Πρόταση για κλιματιστικό 18000 BTU με σκοπό τη θέρμανση

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
Αυτό που έγραψε ο Xakou και καλή μόνωση στους σωλήνες.
noted

οι χαλκοσωλήνες που είναι προσαρμοσμένες στην εσωτερική μονάδα δεν είναι μονωμένες...θα βάλω κ σ'αυτές.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.772
Εδώ φτιάχνει αντιστάσεις σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, στο κλιματιστικό θα κολλήσει; :D

Reaction score
30.455
αν οι σωληνωσεις σου ειναι κατω απο 1.50 μετρο ισως ακους και το φρεον!
ναι μια χαρά φαίνεται και να προσέξεις την εγκατάσταση όπως σου είπα,,όπως λέει και ZIZIK δεν είναι μόνο για το θόρυβο η απόσταση
των σωληνώσεών αλλά για να προλαβαίνει να εκτονώνει και το φρεον
.
!
Βασικο...υπ' οψιν οτι υπάρχουν κατασκευαστές που δίνουν ελάχιστο μήκος σωληνώσεων 2,5 μέτρα στις προδιαγραφές τους...άσχετα αν κάποιοι ψυκτικοί σφυρίζουν αδιάφορα και βάζουν όσο τους επιβάλει η απόσταση εσωτερικής-εξωτερικής...κορόιδα είναι να βάλουν παραπάνω?

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.935
οι χαλκοσωλήνες που είναι προσαρμοσμένες στην εσωτερική μονάδα δεν είναι μονωμένες...θα βάλω κ σ'αυτές.
Δεν περιμένεις πρώτα να σου πει κάποιος που ξέρει το ok;

Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά ποτέ δε ξέρεις!

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
μόνος σου το βάζεις;
μόνος μου θα το βάλω ναι.
έχω βγάλει βάλει 3,όλα καλά...κ άλλα 4 τώρα 7.θα δείξει.
ευτυχώς μόνο το ένα είναι 15αρι...θεόβαρη είναι η εξωτερική μονάδα.πάλι καλά τα δύο είναι φίλου μου οπότε θα είμαστε δυο.

Εδώ φτιάχνει αντιστάσεις σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, στο κλιματιστικό θα κολλήσει; :D
χαχαχα όμως...
έφτιαχνε...3 μήνες έχει να ασχοληθεί,με κόλλησε άρνηση ο Δημήτρης μάλλον.:p

Βασικο...υπ' οψιν οτι υπάρχουν κατασκευαστές που δίνουν ελάχιστο μήκος σωληνώσεων 2,5 μέτρα στις προδιαγραφές τους...άσχετα αν κάποιοι ψυκτικοί σφυρίζουν αδιάφορα και βάζουν όσο τους επιβάλει η απόσταση εσωτερικής-εξωτερικής...κορόιδα είναι να βάλουν παραπάνω?
τα λέει όλα αναλυτικά στο manual :)

Δεν περιμένεις πρώτα να σου πει κάποιος που ξέρει το ok;

Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά ποτέ δε ξέρεις!
δίκιο έχεις θα περιμένω (μέχρι αύριο το πρωί :D )

melina

Cargo 200
Reaction score
45.505
noted

βάλε μόνωση αν σε παίρνει δλδ. πρόσεχε μετά τη μόνωση η διάμετρος των σωλήνων να μπορούν να χωνεύονται στο μηχάνημα ειδικά αν τις βγάζεις από το πλάι. Αν βγαίνεις ευθεία πίσω τότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Αυτό με τα 2.5 μέτρα πρώτη φορά το ακούω, αυτό που κάποτε κάναμε είναι αν έχουν μεγάλο μήκος οι σωλήνες να της κάνουμε ένα κύκλο πριν τη σύνδεση στο μηχάνημα ώστε να δημιουργείται σιφώνι για επιστροφή των λαδιών...αυτό παλαιά όμως, πλέον όλα τα μηχανήματα έχουν ελαιοπαγίδες (από ότι μου λένε) και δεν τίθεται θέμα. Σε μηχάνημα που έβαλα πρόσφατα σπίτι μου (και το ανέθεσα σε γνώστη τεχνικό παρά το ότι είμαι πτυχιούχος ψυκτικός και μηχανολόγος και η πρώτη μου δουλειά ήταν να βάζω κλιματιστικά...περίπου 25 χρόνια πριν βέβαια) οι σωλήνες ξετρυπούν τον τοίχο και από πίσω είναι το μηχάνημα, είναι δεν είναι 1.5 μετρο μήκος σωλήνα. Το μηχάνημα είναι τάφος. Το μόνο που ζήτησα παραπάνω είναι λαστιχένια ποδαράκια εκεί που πατάει στις γωνιές. Δεν ακούγεται τίποτα...είναι και daikin βέβαια.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.935
Ψυκτικός και του βάζει άλλος το κλιματιστικό.

Ατμιστής και βάζει μόνος του κλιματιστικό.

:)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.505
έκαστος στο είδος του...είναι θέμα εμπειρίας, up to date γνώσης και...εργαλείων!
έτσι πάλι πρόσφατα ήρθε ο (σωστός) υδραυλικός στο σπίτι και τώρα δεν τρέχει σταγόνα :whistling:, ευχαριστώ :hi:

βέβαια θα κάνω το χρώστη αυτές τις μέρες (για πρώτη μου φορά :oops:) και θα δούμε που θα με βγάλει...νομίζω έχω όλα τα σύνεργα και έχω θητεύσει ως βοηθός ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια 8-)

Reaction score
30.455
Αυτό με τα 2.5 μέτρα πρώτη φορά το ακούω, αυτό που κάποτε κάναμε είναι ....
Iσχυει παντως τουλαχιστον σαν προδιαγραφη...στο λεω απο προσωπικη εμπειρια...
Τωρα, κατα ποσο ειναι πραγματι απαραιτητο...δεν εχω τις τεχνικες γνωσεις να το απαντησω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Ο εγκαταστάτης μου ήταν σαφής. Ποτέ κοντούς σωλήνες.

Reaction score
433
Στις σωλήνες η μόνωση να ειναι ξεχωριστή. Καθε σωλήνα την δικη της μόνωση. Οχι οπως κάποιοι εγκαταστάτες για την ευκολία τους και τις 2 σωλήνες με ενα μονωτικο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Αυτό δεν το έχω δει ποτέ. Αν οι σωλήνες είναι μαζί, καλύτερα να είναι χωρίς μόνωση.

Reaction score
433
Ποιο δεν εχεις δει ποτε? τις χαλκοςωλήνες σύνδεσης εσωτερικής με εξωτερικής μονάδας να ειναι μαζι?
Μα παντα ειναι μαζι!

Και παντα πρεπει να μονωνονται οπως είπα ξεχωριστά και οχι σε ενα armaflex. Αν μονωθουν μαζι υπαρχει πτώση απόδοσης ως 15%.

Αυτα φυσικα ειναι τα ψηλά γράμματα και σε όλες τις δωρεαν τοποθετήσεις ac των πολυκαταστημάτων ουτε λόγος φυσικα! Ολα σε ενα κάποιοι βάζουν και μονωτικο ταινία και γεια σας!

Last edited:

Reaction score
3.341
Οι σωλήνες πρέπει να μονωθουν ξεχωριστά και μετά τυλίγεται η ταινία τεφλον .
Οι κοντοί σωλήνες μεταφέρουν τους κραδασμόυς πιο εύκολα στην εσωτερική μονάδα .
Η κάθε Εταιρεία αναφέρει στις προδιαγραφές πόσο μπορεί να τρέξει κάθε σωλήνα.
για να συνδέσεις μονοσ το κλιματιστικό χρειάζεσαι αντλία κενού .
Πρέπει να αφαιρεθεί ο αέρας από τις σωληνώσεις πριν ανοίξεις το φρεον απο ρην εξωτερική μονάδα .

δεν είμαι ψυκτικός αλλά κάτι σκαμπάζω .
Καλή τύχη με την τοποθέτηση.

Reaction score
433
Την απόσταςη που ορίζουν οι κατασκευαστές για το ελάχιστο μήκος σωλήνων το κάνουν για την απαραίτητη εκτόνωση του φρεον.

Η αντλία κενού ειναι η αλλη πονεμένη ιστορια των δωρεαν εγκαταστάσεων!

Reaction score
3.341
Την απόσταςη που ορίζουν οι κατασκευαστές για το ελάχιστο μήκος σωλήνων το κάνουν για την απαραίτητη εκτόνωση του φρεον.

Η αντλία κενού ειναι η αλλη πονεμένη ιστορια των δωρεαν εγκαταστάσεων!
σωστά και για την εκτόνωση !

Reaction score
25.569
Ρε παλικάρια, οι σωλήνες για τα κλιματιστικά έρχονται τυλιγμένες μονωμενες πάντα.
Κανένας δεν βάζει χαλκό απλό και μετά μόνωση, δε συμφέρει.
Για αυτό βλέπετε να είναι τυλιγμένες μαζί, αλλά στην πράξη είναι μονωμενες ξεχωριστά και τυλιγμένες με ταινία pvc μαζί με το καλώδιο και την αποχέτευση για ευκολία.

Επίσης δεν είναι όλα τα inverter ίδια.
Επίσης η ονομαστική ισχύς ισχύει για συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών, συνήθως 2 εξωτερική 21 εσωτερική και πέφτει όταν η εξωτερική μειώνεται.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την θέρμανση ειδικά όταν διαλέγουμε μηχάνημα να ξέρουμε τι απαίτηση θέρμανσης έχουμε στις συνθήκες της περιοχής μας και βάση αυτών να επιλέγουμε ισχύ μηχανήματος στις ίδιες συνθήκες. Οτιδήποτε άλλο κοστίζει πολλά χρήματα στη λειτουργία ειδικά όταν μιλάμε για θέρμανση και μόνιμη λειτουργία.
Έκπληκτο 18αρι είναι το Mitsubishi heavy srk50 zjs https://www.skroutz.gr/s/272787/Mitsubishi-SRK-50ZJ-S.html Το εξωτερικό κομμάτι είναι πρακτικά αθόρυβο, το εσωτερικό όμως αναγκαστικά ακούγεται λόγω ανεμιστήρα, καθώς όταν θέλεις να θερμανεις χώρο απαίτησης 5kw συνήθως είναι μεγάλος σε διαστασεις και δουλεύεις σε μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα. Στη χαμηλή πάλι είναι σχεδόν αθόρυβο αλλά δύσκολα καλύπτεις έτσι πάνω από 30τμ χώρο

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Ποιο δεν εχεις δει ποτε? τις χαλκοςωλήνες σύνδεσης εσωτερικής με εξωτερικής μονάδας να ειναι μαζι?
Μα παντα ειναι μαζι!

Και παντα πρεπει να μονωνονται οπως είπα ξεχωριστά και οχι σε ενα armaflex. Αν μονωθουν μαζι υπαρχει πτώση απόδοσης ως 15%.

Αυτα φυσικα ειναι τα ψηλά γράμματα και σε όλες τις δωρεαν τοποθετήσεις ac των πολυκαταστημάτων ουτε λόγος φυσικα! Ολα σε ενα κάποιοι βάζουν και μονωτικο ταινία και γεια σας!
Ποτέ δεν έχω δει τους σωλήνες μαζί στην ίδια μόνωση. Προφανώς είναι παράλληλοι πάντα. :rolleyes:

Παλιότερα που τα A/C ήταν συνήθως μόνο ψύξης έβλεπες την επιστροφή προς την εξωτερική μονάδα χωρίς μόνωση, αφου δεν είχε σημασία. Σήμερα που όλα είναι ψύξης-θέρμανσης, έχει.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas