To MM project εξελίσσεται...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
221
οι μετασχηματιστες εξοδου ειναι το αδυνατο σημειο των λαμπατων ομως με τις καταλληλες γνωσεις και εξοπλισμο το προβλημα προσαρμογης μπορει να ελαχιστοποιηθει.Πρακτικα για καθε συγκεκριμενο και μετρημενο σταδιο εξοδου πρεπει να τυλιγεται και ο συγκεκριμενος μετασχηματιστης και οχι απλα να γινεται χρηση τυποποιημενων οπως κανουν πολλοι κατασκευαστες.Μια εταιερια που υλοποιει χωρις οριο κοστους μπορει να προσφερει τετοια μηχανηματα χωρις εκπτωσεις στην αποκριση

Reaction score
55
Από τη στιγμή που διαθέτεις για τις δοκιμές σου λαμπάτο ενισχυτή με μετασχηματιστή εξόδου και θεωρείς άχρηστη τη πληροφόρηση σχετικά με τις δυνατότητες του, δείχνοντας πως ουσιαστικά δεν σε ενδιαφέρει να γνωρίζεις το τι και το πως, εμένα μου αρκεί και μου περισσεύει.
Από την άλλη αναφέροντας πως <<οι μετασχηματιστές διατρέχονται μόνο από ...απλό και αγνό ηλεκτρικό ρεύμα>> κάνεις φανερό πως αγνοείς έστω και στοιχειωδώς τη λειτουργία ενός μετασχηματιστή προσαρμογής. Αλλά βέβαια και γιατί να εμβαθύνει ένας απλός χρήστης συσκευών.

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει σχετικά με τη λειτουργία ενός τέτοιου, και προφανώς σε μπερδεύει, είναι πως οι εταιρίες δεν το κάνουν επίτηδες να έχει αυτή την δυναμική απόκριση συχνοτήτων.
Αυτή η δυνατότητα υπάρχει και μέχρι εκεί τους επιτρέπει η τεχνογνωσία τους αλλά και η φύση του μέσου να πετύχουν.
Όσο για τον εύλογο προβληματισμό σου...<<γιατί μια εταιρεία να κατασκευάσει έναν ενισχυτή που όλοι ξέρουν πως έχει μειωμένη απόδοση>>.
Η απάντηση μπορεί κάλλιστα να είναι ίδια με το ερώτημα <<Γιατί να υπάρχουν εταιρίες που κατασκευάζουν μαστίγια, όταν αποδεδειγμένα το μαστίγωμα πονάει και είναι είδος τιμωρίας?>>
Μα για να καλύψουν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Απλό είναι.
Εν ολίγοις η Wavac, η Mactone κλπ έχουν λειψές τεχνολογικές γνώσεις γι αυτό κατσκευάζουν ενισχυτές: "αυτή η δυνατότητα υπάρχει και μέχρι εκεί τους επιτρέπει η τεχνογνωσία τους"!!! ΟΚ! Κατανοητό... Εχουμε εμείς τεχνογνωσία και δεν την έχουν κατασκευαστές λαμπάτων ενισχυτών πρώτης γραμμής. Όσο για το ...μαστίγωμα, ευτυχές το παράδειγμα! Το χρειαζόμαστε χρόνια τώρα, αλλά δεν βρέθηκε κανείς.. Μόνο η Μέρκελ κάτι ψιλοσφαλιάρες, αλλά τι να σου κάνουν... Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις!

TGD

Reaction score
10.600
να γίνεται η ανάγνωση του βινυλίου με την κατά καλύτερη δυνατή προσέγγιση των 20 μοιρών VTA (είναι οι μοίρες που κόβει η ακίδα κοπής) είναι η επικρατέστερη
Όχι ακριβώς... Πρώτα απ' όλα η γωνία κοπής είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από 90 μοίρες. 90 για να είναι κάθετη η κεφαλή κοπής συν κάτι ψιλά για να σπρώχνει το περισσευούμενο υλικό έξω. 92 μοίρες είναι το νούμερο που φοριέται τελευταία για το SRA.
Αλλά καμμία συσκευή κοπής δεν έχει ρύθμιση της γωνίας. Ούτε οι ίδιοι που κόβουν τον δίσκο ξέρουν σε τι γωνία κόβει. Νομίζω ότι ο ΜΠΙΤΣ έχειο δίκιο όταν λέει ότι το 90% της ρύθμισης επιτυγχάνεται χωρίς να ασχοληθείς με τίποτα περισσότερο απ' ότι ο προτράκτορας και η ζυγαριά. Αν ο βραχίονας έχει και καλά βαθμονομημένο βαρίδι, μπορεί να μη θες ούτε ζυγαριά.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Βρε συ ΜΠΙΤΣ, αυτό που προσπαθούν να σου πουν τα παιδιά είναι να μην είσαι δογματικός και απόλυτος. Η γνώση δεν γνωρίζει όρια.

Επιπροσθέτως δεν αποτελεί αξίωμα ότι ο τάδε ή ο δείνα ενισχυτής που παράγει η Wavac ή η Mactone ή η Audio Note είναι θέσφατο.
Και αυτές οι εταιρείες την άποψη τους για την μουσική αναπαραγωγή καταθέτουν μέσω των προϊόντων τους.

Όσο αφορά στο συγκριτικό των κεφαλών επειδή και εμένα μου αρέσουν πολύ οι ΜΜ, το περιμένω εναγωνίως. Να 'σαι καλά.

Reaction score
2.248
Εάν κοιτάμε το SRA είναι 90-92.

Εάν εφαρμόζεις παραπάνω ή λιγότερο βάρος από το ιδανικό που ορίζει ο κατασκευαστής τότε η γωνία ανάγνωσης λόγο της ανάρτησης της κεφαλής αλλάζει. Παρόλο που δεν είναι must να μας προβληματίσει, μια ορθότερη ρύθμιση είναι καλοδεχούμενη

PS Δεν είμαι fun της VTA. Μάλιστα πιστεύω ότι είναι μια addicted ρύθμιση λόγο συνεχής μεταβολής της κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του βινυλίου. Ομως είναι must αυτή η μεταβολή να είναι εντός των ορίων που θέτει η γωνία κοπής της ακίδας κοπής

Reaction score
2.248
Αν ο βραχίονας έχει και καλά βαθμονομημένο βαρίδι, μπορεί να μη θες ούτε ζυγαριά.
Και να έχει καλά βαθμονομημένο βαρίδι ποτέ δεν θα γνωρίζει το βαρίδι τι βάρος κεφαλής έχει στην άλλη μεριά από το Pivot για να δώσει την ιδανική τιμή βάρους ανάγνωσης. (Εάν είναι το ζητούμενο)
Μπορεί να μηδενίζει μεν για εξισορρόπηση αλλά βάρος δεν μπορεί να εφαρμόσει.

Εάν μιλάμε για αποκλίσεις δεκάτων γραμμαρίου τότε η ζυγαριά είναι απαραίτητη. Εάν δεν μας νοιάζει, τότε δεν χρειάζεται και ζυγαριά.

Reaction score
55
Απλά να γράψω μερικά πραγματάκια για να μην οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση και αναζητήσεις τους νέους φίλους του βινυλίου.

Σε αυτό το test (με δύο πλατό, δύο βραχίονες και 5-6 κεφαλές) δεν θα βγει αποτέλεσμα για τις κεφαλές αλλά για τις μηχανικές συνεδρίες (πλατό-βραχίονας-μηχανικά χαρακτηριστικά κεφαλής) και τις ηλεκτρικές (προενισχυτής κεφαλής-ηλεκτρικά χαρακτηριστικά κεφαλής-συνοδά).
Χωρίς να γνωρίζουμε τις συνθήκες αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, το αποτέλεσμα θα είναι τυχαίο και η τελική μας κρίση για το αντικείμενο κεφαλή λάθος καθώς μπορεί μία καλύτερη από τις άλλες κεφαλή να απαξιωθεί λόγο της εσφαλμένης μας τοποθέτησης σε λάθος βραχίονα (και με λάθος ρυθμίσεις) και σε μη συμβατό προενισχυτή.

Η ακίδα κοπής του lacquer δεν έχει άποψη και δεν την ενδιαφέρει εάν κόβει rock, jazz, ή hiphop. Το ίδιο πρέπει να απαιτείτε και από τις κεφαλές αναπαραγωγής. Ο κανόνας της αγοράς λέει ότι η χαμηλής κατηγορίας κεφαλές έχουν άποψη, η της μεσαίας χαρακτήρα και της υψηλής ΤΙΠΟΤΑ (όπως οφείλουν να έχουν)

Είναι ο τρόπος για να ακούσεις ένα δίσκο, ο οποίος τρόπος χρήζει βελτιώσεων εάν το υπόλοιπο ηχοσυστημά το θεωρείς άνω του μετρίου και εάν φυσικά επιθυμείς να ακούς σωστά.

Η δύναμη της ολίσθησης, όσο ο δίσκος παίζει στον πλανήτη Γη με ακτινικό βραχίονα, και όσο υπάρχει βάρος ανάγνωσης και τριβή της ακίδας θα εκφράζεται πάντα από τον ίδιο μαθηματικό τύπο.
Υπάρχουν διαφορετικές τεχνοτροπίες εφαρμογής της αντιολίσθησης , αλλά καμία δεν παρουσιάζεται σαν "σχολή" που αμφισβητεί τον υπολογισμό της δύναμης ολίσθησης.[/QUOTE

Last edited:

Reaction score
55
Σύμφωνα με τα παραπάνω του αγαπητού Geo Vaz, η άποψη που προτίθεμαι να εκφέρω ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΕΣ και με ΟΛΟ το υπόλοιπο σύστημα το ίδιο, στον ίδιο χώρο, με τους ίδιους δίσκους, απο τον ίδιο άνθρωπο, θα είναι "λάθος". Άρα όλα χωρίς εξαίρεση τα review που πραγματοποιούνται είναι λάθος, γιατί έχουν πολύ περισσότερες παραμέτρους που αλλάζουν... Το λάθος επομένως είμαι εγώ. Κανένα πρόβλημα! Αλλη καινοφανής άποψη ότι οι καλές κεφαλές δεν πρέπει να έχουν άποψη-αλλά κι αυτό ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ, ΚΡΥΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ και χωρίς νόημα. Για το anti-skating επιμένω. Δεν χρειάζεται πάνω από 0.5-1g. δεν Τέλος, το "χρήζει βελτιώσεων" θυμίζει το περίφημο "το καλύτερο είναι εχθρός του καλού". Κι εγώ απολαμβάνω πολύ πολύ τις μουσικές μου, με πολλούς φίλους, χωρίς να υποχονδριάζω και να θεωρώ ότι οι τεχνικές μας γνώσεις εδώ ξεπερνούν την Tannoy ή την Wavac, την Meridian κλπ κλπ.

Reaction score
2.248
Σύμφωνα με τα παραπάνω του αγαπητού Geo Vaz, η άποψη που προτίθεμαι να εκφέρω ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΕΣ και με ΟΛΟ το υπόλοιπο σύστημα το ίδιο, στον ίδιο χώρο, με τους ίδιους δίσκους, απο τον ίδιο άνθρωπο, θα είναι "λάθος". Άρα όλα χωρίς εξαίρεση τα review που πραγματοποιούνται είναι λάθος γιατί έχουν πολύ περισσότερες παραμέτρους που αλλάζουν... Το λάθος επομένως είμαι εγώ. Κανένα πρόβλημα! Αλλη καινοφανής άποψη ότι οι καλές κεφαλές δεν πρέπει να έχουν άποψη-αλλά κι αυτό ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΚΡΥΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ και χωρίς νόημα. Για το anti-skating επιμένω. Δεν χρειάζεται πάνω από 0.5-1g. δεν Τέλος, το "χρήζει βελτιώσεων" θυμίζει το περίφημο "το καλύτερο είναι εχθρός του καλού". Κι εγώ απολαμβάνω πολύ πολύ τίς μοσικές μου, με πολλούς φίλους, χωρίς να υποχονδριάζω και να θεωρώ ότι οι τεχνικές μας γνώσεις εδώ ξεπερνούν την Tannoy ή την Wavac, την Meridian κλπ κλπ.
Φίλε ΜΠΙΤΣ προσπαθώ από το προηγούμενο σου νήμα να πω με απλά λόγια ότι στον αναλογικό κόσμο μεγαλύτερη σημασία έχει η αλληλεπίδραση (πες το ματσάρισμα) των τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξύ τους και όχι τα επί μέρους χαρακτηριστικά.
Το να συγκρίνεις κεφαλές διαφορετικών μηχανικών και ηλεκτρικών χαρακτηριστικών επί του ίδιου βραχίωνα και προενισχυτή και με τα ίδια καλώδια με μόνο κριτήριο τις ακουστικές εντυπώσεις μέσα από ενισχυτές/ηχεία και χώρο είναι θεμιτό για εσένα, τον χώρο σου, τα ενισχυτικά σου και τα ηχεία σου. Την κεφαλή δεν την αφορά.....

Το εάν δεν χρειάζεται εφαρμογή αντιολίσθησης πάνω από 0.5-1 g είναι κάτι που απάντησα και ας επιμένεις.
Το θέμα έχει λυθεί από το 1942 και όλοι οι κατασκευαστές βαδίζουν με διαφορετικές τεχνοτροπίες για την εφαρμογή της. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω από ότι λέει ο Νεύτωνας, η φυσική και τα μαθηματικά

Reaction score
55
Φίλε ΜΠΙΤΣ προσπαθώ από το προηγούμενο σου νήμα να πω με απλά λόγια ότι στον αναλογικό κόσμο μεγαλύτερη σημασία έχει η αλληλεπίδραση (πες το ματσάρισμα) των τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξύ τους και όχι τα επί μέρους χαρακτηριστικά.
Το να συγκρίνεις κεφαλές διαφορετικών μηχανικών και ηλεκτρικών χαρακτηριστικών επί του ίδιου βραχίωνα και προενισχυτή και με τα ίδια καλώδια με μόνο κριτήριο τις ακουστικές εντυπώσεις μέσα από ενισχυτές/ηχεία και χώρο είναι θεμιτό για εσένα, τον χώρο σου, τα ενισχυτικά σου και τα ηχεία σου. Την κεφαλή δεν την αφορά.....

Το εάν δεν χρειάζεται εφαρμογή αντιολίσθησης πάνω από 0.5-1 g είναι κάτι που απάντησα και ας επιμένεις.
Το θέμα έχει λυθεί από το 1942 και όλοι οι κατασκευαστές βαδίζουν με διαφορετικές τεχνοτροπίες για την εφαρμογή της. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω από ότι λέει ο Νεύτωνας, η φυσική και τα μαθηματικά
Aρα μου λέτε ότι οι reviewers, όταν τεστάρουν κεφαλές, αλλάζουν βραχίονες, καλώδια, phono, ενισχυτές, σπίτι, όροφο κλπ κλπ. Δεν έτυχε να το συναντήσω αυτό ΠΟΤΕ αλλά για να το λέτε... Όχι δεν χρειάζεται περισσότερη αντιολίσθηση, επιτρέψετε μου να επιμείνω. Ούτε ο Νεύτωνας, ούτε η Φυσική, ούτε τα μαθηματικά έχουν να κάνουν εδώ, μην τα επικαλείστε για λόγους εντυπώσεων. Γιατί το ίδιο κάνουν κι αυτοί που λένε "μη σκοτώνεστε, το 99% το έχετε με ρύθμιση αντισκέιτινγκ κοντά στο 0.5-1gr όχι παραπάνω". Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
2.248
Και ΝΑΙ.... οι καλές κεφαλές δεν έχουν άποψη. Εχουν την άποψη του αυλακιού που διαβάζουν.
Το μόνα που τις ενδιαφέρει είναι να ακολουθούν κατά πόδας την πορεία που κάποτε χαράχτηκε στο lacquer και να μεταφράσουν ΜΟΝΟ την ταλάντωση του στελέχους σε ηλεκτρικό σήμα.

Αμα δεν μπορούν να ακολουθήσουν ή να μεταφράσουν σωστά έχουν άποψη

Αυτή είναι και η αποψή μου :)

Reaction score
55
Και ΝΑΙ.... οι καλές κεφαλές δεν έχουν άποψη. Εχουν την άποψη του αυλακιού που διαβάζουν.
Το μόνα που τις ενδιαφέρει είναι να ακολουθούν κατά πόδας την πορεία που κάποτε χαράχτηκε στο lacquer και να μεταφράσουν ΜΟΝΟ την ταλάντωση του στελέχους σε ηλεκτρικό σήμα.

Αμα δεν μπορούν να ακολουθήσουν ή να μεταφράσουν σωστά έχουν άποψη

Αυτή είναι και η αποψή μου :)
Mα ...εγώ τρελαίνομαι για τις κεφαλές που έχουν άποψη, εφόσον βέβαια αυτή συμφωνεί με τη δική μου! Τι να τις κάνω τς ξενέρωτες; Μουσική ακούω, δεν κάνω διδακτορική διατριβή ουδετερότητας, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝ Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!! Οταν ακούω μια κεφαλή δεν θέλω να μου μεταφράσει την ταλάντωση του στελέχους της σε ρεύμα, θέλω να μου παίζει σαξόφωνο κι εγώ να μυρίζω τα ουίσκι του τζαζ club (Grado Prestige Gold) ας πούμε ή να με τρελαίνει στη ροκιά (AT 150MLX), θέλω να βάζει αρμονικές, παραμορφώσεις κι ό,τι άλλο της καπνίσει, φτάνει να ΠΑΙΖΕΙ ΟΜΟΡΦΑ, ΓΛΥΚΑ, ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΑ, ΥΠΕΡΟΧΑ. Ουφ πείνασα κι όλας... Καλο απόγευμα!

Reaction score
2.248
Aρα μου λέτε ότι οι reviewers, όταν τεστάρουν κεφαλές, αλλάζουν βραχίονες, καλώδια, phono, ενισχυτές, σπίτι, όροφο κλπ κλπ. Δεν έτυχε να το συναντήσω αυτό ΠΟΤΕ αλλά για να το λέτε... Όχι δεν χρειάζεται περισσότερη αντιολίσθηση, επιτρέψετε μου να επιμείνω. Ούτε ο Νεύτωνας, ούτε η Φυσική, ούτε τα μαθηματικά έχουν να κάνουν εδώ, μην τα επικαλείστε για λόγους εντυπώσεων. Γιατί το ίδιο κάνουν κι αυτοί που λένε "μη σκοτώνεστε, το 99% το έχετε με ρύθμιση αντισκέιτινγκ κοντά στο 0.5-1gr όχι παραπάνω". Ευχαριστώ πολύ!
Δηλαδή τι συμπέρασμα να βγάλω από έναν reviewer που μου λέει για κρυστάλλινα πρίμα, αβυσσαλέα μπάσα και μελωδικές μεσαίες όταν η κεφαλή στα χαρτιά δεν πάει πάνω από τους 14Κhz?
Αλλοι την αγοράζουν για να αποκτήσουν τα ίδια που άκουσε αυτός. Αλλοι όχι.

PS Εγώ ανήκω στους δεύτερους άλλους

Reaction score
2.248
Mα ...εγώ τρελαίνομαι για τις κεφαλές που έχουν άποψη, εφόσον βέβαια αυτή συμφωνεί με τη δική μου! Τι να τις κάνω τς ξενέρωτες; Μουσική ακούω, δεν κάνω διδακτορική διατριβή ουδετερότητας, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝ Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!! Οταν ακούω μια κεφαλή δεν θέλω να μου μεταφράσει την ταλάντωση του στελέχους της σε ρεύμα, θέλω να μου παίζει σαξόφωνο κι εγώ να μυρίζω τα ουίσκι του τζαζ club (Grado Prestige Gold) ας πούμε ή να με τρελαίνει στη ροκιά (AT 150MLX), θέλω να βάζει αρμονικές, παραμορφώσεις κι ό,τι άλλο της καπνίσει, φτάνει να ΠΑΙΖΕΙ ΟΜΟΡΦΑ, ΓΛΥΚΑ, ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΑ, ΥΠΕΡΟΧΑ. Ουφ πείνασα κι όλας... Καλο απόγευμα!
Θες να μυρίζεις ουίσκι στην τζαζ παρόλο που δεν υπάρχει γραμμένο ουίσκι? ΟΚ
Θες να βάζει αρμονικές εκεί που δεν υπάρχουν? ΟΚ

Απλά να γνωρίζουμε ότι αυτά ίσως και να μην είναι τυπωμένα στον δίσκο ή να είναι τυπωμένο κρασί χύμα.....

Τέσπα για να μην επαναλαμβανόμαστε. Υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές και αρκετοί ακροατές. Η επιλογή είναι βάση υποκειμενικών κριτηρίων και όλοι έχουν μερίδιο στην αγορά.
Η επιλογή είναι βάση τεχνικών χαρακτηριστικών και όλοι έχουν μερίδιο στην αγορά.
Χαιρόμαστε τις μουσικές μας και το βινύλιο :)

Reaction score
2.248
PS Δεν είμαι fun της VTA. Μάλιστα πιστεύω ότι είναι μια addicted ρύθμιση λόγο συνεχής μεταβολής της κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του βινυλίου. Ομως είναι must αυτή η μεταβολή να είναι εντός των ορίων που θέτει η γωνία κοπής της ακίδας κοπής
Στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε την μεταβολή της VTA με βάση την ενδοτικότητα και με βάση το μήκος του στελέχους.

Σε υψηλής ενδοτικότητας κεφαλές έχουμε μεγάλη απόκλιση. Το ίδιο συμβαίνει και στις κεφαλές που έχουν μικρό στέλεχος. Αυτό συμβαίνει σε όλη την διάρκεια αναπαραγωγής του βινυλίου σε συνδυασμό με την εφαρμογή βάρους ανάγνωσης.

D

deleted user 10898

Guest
Αφου σου αρεσει η μουσικη, προσπαθησε να μαθεις πεντε πραγματα για την ακροαση της.
η ακροαση της μουσικης δινει χαρα η οποια ομως πολλαπλασιαζεται οταν γινονται κατανοητα τα επιμερους στοιχεια της αναπαραγωγης.
ειμαστε τυχεροι εδω μεσα που καποιοι μας εμαθαν τι παει να πει high fidelity και πασχιζουμε για αυτο.
αλλωστε οι πραγματικα μουσικοφιλοι συχναζουν σε συγκεκριμενα φορα και συζητανε απο το βραδυ ως το πρωι ποια εκτελεση του ταδε κονσερτου ειναι ποιο κοντα στο πρωτοτυπο.
καλη συνεχεια στις δοκιμες σου, ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι γλυκες και χορταστικες. Ελπίζω καποια στιγμη να γινουν και αναλυτικες και με εκταση...

Reaction score
55
Δηλαδή τι συμπέρασμα να βγάλω από έναν reviewer που μου λέει για κρυστάλλινα πρίμα, αβυσσαλέα μπάσα και μελωδικές μεσαίες όταν η κεφαλή στα χαρτιά δεν πάει πάνω από τους 14Κhz?
Αλλοι την αγοράζουν για να αποκτήσουν τα ίδια που άκουσε αυτός. Αλλοι όχι.

PS Εγώ ανήκω στους δεύτερους άλλους
Ποια είναι συτή η κεφαλή αν επιτρεπεται;

Reaction score
390
Καλησπέρα,
και να φανταστείτε ότι όλως τυχαίως βρίσκομαι αυτό το διάστημα σε αναζήτηση καλύτερης κεφαλής για το πικάπ μου.
Με όλα αυτά που διάβασα σκιάχτηκα και μάλλον θα παραμείνω ως έχει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Εν ολίγοις η Wavac, η Mactone κλπ έχουν λειψές τεχνολογικές γνώσεις γι αυτό κατσκευάζουν ενισχυτές: "αυτή η δυνατότητα υπάρχει και μέχρι εκεί τους επιτρέπει η τεχνογνωσία τους"!!! ΟΚ! Κατανοητό... Εχουμε εμείς τεχνογνωσία και δεν την έχουν κατασκευαστές λαμπάτων ενισχυτών πρώτης γραμμής. Όσο για το ...μαστίγωμα, ευτυχές το παράδειγμα! Το χρειαζόμαστε χρόνια τώρα, αλλά δεν βρέθηκε κανείς.. Μόνο η Μέρκελ κάτι ψιλοσφαλιάρες, αλλά τι να σου κάνουν... Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις!
Όχι μην πιστέψεις εμένα σε ότι λέω, στερούμαι τεχνογνωσίας...

Κοίτα όμως πως κατά διαβολική σύμπτωση συμφωνούν οι μετρήσεις του Stereophile για τους λαμπάτους ενισχυτές.

Πάρε το παράδειγμα έναν Audio Note...
http://www.stereophile.com/content/audio-note-jinro-integrated-amplifier-measurements

ή μιας και ανέφερες τη Wawac ας πάμε στον κορυφαίο της. 350 χιλιάδες ευρώ ενισχυτής και δες μετρήσεις και μετά διάβασε τα συμπεράσματα.
http://www.stereophile.com/content/wavac-sh-833-monoblock-power-amplifier-measurements

Ε λοιπόν ναι, ο ιδιοκτήτης ενός Pioneer των 150 ευρώ μπορεί να είναι υπερήφανος, καθότι σε αυτόν τον τομέα έχει έναν πολύ καλύτερο ενισχυτή!!!

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.927
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv