Ποιον AVR με έξοδο pre out;

Reaction score
1.187
Η επερώτηση:
Ποιον από τους τρεις; Με έμφαση στην ποιότητα της μουσικής, αλλά και στους αντιπροσώπους, την εγγύηση, το service κλπ. Θα συνδεθεί με ηχεία B&W σειρά 600.
Ευχαριστώ
Εφόσον θέλεις να ακούς και μουσική από τον AVR (λογικό) πας σε Yamaha σειρά Aventage.
Τίποτα άλλο.

Reaction score
4.250
Μπορουμε στις προτασεις να δικαιολογησουμε γιατι να προτιμησει πχ τον γιαμι εναντι του Denon?

Προσωπικα ειχα καποτε τον DENON 4306, αλλη κατηγορια τιμης και αλλη κατασκευη απ αυτες που γενικα βγαινουν σημερα. Ημουν ευχαριστημενος, αλλα δεν αποτελει πλεον μετρο συγκρισης.

Στις προτασεις που διαβασα κυριαρχει κατι που θυμιζει γηπεδικες προτιμησεις. Ας βαλει καποιος τεχνικα στοιχεια υπεροχης του ενος εναντι του αλλου.

Παντως Λεωνιδα νομιζω λαθος που πουλας τον δικαναλο (θα σου λειψει), εκτος κι αν σκοπευεις να πας σε κανα λαμπατο!
Αλλη αισθηση το να προσγειωνεις το αεροπλανο με χρειες λαμπατες , λες και οι ροδες θα πατανε σε βελουδινο χαλί!!

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
1.187
Μπορουμε στις προτασεις να δικαιολογησουμε γιατι να προτιμησει πχ τον γιαμι εναντι του Denon?
Διότι η σειρά Aventage RX-A είναι σχεδιασμένη έχοντας audiophile προσανατολισμό. Εχουν πολύ καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένη σχεδίαση. Ξεφεύγουν από την τυπική υλοποίηση AV ενισχυτή.
Και αυτό ακούγεται!
Στην μουσική θα ακούσεις σίγουρα διαφορά από άλλους AV ενισχυτές.

Οσες φορές έχω ακούσει μουσική από Aventage με έχει ικανοποιήσει απόλυτα, πράγμα που δεν έχει συμβεί με άλλους AV ενισχυτές. Άνετα θα μπορούσα να τον χρησιμοποιούσα και για μουσική αν είχα ένα τέτοιο ενισχυτή.

• Like
Reactions: PPG

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Για να βοηθήσω λίγο και εγώ έχοντας πρόσφατα αγοράσει τον 2040

Είναι μακραν ο καλύτερος AV ενισχυτής που έχει περάσει πότε από τα χέρια μου.

Και έχουν περάσει πολλοί AV όλοι από την μέση κατηγορία τιμής 1200-1500 τουλάχιστον τόσο είχαν όταν τους αγόραζα καινούργιους όπως πχ Pioneer LX53, Denon 2308 και Onkyo δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο.

Η ποιότητα κατασκευής του όπως και η απόδοση σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως έχουν κάνει λάθος στην τιμή!!

Η μεγαλύτερη έκπληξη μου ήταν όταν τον άκουσα σε δικαναλο νόμιζα ότι έπαιζα από το Oppo 95 σαν προενισχυτη(αυτό χρησιμοποιώ σαν προ για δικαναλες ακροάσεις).

Έχουν κάνει τρομερή δουλειά και σε συνδυασμό με τα sabre dac το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο για AV τουλάχιστον στα αυτιά μου…

Δεν θέλω να ακουστώ υπερβολικός η να προτρέψω κάποιον να κινηθεί προς τους Yamaha απλά επειδή εγώ είμαι Κρήτη και δεν έχω την επιλογή ακρόασης(τα μαγαζιά εδώ έχουν μικρή κατηγορία τιμής έως καθόλου AV) προσπαθώ να βοηθήσω όπως μπορώ για τα παιδιά απο επαρχία.

Εγώ απλά αγοράζω στα τυφλά και αν μου κατσει….στην προκειμένη μου έκατσε!!

Πριν 2 μέρες ο καλός μου φίλος Zizik μου λέει … ‘’ρε συ για βάλτο να παίξει χωρίς τελικούς να δούμε τι κάνει?’’

Τα ηχεία μου είναι μέση κατηγορία τιμής με καλή ευαισθησία αλλά χρειάζονται τα watts τους για να παίξουν main Focal 826W SpecialEdition, center Focal 908CCprofile ,surround Focal 908 sr Profile και surround back Chorus 807V.

Δεν πίστευα ότι μπορούσε να παίξει τόσο δυνατά καθαρά και χωρίς παραμορφώσεις μέχρι το -5..ήταν εκπληκτικό!!

Το Gui του επίσης πανέμορφο εύκολο με πάρα πολύ γρήγορη ισοστάθμιση από το Ypao.

Περισσότερα όπως και Φώτο θα βάλω στην κατηγορία ‘’For you reyes only‘’ στο όνειρο.

Δεν θέλω να πω παραπάνω απλά να σας προτείνω να τους ακούσετε όποιον βρείτε από την σειρά Aventage και μην κολλάτε στις μάρκες απλά ακούστε!!

Η σημαντική διαφορά του 2040 από τον 1040 είναι ότι έχει 2 sabre dac αντί ενός στον 1040.

Αυτά τα λίγα από εμένα.

Last edited:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Διότι η σειρά Aventage RX-A είναι σχεδιασμένη έχοντας audiophile προσανατολισμό. Εχουν πολύ καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένη σχεδίαση. Ξεφεύγουν από την τυπική υλοποίηση AV ενισχυτή.
Και αυτό ακούγεται!
Στην μουσική θα ακούσεις σίγουρα διαφορά από άλλους AV ενισχυτές.

Οσες φορές έχω ακούσει μουσική από Aventage με έχει ικανοποιήσει απόλυτα, πράγμα που δεν έχει συμβεί με άλλους AV ενισχυτές. Άνετα θα μπορούσα να τον χρησιμοποιούσα και για μουσική αν είχα ένα τέτοιο ενισχυτή.
Συμφωνω απολυτα!

Reaction score
36
Παντως Λεωνιδα νομιζω λαθος που πουλας τον δικαναλο (θα σου λειψει), εκτος κι αν σκοπευεις να πας σε κανα λαμπατο!
Βασίλη θα προσπαθήσω να αναβαθμίσω τον δικάναλο και το DAC, αν και όταν πουληθεί ο Roksan και ο Campridge Audio αλλά όχι, δεν πρόκειται να πάω σε λάμπα...

Reaction score
4.250
Λεωνιδα αστειευομαι φυσικα για τον λαμπατο.

Ομως πες μου κατι. Αφου μουσικη θ ακους απο τον δικαναλο τι το ψαχνεις με τος πως θα παιζει μουσικη ο AVR. Δες να εχει καποια πραγματα χρησιμα για σινεμα και ως εκει. Απ οτι θυμαμαι την μουσικουλα μια χαρα την απαλαμβανες με τον Roksan. Θα ελεγα μονο αν ακουγες ραδιοφωνο να το εψαχνες. Ομως αν πας για ραδιο παιρνεις μελλοντικα κι ενα Logitech και τελειωσες με τον καλυτερο τροπο. Ακομη κι αυτο που ψαχνει ο πολυς κοσμος απο τους AVR την δυναμη στα βατ δεν ξερω αν στην περιπτωση ειναι το ζητουμενο. Γιατι εσυ γενικα δε νομιζω να ανεβαζεις τερμα γκαζια.

Reaction score
36
Ομως πες μου κατι. Αφου μουσικη θ ακους απο τον δικαναλο τι το ψαχνεις με τος πως θα παιζει μουσικη ο AVR. Δες να εχει καποια πραγματα χρησιμα για σινεμα και ως εκει. Απ οτι θυμαμαι την μουσικουλα μια χαρα την απαλαμβανες με τον Roksan.
Στη μουσική θα ήθελα να έχω εναλλακτική σε μια πιθανή αλλαγή setup αύριο-μεθαύριο. Πάντως για τον 840 καλά λόγια γράφει και άλλος φίλος σ' αυτό το νήμα. Αρχίζει να χαράζει σιγά-σιγά...

Reaction score
36
Πέρα από την ισχύ βέβαια, πιστεύεις πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στο μικρό αδελφάκι του, τον 840; Και σε πιο βαθμό; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να φύγω από το χιλιάρικο...

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Πέρα από την ισχύ βέβαια, πιστεύεις πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στο μικρό αδελφάκι του, τον 840; Και σε πιο βαθμό; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να φύγω από το χιλιάρικο...
Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά του 840 vs1040 υπάρχουν 2 σημαντικές διαφορές.

Sabre dacο 840 δεν έχει και πίστεψε με κάνει την διαφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό!!

Και ο δεύτερος είναι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιήσει από τον 1040 και πάνω .

Αν τον θες καθαρά για Home cinema χωρίς τρελές απαιτήσεις ο 840 πιστεύω ότι θα είναι παραπάνω από μια χαρά και θα παίζει σίγουρα πολύ καλυτέρα από τους αντιπάλους του.

Αν θες όμως το κάτι παραπάνω τότε πας στον 1040 γιατί έχει τις δυνατότητες .

Και που είσαι μην βιαστείς σε άλλες αγορές αν δεν τον ακούσεις πρώτα!!

Μπορεί να είναι μια ευχάριστη έκπληξη για σένα (τον 1040 εννοώ).

Σου γραφώ πάντα την ταπεινή μου άποψη και τι έχω αποκομίσει μέχρι τώρα από τον 2040.

Ξαναλέω να πας να τον ακούσεις μαζί με δικό σου υλικό!!.

Reaction score
36
Ξαναλέω να πας να τον ακούσεις μαζί με δικό σου υλικό!!.
Αυτό που λες υποθέτω φαίνεται και από την διαφορά στο βάρος μεταξύ 840 και 1040, σχεδόν 50% πάνω! Μπορώ να πάω να τον ακούσω, αλλά νομίζω σε άλλο χώρο από τον δικό μου δεν θα βγάλω άκρη. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον η σύγκρισή του με τον DAC της CA και τον Roksan Kandy K2 στο χώρο μου...

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Αυτό που λες υποθέτω φαίνεται και από την διαφορά στο βάρος μεταξύ 840 και 1040, σχεδόν 50% πάνω! Μπορώ να πάω να τον ακούσω, αλλά νομίζω σε άλλο χώρο από τον δικό μου δεν θα βγάλω άκρη. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον η σύγκρισή του με τον DAC της CA και τον Roksan Kandy K2 στο χώρο μου...
Όπως ακριβώς το έγραψες αυτή ειναι η διάφορα βάρους που έχουν.
Να είσαι σίγουρος θα εχει αρκετό ενδιαφέρον και τα συμπεράσματα δικά σου;) .
Ο χώρος η αλήθεια ειναι παίζει ένα πολυ σημαντικό κομμάτι.
Το λέω γιατί εγώ φτιάξει dedicate χώρο αλλά χωρίς προς το παρόν acoustic treatment, μόνο χοντρή μοκέτα σε όλο το δάπεδο.
Μην βιαστείς σε αγορές αν δεν ακούσεις αφού εχεις την δυνατότητα γιατι ειναι δύσκολες οι εποχές.

Reaction score
2.482
Έχω μια παρεμφερή ερώτηση, οποτε για να μην ανοιγω νέο νημα, ρωτάω εδω:

Ποιος ειναι ο ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΣ AVR με διαχειριση μπάσου για sub, preout σε όλα τα κανάλια, 2 HDMI out?
Επιπροσθετα, προαιρετικά να έχει διαχείριση 2 sub? Ανεξαρτήτου μάρκας για σχεδόν ολοκληρωτική χρήση cinema.

Reaction score
36
Έχω μια παρεμφερή ερώτηση, οποτε για να μην ανοιγω νέο νημα, ρωτάω εδω:

Ποιος ειναι ο ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΣ AVR με διαχειριση μπάσου για sub, preout σε όλα τα κανάλια, 2 HDMI out?
Επιπροσθετα, προαιρετικά να έχει διαχείριση 2 sub? Ανεξαρτήτου μάρκας για σχεδόν ολοκληρωτική χρήση cinema.
Εχω την εντύπωση πως είναι ο Yamaha RX-V777

Reaction score
2.207

Είναι μακραν ο καλύτερος AV ενισχυτής που έχει περάσει πότε από τα χέρια μου.

Και έχουν περάσει πολλοί AV όλοι από την μέση κατηγορία τιμής 1200-1500 τουλάχιστον τόσο είχαν όταν τους αγόραζα καινούργιους όπως πχ Pioneer LX53, Denon 2308 και Onkyo δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο.

Η ποιότητα κατασκευής του όπως και η απόδοση σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως έχουν κάνει λάθος στην τιμή!!

Η μεγαλύτερη έκπληξη μου ήταν όταν τον άκουσα σε δικαναλο νόμιζα ότι έπαιζα από το Oppo 95 σαν προενισχυτη(αυτό χρησιμοποιώ σαν προ για δικαναλες ακροάσεις).

Έχουν κάνει τρομερή δουλειά και σε συνδυασμό με τα sabre dac το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο για AV τουλάχιστον στα αυτιά μου…

Δεν θέλω να ακουστώ υπερβολικός η να προτρέψω κάποιον να κινηθεί προς τους Yamaha απλά επειδή εγώ είμαι Κρήτη και δεν έχω την επιλογή ακρόασης(τα μαγαζιά εδώ έχουν μικρή κατηγορία τιμής έως καθόλου AV) προσπαθώ να βοηθήσω όπως μπορώ για τα παιδιά απο επαρχία.

Εγώ απλά αγοράζω στα τυφλά και αν μου κατσει….στην προκειμένη μου έκατσε!!

Πριν 2 μέρες ο καλός μου φίλος Zizik μου λέει … ‘’ρε συ για βάλτο να παίξει χωρίς τελικούς να δούμε τι κάνει?’’

Τα ηχεία μου είναι μέση κατηγορία τιμής με καλή ευαισθησία αλλά χρειάζονται τα watts τους για να παίξουν main Focal 826W SpecialEdition, center Focal 908CCprofile ,surround Focal 908 sr Profile και surround back Chorus 807V.

Δεν πίστευα ότι μπορούσε να παίξει τόσο δυνατά καθαρά και χωρίς παραμορφώσεις μέχρι το -5..ήταν εκπληκτικό!!

Το Gui του επίσης πανέμορφο εύκολο με πάρα πολύ γρήγορη ισοστάθμιση από το Ypao.

Περισσότερα όπως και Φώτο θα βάλω στην κατηγορία ‘’For you reyes only‘’ στο όνειρο.

Δεν θέλω να πω παραπάνω απλά να σας προτείνω να τους ακούσετε όποιον βρείτε από την σειρά Aventage και μην κολλάτε στις μάρκες απλά ακούστε!!

Η σημαντική διαφορά του 2040 από τον 1040 είναι ότι έχει 2 sabre dac αντί ενός στον 1040.

Αυτά τα λίγα από εμένα.

+1 και από μένα.

Έχω τον 3030 ο οποίος έχει μάλιστα και τα sambre ES9016 DAC αντί των ES9006 του 2030/2040 και είναι σαφώς ότι καλύτερο είχα σε AV. Όσον αφορά την μουσική νομίζω ότι χτυπάει άνετα δικάναλους μεσαίας κατηγορίας τιμής. (1000-1200 ευρώ)
Έπαιζα και εγώ με τελικό (τον πούλησα με την προοπτική να πάρω άλλον) αλλά όταν άκουσα τον Yamaha χωρίς τελικό άρχισα να σκέφτομαι αν τελικά αξίζει να πάρω. Με δεδομένο βέβαια ότι δεν παίζω σε τρελές εντάσεις.
Γενικά νομίζω και εγώ ότι η σειρά Aventage είναι η καλύτερη επιλογή
Αν μάλιστα δεν σε ενδιαφέρει το atmos μπορείς να βρεις σε καλή προσφορά και τον 2030 από Γερμανία

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης