- Reaction score
- 102.592
Πες τον με τ' όνομά του. Yamaha λέγεται. Τώρα σε πιάσαν οι ντροπές;αυτον που σου προτεινα.....
Πες τον με τ' όνομά του. Yamaha λέγεται. Τώρα σε πιάσαν οι ντροπές;αυτον που σου προτεινα.....
Εφόσον θέλεις να ακούς και μουσική από τον AVR (λογικό) πας σε Yamaha σειρά Aventage.Η επερώτηση:
Ποιον από τους τρεις; Με έμφαση στην ποιότητα της μουσικής, αλλά και στους αντιπροσώπους, την εγγύηση, το service κλπ. Θα συνδεθεί με ηχεία B&W σειρά 600.
Ευχαριστώ
Διότι η σειρά Aventage RX-A είναι σχεδιασμένη έχοντας audiophile προσανατολισμό. Εχουν πολύ καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένη σχεδίαση. Ξεφεύγουν από την τυπική υλοποίηση AV ενισχυτή.Μπορουμε στις προτασεις να δικαιολογησουμε γιατι να προτιμησει πχ τον γιαμι εναντι του Denon?
Συμφωνω απολυτα!Διότι η σειρά Aventage RX-A είναι σχεδιασμένη έχοντας audiophile προσανατολισμό. Εχουν πολύ καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένη σχεδίαση. Ξεφεύγουν από την τυπική υλοποίηση AV ενισχυτή.
Και αυτό ακούγεται!
Στην μουσική θα ακούσεις σίγουρα διαφορά από άλλους AV ενισχυτές.
Οσες φορές έχω ακούσει μουσική από Aventage με έχει ικανοποιήσει απόλυτα, πράγμα που δεν έχει συμβεί με άλλους AV ενισχυτές. Άνετα θα μπορούσα να τον χρησιμοποιούσα και για μουσική αν είχα ένα τέτοιο ενισχυτή.
Βασίλη θα προσπαθήσω να αναβαθμίσω τον δικάναλο και το DAC, αν και όταν πουληθεί ο Roksan και ο Campridge Audio αλλά όχι, δεν πρόκειται να πάω σε λάμπα...Παντως Λεωνιδα νομιζω λαθος που πουλας τον δικαναλο (θα σου λειψει), εκτος κι αν σκοπευεις να πας σε κανα λαμπατο!
Νομιζω οτι βοηθησες πολυ!Για να βοηθήσω λίγο .......
Σε ευχαριστω!!Νομιζω οτι βοηθησες πολυ!
Στη μουσική θα ήθελα να έχω εναλλακτική σε μια πιθανή αλλαγή setup αύριο-μεθαύριο. Πάντως για τον 840 καλά λόγια γράφει και άλλος φίλος σ' αυτό το νήμα. Αρχίζει να χαράζει σιγά-σιγά...Ομως πες μου κατι. Αφου μουσικη θ ακους απο τον δικαναλο τι το ψαχνεις με τος πως θα παιζει μουσικη ο AVR. Δες να εχει καποια πραγματα χρησιμα για σινεμα και ως εκει. Απ οτι θυμαμαι την μουσικουλα μια χαρα την απαλαμβανες με τον Roksan.
Πέρα από την ισχύ βέβαια, πιστεύεις πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στο μικρό αδελφάκι του, τον 840; Και σε πιο βαθμό; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να φύγω από το χιλιάρικο...Για να βοηθήσω λίγο και εγώ έχοντας πρόσφατα αγοράσει τον 2040
Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά του 840 vs1040 υπάρχουν 2 σημαντικές διαφορές.Πέρα από την ισχύ βέβαια, πιστεύεις πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στο μικρό αδελφάκι του, τον 840; Και σε πιο βαθμό; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να φύγω από το χιλιάρικο...
Αυτό που λες υποθέτω φαίνεται και από την διαφορά στο βάρος μεταξύ 840 και 1040, σχεδόν 50% πάνω! Μπορώ να πάω να τον ακούσω, αλλά νομίζω σε άλλο χώρο από τον δικό μου δεν θα βγάλω άκρη. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον η σύγκρισή του με τον DAC της CA και τον Roksan Kandy K2 στο χώρο μου...Ξαναλέω να πας να τον ακούσεις μαζί με δικό σου υλικό!!.
Όπως ακριβώς το έγραψες αυτή ειναι η διάφορα βάρους που έχουν.Αυτό που λες υποθέτω φαίνεται και από την διαφορά στο βάρος μεταξύ 840 και 1040, σχεδόν 50% πάνω! Μπορώ να πάω να τον ακούσω, αλλά νομίζω σε άλλο χώρο από τον δικό μου δεν θα βγάλω άκρη. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον η σύγκρισή του με τον DAC της CA και τον Roksan Kandy K2 στο χώρο μου...
Εχω την εντύπωση πως είναι ο Yamaha RX-V777Έχω μια παρεμφερή ερώτηση, οποτε για να μην ανοιγω νέο νημα, ρωτάω εδω:
Ποιος ειναι ο ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΣ AVR με διαχειριση μπάσου για sub, preout σε όλα τα κανάλια, 2 HDMI out?
Επιπροσθετα, προαιρετικά να έχει διαχείριση 2 sub? Ανεξαρτήτου μάρκας για σχεδόν ολοκληρωτική χρήση cinema.
http://www.avsite.gr/forum/threads/cambridge-audio-dacmagic.141063/Θύμησε μου ποιο ειναι το dac σου?
Για να βοηθήσω λίγο και εγώ έχοντας πρόσφατα αγοράσει τον 2040
Είναι μακραν ο καλύτερος AV ενισχυτής που έχει περάσει πότε από τα χέρια μου.
Και έχουν περάσει πολλοί AV όλοι από την μέση κατηγορία τιμής 1200-1500 τουλάχιστον τόσο είχαν όταν τους αγόραζα καινούργιους όπως πχ Pioneer LX53, Denon 2308 και Onkyo δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο.
Η ποιότητα κατασκευής του όπως και η απόδοση σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως έχουν κάνει λάθος στην τιμή!!
Η μεγαλύτερη έκπληξη μου ήταν όταν τον άκουσα σε δικαναλο νόμιζα ότι έπαιζα από το Oppo 95 σαν προενισχυτη(αυτό χρησιμοποιώ σαν προ για δικαναλες ακροάσεις).
Έχουν κάνει τρομερή δουλειά και σε συνδυασμό με τα sabre dac το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο για AV τουλάχιστον στα αυτιά μου…
Δεν θέλω να ακουστώ υπερβολικός η να προτρέψω κάποιον να κινηθεί προς τους Yamaha απλά επειδή εγώ είμαι Κρήτη και δεν έχω την επιλογή ακρόασης(τα μαγαζιά εδώ έχουν μικρή κατηγορία τιμής έως καθόλου AV) προσπαθώ να βοηθήσω όπως μπορώ για τα παιδιά απο επαρχία.
Εγώ απλά αγοράζω στα τυφλά και αν μου κατσει….στην προκειμένη μου έκατσε!!
Πριν 2 μέρες ο καλός μου φίλος Zizik μου λέει … ‘’ρε συ για βάλτο να παίξει χωρίς τελικούς να δούμε τι κάνει?’’
Τα ηχεία μου είναι μέση κατηγορία τιμής με καλή ευαισθησία αλλά χρειάζονται τα watts τους για να παίξουν main Focal 826W SpecialEdition, center Focal 908CCprofile ,surround Focal 908 sr Profile και surround back Chorus 807V.
Δεν πίστευα ότι μπορούσε να παίξει τόσο δυνατά καθαρά και χωρίς παραμορφώσεις μέχρι το -5..ήταν εκπληκτικό!!
Το Gui του επίσης πανέμορφο εύκολο με πάρα πολύ γρήγορη ισοστάθμιση από το Ypao.
Περισσότερα όπως και Φώτο θα βάλω στην κατηγορία ‘’For you reyes only‘’ στο όνειρο.
Δεν θέλω να πω παραπάνω απλά να σας προτείνω να τους ακούσετε όποιον βρείτε από την σειρά Aventage και μην κολλάτε στις μάρκες απλά ακούστε!!
Η σημαντική διαφορά του 2040 από τον 1040 είναι ότι έχει 2 sabre dac αντί ενός στον 1040.
Αυτά τα λίγα από εμένα.