, απλά η απόδειξή της δεν είναι άμεση αλλά πηγαία, κρυψίνους και μη ομολογούμενη, όπως ακριβώς η σκέψη στη θέα ενός αναξιοπαθούντος ατόμου, που όσο κι αν αληθινή είναι η κατάστασή του ποτέ δεν την ομολογούμε ενώπιόν του..o_O
Aισθάνομαι ανακούφιση που δεν πρόκειται να γίνω "παλιός καλός γνώριμος"...;)

Και για να σε βοηθήσω με τη σειρά μου να κατανοήσεις τί εστί μεταφορική έννοια και τί...έντεχνη μεταφορά,θα παραφράσω ενώπιόν σου μία γνωστή πρόταση από το έργο "Ιούλιος Καίσαρ" του Shakespeare :

Το φταίξιμο αγαπητέ SUDOKU δεν πέφτει στ'αστέρια μας,αλλά σ'εμάς τους ίδιους,για το ότι είμαστε υποδεέστεροι...

http://www.avsite.gr/forum/threads/ΣΤΙΧΟΙ-ΑΠΟ-ΕΝΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΠΟΥ-ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ-ΑΓΑΠΑΜΕ-ΚΑΙ-ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ.27285/page-209#post-1843186

Last edited:

Reaction score
877
λυσσα το κανατε:D

υπαρχει μια μεγαλη ομαδα ατομων που νομιζει οτι το κατεχει αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος , μαλλον με τον καιρο πειθωμαι για το ακριβως αντιθετο:D

με ενα πειραμα μπορω να σας το αποδειξω πολυ ευκολα.
φίλε Ν.Κ. το 'πειθομαι' γράφεται με 'ο' όμικρον..
αυτό που γράφεται με 'ω'.. είναι ο ΄πύθωνας'.. φίδαρος μεγάλος και τρομερός.. ο επωνομαζόμενος και σφιγκτήρας..

φιλικά και με πολλές δόσεις χιούμορ.. γιατί ζωή χωρίς μουσική και χιούμορ.. δεν υπάρχει..:)

Last edited:

Reaction score
877
Aισθάνομαι ανακούφιση που δεν πρόκειται να γίνω "παλιός καλός γνώριμος"...;)

Και για να σε βοηθήσω με τη σειρά μου να κατανοήσεις τί εστί μεταφορική έννοια και τί...έντεχνη μεταφορά,θα παραφράσω ενώπιόν σου μία γνωστή πρόταση από το έργο "Ιούλιος Καίσαρ" του Shakespeare :

Το φταίξιμο αγαπητέ SUDOKU δεν πέφτει στ'αστέρια μας,αλλά σ'εμάς τους ίδιους,για το ότι είμαστε υποδεέστεροι...

http://www.avsite.gr/forum/threads/ΣΤΙΧΟΙ-ΑΠΟ-ΕΝΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΠΟΥ-ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ-ΑΓΑΠΑΜΕ-ΚΑΙ-ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ.27285/page-209#post-1843186

εεεε.. οκ.. αυτή δεν είναι 'Μπούτειος' απάντηση.. διακρίνω εμπάθεια και λιγουλάκι εκνευρισμό.. :(

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
εεεε.. οκ.. αυτή δεν είναι 'Μπούτειος' απάντηση.. διακρίνω εμπάθεια και λιγουλάκι εκνευρισμό.. :(
H άρνηση αντίδρασης σε κάθε συστηματική άρνηση κατανόησης θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί ως...απάθεια.

Επομένως θα ήταν οξύμωρο να εκνευριζόμουν με τον εαυτό μου εφόσον ό,τι και να σημειωθεί,θα διακρίνεται αυτός αναγκαστικά...υποδεέστερος των δικών σου προσδοκιών.:sneaky:

Reaction score
8.905
A.C.A. MEMBER (ALCOHOLIC CLUB OF ATHENS)
ΛΕΤ ΜΙ ΤΕΛ ΓΙΟΥ ΣΑΜΘΙΝΓΚ, ΓΙΟΥ ΓΟΥΝΤΕΝΤ ΙΜΑΤΖΙΝ ΙΤ ΓΟΥΑΖ Ε ΣΜΟΛ ΣΠΙΚΕΡ (ΦΟΡ ΑΚΑ):roflmao:
πρωτα ο χωρος, μετα τα ρευματα και η στηριξη και μετα ολα τα υπολοιπα, συμπεριλαμβανομενων των μηχανακίων…:roflmao:(τι πινουν και δεν μας δινουν?)
Μήπως πρέπει να ανασκευάσεις την υπογραφή σου, με αυτό το γενικό σχόλιο....γιατί προσβάλει άτομα, που είναι και μέλη αυτού του φόρουμ... :cautious:

Edit. Εκτός εάν τους γνωρίζεις προσωπικά όλους (πχ. εμένα και κάμποσους από εδώ μέσα) και έχεις κατ ιδίαν άποψη!

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.107
Ευχαριστουμε Νικ.
Εισ΄ωραιος..

Το δα, ειπα να μη πω τιποτα, το προσπερασα..

Reaction score
9.826
Μήπως πρέπει να ανασκευάσεις την υπογραφή σου, με αυτό το γενικό σχόλιο....γιατί προσβάλει άτομα, που είναι και μέλη αυτού του φόρουμ... :cautious:

Edit. Εκτός εάν τους γνωρίζεις προσωπικά όλους (πχ. εμένα και κάμποσους από εδώ μέσα) και έχεις κατ ιδίαν άποψη!
με προλαβε αλλος:D
για να ξερεις παντως αυτο που εγραψα ητανε το μονο που αναφεροταν σε μενα, οτι και εγω ειμαι ενα aca member μονο που το δικο μου κλαμπ δινει προτεραιοτητα στο αλκοολ.
ειμεθα ολοι aca members:devilish:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama